Šta je novo?

Telefon do 250e?

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Hocu da uzmem telefon, nov ili polovan, cifra do koje bih isao je navedena u naslovu teme. Mislio sam da uzmem win 8, ali su preskupi, tako da cu verovatno na android, posto me smece od apple-a ne interesuje. Gledao sam neke polovne i nove HTC modele, sensation, sensation beast, ali me iznerviralo to, sto sam skontao da ih nase radnje prodaju bez beats slusalica???? Zamislite koji je to bezobrazluk, reklamiraju HTC beats telefon od 260e, a dolazi u paketu bez njegove standardne opreme, pa kako cu da cujem "beats zvuk" :)!!!? Gledao sam i XPERIA-u S i P modele. Ima ih polovnih oko 250e, P model moze da se nadje i nize, Onda dosta hvale i prestigio modele, ovaj 4500 mi deluje zanimljivo, verovatno ce imati i povoljnijih polovnih primeraka, on kosta nov oko 250e. Onda, alcatel 997, on mi je malo odbojan zbog ekrana, ali *** morali su na necemo da ustede. Bitna mi je i baterija, bilo bi pozeljno da moze da izdrzi vise od dana zahtevnog koristenja, zbog toga mi je otpao obican sensation, a i Xperia P ima poiprilicno slabu bateriju. Nisam pratio motorole, ima li nekih dobrih modela za ove pare?

@hsv.stoned
I mene brine kada ce da se nadje u prodaji, posebno kod nas. Ne ceka mi se vise, ova moja praistorijska nokia 5230 me polako izdaje, baterija joj je otisla totalno, ni dan ne moze da izdrzi. Najgore sto ja bas koristim 3G net :), pa mi to dodatno jede bateriju. Ovaj lg l7 2 mi se ponajvise dopada zbog baterije, obzir6 na ekran morala bi da drzi bar 1 dan intezivnog koristenja. Za l9 nema sanse da platim preko 200€, ako naleti neki beli za te pare, uzimam odmah, ako ne onda cu morati da sacekam, ne svojom voljom :). Ovaj prestigio mi je interesantan samo ako moze da pregura taj jedan dan, ostavio sam poruku na forumu, valjda ce se javiti neko ko ga ima da mi kaze nesto o autonomiji baterije. Htc sensation sam eliminisao iz istog razloga.

@anderson
Ne igra toliko RAM na novom androidu, obzirom da ja ne igram igrice, ne verujem da ce meni nesto znaciti tih 256MB.

Nisu u pitanju igrice, već sve zahtevnije verzije Androida. Da ne bi bilo laga prilikom skrolovanja stranica, otvaranja aplikacija i sl, 1gb rama je sad minimum. Tih 768 mb rama je bilo standard pre 2 godine.

da je 512MB, pa i da se slozim sa tobom, ali ovih 768 je neki minimum koji je potreban. Plus, l7 2 ima noviju verziju androida koji je bolje optimizovan za telefone. Na koje konkretno aplikacije mislis, igrice vuku dosta rama...?
Za ono sto ja koristim mislim da ce ovaj lg da mi bude sasvim dovoljan. Sto se tice laga, ni najboli telefoni ne rade tecno, mada ja nisam neki cepidlaka ne verujem da bi mi smetalo.

Mala je razlika između 512 i 768. Sve ti vuče ram,a ne samo igrice... aplikacije, browsing, 3d pozadina(ne verujem da bi dobro radila na 768mb).
Inače, u sličnoj sam dilemi kao i ti, ali nikada za iste pare ne bih uzeo telefon sa manje rama.
Ako misliš da će ti taj telefon biti dovoljan za tvoje potrebe, onda ga kupi.

Gledaj, u standardnom rezimu rada, na LG l9 slobodno je preko pola RAM-a. Jedan deo uzima sistem, a jedan grafika. Trebalo bi da bas opteretis telefon da bi usporio rad. U principu sve zavisi za sta koristis telefon, ja telefon koristim najvise za surf i za slusanje muzike, tako da RAM ne bi trebalo da predstavlja neki problem. Izmedju kojih se telefona dvoumis?

Veruj mi,ram memorije nikad dovoljno ;)

Prvo sam se dvoumio između Xperia P i L9 jer mi je budžet bio, kao i tebi, 200-210€. Da sam u tom trenutku uzimao telefon , uzeo bih XP , ali sam odlučio da sačekam još malo, skupim još para i kupim nešto malo jače. Trenutno mi je dilema između neke od Xperia (S,SL ili Ion) i Galaxy Nexus. Videću,imam još 20-ak dana fore da udlučim.

Кад већ спомињете лаг, има га сваки телефон осим nexus-а;)

Тако да обојци препоручујем исти:D

Slicno razmisljamo :). Meni je ta xperia s odlican telefon, ako imas da das 260€ bolje od toga nema. Drzao sam ih oba u ruci, bolji utisak ostavlja sony, kvalitet izrade je bolji, nexus ne odaje neku eskluzivnost, plastikaner, kao i uostalom svaki samsung. Znaci, moj ti je savet sony, plus za te pare koje moras da odvojis za nexus-a, mozes da uzmes nov telefon, a iole ocuvan nexus ne kosta manje od 260€, bar ja nisam nasao takvu ponudu. Znam ja da je bolje imati vise rama, ali ako ovaj l7 bude pristupacan sa cenom, necu se mnogo razmisljati, ovaj l9 cu kupiti ako nadjem neki beli za 200€. Crni se moze naci za te pare, beli su vec redji, ne prodaje ih niko za manje od 230€.

Nexus je odlican ali tesko da ce da izdrzi ovoliko gubljenje vremena na netu :d koliko veljko planira, 4,65'' displej a 1750mAh baterija.. uporedi to sa LG L9 koji ima prakticno isti ekran a 2150mAh bateriju pa i on nije u dobroj poziciji sto se tice autonomije.

Ako ti autonomija vec toliko bitna sacekaj ovaj LG L7 II, stvarno obecava da ce moci da izdrzi 24h maltretiranja.

Retko koji telefon moze da izdrzi surf preko wifi 3-4h a posebno ne preko 3g a da posle opusteno slusas muziku, razgovaras.. i da se uz sve to tek kasno uvece ugasi, mislim mozes sve to ali ce onda telefon ubrzo na punjac. Nisam probao ali daj boze da XP moze da izdrzi 3,5h surfa sa 60% osvetljenjem ekrana + da slusas muziku i pricas posle, ne znam ni da li je L9 sposoban za tako nesto, jeste da ima 2150mAh bateriju ali i 4,7'' ekrancinu.. na bench testu autonomija je navedena kao minus, mozda je neki apdejt sredio to.

L7 ima bolju autonomiju ali je hardverski prilicno kilav.

Ne znam kakva je autonomija alcatela 997, neka neko napise, taj telefon je dual core, 1Gb rama, ima 4,3'' ekran sto je prednost za surf ali je rezolucija relativno losa, 480x800 ali je fazon sto kosta kao L7 a mnogo je bolji od tog lg-a. Autonomija je verovatno u rangu sa L9 i bolja od XP ali ovo moras jos da proveris, uglavnom ja ti savetujem da izbegnes XP jer ce posle 4h surfa morati na punjac, ekran je veliki potrosac na tom telefonu, ja u odnosu na prosecnog bench clana smesno malo blenem na netu preko telefona, jedva h dnevno i nemam problem sa autonomijom u tom smislu, XP mi je odlican iz razloga koje sam naveo u prethodnom postu i garantujem da je telefon odlican ali ne za surf.

Ja bih na tvom mestu i pre L7/L9 uzeo Alcatel 997, evo djilkos moze da ti kaze koliko traje baterija, posle toga bih za te pare/u odnosu na tvoje zahteve razmisljao samo jos o L9. Mozda bi najbolje bilo kada bi mogao da skupis jos malo para i kupis razr maxx ili Lg 4X, ovaj poslednji ne toliko zbog baterije u odnosu na L9 (kapacitet je isti) nego zato sto je primetno bolji od L9 a kosta u proseku 60e vise po oglasima i ima hd ekran.

Evo da kazem za 997, preporucio bih ti i njega, kupices novog sa garancijom i jos ti ostane kusur. A sto se tice baterije, na pocetku sam imao problem sa njom ne znam ni ja sta je bilo, ali sada je sve ok. Izdrzava 2 dana bez problema , jeste da je osvetljenost na minimum al meni je dovoljno (ne volim da se zracim) uz koriscenje: jedno 4sata interneta, 1sat gta vice city , pola sata nfs mw, 15 min modern comabt 4 i jedno 4sata manje vise zahtevne aplikacije i naravno pozivi poruke i to....

To ispade 10h screen on :) A,ja takav telefon jos nisam video :) Moj s3 nije bio ni blizu :) Evo da pohvalim l9 koga sam skoro uzeo sto se tice autonomije. Izvuce oko 4h screen on i 24h upotrebe. Kad ga manje koristim sastavi dva dana i malo ispod 3h. Solidno, nema sanse da me izda u jednkm danu sto je najbitnije.

Pokusavam da saznam kada ce se naci u prodaji. Ne mogu da cekam, ako nece skoro. U svakom slucaju cu gledati po oglasima ovaj lg l9, pa ako naleti nesto povoljno...
Htc modele sam izbacio iz izbora, nema niti jedan sa nekom solidnom baterijom, sensation pogotovo, mozda je sensation xe malo bolji po tom pitanju , ali su mu maksimalno nabili cenu. Nexus mi je skup, ipak nije bas nov telefon, a polovan je poprilicno skup. Imas li jos neki predlog hsv.stoned, meni nista ne pada na pamet :)?

Pa dobro, mozda sam negde malo lupio. Ali otprilike je tako nesto....ono sto je sigurno je da sam igrao 2 sata gta za redom i jos kasnije po malo, da sam igrao 2 sata reactor sa drustvom za redom, da je 1 sat proveden na fb i sigurno 1,5 sat na netu.... to je ono sto je sigurno i sto mogu svedoci da potvrde, ne ukljucujuci pozive i poruke i ostale aplikacije po kojima sam provodio malo vremena....

lupio si i to mnogo... ne da ne moze nego nije ni blizu. Ne trebaju ti dva svedoka vec samo screen shoot battery use kad ti baterija dodje do kraja (a da je u medjuvremenu nisi dopunjavao).
Sto se tice lg l9, posle nedelju dana koriscenja mogu reci da fino radi. Kamera mu je losa, a sto se tice fluidnosti, baterije, zvuka u slusalici i displeja tu je vise nego dobar.

997D, koliko sam ja video moze oko 5 sati screen on-a da izdrzi (ne samo na minimumu osveljenje, nego kombinovano) mojoj devojci traje oko 24h baterija sto je super, a osvetljenje joj je na 50% uvek. Ja na S2 da bi izvukao toliko, vecinom nedeljom kada sam kod kuce mora da mi bude 70% usage time da mi bude osvetljenje na minimumu.

Fantom, izlupetao si za sve pare, SS okaci, pa da se vidi to sve kako kazes.

Znaci 27000 je nov. U principu, moci ce da se nadju za oko 200e u oglasima. Znaci, ako ces da das oko 200€, onda 4500 ili lg l9. Ako imas 50€ vise, cini mi se da je sony xperia s najbolja kupovina. Kada izadje lg l7 2, i on ce biti zanimljiv zbog dobre baterije. Par ljudi mi je pominjalo galaxy advanced, sta ja znam, nisam, ako moze da se nadje ispod 200€ moze se smatrati dobrom kupovinom. Tu su jos i sensation i sensation XE. Posebno je zanimljiv ovaj drugi zbog malo bolje baterije i beats sistema, ali kod nas ga prodaju bez beats slusalica, tako da po meni ni on ne opravdava cenu od 220-240€. Hsv.stoned je sve lepo objasnio za sony xperia p model. Jos se moze uzeti u obzir alcatel 997, izuzetno isplativ telefon, posebno ako je neko ogranicen sa parama, moze se naci za 160-170€. To je to sto se tice ove cenovne kategorije, ako sam propustio da pomenem neki model neka me neko ispravi. Doduse ima par win 8 modela, ali su kod nas jos uvek slabo zastupljeni kod nas. Recimo, htc 8s kosta oko 240€ po oglasima.

Pa dobro sad nisam bas za sve pare, onaj prvi post je bio za sve pare.... Inace vrlo rado bih okacio ss, ali to je bilo ponedeljak/utorak i mrzi me da ponavljam isti proces od pocetka. Valjda ja znam sta sam radio al nema veze, ako lazem nekog lazem sebe.......

Pa dobro ne moras istu proceduru, ali opet, ljudi ce pomisliti nesto da ce moci da dobiju i kada pokusaju to ispasce da su bacili pare...

Okaci normalno kako koristis telefon, a bez igranja igrica bi onda mogao i 7-8 sati po tvom da imas...

Nisam jos kupio telefon, taman sam bio odlucio da uzmem lg l9, kad ono paypal, ima li neko neki predlog za kupovinu preko ebay-a ili nekog drufof sajta i koliko bi to bilo jeftinije?

Imas da placas carinu, pa pdv, pa ovo, pa ono. Sve u svemu ne isplati ti se, jedino ako ne uzimas neki telefon do 80 eura.

Vrh Dno