Šta je novo?

Telefon do 250e?

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Hocu da uzmem telefon, nov ili polovan, cifra do koje bih isao je navedena u naslovu teme. Mislio sam da uzmem win 8, ali su preskupi, tako da cu verovatno na android, posto me smece od apple-a ne interesuje. Gledao sam neke polovne i nove HTC modele, sensation, sensation beast, ali me iznerviralo to, sto sam skontao da ih nase radnje prodaju bez beats slusalica???? Zamislite koji je to bezobrazluk, reklamiraju HTC beats telefon od 260e, a dolazi u paketu bez njegove standardne opreme, pa kako cu da cujem "beats zvuk" :)!!!? Gledao sam i XPERIA-u S i P modele. Ima ih polovnih oko 250e, P model moze da se nadje i nize, Onda dosta hvale i prestigio modele, ovaj 4500 mi deluje zanimljivo, verovatno ce imati i povoljnijih polovnih primeraka, on kosta nov oko 250e. Onda, alcatel 997, on mi je malo odbojan zbog ekrana, ali *** morali su na necemo da ustede. Bitna mi je i baterija, bilo bi pozeljno da moze da izdrzi vise od dana zahtevnog koristenja, zbog toga mi je otpao obican sensation, a i Xperia P ima poiprilicno slabu bateriju. Nisam pratio motorole, ima li nekih dobrih modela za ove pare?

Nemoj gledati specifikacije na papiru,nexus radi najbolje od svih predlozenih telefona.
Jedino sto je baterija prilicno losa a ni kamera nije ne znam sta.
Ako ga nadjes za 250 to je definitivno best buy.

Ja sam ljubitelj nexusa, veruj mi, da sam mogao da ga kupim uzeo bih ga bez razmisljanja, Sto kaze @ozazi, ne mozez ni da razgovaras sa ljudima o bilo kakvom spustanju cene, dosta su retki i ne mozes nista krsteno kupiti za 270-280e, a kamoli jeftinije. Ne gledam ja specifikacije samo, o svakom telefonu sam citao komentare korisnika, to mi je osnovna referenca prilikom kupovine bilo kakvog uredjaja. Ovaj novi LG nexus je dobar, ali preskup, kod nas se nudi za 500e, ne verujem da ce biti nesto bolje ponude u skorije vreme, velika je potrznja,a Lg kao da namerno ne isporucuje dovoljne kolicine ovog telefona, valjda im je to dobra reklama, ili sta vec. Molim boga da google sledeci nexus pravi sa asus-om, oni su , cini mi se, najbolja firma za tako nesto.

mozda samsung advanced i htc 3D EVO mogu da dodju u obzir, ali njih bi uzimao samo ako je cena bas povoljna?

Sony XP i GS 3 Mini su bolji od Advance-a a Sony XS je bolji od Evo 3D.

Poslednja izmena:
Imas na bench oglasima Xperiu S za 220e ali ima 1 zaglavljen piksel..

Sad sam povezao da ti juris i in ear slusalice u drugoj temi :D Ako ne mozes da narucis one sto je emix pominjao evo da ti kazem da cx150 zvuce odlicno u kombinaciji sa XP mada win win ima odlican izbor Sony i Pioneer in ear modela od 15-45e ali treba proveriti kakvi su.

A za XS.. Mozda ipak da proveris gde je taj piksel, oni su toliko sitni na XS da se mozda i ne vidi ako je uz neku ivicu.

A po oglasima imas 1dan star crni Sony XP za 230e.

Ako kupis neki Sony prvo probaj te fabricke slusalice koje su odlicne za jedne slusalice koje se dobijaju uz telefon, za 2 klase recimo u odnosu na default samsung sluske, rekao bih da ove Sony pruzaju zvuk kao neke od 15-ak evra pa mozda i ne moras da kupujes neke bolje..

Poslednja izmena:
Ha, ha, da hsv.stoned, napisao sam i na ovoj temi da bih uzeo neke sluske uz telefon :), odvojio sam ove teme, zato sto mi je telefon preci, slusalice mogu kupiti ako se ne istrosim za telefon previse. Ne verujem da ne bih primetio taj pixel, jedino ako je bas u nekom cosku, ali ima tu jedna kvaka, pare cu obezbediti polovinom ili krajem meseca februara, tako da sada ionako ne mogu da uzmem nista. Namerno sam malo ranije otvorio ovu temu, da bih imao vremena da prodiskutujem sa vama sta mi je najbolja opcija za oko 250e. Pravo da ti kazem, nisam nikada koristio ni sony telefone, a samim tim ni sony slusalice, moja dosadasnja iskustva sa fabrickim slusalicama nisu preterano dobra, ja volim dobar zvuk, obzirom da imam i laptop, mogao bih da ih iskoristim i za tu namenu, da ne kupujem jos jedne klasicne. Zbog toga bih uzeo nesto dobro, ja se uvek vodim devizom, nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari :), bolje da uzmem neke dobre in ear slusalice, pa da ih koristim i za lap top, nego da uzimam i bubice i klasicne, a da budu prosecne i jedne i druge. Ti imas sony xperiu S, je li tako? Gde si video te oglase, ja sam u najboljem slucaju naleteo na cene od 260e, za XPS stare jedan dan?

Ja imam XP a imas na mob.svetu ''1 dan star'' XP za 230e.

Ako se odlucis za neki Sony (XP ili XS) probaj prvo te fabricke slusalice jer su stvarno za 2 klase iznad ogromne vecine slusalica koje idu uz telefone svih proizvodjaca (osim htc beats npr).

I onda, ako ti te in ear Sony budu odgovarale, lepo skupis 30-40e za vrh ''velike'' slusalice za laptop koje su mnogo prakticnije zbog duzine kabla (vecina bubica za prenosive plejere imaju kabl od 1,2m sto je horor za koriscenje na svim uredjajima osim prenosivih plejera itd). Znaci zadrzis te ok Sony default i uzivas u vrh zvuku za 30-ak evra na laptopu, imas za te pare solidne Pioneer, Philips, Sony, Presonus, Panasonic slusalice.

Nisam znao da su sony fabricke toliko dobre, Ono sto daje samsung je smece, zbog toga sam mislio da i ostali te slusalice daju kao prvu pomoc, ako kojim slucajem nemas neke bolje. Aha, ti imas sony xperiu P, a ne S, ja sam pomislio da imas S. Zbog toga mi je delovalo cudno da ima novih xperia S za 230e :), nisam pazljivo citao. Dobro, to za kabal si u pravu, ali se moze kupiti nastavak, ali ako kazes da i te fabricke zadovoljavaju, onda cu prvo njih isprobati, pa tek onda uzimati nesto drugo. Koliko ti traje baterija na telefonu, po komentarima drugih korisnika, vidim da mu baterija i nije jaca strana, zbog toga se i dvoumim izmedju ovog i S verzije, inace sve ostalo je kod ovog telefona odlicno, od izrade do specifikacija?

Pa o tome ti i pricam, one default samsung nisu toliko lose kao sto su to bile slusalice dumb telefona od pre hrista ali definitivno ne vrede preko 500, 600din i veoma su neudobne. U odnosu na njih te default Sony zvuce za 2 klase bolje. E sad, ja bih mogao neko vreme da budem na ovim Sony, mozda cak i na duzi period ali sam u tripu da uvek jurim nesto bolje :D

Ipak ti savetujem da ako kupis neki sony das sansu default slusalicama i mozda ti onda pare ostanu za neke kvalitetne prilagodjene laptopu.

Sto se tice XP i baterije.. gledaj to ovako, osim Note II i Razr Maxx motorola retko koji Android moze da izgura preko 24h zahtevne upotrebe. To je realnost. Na XP kao i na XS najveci potrosac pored OS-a je ekran. Ja drzim na 70% osvetljenja sto je bas mnogo ali tako sam navikao, i pored slusanja muzike i koriscenja svacega telefon izgura 24h bez problema. Ali ako neko igra igrice po 4h odjednom i jos blene na fejsu pola dana naravno da ce morati 2x dnevno da puni telefon, znaci autonomija je malo ispod proseka u klasi ali ako smanjis osvetljenje na najkomfornijih 50% mozda izguras i 24h klanja od upotrebe, sve zavisi sta koristis. XP baterija bas dugo traje pri slusanju muzike.

XS nije u nekoj posebnoj prednosti sto se tice autonomije jer ima 0,3'' veci displej i nema white magic tehnologiju koja malo stedi bateriju.. ima 1750mAh al obrni-okreni sve je to isti k, u prevodu svaki dan punjenje ti ne gine :)

Kome je baterija na Androidu prioritet najjefinija opcija je Motorola Razr Maxx samo se tesko nalazi kod nas..

Ako cemo tako da razmisljamo Tipo ili Mini 2 su jos bolja opcija :d

Lik planira da kupi napucan dual core Android.. od takvih Razr Maxx ima ubedljivo najbolju bateriju.

Ma znam ja to, nijedan android ne moze da izgura 2 dana zahtevne upotrebe. Ja igrice na telefonu ne igram, prema facebook-u imam averziju, nemam profil uopste, telefon koristim za slusanje muzike i surfovanje netom, recimo po 2-5h dnevno, nesto malo za razgovore i poruke, e sada neznam kakve ti navike imas pri koristenju telefona, mozda mozes na osnovu ovog sto sam ti naveo da mi kazes da li mogu da racunam na 1 dan koristenja? Za morololu RAZR MAXX ionako ne bih imao para, sta ja znam, za sada su mi u fokusu sony xperia P i S, prestigio 4300 i 4500, HTC one V i EVO 3D i Alcatel 997, mozda bih uzeo i samsung advanced, ako bih naleteo na nesto jako povoljno. Ovi sony modeli su mi favoriti, cini mi se da imaju mozda ponajbolji odnos cena kvalitet.

@lanset
Mislim da ima boljih telefona za te pare, sony Xperia P moze da se nadje za 220e, HTC one V...

Na osnovu prioriteta odmah izbaci Prestigio (kakvi god da su ne mogu da prismrde Sony, HTC, Samsungu itd), One V ima mali ekran za surf i nije dual core itd, nema 1080p kamkoder, Evo 3D je sasvim ok ali Sony ima bolji zvuk, kameru i kamkoder, Alcatel 997 je vrh i jeftin dual core/dual sim telefon ali jednostavno nije zamisljen kao kamera/muzicki telefon i ima losiji ekran od XP a kamere je smesno i porediti..

Advanced je neisplativ pored Evo 3D, XP i GS 3 Mini za skoro iste pare..

Sto se autonomije tice.. Sony bas smesno malo trosi bateriju kada se slusa muzika, u sustini surf na 70% osvetljenja najvise crpi bateriju ali je tada osvetljenje bolesno jako, toliko da oci bole, za surf je 40% osvetljenja najoptimalnije a to znaci da ce i autonomija biti duza.

Evo kako to izgleda kod mene : dnevno 30 min razgovora, cesto i vise, 30 sms, min 1h slusanja flac muzike a cesto i zaspim za walkmanom, doduse tad je prilicno utisan zvuk, do 30-45min surfa sa 70% osvetljenja, uglavnom YT i G+ preko 3g i wifi i malo smaranja po marketu, 10-30 fotografija svaki dan (za katalog namestaja na netu), igranje sitnih physics igrica tipa hill climb racing itd, ja do pola h, otac pola h :D.. mozda pogledam jos par minuta full hd snimaka, ono neka priroda itd, profi sa YT, cisto da se divim ekranu :d i to je to, nekada telefon spadne i ispod 10% posle 24h a nekada mi ostane i 20%.. nema pravila. Mada cesto povezujem na komp zbog prebacivanja svega i svacega pa u poslednje vreme retko kad telefon punim od ''0-100'' a ovi rezultati autonomije su iz perioda kada sam testirao i nisam dopunjavao u medjuvremenu. Sve ovo na 70% osvetljenja mada sam u poslednje vreme uvece poceo da smanjujem na 40% ili koliko vec ali to nema veze sa ovim sto sam naveo oko autonomije, jednostavno nisam testirao na ovaj nacin. I da, extended baterry mode mi je uljucen, to znaci da telefon u idle za 8h na 3g mrezi potrosi samo 2% za 8h, provereno vise puta. Na GB androidu je za noc jeo i 25% sto je bila katastrofa

Znaci, ako vec nemas fb i ne trebaju ti silne 24/7 sinhronizacije to je dobro po autonomiju XP.. slusanje muzike stvarno mizerno trosi bateriju a jos ako surfujes na osvetljenju od 40% (sve jace izbija oci u tom slucaju) onda mozes da racunas na 1 dan ali u slucaju da surfujes 2h dnevno i da zoves, slusas muziku itd. 5h surfa kao sto si pomenuo.. to je mnogo i za ostale telefone, cak i da im smanjis osvetljenje.

***a, nijedan telefon nije savrsen, ni XP/XS a ni Razr Maxx sa ludackom baterijom.. kompromisi su realnost.:wall: Sto se XP tice mislim da je dobitna kombinacija za autonomiju osvetljenje na oko 50% preko dana (sto je sasvim dovoljno) a uvece od 30-40 %, ugasene sinhronizacija ako vec nekome ne trebaju i ne bi trebalo da bude problema ali mozes da pitas jos neke ljude u XP temi, da okace svoje rezultate jer ne koristimo telefone svi na iste nacine, meni su npr pozivi, poruke, kamera i muzika prioritet i to najvise koristim.

Poslednja izmena:
Hvala na iscrpnom odgovoru, definitivno cu svratiti na temu o XP da vidim kakve utiske imaju drugi korisnici. Pise da baterija nije izmenjiva, znaci li to da bateriju u slucaju potrebe moras menjati u nekom servisu?

A u slucaju koje potrebe? :D Ja osim na prastarom siemensu m35i ni na jednom telefonu nisam morao da menjam bateriju :) Ali tacno je, samo serviseri mogu da ''otvore'' telefon ili ako se neko bas razume i ima alat moze i kuci.

Ali kad pogledam ovaj tvoj naslov teme ''do 250e'' ne mogu a da ne pomislim da je mozda najbolje uzeti Nexus polovan za 250e, uskoro ce im dodatno pasti cene, ako ti odgovara ogroman ekran Nexus bi za te pare bio najbolja opcija mada je i XS tu negde :)

Poslednja izmena:
Ne znam da li mogu toliko da cekam nexus-a :). Ne verujem da ce im toliko padati cene, barem kod nas, jer novi nexus 4 se jako sporo siri trzistima, ko zna kada ce doci kod nas. Drugo, dosta su retki nexusi kod nas, samim tim ne ocekujem neki znatan pad cene. Jedan lik je bez problema prodao dva nexusa za po 290e. Bili su stari preko godinu dana, ne previse ocuvani...
Tek sada sam video, ni xperia S nema izmenjivu bateriju, tako da su ovo slicni telefoni. Ne menjam ja bateriju cesto, ali jako dugo drzim telefone kod sebe, ovu moju nokiu 5230 imam vec skoro 4 godine, cesto potrosim i po dve baterije :). Nisam opterecen cestim menjanjem telefona, svaki uredjaj maximalno iskoristim :).

Eto imaš ovde na benchu u oglasima nexus za 260 evra, mislim da to treba da uzmeš u obzir, ako imaš 250 imaš da dodaš još 10 :d

Video sam oglas, ali u ovom trenutku nemam toliko love kod sebe, temu sam namerno otvorio malo ranije, da bih sa vama prodiskutovao o mogucnostima koje mi se pruzaju za ovu svotu novca. Sredinom meseca cu dobiti neke pare, pa tada nameravam da se "upustim" u kupovinu :). Definitivno imam nexus u vidu, jako dobar telefon, samo mu je cena malo jaca, posle izlaska nove verzije, valjda ce i ovome cena padati...
Hvala na obavestenju :).

Pozdrav ljudi, opet aktiviram ovu temu :). imam nedoumicu. Iskreno, budzet ce mi biti malo manji od planiranih 250e, *** uvek ima precih stvari od telefona, ali bih mogao da iskesiram 200-210e odmah. Citao sam malo komentare ljudi po netu, za ove pare, ima nekoliko opcija, sony xperia S na moju veliku zalost otpada u ovom trenutku, iako mi je taj fon bio velika zelja. Gledam po oglasima, LG l9 i prestigio 4500 se nekako namecu kao dobra resenja zbog velicine ekrana, dosta koristim fon za surf pa mi je to recimo bitno, kao i trajanje baterije, to jest, bar od jutra do mraka, ne mogu nikako da nadjem neki uporedni test ova dva telefona, u principu dve stvari su mi ovde bitne baterija i ekran, cini mi se da lg ima definitivno izdrzljiviju bateriju, ali su mi ekrani velika nepoznanicu, oba su IPS, kod prestigio je malo manjih dimenzija? Od ostalih telefona, mozda bi mogla da dodje u obzir i xperia P, ali joj cena nikako ne pada i tesko je naci ovaj fon za 210 i manje evra. Alcatel 997 mi nesto nije narociti primamljiv ni sam ne znam zasto, verovatno zbog malo losijeg ekrana...
Nekako mi se ovaj lg namece kao logicno resenje, ali me pomalo plasi kvalitet izrade koji mozda i nije na nekom zavidnom nivou, kao i nepostojanje Zastitnog stakla, kljucevi ili neki kovani novac hmmm...
Mnogo mi se svideo ovaj novi LG l7, ali ko zna kada ce se naci kod nas u prodaji, a ne ceka mi se vise...

Xperia P mi deluje kao najbilja kupovina za te pare. I može da se nađe za 200-220€. Barem sam ja nalazio po oglasima ... i po radnjama koje daju garanciju 6-12 meseci.
Potraži malo ;)

Izbacio bih prestigio. Ja bih ti preporucio l9 zbog ekrana i zbog mogucnosti microSD, sem ako ti je dovoljno ovih 16gb kod xperia P(po meni ako si zahtevniji korisnik bas i nije). A ako ti je do kamere onda xperia P. Idi u vip i pogledaj oba, sto se tice surfa sigurno l9.

XP je sve jeftiniji i za te pare je odlicna kupovina ali je daleko od telefona koji ce da sluzi pre svega za surf i zbog 4'' ekrana a i zbog baterije, vremenski dug surf preko wifi/3g je moguc samo sa osvetljenjem ispod 50% (al realno i 40% je sasvim dovoljno za surf, ne valja kad mnogo sljasti), sve preko toga bas trosi bateriju a veljko je ja mislim pominjao surf od 5h dnevno sto je tesko moguce ne na XP nego na vecini androida. Nije XP za tebe.

Dao bih prednost L9 pre svega zbog 4,7'' ekrana i malo? bolje autonomije, surf je neuporedivo komforniji na 4,7'', XP je telefon za one koji ne surfuju previse, za one koji zahtevaju vrh zvuk, dobru kameru, kamkoder, izradu i kompaktnost uz solidan ekran (a da je Android a ne neki obogaljen/upokojen os).

Poslednja izmena:
@hsv.stoned
I ja sam malo skeptican sto se tice baterije na XP. Ajde velicinu ekrana bih nekako i podneo. Ova dva su mi trenutno u fokusu, ali sam procitao da baterija na prestigio-u nije narocito dobra, i meni je ovaj lg trenutno prva opcija, ali jurim beli a oni su malo redji, ako naletim kupujem odmah, necu vise da razmisljam. Drug me ubedjuje da sacekam malo na lg l7, zbog baterije, ali mi se cini da nece taj telefon skoro kod nas, tek je predstavljen u Barseloni. Pomenuo sa 5h, ali to je gornja granica, vise od toga retko kada surfujem, neki prosek je oko recimo 3-4h, malo poruke, malo razgovori, slusanje muzike, ne igram igrice, pa kontam da je to "pozitivno" sto se tice baterije. Ako moze da izdrzi od jutra do mraka, super, mnogo me nervira kada me fon ostavi kada nisam blizu punjacu :). Probacu da nadjem info kada planiraju da puste u prodaju ovaj LG L7, ovo bi za mene bilo savrseno.

Izbacio bih prestigio. Ja bih ti preporucio l9 zbog ekrana i zbog mogucnosti microSD, sem ako ti je dovoljno ovih 16gb kod xperia P(po meni ako si zahtevniji korisnik bas i nije). A ako ti je do kamere onda xperia P. Idi u vip i pogledaj oba, sto se tice surfa sigurno l9.

Memorija mi nije presudna, ne drzim toliko stvari na telefonu, osim muzike, vise mi je bitna komfornost, tj velicina i kvalitet ekrana i trajanje baterije.

Retko koji telefon moze da izdrzi surf preko wifi 3-4h a posebno ne preko 3g a da posle opusteno slusas muziku, razgovaras.. i da se uz sve to tek kasno uvece ugasi, mislim mozes sve to ali ce onda telefon ubrzo na punjac. Nisam probao ali daj boze da XP moze da izdrzi 3,5h surfa sa 60% osvetljenjem ekrana + da slusas muziku i pricas posle, ne znam ni da li je L9 sposoban za tako nesto, jeste da ima 2150mAh bateriju ali i 4,7'' ekrancinu.. na bench testu autonomija je navedena kao minus, mozda je neki apdejt sredio to.

L7 ima bolju autonomiju ali je hardverski prilicno kilav.

Ne znam kakva je autonomija alcatela 997, neka neko napise, taj telefon je dual core, 1Gb rama, ima 4,3'' ekran sto je prednost za surf ali je rezolucija relativno losa, 480x800 ali je fazon sto kosta kao L7 a mnogo je bolji od tog lg-a. Autonomija je verovatno u rangu sa L9 i bolja od XP ali ovo moras jos da proveris, uglavnom ja ti savetujem da izbegnes XP jer ce posle 4h surfa morati na punjac, ekran je veliki potrosac na tom telefonu, ja u odnosu na prosecnog bench clana smesno malo blenem na netu preko telefona, jedva h dnevno i nemam problem sa autonomijom u tom smislu, XP mi je odlican iz razloga koje sam naveo u prethodnom postu i garantujem da je telefon odlican ali ne za surf.

Ja bih na tvom mestu i pre L7/L9 uzeo Alcatel 997, evo djilkos moze da ti kaze koliko traje baterija, posle toga bih za te pare/u odnosu na tvoje zahteve razmisljao samo jos o L9. Mozda bi najbolje bilo kada bi mogao da skupis jos malo para i kupis razr maxx ili Lg 4X, ovaj poslednji ne toliko zbog baterije u odnosu na L9 (kapacitet je isti) nego zato sto je primetno bolji od L9 a kosta u proseku 60e vise po oglasima i ima hd ekran.

Poslednja izmena:
Ispravka, napisao sam LG l7, a mislio sam na LG l7 II, ovaj novi telefon, zaboravio sam oznaku 2 da stavim. Ne znam, nikada nisam koristio android, verovatno malo vise trazim od baterije, ali ako bih video da ne moze da istrpi moje navike, verovatno bih ga odmah prodao i jurio neki win 8 telefon.

Baterija tog L7 II bas obecava ali steta sto nema 1Gb rama mada ce i ovako raditi ok, samo mislim da se jos nisu pojavili u prodaji L5 II, L7 II itd. Dual Core, 4,3'' ekran, 480x800 rezolucija.. a 2460mAh baterija, pa to bi moralo da znaci odlicnu autonomiju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno