Šta je novo?

Telefon do 250e?

veljkoka

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2009
Poena
445
Hocu da uzmem telefon, nov ili polovan, cifra do koje bih isao je navedena u naslovu teme. Mislio sam da uzmem win 8, ali su preskupi, tako da cu verovatno na android, posto me smece od apple-a ne interesuje. Gledao sam neke polovne i nove HTC modele, sensation, sensation beast, ali me iznerviralo to, sto sam skontao da ih nase radnje prodaju bez beats slusalica???? Zamislite koji je to bezobrazluk, reklamiraju HTC beats telefon od 260e, a dolazi u paketu bez njegove standardne opreme, pa kako cu da cujem "beats zvuk" :)!!!? Gledao sam i XPERIA-u S i P modele. Ima ih polovnih oko 250e, P model moze da se nadje i nize, Onda dosta hvale i prestigio modele, ovaj 4500 mi deluje zanimljivo, verovatno ce imati i povoljnijih polovnih primeraka, on kosta nov oko 250e. Onda, alcatel 997, on mi je malo odbojan zbog ekrana, ali *** morali su na necemo da ustede. Bitna mi je i baterija, bilo bi pozeljno da moze da izdrzi vise od dana zahtevnog koristenja, zbog toga mi je otpao obican sensation, a i Xperia P ima poiprilicno slabu bateriju. Nisam pratio motorole, ima li nekih dobrih modela za ove pare?

Kako je gs2 slabiji od xps? Zar xps nije u suštini isti h/w kao sensation (malo klokovan), a njega je gs2 gazio?
Uglavnom pojuri xperiju s, ona je svakako za te pare odlična.

Kako je gs2 slabiji od xps? Zar xps nije u suštini isti h/w kao sensation (malo klokovan), a njega je gs2 gazio?
Uglavnom pojuri xperiju s, ona je svakako za te pare odlična.

Nije isti kao Sensation, XS ima HD ekran, 256mb RAM vise, mnogo bolju kameru, 250mAh vecu bateriju, 32GB interne memorije, HDMI izlaz, bolju prednju kameru, GLONASS podrsku...

A evo uporednog testa GS2 i XS: link.

Poslednja izmena:
Neznam, te S2-jke su mi malo precenjene, ne daje mi se 250e za telefon star godinu dana ili malo manje , Za te pare skoro pa mogu da uzmem novu xperiu s ili neki htc, recimo sensation moze da se nadje za 200e, cini mi se da malo preteruju sa cenama za S2. cifra od 250e je neki maximum do kojeg bi isao, ako mogu da prodjem jeftinije bilo bi super, moji prioriteti su slusanje muzike, i surfovanje netom, samim tim od karakteristika bi preferirao malo bolju bateriju koja moze da izdrzi ceo dan zahtevnog koristenja i kvalitetan ekran prijatan za oci, ne manji od 4". U predhodnom postu sam nabrojao neke zanimljive modele, mozda sam neki izostavio, zato sam i otvorio ovu temu, mozda me neko uputi na neki model koji nisam imao u vidu :). Ipak su ovde ljudi kompetentni sto se tice tehnike, ponavljam, ako neko ima neko resenje koje kosta manje od navedenih 250e super, onda bih imao i da uzmem neke kvalitetne sluske :).

Nije da sam cepidlaka, ali: :p

Ako mozes da nadjes Xperiju S za te pare ona je odlican izbor, a tu su i Galaxy S II i Galaxy Nexus, mada su oni hardverski slabiji

Onda kul ako i glonass radi dodatno. Mislio sam da aplikacije moraju da imaju podršku.

@veljkoka
Čim on drži cenu, znači da je dobar. Cenu ne drže samo oni telefoni koje niko ne kupuje.
Iskreno, ja bih verovatno pre uzeo xps nego s2.

@Tetsuo
I ja bih uvek uzeo XPS pre nego S2, imao sam prilike da koristim S2, dobar je to telefon, ali mi je kvalitet izrade prosecan, nekako mi ne odaje utisak kvaliteta kada ga uzmem u ruke, narocito crni. Ima sensation-a i ispod 200e, dobri telefoni, kvalitet izrade odlican, ali baterija je u najmanju ruku diskutabilna, sensation SE necu da uzimam zbog nasih sustera od prodavaca, koji vade beats slusalice, i prodaju mi pricu kako ima i neko osiromaseno pakovanje bez ovih slusalica, kao da je htc lud da to radi, prodajes nesto kupcu sto isti ne moze da cuje i oseti, inace dobar telefon , narocito mi se svideo beli. Neznam kakve su ove motorole atrix, mozda je neko od vas imao kontakta sa njima?. Prilicno sam zagrejan i za ove prestigio telefone, svi pohvalno pricaju o njima?

Sensation ima hm, pa hajde da kažem, loš ekran. Dosta lošiji od sgs 2, iako je veća rezolucija.
Prestigio nisam koristio.
Atrix bih, lično, zaobišao. Pre bih sensation uzeo od njih. Nisu one toliko dobre (te starije, makar) koliko se ljudi lože da imaju telefon koji niko nema. :)

Nije da sam cepidlaka, ali: :p

Onda kul ako i glonass radi dodatno. Mislio sam da aplikacije moraju da imaju podršku.

@veljkoka
Cim on drži cenu, znaci da je dobar. Cenu ne drže samo oni telefoni koje niko ne kupuje.
Iskreno, ja bih verovatno pre uzeo xps nego s2.

Izvini, ali nisam primetio gde sam pogresio...
GPS i GLONASS rade istovremeno, pa telefon hvata vise satelita i zbog toga brze odredjuje pocetnu poziciju i precizniji je. Evo bas teme na XDA gde se to diskutovalo, a i uporedjivao sam moj Neo sa Nokijom 5800, 3GS-om, Galaxy Spica, Wildfire S... Uvek je bolje i brze pronalazio signal. A cena mu je pala zbog Sony-jeve politike, nije se zadrzao kao flagship godinu dana, vec je Sony izbacio posle njega Ion, Acro, Acro HD, T, TX, V, i na kraju osvezeni model SL, a pre dvadesetak dana i Z i ZL. Svi oni su u nekom segmentu bili bolji od njega.

Sensation ima hm, pa hajde da kažem, loš ekran. Dosta lošiji od sgs 2, iako je veća rezolucija.
Prestigio nisam koristio.
Atrix bih, lično, zaobišao. Pre bih sensation uzeo od njih. Nisu one toliko dobre (te starije, makar) koliko se ljudi lože da imaju telefon koji niko nema. :)

Ha, ha, u pravu si, bar bih bio originalan :). Definitivno sam odustao od sensation-a, sto vise razmisljam sve mi se izbor suzava na prestigio 4500 i Xperia-u S, Xperia P me odbija zbog baterije. HTC ONE S je previse skup, narocito S4 verzija, alcatel 997 mi je neka rezervna opcija, ako ne nadjem bas nista sto mi se uklapa u neki moj proracun, tj odnos cena kvalitet. Najbolja opcija, kada bih nasao neki fon za 220e, a da nekih 3000-4000 ulozim u neke dobre slusalice, ali za te pare tesko da mogu naci xperia-u S, hmm LG mi je nekako prevelik, a kvalitet izrade mu je prosecan , mislim da ovaj telefon realno vredi oko 200e, po oglasima se ne spusta ispod 240e. Mozda ascend P1, sta vi mislite o ovom telefonu?

P1 fin telefon, ali xperia S po meni bolji od svih ponudjnih, a cene su im veoma slicne.. Hd ekran, mana sto nema slot za microSd ali mislim da je sasvim dovoljno 32gb, bolja kamera. A ovaj prestigio 4500 po meni isti kako ot997 samo sto ima bolji ekran inace kosta 265e sto je po meni neisplativo za ovakav telefon.

Ja sam bio u istoj dilemi, samo što sam razmišljao da uzmem ili nexus ili l9. Cena nexusa je bila oko 270-300 a l9 oko 240. Onda sam naleteo na xperiu s, i uzeo je za 250, star desetak dana. Nisam se pokajao, telefon je odličan. Plus, dobija JB za mesec-dva, ali i sada ima dosta dobru podršku zajednice. Moja preporuka za Xperia S. :-D

Hmmm, u pravu si, doduse, 4500 ce kostati oko 250€, ima neki online popust, ali ipak za te pare moze da se nadje XPS, pa cu najverovatnije uzeti nju. Nexus vec tesko moze da se uzme za ove pare. Ma, sto se tice memorije, ovo mi je i previse. Ne znam samo kakav je kvalitet ekrana, bravia engine, nisam se susretao sa ovim telefonima, moracu da ga vidim uzivo.

Najbolje je da vidis uzivo, kvalitet ekrana zadovoljavajuci. Najbolje je da vidis sve telefone uzivo i da ih isprobas jer tek onda shvatis koji ti najvise odgovara. Ali moj izbor za te pare sigurno xperia s.

Dobro, gustina pixela je manje bitna od kvaliteta matrice, mada lepo je kada golim okom ne mozes da vidis pixel :). Definitivno je je ovaj sony dobra kupovina u ovom cenovnom rangu, plus dobija jelly bean. Imam jedno pitanje, da li sony ima neki svoj interfejs koji implementir, ili je ovo cist android kod njega?

Ima, Timescape, on je lagan i mnogo manje opterecuje sistem od Sense-a ili Touchwiza. Sa novom Xperiom Z su prezentovali novu verziju, ne znam da li se jos uvek zove Timescape, i ne znam da li ce ga XS dobiti sa JB (mada verovatno hoce). Jedino Nexus uredjaji ili AOSP/AOKP romovi imaju "cist" android, i ovi kinezi, mada i oni razvijaju neke svoje interfejse.

Pre ovog sam imao Nexus S, cist android. Mislio sam da mi bilo koji korisnicki interfejs nece odgovarati, ali mi je ovaj Sony skroz kul. A i dobra stvar je sto je najavljeno da Xperia S sa JB dobija sve sto imaju i Z i ostali... nema ogranicavanja...

Odlicno, ne svidja mi se previse to sto rade samsung i HTC, ja volim minimalizam. Definitivno mi je XPS trenutno prvi favorit, malo gledam oglase, sta ja znam, novi, bez garancije kostaju oko 280e, malo ih je polovnih, starih po par meseci, znaci da su ljudi generalno zadovoljni, ne prodaju ih puno. Koliko ti drzi baterija?

Baterija klasika, jedan dan sa po 3-3.5 sata rada ekrana. Ali je tu uključeno dosta igrica (brat se navukao na subway surfer). :-D dok se malo ne zasitim telefona, trajaće i duže. :-D

Neka izdrzi 1 dan zahtevnog koristenja, *** bolje u ovom trenutku ne moze. Galaxy nexus je dosta redak i niko ga ne prodaje ispod 280e, a da je iole ocuvan, tako da on otpada u ovom momentu sigurno. Realno gledajuci, dosta je slab izbor u ovoj srednjoj klasi, mozda samsung advanced i htc 3D EVO mogu da dodju u obzir, ali njih bi uzimao samo ako je cena bas povoljna?

Nemoj gledati specifikacije na papiru,nexus radi najbolje od svih predlozenih telefona.
Jedino sto je baterija prilicno losa a ni kamera nije ne znam sta.
Ako ga nadjes za 250 to je definitivno best buy.

Tesko ce da ga nadje za 250, to ako bas ima srece. :) ja sam mesec dana svaki dan pratio oglase, cena je bila od 270-300. A kada bih pokusao da spustim cenu (moja logika je da ja ponudim cenu koja je niza, pa da se nadjemo na sredini), kao da sam ih izvredjao. Strasno, samo sam sa jednim potencijalnim prodavcem imao normalnu konverzaciju, sve ostalo je na nivou uvreda...

Vrh Dno