ajd da vidimo ...
@rafiki - u necemu se slazemo - ima firmi kojima to treba ali se do njih ne moze doci. Tj. ne moze se proci pored nekog lika koji je zaduzen za racunaski centar i u koga direktor ili "predsednik kompanije" gledaju kao u malog Budu jer se uopste (direktor, mislim) ne razumeju u kompjutore i ne smeju da se zameraju sa tim svojim. A ovaj zato ima nekog svog zemljaka od koga kupuje takvu opremu i kada ti takav neko trazi odredjenu komponentu tada je vec kasno jer on vec napise tzv. FRU number (kod IBM-a npr.) i to znaci da samo 2-3 firme mogu da mu prodaju to u ovoj zemlji. I dzaba ti nudis identicni (ili bolji) uredjaj sa drugim model number-om od istog OEM proizvodjaca kada to ne prolazi iz ociglednih razloga.
A za ovo drugo sto si rekao, ni tu nista ne pomaze zbog totalne korupcije. Evo i tebi druze a i svima ponuda od mene - ko nadje kupca za svih 5 komada servera koje imam u Beogradu dobije od mene garsonjeru ! Stojim iza ponude do daljnjeg. garancija za kupca - koliko se dogovorimo (moze i 5 godina ako treba), vreme odziva servisa - i 30 minuta ako se dogovorimo, stock rezervnih delova - obezbedjen ( moze kod njih da stoji kompletan rezervni server ako ih to zadovoljava), rok isporuke - ODMAH, cena - niza nego kod zastupnika, instalacija svega i svacega ako traze ... itd. Znaci sve moze samo da napravimo posao. A ja vam tvrdim da nema nikoga ko je spreman ili moze to da organizuje. Iz gore pomenutih razloga. naravno, ponuda vazi samo ako ne mesamo "babe i zabe" - onaj kome treba P4 server za 1.000 eura sa IDE RAID diskovima neka se obrati "renomiranim" firmama. Evo za zainteresovane neka i sami pogledaju, otkucajte u Google-u sledece (model-oznaka glavnih servera koje imam): SRPM8 price - i videcete sta cete da dobijete prvih 20-ak linkova. A mozete i ovo da ukucate u Google-u: rx4610 price , ili HP Workstation i2000. Dakle, kome treba garsonjera neka se potrudi 🙂 poz.