Šta je novo?

Tehnomedia i Benchmark započinju saradnju

Nije mi jasno kako se to odomaćilo većinom u prodavnicama tehnike i nigde više.
Sve je počelo od ozloglašenih Lilly radnica koje su pratile mušterije pošto je bio pozamašan broj sitnih krađi koji bi im se odbio od plate. Zato uglavnom i na drugim mestima uhodaju pa su pojedini vremenom shvatili da je to kontraproduktivno, te na kraju ni u Lilly-ju se više ne priljubljuju uz kupce.

Ja većinu stvari kupujem na daljinu retko kada u radnjama koje imaju dobar sajt ali i kada odem potražim prodavxa, makar samo da mi kaže gde da pogledam. ne volim da lutam i window shopping, znam šta hoću i prvo se informišem. Svuda po Evropi izuzev možda u Francuskoj. prodavci saleću kupce ali to je zato što zarađuju više po prodaji. U Švajcarskoj prodavac koji ti pomogne, ako sam ne odnese do kase da ti karticu sa svojim imenom ili kodom i daš na kasi pa on valjda dobije neki bonus. Ipak su vrlo uljudni i ljubazni mada su Švajcarci. Neznam kada je počelo ovo saletanje o čemu pričate, do skoro si morao da ih juriš po prodavnici za pomoć ili da vade iz zaključane vitrine. Sećam se pre nekih 10ak godina kada sam kupovao laptop za prijateljicu naletim na neku slatku plavušu kaja je recitovala podatke za svaki laptop i stvarno znala dosta o tome. U nesvest da padnem

Nije to uvek i nije kod svih - malopre sam bio u Tehnomediji kod Voždovih kapija i niko ne nije ni pogledao i što se mene tiče to mi savršeno odgovara, dok su me danas u Tehnomaniji u TC Stadion sleteli odmah na ulazu...

mene kada pitaju da li mi treba pomoc, uvek im kazem: Da, finansijska.
Najgori su oni koji ti jos na vratima kazu: - izvolite, sta vam treba ? I tu po nekada "puknem" i kazem uz osmeh: - burek i jogurt :)

Online nerado kupujem, samo kada se ne moze nabaviti u prodavnicama, jer mi se desavalo da mi posiljka sa Cukarice do Novog Beograda putuje 8 dana i odjednom se bez najave pojave na vratima, a toj kurirskoj sluzbi sam bas na putu gde god da podju. A desavalo mi se slicno, mada manje drasticno jos sa dve kurirske sluzbe. I online obavezno gledam da li moze licno preuzimanje i oni imaju prvenstvo i da su i nesto skuplji.

Od ove saradnje sa Tehnomedijom mozemo ocekivati da nas informisu o novim proizvodima i eventualno zajednicke testove novih proizvoda. Mada bi kao renomirana kuca za reklamu mogli i da pomognu u odrzavaju sajta. U sustini, saradnja OK.

Jedina kompanija koja je zvala posle nekoliko godina da pita da li sam zadovoljan kupovinom TV-a.

Na retail sales treninzima prodavci se obucavaju da prepoznaju idealni trenutak da pridju kupcu. Obicno je to 1 do 3 minuta od ulaska kupca u radnju. Period od prvog do treceg minuta se naziva cooling in period, gde kupac nakon ulaska u prodavnicu prestaje da razmislja o saobracaju, poslu ili necem trecem i fokusira se na kupovinu. Dalje, ceka se neverbalni signal gde prodavac gleda kupca i ceka neki signal da mu pridje (kupac duze gleda neki proizvod, cita deklaraciju ili cenu, gleda oko sebe kao da trazi pomoc ...). I trece , nacin pristupa. Posto na pitanje prodavca "mogu li da pomognem", uglavnom svi odgovaraju sa "samo gledam", prodavac treba da ima odredjeni pristup prema kupcu, nemametljiv, prijateljski. Nesto kao, "vidim da gledate televizore, trazite odredjeni model ili dijagonalu, ili "ovaj model je trenutno na akciji, hocete da vam ukazem na njegove karakteristike" itd ... Cilj razgovora je da kupac to shvati kao pomoc a ne kao prodaju. Inace, kamere ponprodavnicama ne sluze samo da se kontrolise roba i kupci vec i prodavci da li postuju korake prodaje koji im se predocavaju na treninzima. Zato cesto deluje da su nametljivi jer i oni rade pod odredjenim pritiskom
Nadam se da će na trening da uvedu kako da priđu nama introvertima, pošto im na svu muku samo to fali. Kada su uveli samouslužnu kasu u Maxiju, kao da me je sam Bog pomilovao.

Ne mogu da se setim, davno je bilo plus ostarelo se ali da li je beše nekad bilo nekih pogodnosti za članove foruma u Emmiju ili je beše bila otvorena neka bench radnja?

Ili ja samo jutros imam neki loš trip?

Ne mogu da se setim, davno je bilo plus ostarelo se ali da li je beše nekad bilo nekih pogodnosti za članove foruma u Emmiju ili je beše bila otvorena neka bench radnja?

Ili ja samo jutros imam neki loš trip?
Продавали су се бенч рачунари, била је радња, не сећам се где. Уствари, колико ми сад сину, то је било негде код мостара. Али изгледа није ишло, мислим да су били скупи. То је било 2009.

Продавали су се бенч рачунари, била је радња, не сећам се где. Уствари, колико ми сад сину, то је било негде код мостара. Али изгледа није ишло, мислим да су били скупи. То је било 2009.
Bila je to lepa ideja, ali i sa puno nedostataka.

Postojala je maloprodaja Bench house u Kozjačkoj 4, projekat koji je rađen u saradnji sa Emmi-jem. Nakon zatvaranja BH-a u tom objektu je neko vreme nastavio da radi Emmi House.

1000105693.jpg

Jel su i tu saletali odma sa vrata u head lock i couk ili je moglo da se krade ?

Koliko se sećam, Benč prodavnica je bila an Novom Beogradu, U Kozjačkoj samo WniWingde sa kupio puno stvari. U Benč radnji neku memoriju.

U Kozjačkoj 4 je sigurno bio Emmi pošto sam tamo kupio masu stvari i zbog prihvatljive cene i zbog korektnog odnosa ka kupcima a definitivno sam siguran da WinWin nije imao ni jedno ni drugo i da pri čistoj svesti i zdravoj pameti tamo ne bih kupio ništa da je bio WW.

Имао је Бенч и сарадњу са Гигатроном пре десетак година и радњу на Новом Београду, то је било кратког даха.
Пре Емми у Козјачкој је био чувени Еуролинк који је својевремено банкротирао у великом стилу. Не сећам се да ли је први Бенч шоп био у сарадњи са њима.

Da, mislim da su bila dva Bench House projekta, verovatno moze sa se iskopa na forumu vise o tome.

2016 je imao Bench radnju u saradnji sa gigatronom. Kod njih sam u uzeo black widow kuciste. Imali su one njihove konfe, redakcija i furunasi. Cene su im bile fer i korektne i bili su ekspedtivni. Ali nije nesto dugo trajalo, mozda neku godinu i kusur.

Na retail sales treninzima prodavci se obucavaju da prepoznaju idealni trenutak da pridju kupcu. Obicno je to 1 do 3 minuta od ulaska kupca u radnju. Period od prvog do treceg minuta se naziva cooling in period, gde kupac nakon ulaska u prodavnicu prestaje da razmislja o saobracaju, poslu ili necem trecem i fokusira se na kupovinu. Dalje, ceka se neverbalni signal gde prodavac gleda kupca i ceka neki signal da mu pridje (kupac duze gleda neki proizvod, cita deklaraciju ili cenu, gleda oko sebe kao da trazi pomoc ...). I trece , nacin pristupa. Posto na pitanje prodavca "mogu li da pomognem", uglavnom svi odgovaraju sa "samo gledam", prodavac treba da ima odredjeni pristup prema kupcu, nemametljiv, prijateljski. Nesto kao, "vidim da gledate televizore, trazite odredjeni model ili dijagonalu, ili "ovaj model je trenutno na akciji, hocete da vam ukazem na njegove karakteristike" itd ... Cilj razgovora je da kupac to shvati kao pomoc a ne kao prodaju. Inace, kamere ponprodavnicama ne sluze samo da se kontrolise roba i kupci vec i prodavci da li postuju korake prodaje koji im se predocavaju na treninzima. Zato cesto deluje da su nametljivi jer i oni rade pod odredjenim pritiskom
Predpostavljao sam da tako nekako i izgleda ovo o cemu si pisao. Samo ne znam kako to radi u praksi? Neverovatno koliko je ta glad da se nekom nesto proda neutoljiva. Moras da znas i psihologiju. Ko smislja to sve?

Svaki maloprodajni objekat ima neki plan prodaje. Kad se fulaju planovi prvo se menjaju prodavci, onda sefovi objekta, zatim regionalci i na kraju se koriguju planovi :) Elem, tako funkcionise prodaja, svidjalo se to nama ili ne.

Svaki maloprodajni objekat ima neki plan prodaje. Kad se fulaju planovi prvo se menjaju prodavci, onda sefovi objekta, zatim regionalci i na kraju se koriguju planovi :) Elem, tako funkcionise prodaja, svidjalo se to nama ili ne.
Pa dobro neka funkcionise. Sto se mene tice moze i fakultet za prodaju da se osnuje, mozda vec ima, verovatno menadzment i psihologija prodaje sa zvanjem inzenjer prodaje, tako nesto. Nisam upucen u detalje.

Bila je u Kozjackoj pa sa Gigatronom ugao Bul. Dr Zorana Djindjica i Antifasisticke borbe prekoputa SoGe_a.

Nazad
Vrh Dno