Da - ovde se ne prica o TDK colour d-view medijama, koje dolaze zapakovane, svaka u slim kutiji, i jos celofanom okolo.
Ovde se prica o diskovima koji su kupljeni u Antici, u pakovanju od 150kom, i koji nisu "obojeni", odnosno na njima sa gornje (label) strane nema nikakve oznake (izgledaju ko ogledalo). Sa donje strane su tamnije zelenkasti (najverovatnije, posto ih jos nisam video - a kako stoje stvari necu ih ni videti).
Naime, danas sam razgovarao sa covekom iz Antike, i pitao ga kako je moguce da su imali diskove koji su bili sa razlicitim atip-om od onih koji su se nasli kod dudija. Sustina njegove prica je sledeca (ako sam ga dobro shvatio):
U evropskoj zajednici je zabranjena prodaja vecih pakovanja ne-labelovanih diskova. Zbog toga se TDK dugo nije odlucivao da pusta u promet diskove koji nisu label-ovani. Kada su se odlucili, u Antiku su stigla pakovanja diskova koja su bila "mesana" (i ftalo i cijanin)
Moguce je da diskovi koji su neobelezeni imaju veci procenat skart-a od onih koji se pakuju u kutijama.
Dudi je najverovatnije diskove nabavio iz madjarske (njegova napomena je da ce i madjari morati da prestanu ovo da diluju zbog evropske zajed.)
U sledeci cetvrtak bi trebalo (sada nemaju, sve su prodali) da dobiju isporuku koja ce biti uniformna, i ako sam ga dobro shvatio, biti na bazi ftalo (nemojte me hvatati za rec, nisam siguran), posto je covek upotrebio termine koji se odnose na neke frekfvence ili nesto slicno.
Nista od ovoga ne tvrdim da je cinjenicno tacno (jer ne znam) vec samo prenosim ono sto sam cuo.
Kaze covek, cena za diskove je 2480 dinara za stap od 150kom. Meni je ovo super, 16.5 din po komadu. S druge strane, ako ima label-ovanih diskova (kod nekih drugih) sa cenom po 21-2 din, onda je to ipak meni sigurnija varijanta.
Sve u svemu, prema tonu onoga sto sam cuo iz antike, mislim da ima smisla zakljuciti da se radilo o neujednacenom kvalitetu medija, koji se ispoljio u ziletovoj kombinaciji sa rezacem.
Ne verujem da bi mi iko (iz trgovackog posla) rekao, "Jeste, dobili smo go*no". Pogotovo sto covek tvrdi da su trazili da im se (u sledecoj nabavci) isporuci tacno odredjena vrsta diskova, a ne neka mixovana papazjanija (za koju mi je blago rekao da se desila - nije upotrebio bas te izraze).
Takodje, izgleda da sam bio u zabludi da su zilet-ovi diskovi mogli da budu audio, bar prema onome sto sam cuo od coveka iz antike. Covek je bio decidiran da su Data diskovi u pitanju.
&pozdrav!