Šta je novo?

TDK 48X - ne rade

• Začetnik teme Začetnik teme MarkoS
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

MarkoS

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2003
Poena
619
Kupio sam ih danas u piramidi na sajmu za 1800 din 150 komada (12 po disku), otpakovao ih i izvadio jedan da isprobam, spremio ispod 500Mb za rezanje, kad ono cvrc, nero (v 5599) zakljucao na 8x(lg 52x32x52 radi sigurno), a u drive info pise lepo dtk 48 brzina. No nema veze, kliknem ja next kad ono izbaci poruku da nema mesta na disku. I tako, uzmem ja drugi, pa treci... nijedan ne radi. Onda sam na jednom uspeo da narezem 10-ak Mb, medjutim lg uopste ne prepoznaje taj disk.
Naravno, pozvao sam piramidu, kad ono javi se neka sekretarica i sve u fazonu ne mogu ja nista bez sefa, zovi ga u ponedeljak. Jos me je i pitala da li sam otpakovao diskove :zid: Samo sto mi nije rekla sta bi ti za te pare :mrgreen:
Jel se ovo jos nekom desilo?

EDIT: ipak je lg uspeo da procita taj disk, i uspeo sam da narezem jos 2x8Mb, ali ne i nesto vece.

Ako te budu otkacili, trk u trzisnu inspekciju, ne budi lenj.
Al ce onda da bude veselo...

Mislis li na Pyramid?

Re: DTK 48X - ne rade

A koji su to DTK diskovi, dal nisi malo permutovao (TDK)?

Ako mislis na Mikicu, sigurno ti nece praviti problem. Ako on nesto ne voli, to je negativna reklama...

Re: DTK 48X - ne rade

gozilla je napisao(la):
A koji su to DTK diskovi, dal nisi malo permutovao (TDK)?
Vidi stvarno :mrgreen: TDK su u pitanju naravno.
Nego, ta sekretarica mi je rekla da moram sefa da pitam, nekog Slobu.

Zvao sam ih, izgleda da su imali jos par reklamacija. Koliko su se oni raspitali kod njihovog nabavljaca, u pitanju su diskovi vecega kapaciteta od 700Mb(800 kako oni kazu) i potrebno je u neru ukljuciti overburn, medjutim ni to kod mene ne pomaze. Nista, vraticu im sutra diskove i uzeti pare, i pazariti lepo verbatime ko covek.

MarkoS je napisao(la):
...
Dobro pretpostavljas cheers

Ali kakve veze Datalife+ iz N.Pazara ima sa Verbatimom 🙂
Mislim, sigurno ce raditi bolje od ovih najgorih tdk ali...

Moja preporuka je da ne uzimas to ***** i da uzmes Crystal Azzo, oni su 2000 din na 100 komada bilo gde, a ako se potrudis ima da se nadje i za 1900.
To vec jeste Verbatim.

OptiPlex je napisao(la):
...

Ali kakve veze Datalife+ iz N.Pazara ima sa Verbatimom 🙂
Mislim, sigurno ce raditi bolje od ovih najgorih tdk ali...

Moja preporuka je da ne uzimas to ***** i da uzmes Crystal Azzo, oni su 2000 din na 100 komada bilo gde, a ako se potrudis ima da se nadje i za 1900.
To vec jeste Verbatim.
Provericu koji su, nasao sam za 19 din(100 komada). Nisam upucen, ali koja je razika izmedju DL+ i Crystal Azzo.

DL+ u dobro upucenim krugovima nosi nadimak Sandzaklija :beat: (sta mislis iz kog razloga ? 🙂) a Crystal Azzo je pravi Verbatim, perfektna kupovina za te pare, i reze se sjajno na velikim brzinama, nema skarta, itd. itd.

Nekad je kostao dosta vise, a sad kad mu je cena ovakva zaista ne vidim smisao u kupovini drugih diskova, ako se zele jeftini mediji...

OptiPlex je napisao(la):
DL+ u dobro upucenim krugovima nosi nadimak Sandzaklija :beat: (sta mislis iz kog razloga ? 🙂) a Crystal Azzo je pravi Verbatim, perfektna kupovina za te pare, i reze se sjajno na velikim brzinama, nema skarta, itd. itd.

Nekad je kostao dosta vise, a sad kad mu je cena ovakva zaista ne vidim smisao u kupovini drugih diskova, ako se zele jeftini mediji...
Pa i Crystal je DL+ 😉, tj. SuperAZO, a Crystal je zbog gornje povrsine dok je donja ista kao i kod ostalih DL+...

MOLIM ???? 😱 Ja ne znam koje ti to Crystal Azzoe i DL+ imas, ovi moji CA su plavi sa blagom, ali vrlo blagim navlacenjem na zelenu, a DL+ su izrazito muljavi 🙂 tj. zuckasto zeleni. Razlika je poprilicna, cak se tacno lepo vidi kad pogledam na stap sa strane koji diskovi su Princo, koji DL+ a koji Crystal Azzo.
Sve u svemu vrlo se lako razlikuju.

Nisu valjda sandzaklije osvojile tehnologiju stampanja simbola Crystal Azzo po gornjim povrsinama diskova :cuss:

OptiPlex je napisao(la):
MOLIM ???? 😱 Ja ne znam koje ti to Crystal Azzoe i DL+ imas, ovi moji CA su plavi sa blagom, ali vrlo blagim navlacenjem na zelenu, a DL+ su izrazito muljavi 🙂 tj. zuckasto zeleni.

Ti govoris o DataLife
Ca i DL+ su jedni te isti diskovi a obican DL je zuckast( na gornjoj povrsni je bela stampa sa natpisom)

I ja kupio 150 kom tih tdk diskova i ok su, samo sto svaki 15 ne radi (nema mesta na disku ?!) ... Al ja rezem sa teac-om 8x ...

Deco, ima nova kombinacija od crystal-a koji se inache pokvario u poslednjoj turi....Verbatim Pastel spindl za 28€ 😉

driver je napisao(la):
Deco, ima nova kombinacija od crystal-a koji se inache pokvario u poslednjoj turi....Verbatim Pastel spindl za 28€ 😉

Znaci definitivno sandzaklije i indijci...pitam se hocemo li ikada imati normalnu storage scenu... ctp;

Nazad
Vrh Dno