Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ubacih poslednju verziju na C805 koju mi je dao TV i sad mi se gubi hdmi veza kad TV ode u sleep.
Ne pomaže gašenje i paljenje TV, moram da uradim proceduru fix hdmi i onda proradi.
Kud uradih update, budala.
Probaću da ugasim sledp da vidim da li radi tako.

Da odgovorim sam sebi...firmware v643, uključim TV, on ne može da nađe hdmi signal, ni za TV, ni za mac mini.
Kad idem na proceduru popravke, nađe ga.
Ali tako moram svaki put kad uključujem TV.
Popizdeo sam.

Ja sam konacno montirao 65 C6K nakon 6 meseci u kutiji, updateovao se sam sa OTA, sve radi kako treba, tako da nista ne pipam dok sam ne ponudi update.
Neće ponuditi nikad, kažem ti iz iskustva. Meni je instalirao u decembru kad sam ga postavio i to je to...

Da odgovorim sam sebi...firmware v643, uključim TV, on ne može da nađe hdmi signal, ni za TV, ni za mac mini.
Kad idem na proceduru popravke, nađe ga.
Ali tako moram svaki put kad uključujem TV.
Popizdeo sam.
Ja sam instalirao v643 update na c805, još prvog dana kada se pojavio na Telegram grupi i nikakvih problema do sada. Nemam Mac mini, ali Windows 11 desktop računar i Sony 3 povezani preko HDMI kabla bez ijednog problema takođe.
Da ne pametujem sa isključivanjem TV-a i uređaja kompletno iz struje na 2-3 minuta, zamenom kabla ili HDMI porta na TV-u, ali nekad proste stvari znaju da reše banalne probleme. Jesi probao Factory reset i Clear Cache?

"For issues like lag or "No Signal" on a TCL TV, you can optimize the TV's overall memory and troubleshoot the system cache using the steps below:

1. Perform a Full Power Cycle
This clears the TV's temporary memory and often resolves handshake or connection issues with HDMI devices: [1, 2, 3]
  1. Turn off your TV and the connected HDMI device.
  2. Unplug both power cords from the wall outlet.
  3. Wait a minimum of 60 seconds to allow power to fully drain from internal components.
  4. Plug the cords back in and turn both devices on. [1]

2. Clear Overall TV Cache (Android/Google TV)
If your TV's operating system is sluggish, freeing up internal storage helps the whole system, including HDMI inputs, perform better: [1]
  1. Press the Settings (gear icon) on your remote.
  2. Navigate to System or Device Preferences > Storage.
  3. Select Internal shared storage.
  4. Choose Cached data and click OK to clear. [1, 2, 3, 4]"

Da se nastavim na prethodno.....nisam jos nigde video C8K kod nas.... posto cenim da ce mi to biti sledeca opcija za TV. Ili toga ima samo kod drugara iz susednih drzava desno gore 🙂. Zna li neko?

Imaš i dalje ponegde dostupan:

Ali ako do sada nisi kupio i ne žuriš bolje sačekaj seriju iz 2026 god (L umesto K na kraju) dakle TCL 65C8L
Novi čipset posle nekoliko godina, Dolby Vision 2...

Imaš i dalje ponegde dostupan:

Ali ako do sada nisi kupio i ne žuriš bolje sačekaj seriju iz 2026 god (L umesto K na kraju) dakle TCL 65C8L
Novi čipset posle nekoliko godina, Dolby Vision 2...

Znaš li možda da li će i C7L takođe imati noviji čipset?

Sad sam hteo da kupim 65C7K ali je ispario iz prodavnica, a ne žuri mi se, pa ne znam da li da čekam 65C7L.
Ako će imati isti ovaj stari čipset kao "K" serija, možda mi je onda bolje u tom cenovnom rangu da kupim 55C8L? Imaću isto dimming zona kao 65C7K, manje inča, ali ipak noviji chipset i još po koju novinu.

Šta bi ti uradio da ti je budžet 100.000-110.000 RSD i da ti se ne žuri? 😀

Još nisi kupio TV 🙂
Po svemu viđenom novi čipset i Dolby Vision 2 startuju od C8L:

Šta bi ti uradio da ti je budžet 100.000-110.000 RSD i da ti se ne žuri? 😀

Čekao 55C8L ili 65C8L da dođu u taj cenovni rang...

Još nisi kupio TV 🙂
Otišao da spavam i reko sutra ću da kupim, bilo na dosta mesta. Probudio se, svuda poskidali sa stanja, neki i obrisali stranice, neki digli cene pa se više ne isplati. Neverovatno 😀
Čekao 55C8L ili 65C8L da dođu u taj cenovni rang...
Dakle black friday 2027. Ako odnos cena bude kao i za "K" seriju, verovatno ovaj od 65" (65C8L) neće upasti u moj budžet.

Po svemu viđenom novi čipset i Dolby Vision 2 startuju od C8L:
Koliko vidim na slikama koje si pomenuo, C7L ima isto TSR Procesor kao i C8L. Ili nešto propuštam?

Hvala na savetima

Na mom TCL 55C635 Qled , pojavila se linija po celoj širini ekrana na oko 15-20 cm od vrha ekrana. Linija nije mnogo uočljiva, kao da je u pitanju 1 ili 2 reda piksela.
TV je još u vek u garanciji. Da li ovo pokriva garancija i kakvo je iskustvo sa TCL servisom?

Na mom TCL 55C635 Qled , pojavila se linija po celoj širini ekrana na oko 15-20 cm od vrha ekrana. Linija nije mnogo uočljiva, kao da je u pitanju 1 ili 2 reda piksela.
TV je još u vek u garanciji. Da li ovo pokriva garancija i kakvo je iskustvo sa TCL servisom?
Trebalo bi da podleže garanciji, kao i svaka promena na ekranu u vidu više mrtvih piksela ili linija u drugoj boji horizontalnih i vertikalnih.
Možeš da pokušaš da isključiš TV kompletno iz struje na par minuta ili da uradiš Factory Reset. Ponekad može da reši problem ako je u pitanju neki Software Bug.
Što se tiče servisa nemam puno iskustva, ali po komentarima ovde na forumu mislim da se reklamacije rešavaju bez problema. Samo naglasi da li želeo zamenu uređaja, povraćaj novca ili neki vaučer ukoliko nije moguća popravka, što je velika verovatnoća s obzirom da je TV iz 2022. godine.

Nazad
Vrh Dno