Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

@sasa_petkovski
Ajd probaj ovako:

1) na Play Store u podešavanja ugasi auto update apps
2) u Apps sekciji podešavanja TV-a pod sistemskim aplikacijama nađi "Android System Webview" aplikaciju i za nju klikni na "Uninstall updates" dugme.

3) nađi i Eon app i uradi force close pa zatim ponovo startuj Eon app i vidi radi ili ne radi normalno.

Pošto kod mene na C655 sa firmware v548 Eon app radi, ali ja nisam još uvek instalirao Android System Webview update koji je objavljen 05. maja.
A to je kandidat za krivca jer se Eon app interfejs učitava u Webview komponentu, i to je nešto što se moglo (kroz Update) promeniti u prethodnih par dana.

Pošto sutra treba da mi stigne 43P7K, interesuje me da li ste zadovoljni preset podešavanjima slike ili ipak mora malo da se tvikuju boje. Sećam se da sam muku mučio sa Move boxom i LG televizorom (ne mogu da se setim koji model beše webos) i da nikad nisam uspeo da podesim zadovoljavajuću sliku

Pošto sutra treba da mi stigne 43P7K, interesuje me da li ste zadovoljni preset podešavanjima slike ili ipak mora malo da se tvikuju boje. Sećam se da sam muku mučio sa Move boxom i LG televizorom (ne mogu da se setim koji model beše webos) i da nikad nisam uspeo da podesim zadovoljavajuću sliku
Koliko se secam, ja sam stavio na 43C655 podesavanja na Movie i OK mi je.

@sasa_petkovski
Ajd probaj ovako:

2) u Apps sekciji podešavanja TV-a pod sistemskim aplikacijama nađi "Android System Webview" aplikaciju i za nju klikni na "Uninstall updates" dugme.

3) nađi i Eon app i uradi force close pa zatim ponovo startuj Eon app i vidi radi ili ne radi normalno.

Pošto kod mene na C655 sa firmware v548 Eon app radi, ali ja nisam još uvek instalirao Android System Webview update koji je objavljen 05. maja.
A to je kandidat za krivca jer se Eon app interfejs učitava u Webview komponentu, i to je nešto što se moglo (kroz Update) promeniti u prethodnih par dana.
Odradio ovo kod keve na televizoru i sad Eon radi bez problema.

Odradio ovo kod keve na televizoru i sad Eon radi bez problema.
Ostaje da se nadamo da kad TCL pusti sledeći put firmware update neće da bude taj "loš Webview update" kao deo firmware 😂😂😂 (pa da ne može ni "Uninstall updates" da spašava stvar).
A i da buduće novije verzije WebView neće ovako da baguju u nedogled.

Podrazumeva se da sad zbog te jedne problematične aplikacije (koju u bliskoj budućnosti treba da preskačete instalaciju update) sad morate ručno jednu po jednu da klikćete na update dugme kad se pojave nove verzije na Play Store 🙄

Bravo za @sasa_petkovski sto se setio.
Ko se setio pogledaj malo bolje 😂😂

@sasa_petkovski
Ajd probaj ovako:

Hvala, odradio kako ste rekli i radi.

Ostaje da se nadamo da kad TCL pusti sledeći put firmware update neće da bude taj "loš Webview update" kao deo firmware 😂😂😂 (pa da ne može ni "Uninstall updates" da spašava stvar).
A i da buduće novije verzije WebView neće ovako da baguju u nedogled.

Podrazumeva se da sad zbog te jedne problematične aplikacije (koju u bliskoj budućnosti treba da preskačete instalaciju update) sad morate ručno jednu po jednu da klikćete na update dugme kad se pojave nove verzije na Play Store 🙄

Ko se setio pogledaj malo bolje 😂😂
Izvinjavam se, @shamanNS ! Nisam lepo registrovao! 🙂

Hvala na ispravci, zaista!

Nazad
Vrh Dno