Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

držimo se teme. hvala na razumevanju

Jel ima neko 55c6k kakav je generalno? Jel gledljiv za kablovsku ? Jel.dobra slika generalno me zanima kvalitet tv. Njega merkam u tom budžetu za spavaću sobu ...
Meni je dobar . Imam ga 2 meseca , pročeprkas po podesavanjima sta ti godi . Sinoć sam video 65incni u G u Jurija Gagarina ukljucenog . Gledam filmove i sport , ali sam u hendikepu sa kablovskom pošto je Yetel operater , a kod njih su slike gore nego na Irisu dok sam bio . Moja preporuka za kupovinu , ako ne mozes C7K ili bolji - noviji

Meni je dobar . Imam ga 2 meseca , pročeprkas po podesavanjima sta ti godi . Sinoć sam video 65incni u G u Jurija Gagarina ukljucenog . Gledam filmove i sport , ali sam u hendikepu sa kablovskom pošto je Yetel operater , a kod njih su slike gore nego na Irisu dok sam bio . Moja preporuka za kupovinu , ako ne mozes C7K ili bolji - noviji
Ja uzeo malopre nadam se da nisam pogrešio posto je bio izbor on ili u7q slična cena. E sad me zanima da li ima neki novi firmware za njega gde je android 14?

Meni ne nudi novi, i dalje mi je na android 12…a bogami cuo sam da ga 14 hendikepira (c6k)

Meni ne nudi novi, i dalje mi je na android 12…a bogami cuo sam da ga 14 hendikepira (c6k)
Ja sam pre par sati instalirao 14 preko usb. Primetio sam neke opcije nove za slika,ali najviše sto sam primetio je brzi odziv daljinskog,brzi rad aplikacija i bolji upscaling preko dvb c tjunera . Za spavaću sobu ja sam prezadovoljan za sada slikom. Mozda sam kogo da probam sa u7q neki kažu bolji neki kažu nije ali uvek postoji ali kad se kupi....

Bilo koji firmware stariji/noviji koji se tamo pojavi ima u principu dosta komentara.
TCL softver je bagovit i ne treba žuriti sa tim ažuriranjima, pogotovo bar treba prethodno pročitati komentare korisnika ...

Google tv je google tv, meni je to bilo presudno. Imao sam toshibu ranije i dosta mi je proprietery sistema

Pisalo se dosta na tu temu, imate ovde uputstvo na srpskom:

PDF: Uputstvo za ručno kodiranje EON IR-daljinskog upravljača

Screenshot-20260303-144545-Drive.jpg

PDF: Uputstvo za korišćenje EON daljinskog upravljača
Može li se spojiti da radi na TCL-u preko Bluetooth-a, mislim da sam nekada spajao pa nije samo radio pri paljenu.

Jeste, ne radi uključivanje preko njega, ako se poveže preko BT-a, jer on nije aktivan dok je TV ugašen. Zato baterije u EON daljincu traju kratko, kad se koristi sa EON STB-om, jer je BT aktivan uvek, čak i kad je STB ugašen. Jeste praktičnije, ali meni više odgovara da mi baterije traju duže.🙂
Dok sam koristio klasičan EON daljinac, kodirao sam na njemu IR za TV, pa ga upalim tako, a onda prebacim na BT i teram dalje. Sad koristim EON mini, a on nema tu opciju, pa moram da upalim preko drugog daljinca i onda sve ostalo teram preko ovog malog.🤓

Kod mene je bilo povezano sa Bluetooth i IR.
Samo sam prilikom paljenja morao prvo stisnuti TV/STB (prebaci ga na IR) da mogu upaliti, onda opet tipku TV/STB da ga vrati na Bluetooth. Zato sam i pitao da nema možda na TV TCL neko podešavanje pa da Bluetooth ne ide u sleep.

Pritiskom na dugme za uključivanje/isključivanje se pali/gasi i TV i EON box u isto vreme - poenta je imati samo jedan daljinac za sve.

Doduše ne rade na eon daljincu sve moguće opcije (sve zavisi od modela TV-a), ali se mogu dodati kroz dodatne button remapper aplikacije.
Ja sam konkretno uvek dodavao 3 stvari u tvQuickActions aplikaciji: mute dugme, screenshot i info dugme.

Lošija od te gore i ne ažurira se odavno:

Poslednja izmena:
Probajte iris daljinski. Nije tako kvalitetan kao eon, ali ima posebno dugme za paljenje tv-a (ir), posebno za box (neki model radi, neki ne, kako sam shvatio). Ostalo sve radi savršeno, probao na mi boxu i mi stiku

^Imam pristup opremi od svih operatera kroz razne poslove, pa mi zapadne u ruke sve i svašta. Mislim da je nekad mogao da se traži naknadno od SBB-a, kao i onaj model za decu. Malo smara što je baziran na starom modelu klasičnog daljinca, pa su kursor tasteri ravna površina, a ne ispupčeni, kao na novijem standardnom modelu.

Nazad
Vrh Dno