Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Mogu ali pitanje je da li hoće - bolje reći zašto bi kada su i dalje svakako dosta povoljniji od radnji i ne moraju da uskraćuju sebe za dodatni profit padom cena tamo odakle ih dobavljaju (HU).

U radnjama kod nas i dalje nema ove 75" verzije, tako da treba sačekati. Svakako je 75" C7K na KP trenutno 1150€, posle ovog pojeftinjenja može to na 1050€.

Mađarski AFA (PDV) povraćaj je 27% i sad dok preprodavac podmaže gde treba u realnosti je za njih 15-20% manja cena...

Imaju oni računicu 🙂

Poslednja izmena:
U radnjama kod nas i dalje nema ove 75" verzije, tako da treba sačekati. Svakako je 75" C7K na KP trenutno 1150€, posle ovog pojeftinjenja može to na 1050€.

Mađarski AFA (PDV) povraćaj je 27% i sad dok preprodavac podmaže gde treba u realnosti je za njih 15-20% manja cena...

Imaju oni računicu 🙂
Znam ja za njihovu računicu sa povraćajem PDV i da su/koliko su dobri na tome, samo kažem zašto bi se odrekli ovih dodatnih 100€ spuštanjem cene sa 1150€ na 1050€ ako se cene u zvaničnom radnjama kod nas ne menjaju i oni su i sa tih 1050€ znatno jeftiniji. Njih pojeftinjenja u HU uopšte ne mora i ne treba da dotiče sve dok ovi naši nezajažljivi ovde ne spuste cenu.

Poslednja izmena:
Vidim prvu rečenicu ali opet moram pitam - zašto bi prodavci sa KP išli mimo sebe i pojeftinili tih 100€ s obzirom da ih ovde u Srbiji ništa ne tera na to, tj nemaju konkurenciju nebitno da li zbog visokih cenau prodavnicama ili zato što proizvoda uopšte i nema na našem tržištu (govorim generalno, ne samo za model 75" 7CK).

Kad već tako razmišljaš, kontra pitanje: zašto je kod njih na KP trenutno 75C7K 1150€, a ne 1300 - 1400€ ili više jer je u radnjama daleko skuplji ili ga ni nema!?

Imaju oni računicu, a i nemaju troškove koje imaju klasične radnje...

Kad već tako razmišljaš, kontra pitanje: zašto je kod njih na KP trenutno 75C7K 1150€, a ne 1300 - 1400€ ili više jer je u radnjama daleko skuplji ili ga ni nema!?

Imaju oni računicu, a i nemaju troškove koje imaju klasične radnje...
Zato što su tako postavili kao prodajnu cenu a ne 1300 ili 1400, jer su moguće procenili da je takva cena najpovoljniji odnos da prodaju taj model a da se kupac ne odluči za neki drugi model drugog proizvođača koji je jeftiniji i ima ga u radnjama.

Kao što kažeš imaju oni svoje računice koje idu daleko dalje od jednog modela ili jednog brenda...

Mislim džaba diskutujemo jer smo svi svesni da mogu da spuste 100€, mogu da drže na istom nivou a teoretski mogu čak i da povećaju za 100€ iako je cena u komšiluku pala pošto i kod njih cenu može da diktira ponuda i potražnja kao i to koliko kupac ima alternative.

Novi Update samo 12 dana kasnije, ali nema OTA, samo PKG 😡

New TCL T653T01 platform Google TV Update available in V624
TV models ....
X11K/ C9K/ C8K/ C7K/ C6K/ P8K/ T8C
98C655/ 85C655Pro/ 98P745/ 98P755
C745X2/ C755/ C765/ C805/ C845X2/ C855
C955/ X955

V8-0012T01-LF1V624.003xxx

V624 IMG (PKG)

build date= Feb 10, 2026
security_patch= 2025-12-05
gmsversion= Android_14_GTV_U
product.build.fingerprint= TCL/G08_4K_GB/G08:14/UTT2.250416.001/AU02:user/release-keys
revision= 003xxx
PKG size= 3.33 GB

Big thanks to ... XDA user

Poslednja izmena:
Zato što su tako postavili kao prodajnu cenu a ne 1300 ili 1400, jer su moguće procenili da je takva cena najpovoljniji odnos da prodaju taj model a da se kupac ne odluči za neki drugi model drugog proizvođača koji je jeftiniji i ima ga u radnjama.
Ništa oni ne postavljaju, niti ih zanima išta osim zarade 😉
Na mađarskim sajtovima imaš ispisanu cenu sa porezom i bez, na osnovu toga i njihovih dodatnih "troškova" oni znaju koliko će da stave na KP i da imaju računicu.

354244 HUF (bez PDV) = 942€
449890 HUF (sa PDV) = 1197€

To je stara cena jača nego u Nemačkoj, sajt čisto kao primer, moguće da ima i jeftinije...

Mađarski MediaMarkt = 499899 HUF (1330 €) (stara cena)
Nemački MediaMarkt = 1000€ (nova cena)

Kupujem prodajem 1150€, pa sad ti računaj 🙂

Poslednja izmena:
Ništa oni ne postavljaju, niti ih zanima išta osim zarade 😉
Tako je, slažem se u potpunosti.

I tu se vraćamo na početak i moje prvo pitanje - zašto bi u tom slučaju spuštali sa 1150€ na 1050€ ako ovde u Srbiji nemaju potrebe za tim? Naravno da mogu, ali definitivno zbog pada cene u HU ne moraju.

Ali da ne razvodnjavamo više temu sa ovim.

KP prodavci posluju na fiksnim procentima, idu na količinu i ne zanima ih da li kupuješ TCL tv ili toster. Međusobno su povezani, imaju svoja pravila i nema potrebe da se naprežete šta treba da ih dotiče a šta ne treba. 🙂
Do sad je uvek bio slučaj da kad padnu cene u komšiluku, padnu i na KP.
Zanima ih da li kupuješ tv,kućište,toster,ili procesor.Na kabaste stvari vecina ne skida ništa od cene sa sajta.Ili ga skida minimalno.
Zauzima dosta prostora u kombiju.🙂

Skoro svi ti KP prodavci nemaju ništa na stanju od tih vrednijih/skupljih stvari, kad se dogovori sa njima onda sledi čekanje dok to oni ne dovuku. Drugo ne idu oni po jednu stvar nego dovuku više, televizori jesu dimenzijama problematični ali težina i nije cimanje (npr. 55C7K kutija nema ni 20kg) 🙂

Kod nekih drugih koji dovlače iz Nemačke/Austrije (npr. deprevoz naplaćuje 5€ po kilogramu, tako da se kupovina 75" (36.6kg) ne isplati preko njih)...

Poz, da li postoji znacajna razlika u slikama C6K i C7K ? Pitam za 55 inca dijagonalu. Dosta su dobre cene ali i razlike u ceni postoje.
20260301-144726.jpg
20260301-144752.jpg

20260301-144834.jpg

Poslednja izmena:
Uh pa velika je razlika C7K u odnosu na C6K ! Panel drugi totalno, nije to ni slicno. Ne bi onda C6K. Bolje ici na C7K ili U7Q PRO.
A7KQ mi je otisao panel nakon 2 godine i cekam povrta novca pa gledam koji drugi da uzmem, bez tv-a sam vec nedelju dana. Kakav je TCL sa korisnickom podrskom kod nas? To je bitno isto

Skoro svi ti KP prodavci nemaju ništa na stanju od tih vrednijih/skupljih stvari, kad se dogovori sa njima onda sledi čekanje dok to oni ne dovuku. Drugo ne idu oni po jednu stvar nego dovuku više, televizori jesu dimenzijama problematični ali težina i nije cimanje (npr. 55C7K kutija nema ni 20kg) 🙂
1.Na stanju imaju(odma) ono što ih je neko zeznuo i nije kupio/odustao.
2.Na stanju imaju sve što ima radnja odakle uzimaju(gledaš taj sajt,a ne njihove oglase).
3.Naravno da ne idu po jednu stvar,ko je rekao da idu?
4.Čekaš onoliko koliko je označena datumom na sajtu koji je napisan+2 dana od njegovog slanja ka tebi.
5.Da,cimanje im je,sve što je malo gabaritnije je cimanje,pa uporedi dimenzije kućišta koji vecina nece da prodaje sa npr tv-om ,pa vidi koliko razliku u dimenziji,a kamoli tv.
Da,tv šalju,ali potanje je koliko skidaju,zadnji put kad sam pitao malte ne ništa od originalne cene.
Moguce da ima i neko kome je pik na televizorima i daje najbolje cene

Tema su TCL televizori pa me mrzi da po stavkama izlistam da mi donose sve, od jedne kutije nastavaka za četkicu za zube kojih nema kod nas u prodaji, pa do monitora i PC kućišta, sve do ispred zgrade. Ko želi da ide tim putem najbolje je da iskomunicira sa prodavcem šta i kako.
Što se zvanične prodaje tiče, nadam se da će A1 imati ponudu novih modela TCL televizora na rate, C805 je bio baš super deal svojevremeno.

@Djolekg
Sve je to opšte poznato, samo vreme uopšte ne mora da bude 2 dana, može i mnogo duže od ovoga što i sami prodavci kažu:
Nabavka se vrši jednom nedeljno, pa u zavisnosti od toga kog dana u sedmici potvrdite narudžbinu, artikal ćete u većini slučajeva čekati 2-8 dana.
Lično sam čekao pre 2 godine (jedan deo za kućište) skoro mesec dana jer je imao problema sa "dostavom" - inače prodavac pouzdan...

Ista priča i za druge stvari npr. garancija - neko ne traži pakovanje dok drugi insistiraju:
Garancija je INDIREKTNA - neophodno je da sačuvate ambalažu i sve što je bilo u njoj.
Tako da nema pravila, zavisi od mnogo faktora...

Lično prvo gledam domaću garanciju (5 godina) i spreman sam da platim za nju malo više nego što je KP cena 😉

Poslednja izmena:
Uh pa velika je razlika C7K u odnosu na C6K ! Panel drugi totalno, nije to ni slicno. Ne bi onda C6K. Bolje ici na C7K ili U7Q PRO.
A7KQ mi je otisao panel nakon 2 godine i cekam povrta novca pa gledam koji drugi da uzmem, bez tv-a sam vec nedelju dana. Kakav je TCL sa korisnickom podrskom kod nas? To je bitno isto
Pozdrav, koja je to velika razlika osim u dimming zonama, koje ako nisi supermen neces ni da uocis, postoje i neka "lozmeticka" poboljsaja. Koliko vidim paneli su isti. Generalno c7k je noviji pa po defaultu i bolji a i mnogo jaci sa cenom. ja posedujem 65c6k i zasad sam izuzetno zadovoljan, slika je extra uz malo kaibracije. Mozda, ako si gamer ili mladje dobi pa da pohvalis drustvu, onda uzmi c7k, ali ja bih u tome slucaju isao na jace modele.

Pozdrav, koja je to velika razlika osim u dimming zonama, koje ako nisi supermen neces ni da uocis, postoje i neka "lozmeticka" poboljsaja. Koliko vidim paneli su isti. Generalno c7k je noviji pa po defaultu i bolji a i mnogo jaci sa cenom. ja posedujem 65c6k i zasad sam izuzetno zadovoljan, slika je extra uz malo kaibracije. Mozda, ako si gamer ili mladje dobi pa da pohvalis drustvu, onda uzmi c7k, ali ja bih u tome slucaju isao na jace modele.
Nije samo razlika u zonama lokalnog zatamnjivanja. Vec smo o tome pricali kada smo uporedjivali ova dva modela. C6K je ulazni TCL-ov mini led sa deklarisanih 1000 nita peak brightness-a u testovima 700-800 max, dok je C7K srednja klasa TCL-ove mini led ponude. C7K ima deklarisanih 2000-2600 nita (zavisno od velicine ekrana) dok je u testovima izvlacio maksimum 1700-1800 nita. Sto svakako znaci narocito ako se tv nalazi u dosta osvetljenoj prostoriji, ako se mnogo gleda Dolby Vision i HDR sadrzaj, konzole...Razlike postoje i razlika u ceni je opravdana. TV treba odabrati po potrebama korisnika ali naravno uvek gledajuci i budzet.

Igre me ne zanimaju, deca imaju svoj tv za Sony. Gledam tip panela, CristalGlow serija koja ide i na jace modele dok je C6K redovna serija. HDR materijal me zanima, manje DV ali ok i to. Na proslom televizoru sam uocio gresku koju vecina nije pa je tv zavrsio u servisu gde je ustanovljena greska na panelu. 99% ljudi nije ni videlo to, moglo je da se gleda i tako. Uglavnom, vraca mi se iznos pa hocu da uzmem drugi tv. 55 inca pa mi je taj C7K primamljiv jako ali ne mogu uzivo da ga vidim.

Jurim originalni daljinski za c6k, da li neko kojim slucajem ima a da mu ne treba, otkupio bih ga.

Nazad
Vrh Dno