Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

99% recenzija TCL recenzija je bukvalno čitanje specifikacija sa sajta, gubljenje vremena. Jedino Vincent ima neki svoj standard po kome radi i za C855 konkretno na 8:44 pominje probrem gde u HDR Gaming ima peak od samo 900nit na HGIG. Izgleda da su i noviji modeli posle C805 sa istim problemom jer su svi na istom softveru verovatno.
Poređenja radi, na starijem C845 HDR Peak je bio 2000nit na HGIG, na 12:00 je taj deo.

Prosto mi je neverovatno da TCL ne može da ispegla softver da ne secka slika kad se uključi ona kao glatka slika. Na Grundig-u je to perfektno radilo, ovde kad je sporija scena vidi se seckanje.
Android tv > Google tv
Grundig softver > TCL softver
Slika i zvuk su generalno odlični, nemam nekih zamerki na to.

Kakvo seckanje? Je'l to može da se snimi nekako? Možda sam ja ćorav.

Jedino gde vidim seckanje na IPTV je na 25fps kanalima i to čim prebacim na taj kanal, treba mu jedno sekund da 25fps pretvori u glatkoću. na 50/60fps je teško primetiti da se nešto dešava.

Kakvo seckanje? Je'l to može da se snimi nekako? Možda sam ja ćorav.

Jedino gde vidim seckanje na IPTV je na 25fps kanalima i to čim prebacim na taj kanal, treba mu jedno sekund da 25fps pretvori u glatkoću. na 50/60fps je teško primetiti da se nešto dešava.
Da li imaš eon smart aplikaciju ili super novu? Tamo se najbolje vidi.

Ja sam gledao Netflix, nije do aplikacije.
Pre ovoga sam par dana koristio Grundig tv i nije imao ni najmanjih trzaja.

Softver im je nedovoljno ispeglan, ništa drugo.

Ja sam gledao Netflix, nije do aplikacije.
Pre ovoga sam par dana koristio Grundig tv i nije imao ni najmanjih trzaja.

Softver im je nedovoljno ispeglan, ništa drugo.
Isto kod mene trza isto baš se vidi pogotovo kad ima neka utakmica inače imam 55c655 slika i zvuk su fenomenalni ali to trzanje baš zna da smeta pogotovo me sin zeza on ima LG sa Web os kod njega sve radi glatko a ovde ne 😀

Ja kod burazera na 55C805 ne vidim nikakvo trzanje, a kod mene na C735 sam probao Netflix kad sam uzeo TV i sve je radilo ok. Burazer koristi skoro sve poznate striming servise zbog klinaca i nema problema ni na jednom. Možda ima nešto, ali vala mi to ne vidimo. 🤓

Na 55c805 imam trzanje samo kada gledam TV preko aplikacija MoveSmart i EON, i to samo u trenutku kada pojačavam/smanjujem ton. Nakon 1-2s pokret se izgladi i radi normalno. Kada gledam program preko CI kartice nema nikakvih problema. TV je povezan kablom na internet.

Pozdrav ljudi, kupio sam 55c655 u Tehnomediji i primetio sam kad pustim na yt neki video za test boja po uglovima stoje neka zasencenja. Na obicnim tv kanalima nije toliko primetno. Da napomenem da sam vec jedan tv vratio ovaj su poslali kao zamenu. I prvi je imao jos vise tih senki ali i fizicko ostecenje na okviru tv-a. Da li je ovo za reklamaciju ili ja previse ocekujem od tv-a?

Prilozi

• IMG_3284.jpeg
    IMG_3284.jpeg
    77.5 KB · Pregleda: 76
  • IMG_3283.jpeg
    IMG_3283.jpeg
    86.5 KB · Pregleda: 72
  • IMG_3282.jpeg
    IMG_3282.jpeg
    73 KB · Pregleda: 84
Isto kod mene trza isto baš se vidi pogotovo kad ima neka utakmica inače imam 55c655 slika i zvuk su fenomenalni ali to trzanje baš zna da smeta pogotovo me sin zeza on ima LG sa Web os kod njega sve radi glatko a ovde ne 😀
Imam isti TV, nakačen na EON, u podešavanju EONa sam stavio osveženje na 50Hz umesto 60 i radi sve ok
Pozdrav ljudi, kupio sam 55c655 u Tehnomediji i primetio sam kad pustim na yt neki video za test boja po uglovima stoje neka zasencenja. Na obicnim tv kanalima nije toliko primetno. Da napomenem da sam vec jedan tv vratio ovaj su poslali kao zamenu. I prvi je imao jos vise tih senki ali i fizicko ostecenje na okviru tv-a. Da li je ovo za reklamaciju ili ja previse ocekujem od tv-a?
Previše očekuješ. Ja čak kod mene primetim kad je skroz crna slika da imam u jednom ćošku ekrana kao neke malo bleđe fleke crne boje. Ne obazirem.se za.sad na to, sve ostalo radi ok, mislim da je za taj cenovni rang to maximum koji može da se dobije od displeja.

Primetno je blago zamucenje boja mozda pomalo u uglovima. Vidjao sam i mnogo veci DSE koji je izrazen svuda po ekranu. Kao sto kaze @encarta to je to s obzirom na model tv-a. Jedino da ti ne smeta pri normalnom koriscenju.

Kakav savršen video za demonstriranje "čari" TCL TV modela sa mini LED osvetljenjem 🤣 svakom "prezadovoljnom" vlasniku.

(kad god gore i dole oko video chat frejma bude taj okvir sa zelenkastim dezenom)

Javite jel ostali modeli dominiraju kao C805 😅

Poslednja izmena:

Kakav savršen video za demonstriranje "čari" TCL TV modela sa mini LED osvetljenjem 🤣 svakom "prezadovoljnom" vlasniku.

(kad god gore i dole oko video chat frejma bude taj okvir sa zelenkastim dezenom)

Jel misliš na ovo što se kao trese? Takav je video, vidi se i na telefonu samo što je manji ekran pa se manje primeti. Ako se zumira ekran na telefonu, mnogo je primetnije titranje i vidi se zrnasta struktura.

Mene 55c655 služi baš lepo. Imam ga mesec dana, vreme rada 64 sata. Uglavnom je to Stremio , MAX i deca gledaju sport. Za sad nikakve bagove nisam imao. Jedino , šta sam i naveo, je da bleda senka kad je skroz crn ekran u jednom delu ekrana, ali je izgleda i to do kvaliteta materijala koji se pušta, jer nije uvek prisutna. Čekam mrkli mrak pa baš da istestiram sve oko boja i javljam.
Sistem je brz za hardver koji poseduje, nema neočekivanih lagova pri šaltanju, zabadanja itd.
Prikačen je na mrežu preko WiFi 5G, sve radi glatko.
Mene lično oduševljava kad gledam rally na YT u 4k. Ako negde treba da pokaže mane, to su takvi snimci, leti prašina, lišće, detalji u šumama.....

Upravo sam uradio test ekrana.
Definitivno ona senka kad je crn ekran je samo do kvaliteta izvora sadržaja. Probao sam da snimim u mraku ekran, evo par fotki, ali nije 100% verodostojno, ne može kamera telefona da dočara sve detalje u mračnoj prosoriji , ali ono što sam uspeo da snimi izgleda ovako

Prilozi

• 20250208_184654.jpg
    20250208_184654.jpg
    66.5 KB · Pregleda: 49
  • 20250208_184703.jpg
    20250208_184703.jpg
    51.6 KB · Pregleda: 47
  • 20250208_184719.jpg
    20250208_184719.jpg
    33.4 KB · Pregleda: 42
  • 20250208_184738.jpg
    20250208_184738.jpg
    41.6 KB · Pregleda: 42
  • 20250208_184753.jpg
    20250208_184753.jpg
    25.2 KB · Pregleda: 42
  • 20250208_184922.jpg
    20250208_184922.jpg
    21.5 KB · Pregleda: 39
  • 20250208_185614.jpg
    20250208_185614.jpg
    27.1 KB · Pregleda: 40
  • 20250208_185622.jpg
    20250208_185622.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 46

Zavisi od moda, negde se vidi, negde ne. U movie modu uopšte ne treperi, bude isto kao na laptopu.

Verovatno neko od dinamičkih podešavanja reaguje na ovaj baš loš video.

Vrh Dno