Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Meni je na C805 10/10 must. Sve ispod toga imam osjećaj sjeckanja. A da shvatim ne mogu kako neko može da gleda sa isključenom interpolacijom, bukvalno imam osjećaj blagog slow-motiona.

Mogućw zbog toga što nas većina sad koristi monitore sa visokim osvježenjem (ja koristim sa 360hz) pa se oči privikle...

Na brzim scenama ume da duplira elemente na slici, od kad sam to primetio me nervira pa sam smanjio malo, kao neki kompromis. Inače se slažem, kad isključim deluje mi neprirodno. Naviklo se oko da sve ide glatko.

Ljudi pozdrav

Skoro mi je stigao update (ako se dobro sećam neki na 617 i TV mi radi mnogo lošije nego ranije, lag, daljinski zeza)

Ima li neko preporuku za softver za 55 c735 model?

Ne znam sa kojim je TV došao ali taj je bio najbolji , sve je radilo kako treba, čak i auto podešavanje osvetljenja.. ovi kasniji su to pokvarili ali nije bilo lag-a a sa ovim poslednjim je užas živi ...

Gledam seriju preko Stremia u 4k i prijavi Dolby Vision, slika ekstra, a kad sam ušao u Picture Mode daje samo ove dve opcije, to nisam primetio do sada. Odlična stvar

Prilozi

• 20250118_134904.jpg
    20250118_134904.jpg
    106.4 KB · Pregleda: 123
  • 20250118_134900.jpg
    20250118_134900.jpg
    140.8 KB · Pregleda: 107
Ljudi pozdrav

Skoro mi je stigao update (ako se dobro sećam neki na 617 i TV mi radi mnogo lošije nego ranije, lag, daljinski zeza)

Ne znam sa kojim je TV došao ali taj je bio najbolji , sve je radilo kako treba, čak i auto podešavanje osvetljenja.. ovi kasniji su to pokvarili ali nije bilo lag-a a sa ovim poslednjim je užas živi ..
Da li si dobio automtski update ili si ga ti ručno odradio? Uvek bi trebalo posle ažuriranja tv-a utaditi faktori reset.

Ljudi pozdrav

Ne znam sa kojim je TV došao ali taj je bio najbolji , sve je radilo kako treba, čak i auto podešavanje osvetljenja.. ovi kasniji su to pokvarili ali nije bilo lag-a a sa ovim poslednjim je užas živi ...
Koristim verziju 605 i nemam nikakvih problema, niti vidim razliku u odnosu na originalnu verziju. 617 mi stoji i nikako da ga instaliram, a sad verovatno ni neću. 😁

Gledam seriju preko Stremia u 4k i prijavi Dolby Vision, slika ekstra, a kad sam ušao u Picture Mode daje samo ove dve opcije, to nisam primetio do sada. Odlična stvar

To je normalno za DV na televizorima koji ga podržavaju. Logično je da ne možeš da vršiš podešavanja za DV ako slika nije DV i obratno.

Ja sam kod mene podesio na Dark i u pitanju je 65C935, u ovom tutorijalu sam i video da je preporuka za Dolby Vision postaviti na Dark.

Koja je sad microled serija najnovija i da ima novi mediatek chip?

Da li si dobio automtski update ili si ga ti ručno odradio? Uvek bi trebalo posle ažuriranja tv-a utaditi faktori reset.

Koristim verziju 605 i nemam nikakvih problema, niti vidim razliku u odnosu na originalnu verziju. 617 mi stoji i nikako da ga instaliram, a sad verovatno ni neću. 😁
Pa bilo je namešteno na automatski. Verovatno sam ja kliknuo, iz radoznalosti :) , a i iz očekivanja da automatski brightness bude rešen (radio ekstra kada sam kupio TV)
Slažem se za reset, pokušaću.

Kad bih mogao ikako da saznam koji je bio softver kada sam ga kupio rado bih ga vratio, resetovao i ugasio update.

Ništa spektakularno nisam dobio (makar za moju upotrebu) novim ažuriranjima, samo glavobolju 🙃

Ova beta verzija (999 oznaka) ne radi loše, bolje nego 617 svakako. Možda i 617 radi ok kada se resetuje tel na fabrička, nisam probao jer me mrzi sve da vraćam kako je bilo...

Pa bilo je namešteno na automatski. Verovatno sam ja kliknuo, iz radoznalosti :) , a i iz očekivanja da automatski brightness bude rešen (radio ekstra kada sam kupio TV)
Slažem se za reset, pokušaću.

Kad bih mogao ikako da saznam koji je bio softver kada sam ga kupio rado bih ga vratio, resetovao i ugasio update.

Ništa spektakularno nisam dobio (makar za moju upotrebu) novim ažuriranjima, samo glavobolju 🙃

Ova beta verzija (999 oznaka) ne radi loše, bolje nego 617 svakako. Možda i 617 radi ok kada se resetuje tel na fabrička, nisam probao jer me mrzi sve da vraćam kako je bilo...
I ja imam c735x2 star je 13 meseci, čim sam imao prvo paljenje i instaliranja određenih aplikacija ,tv je sam odradio update na V603 i to vrlo lepo radi,nemam nikakvih problema pa sam posle par meseci isključio opciju automatskog ažuriranja.Vidim i pratim telegram gde izlaze noviji firmwer za tv ali nemam nameru da ga ažuriram na novoji verziju jer sve lepo radi.

Sad vidim nije verzija 615 nego v617 a bila v603 i bio sam zadovoljan
Ista muka. Što li instalirah poslednju verziju, ali kako čovek da zna. Sada sam na beta 999 verziji, bolja je situacija. Očigledno da su skontali da ima problema sa v617 čim su odmah posle nje izbacili ovu beta verziju.

Našao sam ovde na forumu link ka svim softverima i IMG verzijama ali me mogu da se setim koja je bila fabrička (kada je TV stigao kod mene)...

Sad bacih pogled na release log na TV-u, imao sam v603 (taj mi je auto brightness pokvario) i v617 koji je lagovao.

Verovatno je bila verzija pre v603.

Ljudi vratih se na V503 fw

Mnogo me nervirao lag a pročitaj na telegramu da je ovo najbrža verzija za c735..

Sve radi sada kao ranije, brz je TV, imao sam opciju da uključim only app mode (da mi ne izlaze sugestije) za razliku od ranije kad ste opcije nije bilo (u najnovijim softverima), auto osvetljavanje radi dobro, sve u svemu zadovoljan sam za ovih par sati... Daljinac radi perfektno.

Definitivno ne treba žuriti, ako sve radi ne treba pipati, jedino ako postoji neki problem

Flešovanje je smejurija, izuzetno lako, ako nekom treba pomoć tu sam.

1. Како да укључим телетекст када гледам дигиталну земаљску телевизију?
  2. Како да на најбржи начин променим aspect ratio када је канал у 4:3?

u4Vylyi.jpeg

rnNEre1.jpeg

Jel mozete da napisete koje aplikacije ste dodatno instalirali i ukratko napisete cemu sluze. Verujem da ce vecini dobro doci odgovor, meni je tv klot :)

Dobar dan ako moze da mala pomoć koji model tcl tv uzeti? Šta je bolja opcija tcl 50c645 ili tcl 50 c655 i hvala unapred na odgovoru.
C655 je naslednik C645 modela. Tj. model iz 2024 god. Po karakteristikama slicni modeli, noviji model ima noviji SoC: TC8000 platform.
Ako nije drasticna razlika u ceni uvek, ali uvek treba ici na noviji model.

Ljudi vratih se na V503 fw

Mnogo me nervirao lag a pročitaj na telegramu da je ovo najbrža verzija za c735..

Sve radi sada kao ranije, brz je TV, imao sam opciju da uključim only app mode (da mi ne izlaze sugestije) za razliku od ranije kad ste opcije nije bilo (u najnovijim softverima), auto osvetljavanje radi dobro, sve u svemu zadovoljan sam za ovih par sati... Daljinac radi perfektno.

Definitivno ne treba žuriti, ako sve radi ne treba pipati, jedino ako postoji neki problem

Flešovanje je smejurija, izuzetno lako, ako nekom treba pomoć tu sam.
Zadnja preporučena verzija za televizore iz serije C735, C835, C935 iz 2022 godine je IMG file verzija V511, ali će vam posle toga auto update naravno ponuditi da ažurirate i na OTA V603 što je opet na vama da odlučite...
Ja sam na svom TV-u (65C935) isto tako uradio, ubacio prvo IMG file V511 i onda TV sam ponudio ažuriranje na OTA V603 a ja to prihvatio i TV odradio.
Meni sada odlično radi sa V603 i nema tih problema, i da posle ažuriranja na V603 obavezno mora factory reset jer je V603 novija platforma (za modele iz 2023 godine) i malčice se razlikuje od onih za starije modele...!

Poslednja izmena:
Pozdrav, jel zna neko da li u nekoj radnji kod nas moze da se pogleda TCL nextframe a300w?
Bio sam resen da kupim jedan Sony (75’’ za obe varijante), ali mi je ovaj bas zapao za oko. Takodje ako neko ima bilo kakvo iskustvo znacili bi mi sa cujem kakav je kvalitet slike.

Vrh Dno