Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Drugo ni kodi nemože odradit backup
Može da se odradi i backup i restore ali od Android 11 pa na dalje moraš to da radiš unutar Kodi-evog file manager-a (jer samo Kodi app ima pravo pristupa Kodi data folderu). Jer zbog gl*pavog "scoped storage" niko više nema pristup celom "/sdcard/Android/data" folderu. A kao šlag na tortu dođe i to što za razliku od Android na telefonima na AndroidTV fali "Files" aplikacija koja služi da se drugim aplikacijama dodeli pravo pristupa nekom konkretnom folderu koji inače ne pripada toj aplikaciji.

Pozdrav ljudi! Uzeo sam nedavno televizor TCL C805 50" i sad mi treba lan adapter za njega.Da li neko mozda koristi neki od ova dva modela na ovom televizoru? Ako mozda imate neki drugi model za preporuku?

Prilozi

• Screenshot_2025-01-15-06-50-33-590_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-15-06-50-33-590_com.android.chrome.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 95
  • Screenshot_2025-01-15-06-50-53-110_com.kupujemprodajem.android.jpg
    Screenshot_2025-01-15-06-50-53-110_com.kupujemprodajem.android.jpg
    86.9 KB · Pregleda: 49
Ima ali 100Mbps, treba mu gigabitni. A zašto, zato što ako gleda untouched 4K sadržaj isti zna da sjecka tj. bufferuje pa iako bi u teoriji 100Mbps radilo posao jer je prosječan untouched bitrate između 70-80Mb/s, u peakovima zna da bude dosta veći pa dolazi do tog baferovanja. Rješenje je WiFi i dobar 5GHz signal što kod dosta ljudi nije slučaj (router/AP mora biti u istoj prostoriji bez ikakvih fizičkih smetnji, priroda 5GHz signala je takva) ili da se nabavi USB to Gigabit adapter kao što je kolega pitao.

Ima ali 100Mbps, treba mu gigabitni. A zašto, zato što ako gleda untouched 4K sadržaj isti zna da sjecka tj. bufferuje pa iako bi u teoriji 100Mbps radilo posao jer je prosječan untouched bitrate između 70-80Mb/s, u peakovima zna da bude dosta veći pa dolazi do tog baferovanja. Rješenje je WiFi i dobar 5GHz signal što kod dosta ljudi nije slučaj (router/AP mora biti u istoj prostoriji bez ikakvih fizičkih smetnji, priroda 5GHz signala je takva) ili da se nabavi USB to Gigabit adapter kao što je kolega pitao.
Ma jok, meni je na kabl spojen, gledam remux 70Gb, nisam probao više. 4k iptv radi bez greške. Ruter je pored, nego mi ovako bolje radi kad klinci krenu da terorišu wifi.

Neka spoji i proba prvo. Uvek može da doda gigabitni lan, ako zatreba.

Pozdrav ljudi! Uzeo sam nedavno televizor TCL C805 50" i sad mi treba lan adapter za njega.Da li neko mozda koristi neki od ova dva modela na ovom televizoru? Ako mozda imate neki drugi model za preporuku?
Ja imam prikacen na C805 stariji USB 3.0 Gigabitni lan adapter. Kazem stariji, jer je kupljen pre mozda 3 god na joom-u. Prvo koriscen mi box s. Sada ga tesko mozes naci. Video jedino ga ima na Amazon-u i eu ugreen store-u.
IMG_20240416_222553.jpg
Valjda je ugreen sto si postavio novija verzija. I ja bih pre kupio njega nego tp-link.

Ja imam optički net i 5g ruter na 20cm iza TVa, protok oko 300Mbps i hoće 4k da štucne. Povezao običnim lan kablom tv i ruter, opet hoće da štucne al ređe.
Da se ispravim. Sad sam merio protok na TVu i preko WiFi i preko Lan kabla je oko 100Mbps, samo što je preko kabla manje kašnjenje(latency).
Dakle ako hoću veću brzinu onda mi treba ovako nešto?
Dal je to samo plug and play ili treba neka instalacija softvera itd?
Ja imam optički net i 5g ruter na 20cm iza TVa, protok oko 300Mbps i hoće 4k da štucne. Povezao običnim lan kablom tv i ruter, opet hoće da štucne al ređe.
Da se ispravim. Sad sam merio protok na TVu i preko WiFi i preko Lan kabla je oko 100Mbps, samo što je preko kabla manje kašnjenje(latency).

PS dal je samo plug and play ili treba neka instalacija softvera?

Prilozi

• SmartSelect_20250115_235108_Gallery.jpg
    SmartSelect_20250115_235108_Gallery.jpg
    95.5 KB · Pregleda: 51
Poslednja izmena:
Plug and play je ali ne rade svi a čak i da znaš neki model da pouzdano radi, ne mora da znači da će raditi i tebi jer dolaze obično sa različitim chipovima unutra koji jesu ili nisu kompatabilni sa Android sistemom. :) Bilo je dosta priče o tome, pretraži malo, ima vjerovatno i modela koji su "sigurice".

Dal je to samo plug and play ili treba neka instalacija softvera itd?

PS dal je samo plug and play ili treba neka instalacija softvera?
Ne kupuj ovo jer će ti kad tad zatrebati USB port, mora da imaš USB portove i lan port. Neće ti trebati softver skoro pa sam siguran
Kako da u ovoj traci stavim Smart tube, a ne stremio ili YouTube ili prime video?
1737049802864.jpg

Poslednja izmena:
Prvi red ne možeš da menjaš. Red ispod sa ikonama aplikacija možeš sa držanjem OK tastera na aplikaciji malo duže ili na kraju reda sa app imaš reorder.
Ja sam u brzi meni ubacio prečice za app koje često koristim

Prilozi

• 20250116_222123.jpg
    20250116_222123.jpg
    85.6 KB · Pregleda: 47
Uzeo sam skoro C805, slika me je oduvala, predobro izgleda za ove pare... Gledam u mini led vec 3 godine na macbook pro 16", na ovom tv-u mi izgleda kao da ima jos manje bloom-a, tj kao da ga nema uopste...
Imam samo par zamerki:
Kao da mi google tv izgleda nekako krzavo, kao da nije 4k nego fhd na 4k tv-u... to primetim u svim aplikacijama, najvise recimo na smart tube na tekstu, a mozda cak i na klipovima... ima neko fejk ostrenje, kao da je napucana ostrina vestacki...
I cini mi se kao da nekad koci/laguje kada gledam klipove... nesto slicno kao kad su ukljucene motion enhancement gluposti, pa ne moze da postigne da obradi i onda kao da spusti fps povremeno...
Sve sam pogasio odmah od tih gluposti, sve je na off, cak sam i ostrinu spustio na 30 (ispod mi izgleda previse muljavo na svemu).

Jel primecuje jos neko ovo, ili samo ja?

Uzeo sam skoro C805, slika me je oduvala, predobro izgleda za ove pare... Gledam u mini led vec 3 godine na macbook pro 16", na ovom tv-u mi izgleda kao da ima jos manje bloom-a, tj kao da ga nema uopste...
Imam samo par zamerki:
Kao da mi google tv izgleda nekako krzavo, kao da nije 4k nego fhd na 4k tv-u... to primetim u svim aplikacijama, najvise recimo na smart tube na tekstu, a mozda cak i na klipovima... ima neko fejk ostrenje, kao da je napucana ostrina vestacki...
I cini mi se kao da nekad koci/laguje kada gledam klipove... nesto slicno kao kad su ukljucene motion enhancement gluposti, pa ne moze da postigne da obradi i onda kao da spusti fps povremeno...
Sve sam pogasio odmah od tih gluposti, sve je na off, cak sam i ostrinu spustio na 30 (ispod mi izgleda previse muljavo na svemu).

Jel primecuje jos neko ovo, ili samo ja?
Ni meni se ne sviđa kako radi sharpness, uglavnom mi je na 30-40, inače nemam zamerke. Meni su i blur i judder reduction na 10. Za filmove mi je taman, ne bih rekao da izgleda kao soap opera, za sport bih čak voleo da je još jači efekat.

Nazad
Vrh Dno