Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Suština je samo da ne odgovara svima isto, pa te mere i računanja nisu pravilo, nego smernice za većinu, koja gleda klasičan TV program i ne razmišlja šta im odgovara. Odavno bi uzeo neke VR naočare, da su iole udobne nakon 4-5 sati igranja, ali takvih još nema. 😐 Za drugara ne brinem, bitno je da meni odgovara. 🙂

Malo povratak na temu - koji model je naslednik C735 serije, ako ga uopšte ima?
Naslednik C735 ( model iz 2022.god) je C645 (model iz 2023.god) zatim C655 ( model iz 2024). Svi su Direct LED.
Ovde imas sve modele po godinama za razlicita trzista:

Danas mi je stigao TCL 55c805. Joj kud ne uzeh 65". Samo sam ga registrovao i ubacio USB. Tek ću ga za vikend početi drkeljisati. Koliko vidim nema Play store pa ne znam kako da skinem neki normalan plejer. Drugo, verovatno bi trebalo odmah da ga apdejutujem. Eto...
Naravno da ima play store. Potraži ga u system apps.

Da li je ikako moguce da se pusti PIP na TCL C715? Po mogucstvu da gledam na pola ekrana hdmi i EON a na drugoj polovini neku app iz AndroidTV sa TCL-a

Ima i za to rešenje na desetak strana unazad ali kontam da nije problem da se potraži kada treba da se instalira beja aplikacija, nije to tako često.

U utorak uzmem TCL 43C645 4K tv oduševim se televizorom i danas razočarenje primetim u gornjem levom uglu ekrana fleku veličine nokta pogledam malo bolje i izgleda da je fabrička greška nije dobro legao ekran na okvir tv.

Prilozi

• IMG_20241227_164515.jpg
    IMG_20241227_164515.jpg
    98 KB · Pregleda: 91
Kada sam se dvoumio između TCL c805 55" i 65" razlika u ceni je bila 47.000 dinara.
Nego, molim vas, možeš li neko da me posavetuje da li uraditi apdejt ili ne. Nisam baš neki stručnjak ali verujem da bi se snašao.

Ja licno mislim da tv radi bolje sa novijim updateom, tj fluidnije. I nemam vise problem sa MAX aplikacijom da mi zabada kada premotavam.

Nema promene kada se menja temperature boje na tcl p635 43inch google TV,moze pomoc?
Na kojoj si verziji. Zadnja je v122 ako si na R51AT01 platformi.
Settings - System - About - Product information. Tu bi trebalo da pise koja je verzija i platforma...
Ali bih ipak uradio factory reset pre bilo kakvog updejta. Uradi factory reset pa vidi da li ima promena.

A ako zelis najnoviji firmware:

New TCL R51AT01 Google TV Update available in V122.
TV models ........P655, V6B
P635(7) , A18, A28, U62, U64

V8-R51AT01-LF1V122.020717

V122 OTA

build date= Sep 07, 2024
build.date.utc= 1725681179
security_patch= 2024-07-05
gmsversion= Android_GTV_R
build.fingerprint= TCL/G07/G07:11/RP1A.200622.001/AR07:user/release-keys
revision= 020717
OTA size= 1.48 GB

V122 IMG

IMG size= 3.85 GB

Bas tu verziju softvera imam slika je nekako previse svetla,nije jasna nema nigde opcija da se isključi izgladjivanje pokreta
Slikaj da vidimo u cemu je problem. Mozda je gamma u (-), brightness na max...Kazes da promena u colour temperature ne daje nikakve promene? Jel se to desilo odjednom ili posle updejta na v122?

Slikacu sutra,da to se desilo nakon azuriranja pokusao sam na neke starije verzije da vratim i isto je,neznam koji je fabrički softver bio instaliran pa da probam i to

Poslednja izmena:
Smanji za pocetak osvetljenje na 50 pa cak i manje. Nema potrebe da bude na 100. 100 samo za hdr/dv i gamma neka ide slajder udesno na 2 ili 3. Vidi kako tvom oku najbolje odgovara. Takodje iskljuci ili smanji lokalni i dinamicki kontrast. Mislim da kod ovog modela nema nekog velikog uticaja. Mislim da je do podesavanja. Mozda nece biti potreban factory reset.

I dalje je mutna slika ,da li moze da se isključi HDR da nije nesto do toga?
HDR, Dolby Vision se ukljucuje kada mu pustis takav sadrzaj. HDR moze da forsira jedino ako je na tv prikljucen neki STB od nekog provajdera ili pak neki android box. Onda u podesavanjima tog box-a mozes da iskljucis da ne forsira HDR. Ako nemas nista od toga prikljuceno moraces da odradis factory reset.

Ima li tko dobre postavke slike za 65c805 hdr i dolby.Onaj Darko kolko vidim naplaćuje, a zna mi slika zastajkivat nebitno dal se radi o HD ili 4k.Gledam preko Kodija.Hvala!

10,15 dolara naplaćuje, koliko se sećam. To ti je par pića.

Onda nadješ neka podešavanja druga i vidiš da li ti odgovara.

Nazad
Vrh Dno