Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ne. Kad si primio TV jel ti dali nesto da potpises, neki papir da si primio TV?
Nazalost cale primio TV. Nikakav dokument nema. Samo na kutiji zalepljena nalepnica brze poste sa mojim podacima za dostavu.

Trazi da ti posalju na email pdf kopiju racuna. Ja sam tako dobio i sa njim dobio produzenu garanciju.

Ja skinuo V062 firmware i mislio sam da ga odmah instaliram čim mi stigne tv pre konfigurisanja da ne bi pravio sebi dupli posao.
Međutim, sad čitam na telegram kanalu da ima mnogo problema sa V062 i da nije rešio ni jedan bug sa V028 nego je još i bagovitiji.
Problem je što ne postoji V028 IMG, pa za sada nije moguće vraćanje nazad na stariju verziju.
Kod mene je verzija V018. Kada ti stigne TV proveri da li se kod tebe cuje zvuk sa TV-a. Bilo koji sadrzaj preko Kodi-ja, striming servisa dolby vision, hdr 10. Veoma je tiho ali se cuje, skroz smanji ton na tv-u. Nisam probao na youtube. To cu proveriti. Probacu i da na TV nakacim mi box s i da pustim neki hdr da vidim da li ce se tada cuti. Ne vraca mi se TV. Slika "izuva" kako izgleda. Kontrast, crna je odlicna. HDR 10 savrsen, Dolby Vision (fali jos svetline) ima tu prostora da se ispravi kroz neki updejt. Da resim prvo garanciju onda sigurno uzimam Xiaomi Mi Box 2nd Gen.
Koja radnja je u pitanju.
CT

Kod mene je verzija V018. Kada ti stigne TV proveri da li se kod tebe cuje zvuk sa TV-a. Bilo koji sadrzaj preko Kodi-ja, striming servisa dolby vision, hdr 10. Veoma je tiho ali se cuje, skroz smanji ton na tv-u. Nisam probao na youtube. To cu proveriti. Probacu i da na TV nakacim mi box s i da pustim neki hdr da vidim da li ce se tada cuti. Ne vraca mi se TV. Slika "izuva" kako izgleda. Kontrast, crna je odlicna. HDR 10 savrsen, Dolby Vision (fali jos svetline) ima tu prostora da se ispravi kroz neki updejt. Da resim prvo garanciju onda sigurno uzimam Xiaomi Mi Box 2nd Gen.

CT
Hvala, ja sam mislio uzeti, 75c805, ali izgleda da ih nema nigde u toj dijagonali osim oglasa pa narucio 735,ali me sve strah da ne bude losiji od postojeceg tv a/65nano783/, ali sta je tu je.

@dusanbbgk Evo mog detaljnijeg iskustva sa TCL 55C805. Kvalitet izrade je ok. Lepo resenje sto se mogu kablovi sakriti pozadi na zadnjoj strani postolja. Prijatno sam iznenadjen zvukom. Ok je. Cak i na max nema distorzije. Daljinski mi se ne dopada. Previse mekani dugmici. Uglavnom precizan ali nekad zbog mekoce centralnog tastera a mozda i zbog moje brzine zna da zaluta u meniju google tv-a.Testirao sam neke klipove sto se tice kvaliteta panela. Nema dirty screen effect-a, nema isijavanja, nema bluminga u testovima, takodje ni sa titlovima. Nisam puno sadzaja gledao ali mislim da problem sa crnim barovima nije toliko izrazen kao kod C845.
Medjutim na donjem delu panela sam primetio crnu tackicu. Mislio sam da je to mrtav piksel ovako nije vidljiva tek kad se priblizim tv-u. Nepravilnog je oblika pa mislim da je to neka prljavstina unutar panela jer vidljiva je na svim bojama.
Pogledajte prilog 419915
Fabricki mi se slika nije dopala ni i jednom rezimu. Od podesavanja sam uglavnom koristio uputstva odavde (moze i za C805) :

Dodao samo sharpnes u svim rezimima na 15. SDR (kablovska) izgleda pristojno. Dobar je upscale sa HD. Dok je sa SD bas los. HDR 10 je odlican dok sam misljenja da Dolby Vision moze da izgleda jos svetlije. U videu preporucuju Dolby Vision Dark to sam i stavio mada mi se vise svidja Dolby Vision IQ ali gube se podesavanja za motion pa se dobija soap opera efekat. Nadam se da ce to resiti nekim updejtom. Jos uvek sam na V018, vidim ima i V62. U pocetku kada sam gledao HDR10 i Dolby Vision sadrzaj prilikom vracanja na SDR sadrzaj uvek mi je ostavljao brightness na 100 iako sam u SDR rezimu postavio na 80. U principu sam zadovoljan slikom. Sto se tice google tv-a oseti se 3 GB ram-a. Radi lepo fluidno. Dovoljno prostora ( 22GB). Mozda jedina mana meni se brzo gasi. Jedini problem sto sam imao je sa Ci-karticom. Prilikom kucanja koda za kodirane kanale prozorcic gde se unosi pin je znao da ostane bas duze na ekranu. Probao sam Asphalt 8 ok radi na medium. Malo je sporije proteklo uparivinje gamepad-a. TV nisam povezaivao kablom na net. Paket 150/15 iako je modem tik pored TV-a na 2.4 Ghz max je 100 Mb/s dok na 5Ghz max je 141 Mb/s.
Od strimig servisao probao samo HBOMax. Ok radi. Prepoznaje dolby vision i dolby atmos.
Upravo sam probao i Kodi 21.0-Beta2. Pusta dolby vision. Naisao na samo jedan koji nije bio ok. Iako imam 150/15 net nisam uspeo da pustim veci fajl od 60 Gb. Takodje sam slucajno primetio (skroz smanjio ton) da kada pustim neki HDR10 ili Dolby Vision sadrzaj iz TV se cuje zujanje/cvilenje/krckanje podseca kao rad hard diska. Najjace se cuje kada krene stream na samom pocetku onda malo oslabi. A to potpuno prestaje prekidom stream-a. Ne bih ni primetio da nisam stisao tv. Zabrinjavajuce. Molio bih da neko od buducih korisnika proveri to. Dok je to manje izrazeno u HBOMax-u. Tokom stream-a skoro da nema ali se pojavilo kada sam poceo da premotam sadrzaj. Kao da Pentonic 700 stuca. Mozda umisljam ali sve se to cuje vrlo tiho mozda tako i radi tv. Steta slika je stvarno ok, odusevljen sam. Ali uz malo softverskih ispravki ovo bi bio ok tv.
Mislio sam da mi nece biti potreban neki android box. Ali izgleda da se TCL 55C805 ne moze izboriti sa Kodi-jem.

Nazalost nisam jedini sa problemom kada se pusta HDR/Dolby Vision sadrzaj bilo preko Kodi-ja ili streaming servisa (HBOmax). Pri normalnom radu ( kablovska) toga nema. U stvari nije to neki problem. Mozda tako tv radi. Da nisam utisao tv ne bih ni primetio. Mislim da 90 % ljudi to nece ni primetiti. Supruga me ubedjivala da umisljam ali kada je malo vise obratila paznju i ona je cula. Ne bih da obeshrabrim forumase koji su vec kupili ovaj tv ili one koji mozda to planiraju. Nema savrsenog tv-a. TCL je solidan tv. Ostaje mi da na njega nakacim mi box s pa da vidim da li se i tada pri reprodukciji HDR-a javlja problem.
Neminovna je kupovina boxa uz ovaj tv za zahtevnije korisnike. Evo sa AVforumsa neko ima isti "problem" kao ja stim sto on koristi Syncler:
Screenshot_2023-12-24-17-02-13-597_com.android.chrome.jpg
PS Slivovitsa sam ja 🤓

Ja se lomio dal da uzmem Hisense U8HQ ili TCL C805 i na kraju prelomio na TCL. Porucio danas u CT shop 65”, nadam se da sam napravio dobar izbor.
Glavni razlog zbog cega sam se odlucio za TCL je VA panel i Google tv.

Nazalost nisam jedini sa problemom kada se pusta HDR/Dolby Vision sadrzaj bilo preko Kodi-ja ili streaming servisa (HBOmax). Pri normalnom radu ( kablovska) toga nema. U stvari nije to neki problem. Mozda tako tv radi. Da nisam utisao tv ne bih ni primetio. Mislim da 90 % ljudi to nece ni primetiti. Supruga me ubedjivala da umisljam ali kada je malo vise obratila paznju i ona je cula. Ne bih da obeshrabrim forumase koji su vec kupili ovaj tv ili one koji mozda to planiraju. Nema savrsenog tv-a. TCL je solidan tv. Ostaje mi da na njega nakacim mi box s pa da vidim da li se i tada pri reprodukciji HDR-a javlja problem.
Neminovna je kupovina boxa uz ovaj tv za zahtevnije korisnike. Evo sa AVforumsa neko ima isti "problem" kao ja stim sto on koristi Syncler:
Pogledajte prilog 420008
PS Slivovitsa sam ja 🤓
A da u kodiju probaš system player video allow hardware acceleration disable. Druga opcija da isključišu sound settings dolby sound.

A da u kodiju probaš system player video allow hardware acceleration disable. Druga opcija da isključišu sound settings dolby sound.
Probao sam isto. Film nije ni poceo...Oni kruzici kada se okrecu pre samog pocetka filma cuje se taj zvuk. Povezao sam i mi box s pustio jedan HDR isto se cuje na levoj strani tv-a. Jednostavno to je zvuk rada televizora (elektronike). Deluje zbunjujuce ali tako je. Vecini korisnika to uopste nece smetati ali eto ja sam primetio. Apsolutno se ne primecuje kada gledam neki film sa da kazemo normalnom jacinom zvuka. Samo se cuje kada je ton utisan.

Moze pomoc od nekoga ko je registrovao tv za produzenu garanciju? Na sajtu za registraciju za unos serijskog broja tv-a je napomenuto da serijski broj pocinje sa Z (ukupno 11 znakova). Kod mene ima neki sa Z ali ima 14 znakova. Ali vidim ima i jos jedan serijski broj koji pocinje na T (tu ima 11 znakova). Koji serijski broj upisati?

Moze pomoc od nekoga ko je registrovao tv za produzenu garanciju? Na sajtu za registraciju za unos serijskog broja tv-a je napomenuto da serijski broj pocinje sa Z (ukupno 11 znakova). Kod mene ima neki sa Z ali ima 14 znakova. Ali vidim ima i jos jedan serijski broj koji pocinje na T (tu ima 11 znakova). Koji serijski broj upisati?
Resio sam. Nasao sam starije postove u ovoj temi.

Ljudi, da li se problem sa zujanjem u zvučnicima javlja kod modela c735? Treba da naručim tv a vidim da se na drugim modelima žale.
Drugi put cu da cutim. Uzbunio sam narod. 😔Ne zuji iz zvucnika. Cuje se zvuk elektronike samog tv-a najvise pri gledanju Hdr/Dolby Vision sadrzaja i to je tiho da moras da smanjis skroz jacinu tv i da pridjes blize televizoru da bi cuo. Ja sam moj TCL 55C805 zadrzao. Zadovoljan sam kupovinom. Upravo sam se registrovao za produzenu garanciju.

Evo par fotki:
IMG_20231225_123343.jpgIMG_20231225_123625.jpg
IMG_20231225_123456.jpg
IMG_20231225_123528.jpg
IMG_20231225_123636.jpg
IMG_20231225_123709.jpg
IMG_20231225_123737.jpg
IMG_20231225_123844.jpg
IMG_20231225_123944.jpgIMG_20231225_124540.jpg

Poslednja izmena:
Javljam utiske, naravno.
Trebam da prebacim stari 55C715 u spavaću a ovaj 65C805 će na zid.
Na nekim stranim forumima sam čitao da ima nekih problema sa kačenjem na zid i da mora da se izvode neke akrobacije i da se nešto seče i krati.
Jel ga neko kačio na zid?

Pozdrav svima... Hoće li neko upućeniji da mi pomogne da razrešim jednu dilemu? 🤔
Izdvojio bih nekih 60K za kupovinu novog TV-a. Vidim kod mene u Aleksincu u Tehnomediji trenutno oko 63K model TCL C735 od 55inča... Po specifikacijama deluje poprilično dobro, da ne kažem SUPER... Buni me što ima ovoliko sniženu cenu, da nema taj model neku skrivenu manu, s obzirom da je od 50 inča isti taj skuplji 🤔😳? Pritom sam negde pročitao da kažu da pola od onoga što piše u specifikaciji nema veze sa istinom... U dilemi sam velikoj a tv mi deluje lepo i moćno i sviđa mi se....!!! Pomagajte ko šta zna, uzeo bih ga do kraja meseca, biće valjda u tehnomediji dodatni popust 29/30/31 decembra.... Igrice me ne zanimaju toliko, bitna mi je slika i zvuk. POZDRAV I POMOĆ

Pozdrav svima... Hoće li neko upućeniji da mi pomogne da razrešim jednu dilemu? 🤔
Izdvojio bih nekih 60K za kupovinu novog TV-a. Vidim kod mene u Aleksincu u Tehnomediji trenutno oko 63K model TCL C735 od 55inča... Po specifikacijama deluje poprilično dobro, da ne kažem SUPER... Buni me što ima ovoliko sniženu cenu, da nema taj model neku skrivenu manu, s obzirom da je od 50 inča isti taj skuplji 🤔😳? Pritom sam negde pročitao da kažu da pola od onoga što piše u specifikaciji nema veze sa istinom... U dilemi sam velikoj a tv mi deluje lepo i moćno i sviđa mi se....!!! Pomagajte ko šta zna, uzeo bih ga do kraja meseca, biće valjda u tehnomediji dodatni popust 29/30/31 decembra.... Igrice me ne zanimaju toliko, bitna mi je slika i zvuk. POZDRAV I POMOĆ
To nije snizena cena, nego jedna od jacih, imas gomilu radnji gde je 57,58k

Vrh Dno