Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Ja sam kupio C715 u Avgustu 2021 nijedna jedina mana a tv radi dosta jer puštam muziku preko njega na pojačalo. Sve u svemu ovom serijom sam prezadovoljan za sada, slika i zvuk su mu fantastici, metalni okvir, sve u svemu elegancija. Verujem da su i noviji modeli istog kvaliteta pa i bolji.

Poslednja izmena:
C805 serija je upravo stavljena na listu za registraciju produžene garancije, odgovorili mi iz Comtrade-a.
Na sajtu Comtrade-a i dalje je navedena garancija od dve godine. Kad otvorim link ka tcl-promotion (sa stranice drugog modela) ta serija jeste navedena, ali jel bi to funkcionisalo tim "zaobilaznim putem" ili treba da sačekam da bude zvanično na sajtu CT shop?

ko sledeći bude pitao za preporuke za kupovinu, koji TV kupiti, koji od ponuđenih modela više proizvođača izabrati... biće banovan iz teme. ovo je tema o TCL televizorima.
hvala na razumevanju

Danas mi je stigao TCL 55C805. Narucio pre 2 dana. Nisam ga ni raspakovao. IMG_20231222_213724.jpg
Za koji dan da ga istestiram pa se javljam sa prvim utiscima.

Ljudi raspakujte odmah kad stigne makar radi provere panela . Vidite kako sam ja prosao.

Jel 755 isto sto i 805?

55C805 na putu. :)
Poručio danas. Javljam utiske kad ga isprobam.

Ljudi raspakujte odmah kad stigne makar radi provere panela . Vidite kako sam ja prosao.
Apsolutno si u pravu. Evo meni nisu poslali fiskalni racun kada je TV dosao, nisu poslali ni na mail. Oko ove kupovine TCL 55 C805 samo glavobolje. Jos prilikom kupovine, platio karticom desila se greska. Kupovina uopste nije bila evidentirana a skinut novac sa racuna. Sama radnja je reagovala sutradan. Pohvale za to. I za brzu dostavu. Ali velika kritika za neposlat fiskalni racun. Pa on je obavezan za regularnu i produzenu garanciju.Moram da zovem radnju u ponedeljak da to resim. Kako se ostvaruje regularna garancija 2god. Vidim ima garantni list sa nekom nalepnicom i podacima koje se trebaju uneti. Da li se to popunjava kada se nedaj boze desi neki problem u garantnom roku ili treba popuniti i kontaktirati radnju? Svakako cu pitati u ponedeljak kada zovem za racun.
55C805 na putu. :)
Poručio danas. Javljam utiske kad ga isprobam.
Ja sam prezadovoljan mojim TCL 55C805. TV nije savrsen ima nekih mana. Mislim da ces biti odusevljen. Jos nesto da istestiram pa javljam detaljnije.

Ja u četvrtak poručio 65C805 u CT shopu i uplatio ga po predračunu oko 12h, upravo zbog problema koji se može desiti sa karticom u smislu da će ovako odmah videti uplatu na svom računu i poslati televizor istog dana. Još sam na ebankingu čekirao opciju Hitno što bi trebalo da znači da je novac u roku od par minuta na njihovom računu.
Oni do 17h nisu videli uplatu i nisu mi poslali televizor u četvrtak iako sam im slao potvrdu iz banke da je uplata izvršenana a meni novac skinut sa računa istog sekunda (ne rezervisan).
U petak ih mailom pitam da li su videli uplatu, kažu da jesu i da je televizor fakturisan. Jutros im pošalji mail da li su juče poslali televizor ali mi nisu odgovorili. Kad na njihovom sajtu odem na porudžbinu, piše u statusu da je odobrena. Pretpostavljam da treba da piše da je poslata ukoliko su je poslali.

Apsolutno si u pravu. Evo meni nisu poslali fiskalni racun kada je TV dosao, nisu poslali ni na mail. Oko ove kupovine TCL 55 C805 samo glavobolje. Jos prilikom kupovine, platio karticom desila se greska. Kupovina uopste nije bila evidentirana a skinut novac sa racuna. Sama radnja je reagovala sutradan. Pohvale za to. I za brzu dostavu. Ali velika kritika za neposlat fiskalni racun. Pa on je obavezan za regularnu i produzenu garanciju.Moram da zovem radnju u ponedeljak da to resim. Kako se ostvaruje regularna garancija 2god. Vidim ima garantni list sa nekom nalepnicom i podacima koje se trebaju uneti. Da li se to popunjava kada se nedaj boze desi neki problem u garantnom roku ili treba popuniti i kontaktirati radnju? Svakako cu pitati u ponedeljak kada zovem za racun.

Ja sam prezadovoljan mojim TCL 55C805. TV nije savrsen ima nekih mana. Mislim da ces biti odusevljen. Jos nesto da istestiram pa javljam detaljnije.
Jel imas neku otpremnicu? Meni kad kasnio racun, zvao Partum i prihvatili otpremnicu umesto racuna.

Ja u četvrtak poručio 65C805 u CT shopu i uplatio ga po predračunu oko 12h, upravo zbog problema koji se može desiti sa karticom u smislu da će ovako odmah videti uplatu na svom računu i poslati televizor istog dana. Još sam na ebankingu čekirao opciju Hitno što bi trebalo da znači da je novac u roku od par minuta na njihovom računu.
Oni do 17h nisu videli uplatu i nisu mi poslali televizor u četvrtak iako sam im slao potvrdu iz banke da je uplata izvršenana a meni novac skinut sa računa istog sekunda (ne rezervisan).
U petak ih mailom pitam da li su videli uplatu, kažu da jesu i da je televizor fakturisan. Jutros im pošalji mail da li su juče poslali televizor ali mi nisu odgovorili. Kad na njihovom sajtu odem na porudžbinu, piše u statusu da je odobrena. Pretpostavljam da treba da piše da je poslata ukoliko su je poslali.
Sve zavisi kakva im je organizacija. Kad platiš karticom novac teoretski može biti rezervisan i mesec dana, ali oni odmah imaju potvrdu o plaćanju, kao što i ti odmah dobiješ SMS. Nije ništa čudno i da porudžbina stigne pre nego što plaćanje bude realizovano.

@dusanbbgk Evo mog detaljnijeg iskustva sa TCL 55C805. Kvalitet izrade je ok. Lepo resenje sto se mogu kablovi sakriti pozadi na zadnjoj strani postolja. Prijatno sam iznenadjen zvukom. Ok je. Cak i na max nema distorzije. Daljinski mi se ne dopada. Previse mekani dugmici. Uglavnom precizan ali nekad zbog mekoce centralnog tastera a mozda i zbog moje brzine zna da zaluta u meniju google tv-a.Testirao sam neke klipove sto se tice kvaliteta panela. Nema dirty screen effect-a, nema isijavanja, nema bluminga u testovima, takodje ni sa titlovima. Nisam puno sadzaja gledao ali mislim da problem sa crnim barovima nije toliko izrazen kao kod C845.
Medjutim na donjem delu panela sam primetio crnu tackicu. Mislio sam da je to mrtav piksel ovako nije vidljiva tek kad se priblizim tv-u. Nepravilnog je oblika pa mislim da je to neka prljavstina unutar panela jer vidljiva je na svim bojama.
IMG_20231223_232443.jpg
Fabricki mi se slika nije dopala ni i jednom rezimu. Od podesavanja sam uglavnom koristio uputstva odavde (moze i za C805) :

Dodao samo sharpnes u svim rezimima na 15. SDR (kablovska) izgleda pristojno. Dobar je upscale sa HD. Dok je sa SD bas los. HDR 10 je odlican dok sam misljenja da Dolby Vision moze da izgleda jos svetlije. U videu preporucuju Dolby Vision Dark to sam i stavio mada mi se vise svidja Dolby Vision IQ ali gube se podesavanja za motion pa se dobija soap opera efekat. Nadam se da ce to resiti nekim updejtom. Jos uvek sam na V018, vidim ima i V62. U pocetku kada sam gledao HDR10 i Dolby Vision sadrzaj prilikom vracanja na SDR sadrzaj uvek mi je ostavljao brightness na 100 iako sam u SDR rezimu postavio na 80. U principu sam zadovoljan slikom. Sto se tice google tv-a oseti se 3 GB ram-a. Radi lepo fluidno. Dovoljno prostora ( 22GB). Mozda jedina mana meni se brzo gasi. Jedini problem sto sam imao je sa Ci-karticom. Prilikom kucanja koda za kodirane kanale prozorcic gde se unosi pin je znao da ostane bas duze na ekranu. Probao sam Asphalt 8 ok radi na medium. Malo je sporije proteklo uparivinje gamepad-a. TV nisam povezaivao kablom na net. Paket 150/15 iako je modem tik pored TV-a na 2.4 Ghz max je 100 Mb/s dok na 5Ghz max je 141 Mb/s.
Od strimig servisao probao samo HBOMax. Ok radi. Prepoznaje dolby vision i dolby atmos.
Upravo sam probao i Kodi 21.0-Beta2. Pusta dolby vision. Naisao na samo jedan koji nije bio ok. Iako imam 150/15 net nisam uspeo da pustim veci fajl od 60 Gb. Takodje sam slucajno primetio (skroz smanjio ton) da kada pustim neki HDR10 ili Dolby Vision sadrzaj iz TV se cuje zujanje/cvilenje/krckanje podseca kao rad hard diska. Najjace se cuje kada krene stream na samom pocetku onda malo oslabi. A to potpuno prestaje prekidom stream-a. Ne bih ni primetio da nisam stisao tv. Zabrinjavajuce. Molio bih da neko od buducih korisnika proveri to. Dok je to manje izrazeno u HBOMax-u. Tokom stream-a skoro da nema ali se pojavilo kada sam poceo da premotam sadrzaj. Kao da Pentonic 700 stuca. Mozda umisljam ali sve se to cuje vrlo tiho mozda tako i radi tv. Steta slika je stvarno ok, odusevljen sam. Ali uz malo softverskih ispravki ovo bi bio ok tv.
Mislio sam da mi nece biti potreban neki android box. Ali izgleda da se TCL 55C805 ne moze izboriti sa Kodi-jem.

Ja skinuo V062 firmware i mislio sam da ga odmah instaliram čim mi stigne tv pre konfigurisanja da ne bi pravio sebi dupli posao.
Međutim, sad čitam na telegram kanalu da ima mnogo problema sa V062 i da nije rešio ni jedan bug sa V028 nego je još i bagovitiji.
Problem je što ne postoji V028 IMG, pa za sada nije moguće vraćanje nazad na stariju verziju.

Nazad
Vrh Dno