Šta je novo?

TCL televizori

Čika_Kure

Čuven
Učlanjen(a)
04.11.2010
Poena
715
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

У плану за замена 43Ц735.
Идем на 55 сад.
Из неког разлога гледам да прескочим Ц805
На КП 55Ц765 и 55Ц845 са приближним ценама.
Да ли неко има неки од ова 2 модела и како су се показали? 845 је наследник 835,претпостављам,а 765?

Идем на 55 сад.
Да ли неко има неки од ова 2 модела и како су се показали? 845 је наследник 835,претпостављам,а 765?
C765 je naslednik C805. Isti chipset MediaTek Pentonic 700 takodje isto 3 GB RAM-a. Samo ima mnogo vise nita 2400. Ako su priblizne cene bolje idi na noviji C765. Samo vodi racuna da ako uzimas C845 da to bude C845x2 jer ta verzija upravo ima pomenuti MediaTek Pentonic 700. U C845X1 je "stariji" MediaTek MT9615 (MT5889).

Идем на 55 сад.
C765 je naslednik C805. Isti chipset MediaTek Pentonic 700 takodje isto 3 GB RAM-a. Samo ima mnogo vise nita 2400. Ako su priblizne cene bolje idi na noviji C765. Samo vodi racuna da ako uzimas C845 da to bude C845x2 jer ta verzija upravo ima pomenuti MediaTek Pentonic 700. U C845X1 je "stariji" MediaTek MT9615 (MT5889).
+1 za C765. Ja imam C805 55" i jako sam zadovoljan, ali C765 je još bolji. Dobro razmisli da li želiš 55 ili 65 inča, tj. znam da želiš veći ali možda to još nisi shvatio XD. Samo je pitanje dal imaš mesta za njega. Moja dnevna soba nije uopšte velika, 4x4m a imam veliku TV policu 180cm i trebao sam 65" da uzmem, to je za 3-3,5m razdaljine po meni prava mera.

Да имам већи буџет гледао бих 65,али нажалост 55 је плафон.
А ако је овај са Х2 да ли ићи на њега или на 765?
Slični su po specifikacijama, ja bih uzeo C765 jer je noviji model.

Kasko je jedno, produžena garancija drugo. Kad sam kupovao, bila je aktuelna i ta promocija sa kaskom koji pokriva i kvar usled fizičkih oštećenja u prve dve godine. Doduše, u ovom trenutku nemam pojma gde mi to piše u papirima, najbolje da ne zatreba.

Poštovani,
u nastavku Vam prosleđujemo sertifikat o produženoj garanciji i kasko
za TCL TV uređaj, koji molim Vas sačuvajte za vlastitu evidenciju.
Srdačan pozdrav!
Marina
Partum d.o.o

Ovo sam dobio na mail i mislim da je uključen i kasko na 2 godine + produžena garancija 3.
Na jednom sertifikatu piše pokriće rizika a na drugom produžena garancija.

Идем на 55 сад.
Odvoji malo vremena da sam istražiš razlike. C845 je zasnovan na Mini Led tehnologiji koja daje bolji kvalitet slike. Jeste on godinu dana stariji, ali je takodje i klasa iznad serije 7. Zato treba da vidiš koje su stvari tebi važnije, i da na osnovu toga doneseš odluku.

Uradio mi danas c735 update na verziju 615. Gledao sam posle toga seriju i primetio seckanje slike na istom mestu ma preko kog načina pokušao da gledam. E šta sad. Isključio sam auto update ali kako sad popraviti ovo?

Da sam znao da ce biti ovih *******cija oko slike i seckanja, dao bih vise love i uzeo neki OLED. Nikada nisam imao "ovoliki" (65") tv jer ga nisam ni gledao. Za mene je ovo veliki upgrade u pogledu svega, ali da mi filmovi i serije seckaju, pa to ni na tesli 32" nisam doziveo.

Elem, nabavio sam onaj najjaci Netflix, pustio seriju u Dolby Vision ali mi i dalje ne daje da ukljucim precision details opciju. Do cega moze biti?

Da li neko koristi C805 sa Playstation 5? Koja podešavanja koristite za HDR i koja je verzija fw?
Prebacio na Game Mode, isključio sve one gluposti, ostavio local dimming na high i uključio HGIG, i prilikom kalibracije ono sunce nestane nakon 13 klika što je oko 750nit tj znatno manje od deklarisanih 1300nit za ovaj TV. I slika deluje onako ne baš nešto svetlo. Dosta sličan nivo svetline kao LG C2, koji slično tu negde klipuje u HGIG.

1300 samo u piku valjda, na nekom delu scene, ali to je baš žestoko blještanje. Naš B8 ni blizu nije svetao kao C755. I kod tebe mora biti neuporedivo bolje sa TCL na većini sadržaja.

1736250984479.png

Da li upoređuješ po sećanju ili jedan pored drugog?

Da sam znao da ce biti ovih *******cija oko slike i seckanja, dao bih vise love i uzeo neki OLED. Nikada nisam imao "ovoliki" (65") tv jer ga nisam ni gledao. Za mene je ovo veliki upgrade u pogledu svega, ali da mi filmovi i serije seckaju, pa to ni na tesli 32" nisam doziveo.

Elem, nabavio sam onaj najjaci Netflix, pustio seriju u Dolby Vision ali mi i dalje ne daje da ukljucim precision details opciju. Do cega moze biti?
Kada pustis Dolby Vision na Netflix-u da li se u gornjem levom uglu pojavi Dolby Vision logo? Nemam Netflix da proverim. Mozda je do aplikacije. Dolby Vision je radio na HBO Max kada smo imali svi ranije 4k pakete kod supernove. Sada imamo smo standard. Dolby Vision i HDR sadrzaj pustam preko Kodi-ja na C805. I zavisno od pustenog sadrzaja u gornjem levom uglu se uvek pojavi logo sadrzaja koji sam pustio. Sa "Precision Details" dobijas mnogo vise detalja i ona se moze samo ukljuciti kod Dolby Vision sadrzaja. Za seckanje sam pisao. U opcijama Motion ukljuci Dynamic Acceleration eventualno u motion clarity blur 1, judder 1 (max do 3).
Da li neko koristi C805 sa Playstation 5? Koja podešavanja koristite za HDR i koja je verzija fw?
Prebacio na Game Mode, isključio sve one gluposti, ostavio local dimming na high i uključio HGIG, i prilikom kalibracije ono sunce nestane nakon 13 klika što je oko 750nit tj znatno manje od deklarisanih 1300nit za ovaj TV. I slika deluje onako ne baš nešto svetlo. Dosta sličan nivo svetline kao LG C2, koji slično tu negde klipuje u HGIG.
Da deklarisanih 1300 nita a u realnosti mnogo manje. Najvise sto su ljudi merili kada je C805 izasao je bilo oko 900+ nita, u zadnjim updejtima oko 700+ nita. U onim test verzijama na telegramu kazu da je u tim verzijama ( zadnja m999 v12) bas uocljivo povecanje nita plus nova opcija peak luminance za SDR. Tako ostaje da se nadamo da ce u novijim updejtima manje ogranicavati peak brightness i poboljsati motion.

Nazad
Vrh Dno