Šta je novo?

TCL televizori

• Začetnik teme Deleted member 37912
  • Datum pokretanja
D

Deleted member 37912

Guest
TCL Technology Group Corporation osnovana je 1981. godine u kineskom gradu Huizhou pod nazivom TTK, a od 1985. godine posluje pod nazivom TCL, što je skraćenica od The Creative Life.

U svom portfoliju imaju dizajn, razvoj, proizvodnju i prodaju televizora, mobilnih telefona, klima uređaja, mašina za pranje veša, frižidera i malih električnih uređaja.

Već dugi niz godina su među tri vodeća proizvođača po broju prodatih televizora u svetu na godišnjem nivou, drugi po broju proizvedenih televizora na svetskom nivou, i među vodećim po broju prodatih televizora na teritoriji SAD u prošloj godini, mada generalno svi proizvođači na tom polju i dalje dosta zaostaju za Samsungom, jer je svaki treći televizor koji se proda na svetu proizveden od strane tog južnokorekjskog proizvođača, koji sa LG i Sony i dalje tradicionalno drži 60% celokupnog svetskog tržišta televizora (doduše po prihodima od prodaje, a ne po broju prodatih primeraka).

Elem, pošto je ovo kod nas relativno nepoznat brend, otvaram ovu temu jer je dosta članova foruma u prethodnom periodu kupilo televizor ovog proizvođača, pa je red da imamo gde da razmenjujemo iskustva i utiske, i pomažemo jedni drugima u rešavanju problema, za koje se nadam da ih neće biti mnogo i da ćemo ih zajednički brzo i uspešno rešavati.

Izvolite...

Pojavila mi se ljubicasta linija skroz na vrhu ekrana, onako celom duzinom. Vidi se u vise aplikacija, ovo je konkretno neki monitor tester na YT.
U pitanju je model 50C715, decembra ce da bude 4godine kako ga imam. Koliko se secam jos je u garanciji. Sta mogu da urade u ovakvim slucajevima, sta mogu da ocekujem? Popravku ekrana ili? Isplati li se uopste?:)

Pogledajte prilog 508253
Isti model jos mesec dana u garanciji, imam te linije sa sve cetiri strane, jel si se raspitao da li podleze garanciji?

Zvao ih, provereli su po serijskom broju i nakon toga mi poslali obrazar za prijavu kvara.
Procedura je da se popuni obrazac, nakon toga se slika, salje njima brzom postom i oni prosledjuju Beotronic-u. Nekad sve to moze i da potraje. Ukoliko ne mogu da poprave ili nema delova onda se dobija zamenski (novi) TV slicnih karakteristika/cene.
Ne znam da li da se upustam u tako nesto, verovatno cu mnogo da cekam a pitanje kako ce da bude posle otvaranja, ja sam nekako vise za fabricke delove :D Obzirom da mi istize garancija tek decembra sledece godine, imam fore da sacekam jos malo

PS: I meni se pojavilo sa svih strana ali se najvise vidi na gornjoj ivici

Prilozi

• IMG_20251010_102507.jpg
    IMG_20251010_102507.jpg
    175 KB · Pregleda: 75
  • IMG_20251010_102459.jpg
    IMG_20251010_102459.jpg
    92.4 KB · Pregleda: 68
Reklamiraj to prijatelju, malo im je ranije opalio planned obsolescence

Jel opravdana razlika od nekih 23 hiljade u izmedju C765 i C6KS u mislu best buya? Da li neko zna kada će se C7K pojaviti kod nas i zašto nije?
Da, ali se 765 teško nalazi, ostali su neki veći modeli i to izloženi...

Za C7K nam treba neko iz comtrade za insajdersku informaciju

Ima cenu, nema na stanju.

Народе, подлеже ли овај мртви пиксел рекламацији? ТВ је закорачио у продужену гаранцију.
5008.jpg

Da li koristite slušalice kada gledate neki video ili TV program na TCL televizorima koji nemaju 3.5mm izlaz, i koje vrste slušalica koristite i kako ih povezujete sa TV-om?

Kako kontrolišete jačinu zvuka na slušalicama - preko daljinskog ili ... ?

Ako koristite BlueTooth slušalice (i koje) da li ima kašnjenja?

Народе, подлеже ли овај мртви пиксел рекламацији? ТВ је закорачио у продужену гаранцију.
Pogledajte prilog 508546
Mislim da se čak i kod novog TV-a i monitora prodavci ograđuju i napišu negde koliki je dozvoljeni broj mrtvih piksela. Ako je samo jedan u pitanju, ne verujem da ćeš nešto moći da uradiš.

Pogledajte prilog 508546
Malo je veca mrlja da bi bio mrtav piksel. Sa slike bih rekao da je velicine 10-15mm.
Kolika je velicina te bele mrlje? Ako je manje vidljiva na tamnoj (crnoj) pozadini a bas vidljiva na svetloj a narocito na beloj pozadini u pitanju je odlepljen difuzor na led svetlu ili kako ga jos zovu objektiv (lenses). Desava se da se od prevelike toplote ti objektivi odlepljuju. Pa je jedino resenje da se ponovo zalepe. Ali treba otvoriti tv...sam ekran. Posto je jos u garanciji probaj da reklamiras.

Pozdrav momci, kupio sam nedavno TCL 50P631.
Nervira me obaveštenje prilikom promene kanala,u donjem levom uglu (na slici), da li se može isključiti u podešavanjima i kako?
Tražio sma kao i nisam uspeo pronaći da se isključi.

Prilozi

• IMG_20251012_145302.jpg
    IMG_20251012_145302.jpg
    121.6 KB · Pregleda: 26
@magnetic pitanja su ti opšta, i ne odnose se samo na ovaj brend. no, svakako ću da odgovorim na neka
Da li koristite slušalice kada gledate neki video ili TV program na TCL televizorima koji nemaju 3.5mm izlaz, i koje vrste slušalica koristite i kako ih povezujete sa TV-om?
preko optičkog izlaza se poveže na DAC koji ima izlaz za slušalice, još bolje ako ima i pojačalo za slušalice
Kako kontrolišete jačinu zvuka na slušalicama - preko daljinskog ili ... ?
za ovo gore pojačavanje ide preko DAC, ako ima tu funkcionalnost

Nazad
Vrh Dno