Šta je novo?

[Tattoo] Izvadio bateriju i izgubio sve kontakte, poruke, programe...

ArrowSat

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2005
Poena
375
Eto sta mi se desilo....

Menjao maskicu i skinuo bateriju, stavio drugu i upalio i ono telefon ko nov !
Ne na izgled vec po software-u.

Izgubio sve aplikacije, kontakte, poruke.... poludeo sam, a ide N.G. treba cestitati ljudima. UZAS!

Ajd jel zna neko, jel ima neki soft za kompletan BACKUP telefona, nesto sto ce mi produziti zivot ako se ovo jos nekad desi. I najbolje resenje za kontakte, koristiti Google ili kako? Help.

Koristi Google.

ja sam sa marketa skinuo neki programcic koji kopira sve kontakte na sim karticu i moze i obrnuto

ne znam jel ova opcija inace postoji u tatoo-u ali ja tada nisam mogao da je nadjem pa je ovo posluzilo

mislim da je kutija mislio: koristi google za kompletan bekap android telefona :)

naime, ako mu podesis tvoj user/pass za google, neces samo koristiti mailove, vec mozes i kontakte da prebacis iz moda "SIM" ili "Phone" na "Google"... ja sam to uradio za sve kontakte, i sada mogu kompletno da vajpujem telefon, ponovo ga instaliram i kontakti su tu...

za SMS sam koristio SMS backup, ali sam se zezno, program ne mogu da ih importuju nazad u telefon, ili barem ja nisam nasao neki koji moze... po meni je bolja opcija ako mozes rutuj telefon, i samo prekopiras SMS bazu kao bekap... na zalost, ja tatoo nisam uspeo rutovati (mislim da ne moze??)

A da odes do servisa da ti pogledaju telefon, posto tako nesto ne bi smelo da se dogadja?

Hvala svima,

Prvo je i meni palo na pamet da koristim Google kao kopiju za kontakte, sto je donekle ok.
Medjutim, ostaje pitanje SMS-ova koje nije reseno.
Za to bi treblao "root"-ovati telefon sto je nisam jos nasao kako za Tattoo.

Pogledao sam i na netu kako se vrsi HARDWARE reset telefona.
Malo mi je neverovatno da sam bas tu kombinaciju izveo dok sam skidao masku. Prosto, 1:10000 da se tako nesto desilo.

DA odnesem u servis je OK, ali ne mogu sada 2 dana pred novu godinu da ga predajem, jer mi ono kao treba bas u narednih 15 dana. A servis ce potrajati otprilike do febuara. A i znam da ce reci ispravan je tel, greska je do korisnka.

Miroslave, Kudtihaex hvala.

Koristi ga za sada ovako, a posle praznika probaj opet da izvadis bateriju i ako ti se sve izbrise onda ga nosi u servis, posto to ne sme da se desava..

da znam, ****** za te sms-ove.. ja bekapovao oko 500, kad sam hteo da vratim, eto iznenadjenja :) sad mi svi stoje na gmailu... napuni se brzo, sad sam na nekih 900, brzo se potrosi onih 800 besplatnih :)

Ista prica se desila meni kao i ArrowSat-u, telefon bio iskljucen ali sam prilikom skidanja maske verovatno ispretiskao neku kombinaciju tastera koja je dovela do reset telefona :(. Kasnije sam probao da ne pretiskam tastere i skidao i vracao masku i nista se nije desilo. Poucen time sve kontakte sam prebacio na google tako da oko toga necu vise da se mucim a i lakse mi je da unosim kontakte preko PC-a nego preko mobilnog. Sto se tice SMS-a valjda ce se to vremenom.

da znam, ****** za te sms-ove.. ja bekapovao oko 500, kad sam hteo da vratim, eto iznenadjenja :) sad mi svi stoje na gmailu... napuni se brzo, sad sam na nekih 900, brzo se potrosi onih 800 besplatnih :)

Može malo pojašnjenje za backupovanje smsova na G?

Može malo pojašnjenje za backupovanje smsova na G?
Naravno... skinuo sam SMSBackup... veoma jednostavan za koriscenje...

http://code.google.com/p/android-sms/

odes u njegova setovanja i unes username/password za tvoj google nalog. to je sve... Obavezno stavi da li hoces manuelni bekap ili automatski (ja uradim manuelni, pa bekapujem samo kad sam u nekom wlanu).

Problem nastaje ako ti nestanu poruke na telefonu, ne mozes ih vratiti, obzirom da je program samo bekap, a ne bekap/restore...

ps. Ne znam da li se nekome dogadjalo... ali dok sam imao ovo instalirano, pucao mi je program za SMS-ve na HTC Tattoo-u. (on se samo ponovo startuje, nikakvog gubitka bilo cega nije bilo...) Interesantno je svaki treci put kad pukne, resetuje se telefon :) Od kako sam skinuo sms backup, sve radi normalno...

Meni se nije restartovao na SMS-ovima. Bar ne do sada.

Al ono sto nisam provalio je kako da vidim Call details, sa poziva iz call liste.
Mislim na detalje tipa kad je broj zvao i koliko je trajao razgovor.
Jel neko provalio to kako se gleda?

Evo procedura za RESET telefona ako nekome treba:

Resetting the Phone

Resetting the phone deletes all data, including downloaded applications, and resets the phone back to its initial state—the state before you turned on the phone for the first time.
Important Make sure to back up important data you have on the phone before you reset your phone.

To reset the phone

1. Press HOME > MENU, then tap Settings > Security > Factory data reset.
2. On the Factory data reset screen, tap Reset phone and then tap
Erase everything.

To reset the phone using phone buttons

1. With the phone turned off, press and hold the HOME and BACK buttons, and then briefly press the END CALL/POWER button.
2. Press the ENTER button to begin the reset process.

Tip If your phone hangs or freezes, remove the battery then wait for a few seconds, and then re-install it. After re-installing the battery, turn on the phone.

Pozdrav.

ja dolazim ovako...

Phone na ekranu - pa ikonica skroz desno dole... tu mi otvori favorites, pa onda opet ikona skroz dole desno - call hostory... ako kliknes na ikonu skroz desno (u bilo kojoj liniji) izbaci ti detalje za pozive tog kontakta...

konfuzno, ali ja ne znam za bolje :)

Nazad
Vrh Dno