Šta je novo?

tastatura sa kuglicom/touchpad-om

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao :)

Trebala bi mi bezicna tastatura sa trackballom/touchpadom, ili nekom slichnom imitacijom misha, poshto sa njim necu da se cimam za rad sa kreveta :) jel zna neko jeftiniju varijantu? Za surf i chat, ne za ikakav ozbiljan rad.

Takodje, to ce biti sekundarna tastatura. Primarna je povezana na usb. E sad, hoce li biti neki konflikt zbog dve prikacene tastature?

Ja sam kupio genius media cruiser odlicna je mozez ga staviti u krilo....i iz svih zivih polozaja.... dobra je za igre(sve moguce), ima kontrole za medija plejer i medija centar, svetli u mraku, odziv neverovatan.....jako precizna, nezalim ni dinar od celih 3400din koliko sam je platio

Prilozi

• DSC016231.jpg
    DSC016231.jpg
    206 KB · Pregleda: 193
  • genius_luxemate_810_media_cruiser.jpg
    genius_luxemate_810_media_cruiser.jpg
    80.8 KB · Pregleda: 161
Imaš i još dvije varijante.

Jedna je Logitech-ova, wireless, touchpad. Ne znam tačnu oznaku, ali je ima kod nas po ovim velikim tržnim centrima...

Druga je MS Industrial pod nazivom Vista Wireless Media Center, ima trackball... Ne znam gdje bi mogao da je nađeš pored ZDElektronika gdje sam je vidio neki dan... Hiljadu i nešto dinara, čini mi se...

Da li se u medjuvremenu pojavilo nesto novo zanimljivo? Onog ms industrial nigde ne mogu da nadjem, a svideo mi se bash :(

Poslednja izmena:
a i ja ****** pa verujem cenovnicima :) Sad sam zvao, rezervisao poslednji primerak. Prilicno fina radnica, pozelela mi i srecan put :) Javljam utiske!

Kad smo vec kod cenovnika...danas se iznervirah, u gigatron cenovniku stoji cena monitora od 230 eura, ja zvaonas nekoliko radnji a oni mi svi rekli 27000...Kao "ko zna od kada to stoji"....eto malo da se izjadam :D

kupio tastaturu :) jos sam u fazi privikavanja...malo su zbudzeni dugmici da bi bila sto manjih dimenzija, ali sam se opet, za divno cudo, brzo privikao. Ima vazda nekih funkcijskih tastera, nisam ih jos isprobao. Koristi dve male aaa baterije. Zanimljivo je da nema ama apsolutno nikakvih drajvera...samo sam utakao usb risiver, kluknuo on-off taster na tastaturi, i sve je proradilo iz prve. Tastatura posle nekog vremena ide u stand by, ali kao sto reko`, ima uocljivo on/off dugme na koje se moze iskljuciti da ne trosi baterije...tastatura svakako nije predvidjena da bude primarna. I posle ovoliko texta, kucam brzo k`o na mom obicnom logiju, a to je zestoko brzo :)

Sto se tice scroll tochkica, on sasvim super obavlja svoju funkciju. Nije od onih koji verglaju gore/dole ko blesavi, nego je nazubljen, pa je preciznost odlicna.

Sto se tiche trackball-a...Pa recimo da mi je trebalo minut da odem u control panel, mouse, da bih smanjio brzinu. Ali, po smanjenju brzine, postaje solidno precizan. napravljen je, da kazem labavo, kako bi otpor pod prstom bio sto manji. Ali to ima svoju manu jer kad se skida prst sa njega, mora se skinuti vertikalno, inace moze i trackball da se povuce sa njim. Trackball je inace opticki/laserski, shta vec...levi/desni klik su skroz upotrebljivi :)

Sto se tice dometa...Pa kucam sa jedno 3 metra, i sve je fantasticno. KASNJENJE NE PRIMECUJEM! Sve u svemu....ne zalim ovih 1950 dinara...mis, tastatura, u malom, kompaktnon, upotrebljivom pakovanju :)

hm...nije silent, nije skroz glasna...nesto izmedju. ako jos neko spava u sobi, verovatno bi mu smetalo u onom periodu uspavljivanja :)

Vrh Dno