Vladinemir
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 22.11.2012
- Poena
- 155
Potrebna mi je tastatura pretežno za kucanje, žična. Koristim dosta YU slova. Može i engleska, samo da bude veliki Enter, verzija sa tri tastera između L i entera - da Ž bude bliže. Najbolje sa numeričkim delom da ne kupujem posle posebno: youtube 
MS Industrial - najjeftinija mehanika sa braon što sam video, ali se mnogi žale da brzo crkavaju tasteri.
Genesis - Thor 300 sa Outemu braon. Nije mi jasno da li postoji baš YU. Neki kritikuju Outemu zbog navodnog metalnog odzvanjanja pri kucanju. Jel ste imali iskustvo? Ima i Thor 303 bela, trenutno izgleda samo mali model. Bilo bi lepo da ima i sive ili crne. Mogu da se menjaju tasteri bez lemljenja. Zvuči zgodno ali me zanima da li imaju nedostatke u poređenju sa zalemljenim.
Jel ove Genesis valjaju? Da li ima i nekih malo jeftinijih solidnih braon? Motospeed izgleda nema kombinaciju braon sa velikim enterom.
Ako ništa od navedenog ne preporučujete, odna bih uzeo neku bolju membransku.
Mnoge sad liče na mehaničke sa tasterima iznad maske koja je često metalna. Jel to više trend ili ima funkciju i kod membrane?
Spominju se i one koje imitiraju mehaničke. Jel ste probali tako nešto? To je valjda Genius Scorpion serija(?).
Neki modeli koji mi izgledaju zanimljivo:
Fantech Fighter II
Cherry KC-1000
Rampage KB-R78
Trust GXT 835
Genesis Rhod serija
Mehaničke
Nisam probao mehaničke ali verovatno bi najviše odgovarali braon tasteri.MS Industrial - najjeftinija mehanika sa braon što sam video, ali se mnogi žale da brzo crkavaju tasteri.
Genesis - Thor 300 sa Outemu braon. Nije mi jasno da li postoji baš YU. Neki kritikuju Outemu zbog navodnog metalnog odzvanjanja pri kucanju. Jel ste imali iskustvo? Ima i Thor 303 bela, trenutno izgleda samo mali model. Bilo bi lepo da ima i sive ili crne. Mogu da se menjaju tasteri bez lemljenja. Zvuči zgodno ali me zanima da li imaju nedostatke u poređenju sa zalemljenim.
Jel ove Genesis valjaju? Da li ima i nekih malo jeftinijih solidnih braon? Motospeed izgleda nema kombinaciju braon sa velikim enterom.
Ako ništa od navedenog ne preporučujete, odna bih uzeo neku bolju membransku.
Membranske, recimo do 4000 din.
Imam Logitech Wave koja ima desetak godina i nikad se nije pokvarila. Tasteri znaju da zapinju kad se pritisnu na ivici. Da li ima neka bez ove mane za tu cenu?Mnoge sad liče na mehaničke sa tasterima iznad maske koja je često metalna. Jel to više trend ili ima funkciju i kod membrane?
Spominju se i one koje imitiraju mehaničke. Jel ste probali tako nešto? To je valjda Genius Scorpion serija(?).
Neki modeli koji mi izgledaju zanimljivo:
Fantech Fighter II
Cherry KC-1000
Rampage KB-R78
Trust GXT 835
Genesis Rhod serija