Šta je novo?

Targo Telekom

Gde ste nasli te pakete??
Ja sam JUCE zvao i pitao
i taj paket 1000/ 10 je oko osam soma. Izgleda da od kraja grada formiraju cenu.

sent from SPACE

Kako ko ispregovara, zavisi verovatno i od lokacije i broja zainteresovanih stanara u ulazu.

Nama su od novembra u zgradu pored PTT KDS-a i TT koji su bili, ušli OT i RV i pre par nedelja su bili iz MTS-a da potpišemo saglasnost da i oni postave optiku, što mislim da je većina uradila.

Inače juče sam se smejao, bio čovek iz RV, gledao do koga ide optika, zvoni kod mene i pita: "Jel vi koristite Targo? Čujemo da im je mreža u prekidu danima, pa da li biste bili zainteresovani da pređete kod nas, možemo odmah da zakažemo instalaciju?"

RV idu na cenu, kablovska TV + net 10/1 im je nešto 9xx dinara mesečno, nisam zapamtio.

Poslednja izmena:
Kako ko ispregovara, zavisi verovatno i od lokacije i broja zainteresovanih stanara u ulazu.

Nema veze sa brojem zainteresovanih,to su odmah ponudili.
Koje bio pametan i imao mogućnost,a pod tim mislim da nije pod ugovorom kod starog provajdera,onda je dobio više nego odličnu ponudu.
Kod mene se prijavilo ok 7-8 stanara i svi su dobili isto,a ostali će dobiti drugačiju ponudu kada opet budu dolazili.

Pitam odma za upload kad dodju da nude.
Ako tt ugase uzecu najjeftiniji net, ta mi je racunica.

sent from SPACE

Pitam odma za upload kad dodju da nude.
Ako tt ugase uzecu najjeftiniji net, ta mi je racunica.

sent from SPACE

Ja sam zvao njihovu prodaju i pitao da li mogu da pošalju ponudu i sutradan je došao dečko i ostavio ponudu.
Nazvao sam ga odmah ujutru i došao je,objasnio je sve šta i kako,i potpisao sam neki papir i za manje od mesec dana su došli i instalirali optiku.

Ma i ja kad sam zvao ona mi je rekla da cu dobiti popust 20% ali mi se opet ne isplati puno para za mali ul.

sent from SPACE

Ma i ja kad sam zvao ona mi je rekla da cu dobiti popust 20% ali mi se opet ne isplati puno para za mali ul.

sent from SPACE

Treba sa komercijalistom da se čuješ,nema ona šta dati nudi.
Meni nije ništa nudila,jer je to posao komercijaliste i tek su trebali da udju u zgradu.
Da već ima optika u zgradi pa bih razumeo da ti nešto ponudi,ovako...

Poslednja izmena:
sacekacu da dodju sa optikom, prevarante i monopoliste i sbb-a smo oterali.

sent from SPACE

Možeš da šibneš broj telefona i ime komercijaliste na pp ako ti nije problem.

U zgradi gde je Mighty odmah do moje Orion je došao, nas nekako zaobišli,
da li smo trebali mi da ih cimamo ili?

Cimajte ih. Znam da ih dečko koji je kod nas v.d. predsednika skupštine stanara (koji sve organizuje i za sve se cima pošto je predsednik penzos i mrzi ga da bilo šta radi) ih je solidno cimao i zivkao dok nisu uveli optiku.

Hvala Mighty na infu, srećom kod nas PSS ne pravi problem, i ne traži prikupljanje
potpisa. On sam potpiše nije problem.

Nego, jel iz Oriona uslovljavaju da u samom ulazu imaju odmah neke zainteresovane
ili im je dovoljno kao neki da samo provuku vertikalu pa onda ko hoće da pređe?

Hvala Mighty na infu, srećom kod nas PSS ne pravi problem, i ne traži prikupljanje
potpisa. On sam potpiše nije problem.
Cisto da se zna: PPS nema prava da odlucuje u ime zgrade, tj. njenih stanara. Njegov potpis koji nije podrzan od strane vecine vlasnika stanova (ili vlasnika vecine povrsine zgrade - zavisno od slucaja: investiciono ili tekuce odrzavanje) nije validan i moze se smatrati kao zloupotreba polozaja.
Pravilan proces bi bio zapisnik/odluka sa sednice skupstine stanara overen odgovarajucim brojem potpisa.
Bolje nateraj PSS-a da skupi te potpise - za svaki slucaj, jer ako se neko od stanara zainati, moze da obori celu pricu.

Pozdrav

Kod mene u zgradi Orion akcijski nudi 100/10 za 2300 din. Opticki kabl je vec bio doveden do zgrade, ali nista nije razvedeno po vertikalama. Ona akcija do aprila gde su nudili 1000/10 za jos manje para je bila ekstra, mada nije ni ovo tako lose. Ne znam koliki upload nude za paket 1000Mbps?

Poslednja izmena:
Ima li neko informacije u vezi prekida optičkog kabla u Omladinskih brigada? Nema neta već 12 dana. Jel mogu to oni uopšte da reše sobzirom na situaciju?

Ima li neko informacije u vezi prekida optičkog kabla u Omladinskih brigada? Nema neta već 12 dana. Jel mogu to oni uopšte da reše sobzirom na situaciju?
Obaveštenje za sve one koji nemaju Internet od 5. maja, kao i ja, blok 33, usled prekida u ulici Omladinskih brigada;
Javljeno mi je iz TT korisničkog servisa da imaju velikih problema da reše kvar i ako ga ne reše do petka 19. maja, neće ga ni rešavati, tako da od ponedeljka možete komotno da idete da raskinete ugovor (vraća se ONT i strujni adapter). Ako hoćete da čekate do ponedeljka!
Imam TT od kada su počeli i niko ne nudi ono što su oni nudili, po toj ceni. Pao sam s' konja na magarca, plaćam adsl 20/2 kod Telekoma skuplje nego FTTH 24/12 kod Targa. A stvaran protok kod Telekoma, za ovaj paket, teško da ikad prelazi 16/1.
Inače ovo je tema "Targo Telekom" a ne Orion, kućni savet itd. Trebalo bi moderatori da sklone sve one poruke koje nisu u skladu sa temom, a ima ih gomila na poslednje dve strane.

Poslednja izmena:
Jel bi neko bio ljubazan da objasni ako zna zasto samo tt daje 2:1 a ostali koji takodje imaju fiber ide cak do 1:20???

sent from SPACE

Pročitaj sve, ima zašto je kod fibera moguće 1:1.

Ili, evo kako sam ja shvatio čitajući malo o ovome:
Razlika u brzini ul/dl se pojavila zbog potrebe da se maksimalno iskoristi propusna moc prenosnih vodova. Kako je statisticki mnogo potrebniji jaci dl isljeni su protokoli koji omogucuju veci ul od dl-a. Tako je ukupna propusna moc ostalaista ali je povecan dl na ustrb uploada (ovo sam pročitao na netu).

Kod fibera je malo drugačije i moguće je 1:1.

Poslednja izmena:
Tako sam i mislio pre citanja, ne treba davati novim provajderima da nam ulaze dok ne daju BOLjE od onog sto imamo,ne vidim drugi nacin da ih nateramo da su tu zbog nas.

sent from SPACE

Tako sam i mislio pre citanja, ne treba davati novim provajderima da nam ulaze dok ne daju BOLjE od onog sto imamo,ne vidim drugi nacin da ih nateramo da su tu zbog nas.

sent from SPACE

Treba puštati samo ftth (podrazumeva se da ne mora kablovska da bi se imao net).

Jel bi neko bio ljubazan da objasni ako zna zasto samo tt daje 2:1 a ostali koji takodje imaju fiber ide cak do 1:20???

sent from SPACE

Ja ću najverovatnije morati preći na Beogrid koji je pre nekog vremena ušao u moj ulaz. Oni nude down/ul-1:1 što koliko znam ne nudi niko. Za kvalitet usluga ćemo videti. Operater mi reče da nove korisnike već neko vreme povezuju optikom do samog uređaja a ne koaksijalnim kablom tako da ako je tako bilo bi super ako sam ga dobro razumeo.

Pročitaj sve, ima zašto je kod fibera moguće 1:1.

Ili, evo kako sam ja shvatio čitajući malo o ovome:
Razlika u brzini ul/dl se pojavila zbog potrebe da se maksimalno iskoristi propusna moc prenosnih vodova. Kako je statisticki mnogo potrebniji jaci dl isljeni su protokoli koji omogucuju veci ul od dl-a. Tako je ukupna propusna moc ostalaista ali je povecan dl na ustrb uploada (ovo sam pročitao na netu).

Kod fibera je malo drugačije i moguće je 1:1.

zavisi kako gledas, i na kablu je moguce 1:1 samo je pitanje koja brzina i kakva oprema, a kod gpona maksimalna teoretska brzina opet nije 1:1 vec je veci dl.
u svakom slucaju ul raste, samo ne onoliko brzo koliko bi zeleli.

Od sinoć opet prekid?

Ja već sad sumnjam da su prekidi slučajni već mislim da im neko namerno kida kablove jer znaju da ovi ne mogu da reaguju brzo. Najjednostavniji način da im preotmeš ovo malo korisnika što je ostalo na Targu. Nije našim provajderima koji su ovde odavno raširili korenje strana ta gerilska borba, sećamo se Vektora zabrinutog komšije.

Moguće, možda zaista ima nade da ga neko preuzme, pa bi zabrinuti da se osiguraju na vreme.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno