Šta je novo?

Targo Telekom

Niko i ne piše lepo o njima što se tiče ADSL-a. I ja sam imao ADSL i radio je loše, ovo je usluga kod koje bilo koji operater da uvede radi dobro. ;)

Zvao ih neki dan, cekao 15 minuta da se jave, i dalje su u stecaju, nemaju nikakve vesti, ne mogu da me prime iako sam pre bio korisnik na drugoj lokaciji, cekaju da ih neko kupi.
Gledam alternative koje se nude za kucni internet (nbg sam) i hocu da se roknem sto nemam beogrid, zovem beogrid kazu "nemaju u planu sirenje ka mojoj regiji" ... *****izam. :/

Nemojte vise o Orionu, sa njima imam najgore iskustvo, vozali su me na losoj tel.liniji, nikad nisam dobio ono sto sam platio. Kad sam vracao ruter to je bilo pilicarnje daj pare za tel. gajtan nisi ga vratio od 1m koji nikad nisam ni koristio, mogao sam da im donesem 10 takvih i jos boljih i duzih. Pisite na njihovoj temi i hvalite ih, ja o njima nemam nista lepo da napisem.

+1

Vidis ja sam licno zvao SBB i raspitivao se jos pre par meseci, nema sanse kod mene blok 23, tako mi je rekao covek is SBB. Svi ostali koji idu tel. kablom to je ocaj i od njih sam pobegao i spasio se sa Targom.
E sad kod nas nista ne moze da potraje, meni je trajalo, od nocs je pocelo neko zezanje i sad vidim nema veze sa internetom, sve lampice rade ali internet lampica treperi sto znaci da nema izlaz na net.
Smesnoje i zalosno pojaviti se na netu sa 50/3 konekcijom, idi na neki P2P mislice da ih zezas.
Sto si zvao i raspitivao se,ako ti ne odgovaraju njihovi paketi?

Sent from my D6503 using Tapatalk

***, videću kako ide, ako bude trebalo možda uzmem ovaj od 1Gbps samo zbog UL, a i da prvih mesec dana smaram ortake screenshot-ovima sa Speedtesta :)

Čekaj prvo nek dođu, da ne baksuziram.

Iskreno nisam verovao da će i ovoliko zainteresovanih u ulazu da se skupi, pun ulaz penzionera i podstanara.

Nigde na sajtu nema takva cena usluga

Nema, ali nazoveš i ako ti odmah ne kažu kasnije te kontaktiraju i saznaš cenu ;)

Nekada je bila cena istaknuta ali u to vreme se naplaćivalo uvođenje i cene su bile ogromne.

+78,45.

Pročitaj moj post pre nego što staviš +1. Ne valja im usluga ADSL-a ali radi kako treba optika (kao i kod Targa dok nisu imali problem, kao i kod SBB-a, Beogrid-a, Exe Net-a...). Što se tiče uploada to je za diskusiju.

Koliko znam nisam tebi ništa rekao,ali se sa dotičnim kome sam dao +1 se slažem 100%.

Slažem se i ja sa dotičnim 100% što se tiče ADSL-a, ali niko ne pominje ADSL, sve vreme razgovaramo o mnogo bržem internetu.

Slažem se i ja sa dotičnim 100% što se tiče ADSL-a, ali niko ne pominje ADSL, sve vreme razgovaramo o mnogo bržem internetu.

Generalno,to su teški amateri,ne govorim o optici samo,već generalno,a to misli dosta korisnika.
Samo ih pljuju,retko ko ih hvali,skoro niko.
A verovatno zbog njihovog ponašanja i amaterizma prema korisnicima.

Mozda bi pomoglo kada bi se odredjeni broj ljudi skupio i poslao molbu Beogrid-u ili SBB-u da se prosire na taj deo. Ne znam koliko je to izvodljivo iz tehnickih razloga ali nista vas ne kosta da probate. Ja Beogrid ne bi menjao ni za sta. A razmisljao sam Targo da uvedem kada su se pojavaili, imali su jaci DL i skroz korektan UL cak i za manju cenu tada, ali dobro je sto nisam :D

Jel može neko da mi pomogne, kada se ulogujem na ruter, ne vidim više opcije za port forwarding. Da li neko zna sa kojim username-om bi trebalo da se ulogujem da bih video to, ili šta već treba da uradim.

Je li to Targo ne prima nove privatne korisnike? Dugo ne pratim temu, a sad sam prelistao nekoliko poslednjih stranica, medjutim, nikako da vidim info koji mi treba. Na TT sajtu nikako da nadjem bilo kakve podatke za prijavu novog privatnog korisnika za internet, tehničke podatke, cenovnik,... Vidim da se piše da su u stečaju itd. (a što je njihovo stanje već godinama), ali postoji cenovnik za poslovne korisnike i formular za "prijavu", a tehnička podrška je, po postovima ovde, živa.

TT je umreo al jos niko nije zvanicno rekao da ga vise nema...
"Šalu" na stranu, TT ne prima korisnike, ni privatne ni poslovne.
Postojala je mogucnost u slucaju ako neko u neposrednoj blizini odustane, da se na njegovo mesto prikljuci (opticki kabl) komsija.
Nemaju vise licence za softver, istekle su, pa jednostavno nikakvu promenu nisu u stanju napraviti izuzev ubaciti nekoga na mesto prethodnog korisnika ali iskljucivo u komsiluku, u dometu optickog kabla od razvodne table do stana.

Ne znam kakva je trenutna situacija sa Targom i da li imate net (nisam njihov korisnik od februara), ali juče sam kod Airport City-ja video da prekopavaju trasu kanala kojim prolazi Targova optika i video sam u blizini kotur novog optičkog kabla koji verovatno spremaju da polože u taj kanal. Na slici u prilogu se vidi samo deo koji kopaju, iza ćoška prema West 65, uz ogradu od Airport City-ja celom dužinom je iskopan kanal.
P61130-085922.jpg

@mimago Moguce je da je ovo ekipa Beogrida, kopaju sad malo aktivnije po blokovima, a cak sam uspeo da postignem da prokopaju kabl do zgrade u kojoj radijus vektor drzi monopol proteklih 10+ godina (ni posta ovde nema svoj kablovski net). Koliko sam razumeo ove momke sto su kopali, kopa se na vise lokacija na NBGD. Znam da je Beogrid prisutan u 28 bloku i jos nekim lokacijama u blizini, moguce je da sad ovo kod Airport city-ja bas oni rade jer imaju kablove u blizini.

@sas28 Ali ko god da radi prekinuo je Targov kabl jer je poznato da su oni plitko ukopani, a ovi su ozbiljno zaorali po tom kanalu gde ide (je išao) Targov kabl.

Bili danas iz Oriona, postavili optiku kod mene u stanu. Dok smo čekali da puste signal, pričali o TT, obojica su radili tamo do pre nekoliko meseci, kažu da više nikog od tehnike nema, ima valjda još jedna cura ostala u call centru, a bilo kakve kvarove rešavaju tako što zovu podizvođače, pod uslovom da imaju u tom trenutku čime da ih plate i o tome odlučuje stečajni upravnik.

Tuga, mada meni i posle 4+ godine, sem onih problema u avgustu i dalje net super radi:

5856508893.png

Videćemo do kada će da se drže, tj. mreža i oprema, budući da praktično i više nije ostalo ljudi tamo.

U zadnjih nekoliko dana uopšte ne mogu da otvorim ni jednu stranicu m:ts ??? Sa drugim provajderima, Telenor i VIP, sve otvara bez problema. Do mene li je ili još neko ima taj problem?

ne radi ti mts internet pa si dosao u Targo temu?

Recenica je malo konfuzna, ali mislim da je covek na Targo mrezi i da ne moze da otvori site MTS-a ;)

Da, upravo tako, na Targo ne mogu uopšte da otvorim nijednu stranicu mts-a. I ovaj forum mi otvara jedino u Operi, što verujem da nije do samo Targo-a. Ali ovo za m:ts mi je baš čudno, ne otvara ništa ni u jednom brauzeru. Kad se prebacim na drugog provajdera, Telenor ili VIP, sve radi. Tako da mislim da je ipak problem kod Targo-a.

Normalno otvara mts. Sve osim vukajlije. Neznam da li je mogao da otvori kada je poceo da radi?

Ovo sa MTS-om mi je normalno radilo do neki dan, i odjednom nema šanse da otvori ni u jednom brauzeru, npr, ovo: https://www.mts.rs/privatni/moj-mts/mobilna
Skoro isto je i sa ovim forumom, stim što ga ipak otvori posle nekog vremena u FF. A onda sledeća stranica opet čekanje ... a u Operi otvara sve normalno. E sad, da li je do FF, Targo-a, ili čega već, ne znam, vidim samo da imam problemčić. Menjao i DNS-ove i svašta nešto, ali situacija ista.

Meni na racunaru kilavio dok nisam promenio kanal i to samo racunar. Tablet normalno radio a pc kilavio. Lepo otvorio mts link. Dakle nije do Targa. Dns mi duze vreme stoji na default.

Ovo sa MTS-om mi je normalno radilo do neki dan, i odjednom nema šanse da otvori ni u jednom brauzeru, npr, ovo: https://www.mts.rs/privatni/moj-mts/mobilna
Skoro isto je i sa ovim forumom, stim što ga ipak otvori posle nekog vremena u FF. A onda sledeća stranica opet čekanje ... a u Operi otvara sve normalno. E sad, da li je do FF, Targo-a, ili čega već, ne znam, vidim samo da imam problemčić. Menjao i DNS-ove i svašta nešto, ali situacija ista.

Ja sam isto na Targu i gore-pomenuti mts link/mts sajt se otvara bez problema, baš kao i ovaj forum (bez ikakvih problema, čekanja, reload-a i slično, sve iz "prve")... Koristim "klot" Firefox, dakle bez VPN-a i bez proxy-a, mada isti sajt otvara i sa drugim browser-ima (nebitno koji)... Jedino Vukajlija neće da otvori, dakle tu mora VPN ili proxy... DNS-ovi su mi kombinacija Google-a i default Targa...

Poslednja izmena:
Kod mene isto ''klot'' FF, sa nekoliko extenzija a one su bile tu i dok je sve radilo OK. Probao sam svakakve DNS-ove i DNS Džamper i svašta nešto i nema pomaka na bolje. Jedino što mi još pada na pamet je da možda ONT nešto brlja, mada radi super godinama. Možda se nešto poremetio, svako malo nestane struja. Ovde u provinciji ko god prođe pored bandere, gasi struju :D pa je svako malo šlogiran ali radi još uvek.
Mada, nije mi jako teško da stanje na računu za mob pogledam par puta mesečno preko drugog provajdera ili da otvorim Operu za ovaj forum. Ali bi lakše bilo bez te radnje :)

Jel nekome stigao racun? Vise nemam pojma za koji mesec stize.

"Malo" kasne. Poslednji je stigao sredinom novembra, za avgust.

Nazad
Vrh Dno