Šta je novo?

Targo Telekom

***, koji su jasni razlozi? Pravne prirode (firma pod teretom tužbi), ili nešto drugo?

Ne bih da se ponavljam. Opet ce se pojaviti neko pametan da napise da sam sbb/ikom/radius/beogreed bot.

Takve ignorises, a saznanja i misljenje izneses, slobodno...
Ako te budu dirali meni ih pokazi i ja cu da im ...

Nemam ja nikakav "polozaj" u firmi. Igrom slucaja sam jedini iz tehnike koji je ostao nakon sto su krenuli problemi sa firmom.
Sto se plate tice recimo da imam prosecnu platu za nekog ko se bavi networkingom i sto je jos bitnije, ne kasni toliko.
Moze to bolje ali moze to i mnogo losije(SBB npr).

Nije da ja ne trazim posao vec bih pre rekao da ne zurim s tim. Ako bi naleteo na ponudu koju ne mogu da odbijem, naravno da bih prihvatio posao.
Kao i svi mi :)

Vidis, nije mi palo na pamet to.
Napisem u CV-u, za reference pogledati forum.benchmark.rs :)

E pa ako ja svojim redovnim placanjem dobijenih racuna doprinosim da TI dobijas koliko-toliko redovnu platu - onda mi je drago i nastavljam da ih placam cim dobijem racun :)

Bez obzira na znanje, poziciju, iskustvo, BECKS je jedan od retkih koji je bio MAX korektan u svim mogucim situacijama... i kada je bilo lepo i kada se situacija pogorsala. BECKS, drzi(te) se... :)

Samo kao info da je nestao net u 62. bloku, uspeo sam da dobijem call centar kazu da je kvar na nekom magistralnom vodu, ali ne znam koliko to ljudi pogadja, rade na resavanju.

E pa ako ja svojim redovnim placanjem dobijenih racuna doprinosim da TI dobijas koliko-toliko redovnu platu - onda mi je drago i nastavljam da ih placam cim dobijem racun :)

Bez obzira na znanje, poziciju, iskustvo, BECKS je jedan od retkih koji je bio MAX korektan u svim mogucim situacijama... i kada je bilo lepo i kada se situacija pogorsala. BECKS, drzi(te) se... :)

Ja se potpuno slazem :D

Haha jos BECKS da pocne da stampa racune i vodi knjige ... al cek onda bolje da uplacujemo direktno njemu :D

Danas 31.12. posle svega pokusanog da ostanem TT korisnik nerado razdužujem ruter i prestajem da budem njihov korisnik. Razlog je selidba u novi stan ( 100 metara niže ) gde ne postoji mogućnost da prenesem svoj ugovor na novu adresu zbog situacije u kojoj se nalazi TT :-(
Ugovor sa TT sam potpisao pre par godina među prvim korisnicima 21 bloka.
Redovno cu posecivati ovu temu i nadati se da ce se nesto resiti po tom pitanju kako bih ponovo mogao koristiti usluge TT.

Blok 63
Na modemu lampice svetle i ne blink-aju.
Nemam konekciju. Windows mi je detektovao problem DNS server isn't responding.
Pre je lampica "internet" blinkala i tad nije bilo interneta. Sada ne blinka i opet nema interneta.
U cemu je problem?

Problem ćeš rešiti ako pošalješ mail na [email protected] . Tako sam ja uspešno rešio problem sa internetom. Došli su ljudi iz Targa i popravili internet. Teško da će nego ovde sa foruma da ti dodje kući i reši problem. Ovde se samo može diskutovati. Ali to ti neće popraviti kvar koji očigledno postoji, čim ti ne radi internet.
Ako ti oni ne pomognu onda ti jedino preostaje da menjaš provajdera ili da čekaš da se "konekcija sama vrati".

Poslednja izmena:
Da, u pravu ste. Danas sam imao razgovor sa njima. Bili su ljubazni rekli mi da je do njih i nekog softwarea koji oni moraju da nesto rade sa time.

Danas vratio opremu,prikljucio se na Beogrid(SBB) na jednu godinu,pa ako se nesto promeni na bolje eto me nazad.

@zejtic

Javi kako funkcioniše beogrid, i ja razmišljam da pređem kod njih. Da li je realno simetričan link (za torrent), to mi je najvažnije...

Mislim da nas dobar deo tako razmislja ko god ima opciju. Izem li ga kod mene jos uvek radi doduse tako da ...

@zejtic

Javi kako funkcioniše beogrid, i ja razmišljam da pređem kod njih. Da li je realno simetričan link (za torrent), to mi je najvažnije...

Evo ja cu ti reci iz prve ruke. Doduse, nisam ex korisnik Targa, sa njima sam dosao do potpisanog predugovora koji nikad nisu realizovali, pa od tada pratim ovu temu.

Elem, pre godinu dana sam ih uzeo na probu na mesec dana i nisu se proslavili tada. Pisao sam o tome bas na ovoj temi. Mnogo administrativnih problema, pa tehnickih problema i dva prekida u radu od vise sati, sve u mesec dana. U tom trenutku sam bio PTT ADSL korisnik, koji je radio besprekorno, pa su mi ti prekidi bili neshvatljivi. Sve to je bilo u trenutku, kad su se pripajali SBB-u, pa su se vadili na to. Tada sam digao ruke od njih.
U medjuvremenu su me Postari naljutili i odlucio sam da odem od njih. Posto sam vec imao uvedenu instalaciju od Beogrida, odlucio sam da ih ponovo probam. Iskustvo nije veliko, mesec dana, ali sada sve funkcionise kako treba. Imam 15/15 i to radi. Nije bas 15/15, efektivno je uglavnom 14/13, ali OK. Zadovoljan sam kako radi, imao sam jedan kratak prekid od par minuta za ovih mesec dana.

4978766478.png

Prilozi

• 4978766478.png
    4978766478.png
    30.9 KB · Pregleda: 98
Evo taman sto sam se probudio i neta nema. Samo power. Divan pocetak vikenda nema sta :)

Došao je jutros net, a evo sad u 16:50 ponovo nestao.

Hmm, ne radi ni meni net od pre jedno 15 min.

Koliko sam primetio, TV signal je nestao na 10ak sekudni, a net potpuno.

EDIT: Vratio se, ukupno nije bilo nekih 30 min.

Poslednja izmena:
Vidim da zeza. Bice da je problem sa jednim delom opreme i samo vezano za jedan deo korisnika.
Za sad je to izolovano iskljucivo na problem sa netom. Nije problem sa IP adresama kao ranije jer ONT zadrzi javnu IP i aktivnu sesiju ali nema nikakav protok.

Non stop se gubi, više nema neta nego što ga ima.

Ja odustao. Cekam novog provajdera. E kad bise net vrnuo da ne senim 10dana... bilo bi strava xD

Vidim da zeza. Bice da je problem sa jednim delom opreme i samo vezano za jedan deo korisnika.
Za sad je to izolovano iskljucivo na problem sa netom. Nije problem sa IP adresama kao ranije jer ONT zadrzi javnu IP i aktivnu sesiju ali nema nikakav protok.

I kod mene je tako - posle duuuuuzeg vremena manje-vise normalnog rada. Radi, a onda za nekih 10-ak minut nema protoka, pa reset ONT-a, cekam malo da se konektuje onda ima, pa opet nema.... pa sada opet radi...

Bitno je da ti znas... pa ce biti i resenja ;)

Poslednja izmena:
Gde si, u kojoj ulici? Ne mogu mnogo da pomognem sad za vikend ali mogu makar da sredim da dodju kod tebe u ponedeljak ujutru.
To je sigurno prekid signala, samo je pitanje da li je to samo kod tebe ili je ceo blok u pitanju.

Nehruova u bloku 63. Kod mene vise NIKO koga znam nema targo da bi mogao ista da pitam.

Ja sam u Bloku 63. Interneta nemam vec od 5 januara. Zvao sam tehnicku podrsku i pisao e-mail, i stvarno su bili predusretljivi, dali su sve od sebe da resimo problem...ali nismo resili. A problem je svakako specifican. Sve lampice na modemu rade a interneta nemam, menjali smo i dns i ip ali nista. Rekose da ce u toku sledece nedelje poslati nekoga da vide sta je problem. Jedva cekam da dodju i da resimo problem.
Stvarno sam zadovoljan targom i netom koji pruza i nadam sevda ce izaci iz krize i da budu najbolji provajder u Srbiji.

Poslednja izmena:
Svi se nadamo ali ono... trenutno Targo radi 4 ipo dana nedeljno i kad rade na telefon se retko kada neko javi. Da nema BECKSa ... e sad sta ce i kako kod mene biti videcu. Kontam nisam jedini koj ovde nema net zbog tog prekida iako ne znam nikoga ko je ostao na targo =\

Nazad
Vrh Dno