Šta je novo?

Targo Telekom

Devojka mi je uzela preko mts 4g 100/35, 50 GB u punoj brzini za 1499 dinara.
Prijatno sam iznenađen kako radi. Realno ima download izmedju 60-70 Mb/s a upload oko 30 Mb/s. Moj Targo je sada smešan u odnosu na ovo.
Ako bude paket od 100-120 Giga u punoj brzini za 20 eura, odoh ja od Targa.

Ja kod Targa imam paket od 1599din sto su nudili pre te 2ipo godine (24/12 a imam 26/13). Televizija mi je i dalje kod Vektora.

Mozda bi i presao kod Beogrid kada se na instalaciju nebi cekalo 10 dana a takodje mi je dozlogrdilo busenje opet novih rupa za njihov ruter, pa raskidanje ugovora sa Targom ... Neda mi se bakcati dokle god radi kako trenutno radi. A kod BGrida sam gledao 30/30 paket koj je sasvim respektabilan kada nebi morao da prodjem kroz 250 razlicitih problema da bi presao sa A na B!

Verovali vi ili ne meni Targo jos uvek radi "kako treba" i svi problemi koji su bili mogao sam "laganica" da ih resim. Kada li se pojavi prvi koj nemogu resiti bridge-ovanjem ili promenom DNS-a odo ja.

A suvise mi je veliki rizik da prelazim sa necega cime sam relativno zadovoljan na bilo sta.

Naravno. U ljudskoj je prirodi da tezi da sacuva stanje zauvek onakvo kako jeste, pod uslovom da mu odgovara.

Targova ponuda je bila superiorna u odnosu na sve ostale. Ali su ocigledno godine stagnacije odradile svoje.

Ja nisam ostrascen kao neki ovde, ne gajim nikakve emocije ni prema jednom ISP, i ne plasim se rizika da cu 10ak dana morati da koristim starog provajdera dok novi ne zavrsi radove, pa se ne bih previse dvoumio izmedju

26/13 za 1600
i
30/30 za 1700

Ljudi, meni je jako krivo i nelogicno da ne mogu da zadrzim postojeceg IP TT jer se selim u zgradu do moje trenutne gde takodje postoji razvucena optika u ulazu ali nikada nije bilo korisnika sa obrazlozenjem TT da ne mogu da prikljucuju nove korisnike? Ja nisam novi korisnik vec stari koji zeli da se prebaci 100 metara nize. Zbog prirode posla zaista mi je neophodan dobar upload kakav nudi TT. Generalno sam zadovoljan i nisam imao nekih vecih problema sa TT do sada. Ako je neko imao slicnu situaciju kao ja i uspeo da je prevazidje molim neka podeli iskustvo.

pa kako da te prebace kad niko vise tamo ne radi ..... koga da angazuju da postavi tih 20m kabla kad su im racuni u blokadi i kapiram da duguju podizvodjacima za usluge do sad ..... popricaj sa njima ako uspes da ih dobijes i vidi jel ti mozes sam da platis nekog da ti razvuce optiku od njihovog ormara do stana i onda smao prikaci modem ako to moze da se izvede :)

Pa da ali ako tako gledas i ponude drugih mogu biti dobre.

Meni tih dodatnih par mb neznaci apsolutno nista. Nebi rekao da sam ostrascen bilo cime stanje sagledam realno. U Vektoru su mi skratili zivot svojim laganjem i praznim pricama (tipa nevidljivi misevi su vam pojeli kablove koji zazidani itd), za Beogrid znam da je imao veoma nestabilan internet (ali da je mreza unutar Beogrida bila fantasticna za preuzimanje filmova i slicnog) a MTS i slicni ADSL su u starim NBG zgradama uvek bili tragedija. Znam da budem nezadovoljan i kod Targa ali samo dok ne vidim kako je ostalima kod drugih provajdera.

A ta opcija ostajanja na starom provajderu kod mene nepostoji. Ako bi i prelazio prvo bi raskidao ugovor kod jednog pa tek po uspesnom raskidu ugovora prelazio kod drugog provajdera. A i pravo da ti kazem 10 dana cekanja kada je glavna zgrada Beogrida na tipa 50m od mene vazdusnom linijom ... Cak sam i bio spreman da doplatim da dodju brze. Mada sad je valjda nekima ovde malo jasnije to oko sendvica ;)

EDIT: A i kod ostalih provajdera nema BECKS-a :D mora da se napomene

Poslednja izmena:
Čekajte, a da li beogrid ima zaista simetričan net, ili je to samo unutar njihove mreže, a van nje ćorak? Ako je stvarno simetričan, sigurno bih prešao bez puno razmišljanja.

pa kako da te prebace kad niko vise tamo ne radi ..... koga da angazuju da postavi tih 20m kabla kad su im racuni u blokadi i kapiram da duguju podizvodjacima za usluge do sad ..... popricaj sa njima ako uspes da ih dobijes i vidi jel ti mozes sam da platis nekog da ti razvuce optiku od njihovog ormara do stana i onda smao prikaci modem ako to moze da se izvede :)

@BECKS može mi neko ovo odraditi naravno o mom trošku ? Dva sprata niže je vaša glavna kutija sa dolazećom optikom? Unapred hvala

Mislim da istu zgradu, odnosno samo isti ulaz mogu, ali susednu zgradu, neku drugu lokaciju mislim da ne mogu...

Sto se otkazanog rocista tice, nisam nista javio jer su nezvanicne informacije u pitanju, a ja bas i ne volim da se bavim spekulacijama.

@BECKS može mi neko ovo odraditi naravno o mom trošku ? Dva sprata niže je vaša glavna kutija sa dolazećom optikom? Unapred hvala

Probacu da ti nesto sredim ako moze. Detaljnije na PP.

Jel opet prekid kabla u Radoja Dakića? Nemam signal neta i TV-a od 10 jutos. Blok 8a.

Edit: Sad videh da ima vest na sajtu o planiranim radovima za danas. Izvinjavam se na ovom bespotrebnom postu :D

Poslednja izmena:
A ta opcija ostajanja na starom provajderu kod mene nepostoji.

A razlog za to je sta? Princip? Plasis se da ce ti novi provajder naplatiti taj period od potpisivaja ugovora, do pustanja usluge? Neces da imas dva ugovora za internet dok deca u Africi gladuju? Plasis se da se stari operater ne naljuti na tebe jer si mu iza ledja potpisao ugovor sa novim operaterom, i ne pusti te da raskines ugovor?

Mada sad je valjda nekima ovde malo jasnije to oko sendvica ;)

Oduvek je svima jasno to oko sendvica. Svako ko kaze nesto lose o Targu ili kaze da postoji nesto bolje - sponzorisani su mu sendvici od SBB-VEKTOR-TEELEKOM kartela.

A i kod ostalih provajdera nema BECKS-a :D mora da se napomene

Nema, nego ima tehnicka podrska od 10ak BECKS-a.

Osim toga, sa uslovima koje BECKS ima u Targu, nemoj misliti da ce se jos dugo zadrzavati tamo.

A ne ne nepravis razliku izmedju sendvicara i onih koji tvrde da ima negde nesto bolje.

Sendvicar ce uvek i protiv svake logike da te ubedjuje da trebas preci na A, B, C ili D dok ti se zivot ne smuci. Tipa trebas imati 2, 3, 5 ili 7 ugovora u isto vreme ili tamo cvetaju ruze svi su magicni ultra OP pristojni ... Kao da mi nismo imali posla sa ostalim operaterima i ljudima iz tehnicke podrske gde su uglavnom uvek krivi "lose kablovi", windows ili nesto sedmo ne povezano sa pricom.

Mozes to do sutra pricati ali od BECKS-a boljeg kod nas do sada nisam video i svaka mu cast a to da li ce da ostane ili ne ...

Da nam se javi ako negde ode... da prijavi gde je... ako nista drugo da ba pozdravimo. :D

Neki ovde "kompetentni koji ne vole da se bave spekulacijama" su jos pre dva meseca rekli da ce se polovinom novembra resavati sudbina TT,ali od toga nista, Dokle ce ovo stanje sa njihovom TV ,vecina kanala nema,ne zna se kako da se odjavi TV a zadrzi NET. Ok mogu da razumem Da neko Slovencima stavlja klipove u tockove,ali neka se vec jednom resi,ili ce ga biti ili ne ,ovo ni na nebu ni na
zemlji vec nema smisla.Ispada da ja NET od TT-a placam 2400 din 24/12 jer sa ovom ponudom TV kanala to je smejurija, nema sta da se gleda ,da ne koristim grube reci.

Odjavis sve, pa onda opet prijavis samo net jer kazu moze net da se prikljuci u istoj zgradi u neposrednoj blizini starog prikljucka, a gde ces blize nego na isto mesto gde je i pre bio prikljucak... :d

Prvi put posle duzeg vremena uptime dosao do 9 dana. Inace se resetuje posle 24 ili maksimalno 48 sati.

Lepo lepo :D

@Abonimus cuti i ne prizivaj zlo. Meni i dalje uredno za vikend reset i brzo se vrati u normalu. A sto se tice TV izvukao od komsije kabl i probao da gledam sk1 i sk2, doduse anallogni signal je u pitanju to je bre negledljivo, uzasan kvalitet, gubi se zvuk, mozda zbog kabla iako komsa kaze da je tako stalno a on se navikao. Sta ako se desi da moramo da menjamo provajdera, sta uzeti? MTS box? Jel tu treba dva daljinca? Jel tu moze dva TV-a? Moracu sa pratim i ostale podforume pa da se edukujem. Targo dok radi radi i ne menjam ga.

Na boxu mozes najvise 4 stb-a a to zavisi od tvoje parice tj. duzine i zavisi koji bi box uzeo.
Ako treba pojasnicu i to.

Moj rođak ima problem sa digitalnim kanalima na Targo kablovskoj. Analogni rade korektno ali digitalni se ponašaju čudno. Pre nekih mesec dana je kupio još jedan LCD (VOX) pa je stari Hitachi prebacio kod sina u njegovu sobu. Hitachi nije imao problema sa DVB-C prijemom pa je prva pretpostavka bila da je loš RF konektor (kombinacija F i običnog). Posle zamene nije se dobilo poboljšanje i sada su pojedini digitalni kanali negledljivi (npr. Eurosport 2 i Arena1) a neki se i mogu gledati uz povremene smetnje (npr. B92 i Prva). VOX pokazuje za kvalitet signala "dobar-vrlo dobar" a Hitachi pokazuje pun signal a za kvalitet kaže "loš". Stari TV prikazuje korektnu analognu sliku. Kablovi su menjani, konektori takođe. Imam utisak da je ženski RF izlaz na ONT-u suviše labav. Internet radi normalno. Da li je neko imao sličan problem? Ima li neko predlog ili da pokušamo sa tehničkom podrškom od Ponedeljka.

Ako je problem sa slikom na digitalnim kanalima, moze biti sledece:
1. Slabljenje optickog signala
2. Losi konektori ili los krimp
3. Konektori na razdelniku ili sam razdelnik je los
4. Los kvalitet RF kabla
5. Problem sa RF portom na ONTu

Kako se manifestuje problem na digitalnim kanalima? Pikselizacija ili nesto drugo? Da li taj TV moze da prikazuje BER(bit error rate)?
Cim imas dva TVa imas i neki razdelnik u stanu. Proveri njega. Pokusaj da zaobidjes razdelnik.
Sve je u kombinatorici i poprilicno sam siguran da je prost problem u pitanju.
Ako nista ne uspe neka posalje mail na [email protected]
Sigurnije je nego da pokusava na telefon ;)

Problem se manifestuje pikselizacijom kao kada je BER preveliki. Oba TV-a nemaju informaciju o BER-u već samo opisno. Probano je bez razdelnika sa istim rezultatom. Za probu sam na TV strani spojio samo srednji kraj 75-omskog kabla i tada je pikselizacija skoro nestala uz primetan "sneg" na analognim kanalima. U jednom trenutku je prestao da radi NET i tada je slika bila bez pikselizacije! Polse reseta ONT-a smetnje su se vratile!

Pade mi na misao, sta ce ljudima 1.5 MB/s aplauda,pohvalno je to od TT-a, ali ako ne ogranicim TTorent na jedno 300 KB/s aplauda ,pustim citavih 1.3 MB/s zauzme mi citavih 6 GB RAM-a i kompjuter pocne da baguje, sporo otvara stranice. Kazu nekima je potreban veliki aplaud, u glavi razbiram i nemam pojma,za koja to zanimanja treba veliki aplaud,ako neko cita,zamolio bih ga da mi kaze,da saznam.Jedno vreme sam aplaudovo po 1 TB mesecno,da ne kazu Amerikanci da mi samo njih iskoriscavamo(malo se i salim a malo mislim ozbiljno) jer vidim ja IP adrese i zastave kada nesto skidam,uglavnom skidamo od Amerikanaca, dosta manje od Nemaca Brrazilaca Holadnjana i Francuza, Rusa itd.

Pre svega zbog toga što si rekao, torrent trekeri privatni, da se ne bi uplaćivao seedbox. Drugo za Skype i slično, full HD video ide bez problema. Treće, ima ljudi kojima za posao treba.

Pero, nije ti palo na pamet da mozes da posaljes nekoliko fotografija nekome (recimo)? Mozda video klip? Sada su fotografije ne manje od 1-2 MB pa zakaci 10 ili 20 fotografija (sto je u danasnje vreme nista), i eto preko 30-40 MB. Da ne pricam eventualno o nekom drugom dokumentu ili sl.

Koliko ti treba vremena da posaljes fotografije? Sve sto saljes na kraju ces poslati i sa 1 Mb/s pa i sa 256 kb/s, ali je pitanje koliko ces potrositi vremena cekajuci da se nesto posalje nekome...

Mozda je sada jasnije?

Pozdrav.

Pade mi na misao, sta ce ljudima 1.5 MB/s aplauda,pohvalno je to od TT-a, ali ako ne ogranicim TTorent na jedno 300 KB/s aplauda ,pustim citavih 1.3 MB/s zauzme mi citavih 6 GB RAM-a i kompjuter pocne da baguje, sporo otvara stranice. Kazu nekima je potreban veliki aplaud, u glavi razbiram i nemam pojma,za koja to zanimanja treba veliki aplaud,ako neko cita,zamolio bih ga da mi kaze,da saznam.Jedno vreme sam aplaudovo po 1 TB mesecno,da ne kazu Amerikanci da mi samo njih iskoriscavamo(malo se i salim a malo mislim ozbiljno) jer vidim ja IP adrese i zastave kada nesto skidam,uglavnom skidamo od Amerikanaca, dosta manje od Nemaca Brrazilaca Holadnjana i Francuza, Rusa itd.

Nisi ti dobro tu nešto podesio. uTorrent/Deluge/qBittorrent ne zauzimaju toliko rama ni u najgorem slučaju, čak iako im cache postaviš na 6GB. Ti si tu imao neki memory leak, nekog programa, možda i samog torrent klijenta.

Pero, nije ti palo na pamet da mozes da posaljes nekoliko fotografija nekome (recimo)? Mozda video klip? Sada su fotografije ne manje od 1-2 MB pa zakaci 10 ili 20 fotografija (sto je u danasnje vreme nista), i eto preko 30-40 MB. Da ne pricam eventualno o nekom drugom dokumentu ili sl.

Koliko ti treba vremena da posaljes fotografije? Sve sto saljes na kraju ces poslati i sa 1 Mb/s pa i sa 256 kb/s, ali je pitanje koliko ces potrositi vremena cekajuci da se nesto posalje nekome...

Mozda je sada jasnije?

Pozdrav.

Potpisujem sve napisano. Kad samo pomislim da treba neke slike da saljem hvata me jeza. U poslednje vreme uglavnom saljem preko Vibera ranije preko Dropbox-a.

Sta mislis koliko bi ti trebalo da upload snimak na youtube (snimak od recimo gigabyte) da upload na Targu nije SAVRSEN ? xD

Morao bi ostaviti komp nedelju dana i moliti se u stagod verujes da komp ne zabode, net se ne resetuje ili slicno. A ja za jedan dan upload 10 komada bez problema xD

Nazad
Vrh Dno