Šta je novo?

Targo Telekom

Koliko sam video na njihovim sajtovima Beogrid se utapa u SBB i prestaje da postoji, ali se još ne zna tačno kada.
Pa napisah bre lepo srpski SBB je pre cini mi se dve godine kupio Beogrid, niko se nije nigde utopio, pljusnuli ljudi kes i kupili.

Ono sto meni treba je stabilan net upload i da i ne. Da koristan je ali ne nije mi neophodan.

Problem je sto kada sam presao na Targo bio je neprevazidjen a cena odlicna. Vise nije stabilan ali meni jos uvek radi tako da ugovor koj mi traje do septembra nemam nacina prekinuti ;) a presao bi na SBB i objedinio sve racune fixni, tv, net ...

Pa mozes da raskines ugovor bezpenala, samo treba da posaljes email u kom opisujes problem i zahtevas da ga rese, onda oni tebi odgovaraju da problem ne mogu da rese, i onda ti zahtevas raskid ugovora.

Ja sam tako raskinuo ugovor u tipa ... septembru ... evo dosli po opremu pred novu godinu.

Znaci mozes da raskines ugovor jer ne pruzaju uslugu koju u ugovoru nude i ne treba da placas nikakve penale.

Ukoliko redovno izmiruješ ugovorne obaveze (redovno plaćaš račune), ne postoji pravni osnov da ti naplate penale za raskid ugovora, obzirom na to da oni kao druga ugovorna strana ne ispunjavaju svoje Ugovorom zagarantovane obaveze.

Poslednja izmena:
Mene juče zvali serviseri da uzmu opremu posle raskida ugovora za stan koji sam prodao pre 1,5 godinu!
I čovek mi ne veruje, ja mu kažem što zovete na mobilni, zovite na fixni adrese na kojoj je taj priključak ako on postoji?
On odgovara :
Pa mi imamo samo ovaj vaš broj.
Ja:
Ja čak nisam u BG evo vam broj tamo pa probajte ako ste izgubili papire!
Oni:
Znate ja imam nalog...

Što je najgore oni i kad su uvodili opremu, ostavili su tri nepotpisana primerka zapisnika a ja ništa nisam potpisao...
Slupani su skroz...

U Pazovi nema neta na obe adrese još od sinoć... :(

Nensi kaže riknula ploča.. I ako dođe net, verovatno će opet da nestane... Ne dodeljuje mi ip adresu. Samo što mi nije rekla beži glavom bez obzira..

Pošto sam imao net u igraonici i kući, neka kaže neko kako to funkcioniše sa nedodeljivanjem ip adrese i kvarom na ploči? Drugim rečima ima li smisla da čekam, ili je to nažalost to.. Za kuću manje više, al igraonica mi je problem, moram brzo da reagujem.

Ako si bacio pogled na prethodne poruke, neko je čekao par sati na novu ip, neko po nedelju-dve. Nema nekog načina da ti to ubrzaš, već se svodi na to kakav je položaj zvezda večeras u odnosu na položaj Jupitera u narednoj prestupnoj godini.

Nensi kaže riknula ploča.. I ako dođe net, verovatno će opet da nestane... Ne dodeljuje mi ip adresu. Samo što mi nije rekla beži glavom bez obzira..

Pošto sam imao net u igraonici i kući, neka kaže neko kako to funkcioniše sa nedodeljivanjem ip adrese i kvarom na ploči? Drugim rečima ima li smisla da čekam, ili je to nažalost to.. Za kuću manje više, al igraonica mi je problem, moram brzo da reagujem.

Ako ti zaposleni tamo sugerišu da bukvalno bežiš od njih što pre, i to u trenutku kada smo se možda ponadali da će doći do prodaje i stabilizovanja situacije.... Onda deluje kao da se ni oni sami ne nadaju da će do prodaje doći.

Šteta, u svakom slučaju. Da kucnem u drvo, mene Targo za sada odlično služi, i ostaću sa njima do kraja. Kakav god kraj bude bio.

Nije mi bukvalno sugerisala, rekao sam joj reci mi iskreno, ona je rekla može dođe odmah ili da se načekam sa napomenom da će mi verovatno opet nestati pošto se vrati. "To je sve što mogu da vam kažem". Na moje pitanje što ne zamene ploču, reče da je to odluka menadžmenta. Na moje pitanje šta je menadžmentu bitnije od toga ona je rekla nije moje da o tome pričam... Msm, to sam znao i sam, pitanja su bila više retorička.

Drugim rečima, do...

Ponavljam ONT je problem. Restartuje se čim ima više konekcija ili veliki protok interneta. Možda ga i restartuju igrice li slični serveri na kojima rade. Nisam siguran šta je okidač.
Ja svoj problem nisam rešio tako što sam prebacio ONT u bridge mode već samo kupovinom drugog wireless rutera koji isključivo koristim za konekciju a ONT sam isključio za konektovanje. Za 2-3 meseca samo se jednom ONT restartvovao ali sam odmah dobio IP. Čini mi se to kao najjednostavnije rešenje.
Podsećam nemojte koristiti ONT za direktnu konekciju već e konektujte preko drugog ruteta koji je žično povezan sa ONT-om

da li ovo znaci da mi vise necemo imati arenu 2,3,4 ? istekao neki rok?

Moj rođak je zvao TT pre neki dan u vezi ovog problema i njihov odgovor je bio da će tek u Ponedeljak imati informaciju. Osoba koja se javila na telefon je pominjala da je "to sa Arenama pitanje marketinga!?" ne dajući bliže informacije. Znači sutra će se možda nešto više znati.

**** arenu, đubre obično. Ako je nešto dobro u celoj priči, to što ću kući da ubacim kopernikus smrdljivi koji barem ima sport jbni klub pa da gledam premijer ligu ko čovek, i Euroligu u basketu.

Inače, vratio mi se net kući ali u igraonici bulja. Kakva su iskustva kada se net vrati? Posle koliko vam opet riknjava i sl?...

Meni je pre dva-tri meseca riknuo i vratio se posle 10 dana (to je bio najduži period), posle toga je šljakao do prošle nedelje kada mi je nestao na jedan dan. Ne postoji neko pravilo...najveću ulogu u celoj priči ima sreća. Ili te zakači taj prekid ili te zaobiđe. Na ovoj temi možeš naći možda 2-3 čoveka kojima nijednom nije riknuo net (ili je možda jednom, dva put prso).

BECKS nam je rekao da problem ne kači sve korisnike, već samo one koji su "na problematičnom delu opreme". Ja jesam.
Po mom iskustvu, ovako stoje stvari:
Ako si na problematičnom delu opreme, svaki prekid konekcije ONT-a sa serverom može okinuti rulet. Po mom iskustvu, u većini slučajeva ga neće okinuti, (dobićeš konekciju odmah). Kad ga okine, sediš i čekaš.
Važno je da ti, sa svoje strane, ne devedeš do prekida koji može okinuti rulet. U tu svrhu, preostaje ti ili bridge, ili samo jedan klijent na ONT (pa makar i dupli NAT, kao kod mene).
Do prekida može dovesti i Targo, ili viša sila (kidanje kablova,...), i tu si nemoćan.
Kada rulet krene, možeš probati reboot ONT-a, ali ga što pre ostavi na miru. Mislim da svakim reboot-om, "resetuješ" rulet, te ukupno offline vreme možeš samo produžiti.
Sve ovo je samo utisak, nikako činjenica.

Ja nisam uspeo da prebacim ont u bridge mod, nije ruter dobijao javnu ip adresu, sada je i dalje u route modu ali mu je isključen dhcp i moj ruter je jedini klijent. Od tada nemam prekida, ali internet loše radi, često se desi da neće da otvori stranicu pa mora da se refresh-uje i onda otvori. Bezveze u svakom slučaju.

Iako si upisao google dns servere?

Naravno, sve sam pokušavao, neće. Čak sam ostavio 7 dana tako ruter nadajući se da će proraditi (da je sličan problem kao kod dobijanja ip adrese na ONT-u), ali ništa. Ovo mi je prelazno rešenje sad, valjda ću nešto izmisliti da se ovo sve sredi.

Ovde je namesten DNS i pocinje net da se gubi svremena na vreme "dodje i ode". Ja sam i daleko van onoga sto je od mene neophodno uradio da to sve bude ispravno ali necu se jos dugo bakcati stim.

Ili neka se Targo proda ili cu i ja bogami da odem dovidjenja.

Ja sam danas namontirao kopernikus u igraonici. Je beno mi se plakalo da menjam 50/25 za 30/1.8 ali šta da radim, 5 dana bez neta, posao je u pitanju.

Uzeo sam godinu dana ugovor, valjda će dotle da se raščisti situacija sa Targom, msm moralo bi.

ako je problem tehnicke prirode,kako onda ne pogadja sve korisnike.Nekome radi sve bez problema.Zasto je to tako?

Zato sto je problematican samo deo opreme, o tome se vec pisalo ovde. Targo u stanju u kakvom je trenutno nije u mogucnosti da servisira/zameni problematicnu opremu, zato pogadja samo deo korisnika.

Ja verujem da targo želi - da bi sredio taj problem, jednostavno sam mišljenja da gazda neće dinara da uloži u nešto što uskoro neće biti njegovo.

Drugo, sad me ladno zove lik iz targa kao mi smo ispred igraonice, kaže hteli su da probaju da stave drugi uređaj... Reko kasno, meni ni u jednom trenutku nije naznačeno da problem može da se reši. Ludnica.. :(

...sad me ladno zove lik iz targa kao mi smo ispred igraonice, kaže hteli su da probaju da stave drugi uređaj... Reko kasno...:(
Priznaj da nisi smeo da ih pustiš u igraonicu ni da probaju novi ONT, jer zamisli tvoju muku da je (Targo) net proradio, a ti već, kako sam kažeš, uveo Kopernikus sa jednogodišnjom ugovorenom obavezom :zgran:...

Priznaj da nisi smeo da ih pustiš u igraonicu ni da probaju novi ONT, jer zamisli tvoju muku da je (Targo) net proradio, a ti već, kako sam kažeš, uveo Kopernikus sa jednogodišnjom ugovorenom obavezom :zgran:...

Tačno bi se rokno. Nisam bio u igraonici, rekao sam da sam uveo novi jer su me praktčno tako savetovali iz njihove firme. :)

Msm, da je neko rekao doći će neko, pa bi se možda još malo strpeo, al niko ništa, i pojave se ljudi iz čista mira...

Nazad
Vrh Dno