Šta je novo?

Targo Telekom

S[l]obo, vrati se...

Moze al samo na jedan dan, da se malo zabavimo pa ond opet u ostav...
-----------------------
@omnik sta bi s tobom?
Resio problem il' "si se resio" ont-a pa sad cekas zamenu...

Poslednja izmena:
Sad sam ja bez interneta, prekid je već duži od 30 sati. A ONT se nije restartovao. Mogu da mu pristupim, vidim da nemam IP adresu.

Zvao si korisnicki,jesi samo ti bez interneta ili je neki kvar?
Ti si bese prebacio ONT u bridge.

Da, zvao sam ih. Iznenadilo me je da oni ne znaju da li ja imam IP adresu ili ne, dok im sam ne kažem. Ništa ne kažu, izgleda da sam izolovan slučaj.
ONT nije u bridge modu (ranije sam pisao zašto), ali mu kao jedini klijent prikačen moj ruter. Isključen mu je i WiFi i DHCP.

Sad sam hteo da okačim...

Ja ovo ne razumem. Zabranili su im i tom odlukom je omogućen nastavak procesa prodaje... Msm wtf?

Rešenjem Privrednog suda u Beogradu zabranjena je slovenačkoj Faktor banci u stečaju jednostrana vansudska javna prodaja 89,09% udela u Targo telekomu po početnoj ceni od 3.216.600 evra. Tom sudskom odlukom stekli su se uslovi da se nastavi i završi proces prodaje telekomunikacione infrastrukture tog operatera koji je započeo nemački Netbid Industrieauktionen po znatno višoj ceni.

Možda je ova faktor Banka htela samoinicijativno da proda svoj deo, pa su ih onemogućili?

Evo i mene bez neta, tačnije bez javne IP adrese... izgubila se u subotu predveče, prijavio problem u ponedeljak (juče), oni rekoše da je to generalno problem u mreži, uzeli mi podatke, pa će da proslede kome već treba... ONT mi je bridge modu (koristim sopstveni ruter). Probao sve živo, restart ONT-a (mogu da pristupim podešavanjima i sve je OK), probao da priključim direktno u laptop (bez privatnog rutera), da kloniram (dosadašnju mac adresu koja je dobijala javni IP) na LAN adapter laptopa, da sve isključim par sati pa ponovo uključim, ma sve uzalud, stalno dobijam IP: 169.254.249.xxx i neta naravno nema... Evo da ne bude samo da ih hvalim.
@ kibicer
Jel kod tebe net proradio ? (dobio javni IP)

Cekaj malo. ONT je u bridge-u i iza je tvoj ruter koji radi NAT i dodeljuje lokalne IP tvojoj home mrezi, a na racunaru dobijas IP 169.254.x.x?

Cekaj malo. ONT je u bridge-u i iza je tvoj ruter koji radi NAT i dodeljuje lokalne IP tvojoj home mrezi, a na racunaru dobijas IP 169.254.x.x?
Pristup ONT podešavanjima sam proverio tako što sam na LAN adapteru laptop-a stavio statičku IP: 192.168.1.2, povezao se kablom na LAN1 ONT-a i logovao se uspešno na ONT (192.168.1.1) i video da su podešavanja za bridge OK (koje nisam ni menjao)... Naravno to je samo bila provera dali uopšte mogu da pristupim ONT-u i sve je OK... Nakon toga vratim IP i DNS na obtain automatically (dynamic IP i auto DNS) i onda dobijam IP 169.254.x.x ... Kloniranje mac adrese (koja mi je zadnja radila preko privatnog rutera) na LAN adapter laptopa (čisto da izbegnem ruter ako on pravi problem), opet isto - dobijam IP 169.254.x.x ... Naravno onda i ne mogu da pristupim ONT-u jer je u bridge modu, to je normalno. Trenutno mi stoji ONT i ruter upaljen, ali neta nema... Neki satvet BECKS ? Šta da radim, koliko ću da čekam na javni IP? kako da rešim problem ?

P.S. Na ONT-u mi konstantno svetli: VID, LAN1, AUTH, LINK i POWER. Sve normalno kao i kada je radio net.

Poslednja izmena:
Proradilo!! BECKS, ne znam dali si Ti zaslužan za ovo, ali evo sad sa posla pozvao sam kućni VoIP (prikačen na privatni ruter, a on na ONT u bridge modu) i radi !!!! Dobih javni IP (da nisam, nebi radilo), evo prošlo je grubo 62h kako mi je dodeljen javni IP (nakon gubljenja istog!). Videću kad dođem kući dali je sve OK, ali razgovor je protekao bez ijednog prekida (kao i ranije), tako da deluje da je sve OK... HVALA BECKS u svakom slučaju ! :D

Nisam ja nista, keve mi :), bogovi networkinga su sa tobom. Kad dodjes kuci, prilozi neku zrtvu:)

Elem, ako si nakacen laptopom na svoj ruter i dobijes IP 169.254.x.x onda ti taj ruter ne dodeljuje IP adresu, a ne Targov DHCP.
Negde na statusu tvog rutera mozes da vidis javnu IP koju dobijas od Targovog DHCPa.

Bilo bi super da mogu da pomognem oko takvog problema, ali na zalost stvarno nema mogucnosti za to.

Moj prekid je trajao dva ipo dana. Po svemu sudeći, došlo je do fizičkog prekida kabla negde (tehničar pomenuo pacove). Kada je ONT uspostavio vezu, bilo je potrebno još nekih tridesetak sati da dobijem IP adresu.

Opet imam prekid ali ovog puta tv i internet. Blok 45.

Edit: Pozvao u 18h korisnicki servis, u 18:09 sve sredjeno. Ziv je Targo umro nije!

Poslednja izmena:
Meni jutros nestao internet, i večeras stigao :) nikad brže.

BECKS,

Da li je istinita tvrdnja da TARGO blokira na svojoj internet mrezi SBB D3GO uslugu, tj kanale koje nema TARGO u ponudi ne mogu da se gledaju na PCju koji je nakacen na Targo net i registrovan je za D3GO uslugu SBBa?

Neki kanali mi rade na istom tom PCju ali konkretno Sport klub ne.

Pazi da ne kaze...

Sad sam nasao preko searcha u Targo temi. Odgovor je da, blokirani su D3GO kanali koji nisu u ponudi Targa.

BECKS,

Da li je istinita tvrdnja da TARGO blokira na svojoj internet mrezi SBB D3GO uslugu, tj kanale koje nema TARGO u ponudi ne mogu da se gledaju na PCju koji je nakacen na Targo net i registrovan je za D3GO uslugu SBBa?

Ne blokira Targo nego SBB. Nemozes da gledas Sport Klubove u drugoj mreži zbog toga sto SBB ima pravo na njih.

Nisi li kupio pravo da gledaš kupovinom d3go usluge? Nije i cela ideja da tom uslugom da ti sbb omogući da gledaš, a ti obezbediš kanal?

Poslednja izmena:
Nisi li kupio pravo da gledaš kupovinom d3go usluge? Nije i cela ideja da tom uslugom da ti sbb omogući da gledaš, a ti obezbediš kanal?
Nisi. D3Go je besplatna usluga (ako se nevaram) za sve korisnike SBB digitalne kablovske i SK radi samo na SBB mreži da ne bi mogao da das nekom userneme i pass pa da se stekate na jednu pretplatu a taj drugi nije korisnik sbb-a.
D3i je usluga koja radi na svim mrežama u zemlji.

I meni deluje logicnije da je SBB blokirao ali iz njihove podrske tvrde da Targo blokira kanale koji nisu u njihovoj ponudi.

U poslednjih mesec dana ruter se restartuje nekoliko puta u toku dana. Prijavila sam tehničkoj službi ali mi nisu odgovorili u čemu je problem . Doduše nisam ih previše cimala jer sa sve nakon desetak sekundi vraćalo u normalu. Međutim od sinoć novi problem , nema interneta , kablovska radi na rutreu gore sve lampice koje i treba osim lampice za internet koja blinka. Ponovo sam prijavila problem juče oko 17 h i do sada ništa.
Ono što me nervira je da mi niko nije rekao gđe je kvar ako je uopšte i kada mogu očekivati da će se internet veza ponovo uspostaviti.
Blok 22 je u pitanju.

BECKS,

Jeste, jeste, Targo blokira, kako da ne.

Isto tako i svi ostali blokiraju, nevinašce jedno SBB. Ništa nije do njih.

Ja sam im otkazao D3GO, nije besplatna, ali se plaća 100 din.

Ne možeš pola kanala da koristiš van SBB mreže - ne samo na TT. Čim si van SBB mreže aplikacija lepo izbaci - nije moguće pratiti ovaj kanal na ovoj mreži.

Ne radi im aplikacija za Android kako treba na pola uređaja, nisu je update-ovali >14 meseci, sad ne radi ni na Adroid 5.0 na uređajima na kojima je radila (Nexusi).

Jedini način da pratiš sve SBB kanale sa Taga i ostalih mreža je D3i, al on je zasebna pretplata, preko 1000 din. mesečno. Neće da prave konkuranciju sami sebi dopuštajući mnogo jeftiniju D3Go uslugu svuda.

Ja gledam SK na Targo mrezi preko D3Go. Potrebno je samo malo da se ukljuce vijuge i nadje se zaobilazni put...Mada mi je to poslednja opcija, sada kada ima jako kvalitetan stream SK-a od 2500kbps za Ace Player.

Ja gledam SK na Targo mrezi preko D3Go. Potrebno je samo malo da se ukljuce vijuge i nadje se zaobilazni put...Mada mi je to poslednja opcija, sada kada ima jako kvalitetan stream SK-a od 2500kbps za Ace Player.

Kada kažeš gledaš, misliš na tv ili mobilne uređaje i sl?

Mislim na D3Go aplikaciju za telefone, tablete i komp.

Nazad
Vrh Dno