Šta je novo?

Targo Telekom

Nisu ti dobri parametri IPv4,Subnet mask,Default gateway.Po defalt gateway ti bi trebao da se logujes na ONT sa 130.180.240.1
Evo kod mene kako je

Po default gateway se logujes na ONT.
 
Poslednja izmena:
Jesi probao kroz Network and sharing center iz windowsa da promenis parametre?
 
Ovo ti izbaci i opet ne mozes da se logujes na ONT sa 192.168.1.1
Tebi sad radi internet ili ne?
 
Ovo ti izbaci i opet ne mozes da se logujes na ONT sa 192.168.1.1
Tebi sad radi internet ili ne?

Da, ne mogu da se logujem.
Internet šljaka ali ne svetli internet lampica na ONT-u i ne mogu ni na jednom drugom računaru ili telefonu da se dobijem IP adresu i konektujem se na net.
 
Sta se u stvari desava kad ukucas ovo 192.168.1.1 i probas da se logujes?Izbacuje nesto
 
Znam da je malo off, ali tamo gde sam pitao ne dobijam odgovor. Može li neko da me posavetuje koji ruter da kupim, a preko koga bih mogao da strimujem full hd filmove (možda i 3d) na tv? Mogu da postavim ruter u istu sobu gde je i tv, ali bi bilo još bolje kad bi to moglo da se ostvari kroz 2 zida. Dakle desktop na ruter preko lana, a odatle ka tv-u wifi. Treba mi gigabitni lan da ima svakako i pretpostavljam n standard wifi. Naravno da ne bude previše skup, ako ne može to za 4-5 hiljada da se napravi, povezaću i tv lanom.
 
U svakom slucaju razmisli kuda ces da vuces kabal za LAN. To sto ti hoces da strimujes, vrlo verovatno tesko da ces izvesti preko WiFi. I da stavis najbolji ruter, ostaje problem TV-a, da li je N standard 150 ili 300 (citaj da je 150 verovatno). Ja imam N standard ruter i android tv, sve je ok do 720P, preko toga secka.
 
Ne znam za strimovanje na TV, ali sa Asus RT-N56U mogu da strimujem kompresovani 1080p (citaj Yify) izmedju laptopova sa N150 wireless-om (jedan laptop je N300, a drugi N150), bez ikakvih kablova. RAW full hd nisam imao priliku da probam :D

Samo vodi racuna da ti dosta toga zavisi od rasporeda prepreka i zidova u stanu / kuci.
 
Ja imam Dlink DIR-657 ruter, pre godinu dana je bio oko 4-5 hiljada otprilike. Ja strimujem na WD TV live media plejer, udaljen bukvalno preko puta sobe od tog rutera, ruter je za komp nakacen gigabitnim lanom. Ovo sto kaze kolega kompresovani 1080p, dakle negde do 2-3GB ceo film radi ok. Malo manje kompresovani film, tipa oko 10GB mi je radio preko kabla, ne moze wireless. Full Bluray od 50GB ne moze ni preko kabla kako treba pa sam od skidanja toga nadalje odustao.
 
OK, s obzirom da niko zivi nije pogodio o cemu se radi.
Tebi je ONT u bridge-u i zato direktno na racunar dobijas javnu IP adresu iz Targovog opsega.
Zato ti radi samo jedan racunar jer mozes da dobijes samo jednu javnu IP.

E sad, sa novim firmware-om ONTa ponekad se desi problem da nakon prebacivanja u bridge mod, gubis bilo kakav pristup GUI-u ONTa, tj. ONT je zakljucan u bridge modu.

Moj predlog:
Nabavi WiFi ruter i nakaci ga na ONT i iskoristi to sto je vec u bridge modu
ili
Trazi da ti se zameni ONT jer je ostao zakljucan u bridge modu(kazes upravo bas ovim recima)

Ako se odlucis za prvu opciju, imaj u vidu da je trenutno u Targu vidljiv MAC 50:b7:c3:95:fc:14 tj. tvoj LAN adapter i njega ces morati da kloniras na novi WiFi ruter(ako ne budes imao prekide do tada)

Aj u zdravlje
 
Poslednja izmena:
Preporuka za pristojan ruter koji mi lepo radi na TT (imam dva TT linka i dva ovakva rutera koji rade godinama) je TP-Link TL-WR1043ND.

Odosmo u offtopic koji nema veze sa TT temom.

Ja bez problema streamujem 30+GB fajlove preko WiFi-a.

Filmovi su na NAS-u, DLink DNS-345 sa instaliran Plex serverom prikačen preko LAN-a na ruter.

Klijenti su HP 5330m laptop i Nexus 7 2013 tablet.

Za stream sa računara na TV (koji nije smartTV) koristim Google ChromeCast kome šaljem stream preko Videostream ekstenzije u ChromeBrowseru.

Maksimalni bitrate za kvalitetne BR Remux-e je oko 25Mbps, tako da ne bi trebalo da imate problem da ih stream-ujete preko WiFi-a. Glavni problem je to što ili nemate media server (Plex i sl.) već vučete fajlove sa CIFS share-a na Windows-u ili sam HW TV-a koji prima sadržaj ne može da "svari" veliki bitrate.
 
Poslednja izmena:
Nas-Linksys WRT160N pa wireless kroz zid na WDTV. Pušta normalno sve BR ripove. Zaštucao mi je na hobitu 3D par puta (mislim da je nekih 15-16 giga). Ali sve ostale pušta normalno. Juče baš odgledah BRrip guardians of the galaxy od 8,7gb. Jedino što je ruter baš sa druge strane zida. Ne računajući zid nema ni metar udaljenosti.
 
Odosmo u off, ali evo jos jedna stvar: dosta zavisi od samo BRrip-a. Evo meni sve radi kako treba, a prekjuce probam Dawn od the planet of the Apes 1080 Yify i stuca. Druge Yify pusta bez problema...
 
Izvinjavam se jer sam inicirao off-topic, ali hvala svima na pomoći. Ja ni na ovom monitoru od 22" ne gledam filmove ispod 5-6 gb, uglavnom oko 8-10, na tv-u sigurno neću gledati ispod tih 10. Ali planiram da nekad (možda) pogledam i 3d, pa neću samo zbog toga da vezujem ruter kablom do tv-a. Baš sam taj asus 1043 razmišljao da uzmem, na prošlom poslu smo ga imali, radio je korektno. Mada mi je malo poskup, gornja granica do koje bih išao, ako ima nešto jeftinije a da korektno radi, uzeo bih to.

Kažem, mogao bih da postavim ruter u istu sobu gde je i tv, ali onda je daleko od ostalih soba, treba da dobaci onda još cirka 10m, kroz par zidova, ali da da bilo kakav signal tamo. E da, u toj varijanti mi je uspešno (koliko-toliko) radio i telekomov adsl ruter pa pretpostavljam da bi i bilo koji iole kršten ruter radio posao (pokrivanje ostalih soba).
 
Izvinjavam se za off al kad se ukazala prilika da pitam ovako sve vas na gomili...
Da li vi "filmadzije" vidite li razliku na svom lcd-tv izmedju 720, 1080, full bluray .. itd, vidite li razliku izmedju 720-ke od 800Mb i 1400MB ili 1080-ke od 1,4-3GB ?
Ja jedino cujem razliku izmedju yifi i ostalih, mnogo su mi tisi yifi od ostalih, a slabo ili nikako razliku u slici. One "monstrume od 10GB (manje ili vece i ne skidam) izuzev ponekad 3d.
 
Komsija omnik se ne javlja, verovatno je otisao na posao ili se nesto oziljno pokarabudzilo, ko zna sta..., pa se sad "ne moze javiti" . :(
 
I ovo je offtopic :( Omnik, prebaci negde drugde?
Moj TV podržava i 5GHz WiFi standard. Kroz ruter strimuje BluRay bez problema.
Konkretno, film Boyhood, m2ts zajedno sa titlom spakovan u mkv kontejner. Velićina fajla preko 32GB, bitrate preko 28.
Jedino što su AC ruteri skupi ko otrov, ali TV i DLNA radi ko zmaj.
Ja, ipak, koristim MPC-HC, i HDMI na TV.
 
Izvinjavam se za off al kad se ukazala prilika da pitam ovako sve vas na gomili...
Da li vi "filmadzije" vidite li razliku na svom lcd-tv izmedju 720, 1080, full bluray .. itd, vidite li razliku izmedju 720-ke od 800Mb i 1400MB ili 1080-ke od 1,4-3GB ?
Ja jedino cujem razliku izmedju yifi i ostalih, mnogo su mi tisi yifi od ostalih, a slabo ili nikako razliku u slici. One "monstrume od 10GB (manje ili vece i ne skidam) izuzev ponekad 3d.

Ja na 27" monitoru itekako primjetim razliku, narocito izmedju ultra kompresovanih (npr. Yify, 1080p ~ 2 Gb) i umjereno kompresovanih (1080p ~ 5-10 Gb), ali posto jos uvijek cekam da neki ozbiljan provajder dodje u moje krajeve, drzim se uglavnom Yify-ja :D

Edit:

U moju odbranu, koliko mogu da vidim Yify je ranije vrsio dosta kvalitetniju kompresiju (u poredjenju sa ovom sada), pa je i razlika bila manja :)
 
Poslednja izmena:
Takođe gledam filmove uglavnom na 27" sa ~1m udaljenosti i vrlo se vidi razlika između 720p i 1080p kao i između Yify i BR remux-a.

SF filmove ili makar one koji imaju dobre specijalne efekte ni ne skidam dok se ne pojavi remux/BR.

Zahvaljujući TT uglavnom sve filmove skidam kao BR remux-e, znači 25-35GB po filmu, sa private trackera, tu ide punom brzinom i svuda mi je UL/DL ratio >1. Za ove dve godine koliko sam na TT, ovih 11TB na NAS-u mi je postalo vrlo tesno :)
 
Ja pitah za LCD-tv, tu je udaljenost 2-3m diagonala 32" a vi odma 1m i monitor od 27"... eeeeee
 
Off topic
Radite li vi ljudi nešto osim što po ceo dan gledate švedske akcione filmove?
 
OFF,
Radimo, evo ja kuvam rucak...
 
Jbt, ja nemam ništa za u ovaj off ... ne gledam filmove uopšte :D
 
Nazad
Vrh Dno