Šta je novo?

Targo Telekom

Ma ništa nisam dirao, odjednom nestalo na sva 3 TV (jedan LCD i dva matora)...na matorim televizorima već nekoliko dana mi je lošija slika na nekim kanalima (ima snega).

Što se tiče prekida u Paviljonima i Bloku 8a...bilo je jako malo vanrednih (u lokalu) i 2-3 veća koja su bila u okviru ozbiljnijih prekida na većem delu mreže. Najduži prekid za ove 2 godine mi je bio pre neka 2 meseca i trajao je 3-4 dana.

Ma ništa nisam dirao, odjednom nestalo na sva 3 TV (jedan LCD i dva matora)...na matorim televizorima već nekoliko dana mi je lošija slika na nekim kanalima (ima snega).

Što se tiče prekida u Paviljonima i Bloku 8a...bilo je jako malo vanrednih (u lokalu) i 2-3 veća koja su bila u okviru ozbiljnijih prekida na većem delu mreže. Najduži prekid za ove 2 godine mi je bio pre neka 2 meseca i trajao je 3-4 dana.

Za dve godine koliko sam kod Targa ovo mi se prvi put desava<srecom pa net radi.Ima nas u kuci koliko oces,neko gleda crtace,neko serije...i sad ovo.Situacija polako dolazi do usijanja :mad:

Problem je oko distribucije analognih TV kanala.
Trebalo bi da bude uskoro sredjeno.

Za dve godine koliko sam kod Targa ovo mi se prvi put desava<srecom pa net radi.Ima nas u kuci koliko oces,neko gleda crtace,neko serije...i sad ovo.Situacija polako dolazi do usijanja :mad:

Au bre :)

Dobro je da se nije dešavalo više puta, imali bismo neki suicide bombing u bg :S:

A oko prodaje, dobra vest, bar neki pomak, nakon godinu i po već..

Poslednja izmena:
Bas me zanima ko ce biti kupac :)

Onaj ko ima dovoljno novca da uđe u tu avanturu...Telekom, PTT, SBB, Telenor ili VIP...bilo bi veliko iznenađenje da se pojavi eventualno neko drugi ko još ne posluje na našem tržištu.

Telenor otpisi, nesto mi ne izgledaju zainteresovani za ovaj segment trzista. Ni fiksnu nisu poceli da nude pojedinacnim korisnicima (niti planiraju).

Sto se ostalih tice, osim VIP-a, bolje i da ne kupuju...

Pozdrav

Sbb ,tesko sa obzirm da su grunuli ogromnu lovu za otkup Sbb-a.Telekomu sa Vdsl-om po celoj srbiji tesko da Targo moze biti zanimljiv.Telenor isto tesko kao i Vip.Od domacih mozda jedan da se javi a vece su sanse da bude neko ,sasvim,sasvim treci.

Poslednja izmena:
Koja korist od tog Telekomovog VDSL-a ako čovek koji živi na 800m od centrale ili šta je već rekao da su mu rekli, ne sećam se može da ima paket ne veći od 10Mb ili 30Mb (čovek iz ličnog iskustva pisao na ovoj temi). Pritom oni nude brzine DO xxMb/s. Uostalom, videćemo šta će biti na kraju i ko će ih pazariti. Kažem samo šta je po mom mišljenju logično. SBB deluje kao najverovatniji obzirom na to da nastoji da proširi svoju optičku mrežu. Mada, ako sam dobro upućen, oni krajnjim korisnicima daju FTTB, a ne FTTH.

Becks, šta se priča kod vas, ima li glasina ko bi mogao da vas kupi?

Ne znam da li ste primetili (ja recimo nisam dok mi nije ukazao poznanik) da na racunu za usluge koji je stigao danas ima mogucnost da se plati tri meseca unapred i ostvari popust od 20%. Moram reci da mi je s jedne strane primamljivo, jer je dobra usteda, s druge strane *** sta da radim ako mi tipa za 10 dana otkaze net? Mada kao kapiram da ako su vec ozbiljni da prodaju firmu da ne zele naredna tri meseca bes korisnika jer bi to svakako moglo da odvrati potencijalnog kupca. S druge strane mozda je to i dil s nekim potencijalnim kupcem da se obori cena, nikad se ne zna u Srbiji... Nisam pametan...

targo.jpg

Na nekom striktno tehničkom nivou si u pravu, ali ce potencijalni kupac svakako imati tu informaciju, jer kako bi drugačije Targo opravdao da ima (lupam) 5.000 korisnika a nijednu uplatu na račun poslednjih 6 meseci? Pritom iz vesti b92 mi ne znamo da li se prodaje samo Targo Telekom ili i Nuba net, Nuba invest ili jos neka firma u paketu?

Oni ne prodaju korisnike ili baziu korisnika jer je ona smešna,već infrastrukturu.

Na nekom striktno tehničkom nivou si u pravu, ali ce potencijalni kupac svakako imati tu informaciju, jer kako bi drugačije Targo opravdao da ima (lupam) 5.000 korisnika a nijednu uplatu na račun poslednjih 6 meseci? Pritom iz vesti b92 mi ne znamo da li se prodaje samo Targo Telekom ili i Nuba net, Nuba invest ili jos neka firma u paketu?

Nuba Invest je 2011. promenio ime u Targotelekom.

Ovo sa popustom je dobar poslovni potez, "da se spase ono sto se spasti da". Znam neke koji su, posto su culi da se prodaje Targo rekli da nece vise da placaju pretplatu.
Medjutim, ostaje i opcija sta ako se Targo ne proda do kraja godine.

Poslednja izmena:
Oni ne prodaju korisnike ili baziu korisnika jer je ona smešna,već infrastrukturu.

S ovim mogu samo delimicno da se slozim. Iako se slazem da je baza korisnika u sustini smesna, s druge strane je ona i bitna jer pokazuje da u trenutku prodaje infrastruktura i dalje radi (bez obzira na probleme koji se najcesce opravdavaju otkazom opreme). Potencijalni kupac (ako govorimo o nekome ko bi nastavio bavljenje tim biznisom, sto se svi ovde nadamo) ce se mnogo lakse odluciti da ulozi pare u infrastrukturu koja dokazano radi "na terenu", nego da mora da razmislja da li je neki bager presekao vod u Bloku 23 ili kom vec.

Prodaje se magistralna optička mreža a to šta imaju u Beogradu ne učestvuje ni 1 posto u prodajnoj ceni pa sve da je od zlata.

Poslednja izmena:
Ali to i nije bas ekskluziva, slicnu mrezu znam da zasigurno imaju i Telekom i SBB, a mislim i Orion.

Telekomova oprema je telekomava,sbb-ova je opet njihova a ako poželiš da se bavis tim poslom i da im budeš konkurent onda mora da imaš ili svoju infrastrukturu ili da je kupiš od nekoga.

Pa onda nijedan od vecih vec postojecih telekomunikacionih operatera kod nas realno nema bas neki interes da ih kupi s obzirom da vec imaju taj deo infrastrukture (zaboravio sam na Telenor i VIP koji to vec odavno imaju ali ne prodaju masovno net pa nisu tako eksponirani). Inace si me zainteresovao malo s tim da ovo u Beogradu ne ucestvuje ni 1%, pa sam malo ponovo citao vesti o prodaji gde stoji:

Centralni deo infrastrukture je 850 kilometara duga okosnica mreže, koja pokriva Srbiju od severa do juga, i od istoka do zapada.

Prodaja će uključivati Metronet, koji obuhvata oko 500 kilometara u gradskom području Beograda.

Dakle nije u BG bas 1%, pre ce biti oko 37%...

500km je možda u nekom crtežu nekog plana ali nema šanse da par ulica na nbg bude 500km mreže.

Njihova tvrdnja je da imaju 1350 km opticke mreze, 850 magistralnih vodova po Srbiji i 500 km u Beogradu, tako pise u clanku, tako pise i na sajtu Targa. 500 od 1350 je 37%, to je postotak koji sam navodio, odnosno to je deo mreze u Beogradu. E sad da li ima stvarno tih 500km u Beogradu nemam pojma ali ne vidim zasto bismo o tome raspravljali ovde kad je to nesto sto se tice onoga ko hoce da ih kupi, a isto tako je pitanje koliko ima tacno po Srbiji, ali u krajnjem slucaju je sve to jako brzo proverljivo za nekog potencijalnog kupca.

Edit: I nije mi sustina da merim u kilometrima koliko je tacno opticka mreza Targa vec samo da ukazem na cinjenicu da, prema podacima koje oni sami iznose, mreza u BG svakako ne predstavlja zanemarljiv deo cele infrastrukture.

Poslednja izmena:
Jeste i kada se krava na pijaci prodaje, kada pitaju seljaka koliko daje mleka na dan on kaze preko 20 litara a kada kupite kravu ona ne moze ni 2 litre mleka da da. Tako vam je isto i sa Targo! Oni samo na papiru imaju koliko razvucenih kablova a koliko stvarno imaju to ce tek na kraju da se utvrdi. Do ovih cifara su verovatno dosli preko neko starog plana i nacrta za izgradnju opticke mreze a koliko je realziovano to ce da se vidi.

Poslednja izmena:
Kakav stari plan, nije ovo pijaca vec operater od 50mil evra, oni znaju i moraju da znaju kolika im je infrastruktura u deseti deo metra.

Nije najveća buda-la onaj koji ne zna da čita, već onaj koji misli da je sve što pročita istina. – Ivo Andrić

p.s. kakvih crnih 50 mil evra vrednost Targa. Targo ima kabal pored autoputa Beograd-Nis, i ovo nesto malo po Beogradu. (to sigurni ima, a sve ostalo je verovatno mastarija).
Da li bi vlasnik firme koja vredi toliko, dopustio da ode na dobos, zbog blokade koja je daleko manja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno