Šta je novo?

Targo Telekom

...međutim dobijam odgovor da mi ugovor ističe u januaru zbog 4 mes.gratis perioda koji sam ostvario u 2012.
To navodno automatski produžava ugovor na 28meseci???
Bilo je već reči o tome da gratis meseci koje si (eventualno) dobio prilikom priključenja ne ulaze u period ugovorene obaveze, a samo ako iskoristiš kupon(e) i tako ostvariš gratis mesece jedino oni ulaze u period ugovorene obaveze. To je meni usmeno rečeno prilikom potpisivanja ugovora sa Targom, a na samom (potpisanom) ugovoru toga nema nigde, bar ne u mom slučaju. Rekli su mi da se to vodi "interno" i da zato nema napismeno, što sam ja sa nevericom prihvatio, ali ne mogu da se požalim, stvarno su ispoštovali sve što su mi usmeno i pismeno obećali !

E pa vidiš meni to niko nije rekao,a i da jeste kakvu to pravnu težinu ima u ovakvim slučajevima.

Nadam se poslednji maler:
Odlepio se ont sa zida,pao i pokidao opt.vlakno. Bar se nije razbio. :eek:

Одлепио??? Па зар га нису ушрафили у зид? Мени је зашрафљен, нема шансе да падне.
Ако је само залепљен то је онда њихова грешка.

Poslednja izmena:
Ja sam (prilikom priključenja) još i pitao dali se ONT (i nazidna utičnica) mogu zalepiti za zid, i dobio odgovor da teoretski može, ali da će ipak da ušrafe tiplovima u zid. ONT sa dva šrafa učvstiše, a nazidnu utičnicu samo sa jednim, i to nema gde da mrdne, a taj lepak ko svaki lepak, drži jedno vreme, a posle ko zna. Pitanje je i podloga na koju se lepi... Mislim da je lepljenje ONT-a i nazidne utičnice na zid ipak greška montera. Meni je krivo što nisam naterao montere da učvrste i kanalice za plafon makar sa 1 šrafom na svakom kraju, ali za sada lepak dobro drži kanalice, bar u mom slučaju (a uvek mogu i sam ušrafiti kanalicu ako vidim da lepak popušta).

Znači uključite ont i u lov na prekide. Pošto sada uglavnom nisam kući to će biti teška misija.

Kad ti se uspostavi veza zbog tog malera s kablom stavi ONT da ne radi kao bridge i nakaci neki laptop na wireless da skida torrent ili tako nesto s gomilom malih drndanja, cenim da neces morati dugo da cekas na prekid :)

Sto se kacenja na zid tice ne znam kako su ga zalepili ali mi je cudno da je otpao. Meni su zalepili onaj razvodnik, a u tom momentu mi je vise odgovaralo da mi ONT ostave na ormanu. Posle sam ja pokusao da ga okacim na zid, ali je to neki armirani zid a ja nisam imao hilti pa sam odustao od tiplova. Uzeo sam neku onu kvalitetniju dvostruko lepljivu traku i zalepio ga na zid. Kad sam kasnije krenuo da ga skinem (stalno neki razmestaji u toj sobi) trebalo mi je dobrih pola sata samo da ga otkacim od zida, sam ne bi spao nikada :)

3763531689.png

Povećao se DL :d

Mora da je neka greska :D paket treba da bude 2:1 zar ne ?

Da. 24/12

*** covek vam ne moze udovoljiti nikako, smeta im mal, slab i spor net (sto je razumljivo potpuno) ALI STO VAM SMETA BRZI ZNATNO od onog sto bi tebalo da vam isporucuju... :d

Izuzev ako nas ivo malo :hump: pokazujuci neki spor tt net, nesto kao 50/25 a usporeno, ako tt to ima u ponudi ;)

Poslednja izmena:
Bio je u startu 60/30 u ponudi. Meni kao malo slabije radi download ovih dana, ali mi je realno samo upload bitan koji radi 60 kao i prvog dana.

3766644908.png

*** covek vam ne moze udovoljiti nikako, smeta im mal, slab i spor net (sto je razumljivo potpuno) ALI STO VAM SMETA BRZI ZNATNO od onog sto bi tebalo da vam isporucuju... :d

Izuzev ako nas ivo malo :hump: pokazujuci neki spor tt net, nesto kao 50/25 a usporeno, ako tt to ima u ponudi ;)

Ko kaže da smeta, samo konstatujem. ,) Speedtest mi je uvek pokazivao malo veći rezultat od nominalnog paketa. Ranije je otprilike bilo 25-6/13. Doduše već neko vreme nema Targovog servera za Speedtest. Na slici je čini mi se gađan Telekomov. Ka ostalim mislim da i DL bude manji, proveriću ovih dana.

Samo da još jednom konstatujem da je šteta što je verovatno najperspektivniji provajder u ovoj zemlji zbog političko-kriminalno-tajkunskih svinjarija, polako ali sigurno odlazi u 3 lepe. U dobroj meri su i sami krivi, ali u velikoj i nisu. :( Uslugom Targa se, barem ja, ne mogu požaliti, dok traje-traje.

Poslednja izmena:
Dokle ce te vise da branite Targo?

Znaci sve sto mu se desava nije mu kriv ni marko ni janko ni pera ni mika nego ONI SAMI!!!

Krivi su jer su videli u kom pravcu se krecu i nisu preduzeli ama bas nista da to sprece. Ali ne vam je bitnije da mislite da su svi drugi krivi za propast Targa a da je Targo u celoj prici devica marija onda ste u velikoj zabludi!!!

Dokle ce te vise da branite Targo?

Znaci sve sto mu se desava nije mu kriv ni marko ni janko ni pera ni mika nego ONI SAMI!!!

Krivi su jer su videli u kom pravcu se krecu i nisu preduzeli ama bas nista da to sprece. Ali ne vam je bitnije da mislite da su svi drugi krivi za propast Targa a da je Targo u celoj prici devica marija onda ste u velikoj zabludi!!!

Niko normalan ne moze ista pozitivno da kaze o Targu. Ima 3-4 lika koji to pokusavaju, da li iz neznanja ili nekih drugih razloga, to je na njima. Mada moras i da ih shvatis, dolaze oktobar i novembar, treba produziti one ugovore koji su najvise sklopljeni u tim mesecima pre dve godine, pa sad izmisljaju kao povecan DL.

A dug raste li raste. Milion dinara nedeljno. Trenutno je -83,349,651.12 dinara.

Da li mislis da svi citaju forume, proveravaju bonitet i ostalo. Obican korisnik ima odlican internet, odlicnu sliku, placa racun i sve mu to radi... Sto on ne bi bio NORMALAN? Evo ja znam da se svasta desava, ne branim Targo, ali meni sve odlicno radi. I sta sad? Nisam normalan sto mi sve radi i sto ne zelim da sto pre prestane da radi?
A da li cela Srbija treba da prestane da gleda doticne kanale (ja ga ne gledam ali ga ni ne pljujem). Pogledaj spisak najvecih duznika u Srbiji, iznenadices se.

4 PINK INTERNATIONAL COMPANY DOO 291.063.977,67

Poslednja izmena:
Da li mislis da svi citaju forume, proveravaju bonitet i ostalo. Obican korisnik ima odlican internet, odlicnu sliku, placa racun i sve mu to radi... Sto on ne bi bio NORMALAN? Evo ja znam da se svasta desava, ne branim Targo, ali meni sve odlicno radi. I sta sad? Nisam normalan sto mi sve radi i sto ne zelim da sto pre prestane da radi?
A da li cela Srbija treba da prestane da gleda doticne kanale (ja ga ne gledam ali ga ni ne pljujem). Pogledaj spisak najvecih duznika u Srbiji, iznenadices se.

4 PINK INTERNATIONAL COMPANY DOO 291.063.977,67

Ako ti sve radi, ti nastavi da placas Targu uslugu i to je to. A da, ti u stvari NUBI placas i krsis zakon (proverio kod advokata), ali to sad bas nije bitno, jel tako?

Do skoro sam EPS-u placao pare koje su oni davali RTS-u. Nije mi palo na pamet da proveravam sa advokatom :). Ima mnogo lepsih stvari nego se opterecivati nekom firmom, osim ako nisi povredjen na neki nacin od te firme, pa ne mozes da prezalis. Mozda si bivsi radnik, korisnik koji je nezadovoljan, vektorov zabrinuti komsija... nije bitno. Dokle god dobijam ono sto placam, ostalo me ne zanima.

Do skoro sam EPS-u placao pare koje su oni davali RTS-u. Nije mi palo na pamet da proveravam sa advokatom :). Ima mnogo lepsih stvari nego se opterecivati nekom firmom, osim ako nisi povredjen na neki nacin od te firme, pa ne mozes da prezalis. Mozda si bivsi radnik, korisnik koji je nezadovoljan, vektorov zabrinuti komsija... nije bitno. Dokle god dobijam ono sto placam, ostalo me ne zanima.

Tu si u pravu. Kao neko ko ima firmu, i ima potrazivanja od 650000.00 koja ne moze da naplati od nekih koji posluju slicno kao Targo, postao sam "alergican" na ovu anomaliju u drustvu. Ali, veruj mi, dok je ovakvog biznisa u Srbiji, nama nema srece. Pozz.

To je sad sasvim drugi aspekt, kakva je drzava, zakoni i slicno. To da je losa situacija jeste, tu se slazemo, ali tu je najmanje kriv Targo. Nije Targo odgovoran za nedostatak pravne drzave. Da je ima, i tebi, i meni i Targu bi bilo mnogo lakse, ali kao sto rekoh, to je neka sasvim druga prica. Odosmo u OFF!

To je sad sasvim drugi aspekt, kakva je drzava, zakoni i slicno. To da je losa situacija jeste, tu se slazemo, ali tu je najmanje kriv Targo. Nije Targo odgovoran za nedostatak pravne drzave. Da je ima, i tebi, i meni i Targu bi bilo mnogo lakse, ali kao sto rekoh, to je neka sasvim druga prica. Odosmo u OFF!

Koje pravne drzave? Gde je to Targo prosao sve licence i ostala sr*nja koja potrazuje nasa drzava pa da se kaze da je drzava kriva za propast Targa!

Opet ponavljam, da je Targo usao u nasu drzavu kako treba sve ovo bi bilo drugacije ali jednostavno oni su mislili da mogu da podplate tamo nekog Dulica i da je to uredu ali eto vidis da nije uredu.

Mozda ga je upravo drzava sj*bala Targo cisto da im pokaze da ne mogu da rade sta hoce i kako hoce a da pokazu za primer svima ostalima koji bi na slican nacin da krenu da posluju u nasoj drzavi.

Kolikogod da nam je drzava u banani i da su nam na vlasti paceri ali zna se zakon koji mora da se postuje.

Problemi u poslovanju i dugovanja samog provajdera ili firme koja nam pruža uslugu (bilo koju) ne mora nužno da se odrazi na kvalitet same usluge krajnjem korisniku, što je slučaj kod Targa. Nama krajnjim korisnicima Targo usluga je jedino važno da se naš obostrano potpisan ugovor poštuje, a samo poslovanje Targo Telekoma i njihovi poslovni potezi, ugovori i eventualna dugovanja prema drugim pravnim (i fizičkim licima) je strogo njihova stvar i problem ugovorenih strana u sporu (gde se krajnji korisnik nigde ne spominje jer nije predmet ugovora), a što se tiče legalnosti poslovanja tu su privredni sud i ostala državna uprava i institucije koje treba da se time bave (ako postoji osnovana sumnja ili tužba).

Pustite ljude u vrhu Targo Telekoma (i njihove vlasnike) da upravljaju firmom kako oni žele, a ovde diskutujte o ugovoru koji ste samovoljno potpisali sa Targom, tj. o uslugama ili uslugi koju Vam pruža Targo Telekom, dakle govorimo o relaciji: Targo – krajnji korisnik (fizičko lice).

Ova diskusija se svela na advokatsko-pravni forum gde se kao na privrednom sudu optužuju firme za privredne prekršaje ili međusobna dugovanja i potraživanja što, složićete se, prevazilazi smisao ovog foruma i diskusija. OK, saznali smo da Targo ima probleme i dugovanja u poslovanju, ali niti je jedini u našoj zemlji sa tim problemima, niti je ikoga od nas naterao da potpiše ugovor ako to nije želeo, a niti brani isključenja (kao npr. Beogradske Elektrane - Toplane).

Problemi u poslovanju i dugovanja samog provajdera ili firme koja nam pruža uslugu (bilo koju) ne mora nužno da se odrazi na kvalitet same usluge krajnjem korisniku, što je slučaj kod Targa. Nama krajnjim korisnicima Targo usluga je jedino važno da se naš obostrano potpisan ugovor poštuje, a samo poslovanje Targo Telekoma i njihovi poslovni potezi, ugovori i eventualna dugovanja prema drugim pravnim (i fizičkim licima) je strogo njihova stvar i problem ugovorenih strana u sporu (gde se krajnji korisnik nigde ne spominje jer nije predmet ugovora), a što se tiče legalnosti poslovanja tu su privredni sud i ostala državna uprava i institucije koje treba da se time bave (ako postoji osnovana sumnja ili tužba).

Pustite ljude u vrhu Targo Telekoma (i njihove vlasnike) da upravljaju firmom kako oni žele, a ovde diskutujte o ugovoru koji ste samovoljno potpisali sa Targom, tj. o uslugama ili uslugi koju Vam pruža Targo Telekom, dakle govorimo o relaciji: Targo – krajnji korisnik (fizičko lice).

Ova diskusija se svela na advokatsko-pravni forum gde se kao na privrednom sudu optužuju firme za privredne prekršaje ili međusobna dugovanja i potraživanja što, složićete se, prevazilazi smisao ovog foruma i diskusija. OK, saznali smo da Targo ima probleme i dugovanja u poslovanju, ali niti je jedini u našoj zemlji sa tim problemima, niti je ikoga od nas naterao da potpiše ugovor ako to nije želeo, a niti brani isključenja (kao npr. Beogradske Elektrane - Toplane).

To je u redu sto vi kazete. Imate uslugu, zadovoljni ste uslugom i placate uslugu. Drzava neka reaguje ako ima nekih nepravilnosti, vi necete time da se bavite. To je legitimno.

Ali, u redu je i pogledati korak, dva unapred, pogledati ko je vlasnik, stanje firme, itd. I to je legitimno. Meni nije jedino jasno sto to vama smeta. Zbog toga i postoji forum, inace bi bilo ko je zadovoljan ostane, ko nije napusti i pozdrav.

Ovo je tehnički forum, a ko je vlasnik i ostalo je za neke druge forume.

Kako ne moze da se odrazi na kranjeg korisnika? Cim nemaju para na racunu ne mogu ni da resavaju probleme koji se vremenom pojavljuju, sto znaci da ce kranji korisnik debelo da ispasta! Znas da su imali i da idalje imaju probleme sa plocom u odredjenom delu grada, onda dodeljivanjem ip adresa koja mzoe da potraje i po 3-4 dana da provedete bez neta, ako nekome crkne otn moze taj neko da se pozdravi od interneta posto nemaju drugi da mu daju na koriscenje, onda istekla licenca tako da nema produzavanja ugovora, povecanje ili smanjenje brzine itd. Verovatno da ima jos koji problem o kojem je ovde pisano ali nije ni bitno i ovo je vise nego dovoljno.

Opet je pitanje koliko ce targo moci da ispostuje svoj deo ugovora.

... a ovde diskutujte o ugovoru koji ste samovoljno potpisali sa Targom, ...

Nisu samovoljno vec svojevoljno, svojom voljom a uljudno, a ne samovoljno kao osiono, bahato, diktatorski ...

:wave:

To je u redu sto vi kazete. Imate uslugu, zadovoljni ste uslugom i placate uslugu. Drzava neka reaguje ako ima nekih nepravilnosti, vi necete time da se bavite. To je legitimno.

Ali, u redu je i pogledati korak, dva unapred, pogledati ko je vlasnik, stanje firme, itd. I to je legitimno. Meni nije jedino jasno sto to vama smeta. Zbog toga i postoji forum, inace bi bilo ko je zadovoljan ostane, ko nije napusti i pozdrav.

A ko su vlasnici ostalih operatera i sa kim su u talu i koji su njihovi bilansi? Najveći greh tog Targa je što su stali na žulj lokalnim igračima od kojih su većina iz da ne kažem kakvog miljea, što su ponudili uslugu koju niko nije ni nameravao da ponudi i što je i dan danas najbolja ponuda za te pare. Za dve godine na prste jedne ruke mogu nabrojati probleme od kojih je samo jedan proletos bio ozbiljan. Toliko prekida sam sa prethodnim provajderom imao maltene na mesečnom nivou, a cena je 2012. bila ista za 6x sporiji net, bez televizije. Kad se pojavio Targo krenuli su svi da kopaju uzduž i popreko i ostavljaju rovove nezatrpane. Maltene sutradan su mi se na vratima pojavili ljudi iz SBB, Radiusa i oni treći ******i, ne sećam se više kako se zovu, da me pitaju jesam li zainteresovan za kablosvku i net, a pre toga rekli da ne mogu da dođu u moju zgradu, nego ja da jurim zainteresovane stanare, pa ako nakupim razmisliće. :lupko:

Al' što reče Error, nije i ne treba da bude tema ovakvog foruma. Ko god da je vlasnik, hvala mu, ko god da je primio pare (ako je primio) za postavljnje kablova, hvala i njemu. Makar sam ove dve godine imao ljudski net kakav bi imao u nekoj normalnijoj zemlji i po koliko toliko normalnoj ceni. Dok traje traje.

Nazad
Vrh Dno