Šta je novo?

Targo Telekom

Nikome ne odgovara da Targo opstane jel bi onda svi ostali morali da ubraju konekcije cak i do 3,4x .Secam se samo momenta kad je to uradio Vektor ,sa 10 na 20 :D Targo je tad nudio 10.

Da, ali ti zaboravljaš da sam ja došao u Sloveniju u dilu sa tamošnjim vlastima, tamo nekim Dulićem, kapiraš? Onda su moje konekcije i veze otišle sa vlasti i ja sam se našao u nebranom grožđu.

Ne znam kako ne kapiraš. Targo je samo jedna od milion firmi koja nažalost PROPADA iz razloga koji sam naveo u prošlom redu. Sve manevre koje rade da bi opstali verujem da su u skladu sa zakonom, da nisu, nego bi ih već nagazio. To je toliko očigledno da ja stvarno ne mogu da razumem tebe koji ovde nedeljama kukaš na njih. Znaš kakva je situacija. Znaš da niko ne garantuje nikakvu budućnost. Razmotri, donesi odluku, ideš, ostaješ, ćao. Ako si rešio da ostaneš, rešio si i da trpiš sve probleme. Vrlo je jednostavno.

Upravo zbog takvih ideja i razmisljanja ste se nasli u go*nima u kojima ste sada. Da je lepo Targo usao na velika vrata i da se najavio sve bi bilo drugacije i verujem da bi danas targo poslovao ka najveci internet provajder u Srbiji ali kada oni hoce da traze rupe u zakonu i misle da su pametniji od svih. E pa ovo vam je samo dokaz da sa drzavom niko ne moze da se *****ava i da drzava kad tada nadje isto neku rupu da doskoci onima koji su pokusali da budu pametniji od njih.

Prosto neverovatno sta sve ljudi pisu. Volite da pricate kakav internet imaju Rumuni, Nemci i slicno, a TT je los. *****avanje sa drzavom!?!?! A OK je da ta ista drzava *****ava nas? Jel vam ok da imate ADSL brzine DO deklarisane brzine. Platis 10 dobijes 7 i slicno. Nije Targo u tolikim govnima koliko smo mi ovde u govnima i koliko gluposti ima medju nama. Ko to moze na velika vrata da udje na trziste ove drzave? Jel su ta velika vrata one pljuvacine zabrinutih komsija sa pocetka karijere TT. Tuzno je sto su te zabrinute komsije i takav profil ljudi u vecini u ovoj drzavi.
Lose nam je sto imamo optiku? Ma da, satri sve i uzdaj se u nase operatere. Kome se ne svidja TT, Slovenac i slicno, imaju druge teme o divnim provajderima u nasoj zemlji.

Boli me tuki kakav net imaju rumuni, kinezi i svi ostali bitan mi je net kakav imam u ovoj drzavi. To je ono sto je najbitnije!!! Koliko je ljudi imalo koristi od Targa?, 1000, 2000, 5000, 10.000??? A koliko ima gradjana u Srbiji?

To sto je slovenac pokusao da bude pametan pa je nekom dulicu zamazao oci i du*e i dao mu dozvolu da radi sta hoce to je svakako pogresno, jel uredu da u super netu uzivaju samo pojedinici ili svi?

Ja ne znam kod kog si ti provajdera bio kada si imao tako los adsl ali ja kod telekoma imam ono sto placam.

To se izgleda samo tebi cini da targo nije u govnima ali on je toliko zaglibio da mu ne moze niko vise pomoci.

Ko moze da udje na nase trziste pa svi oni koji podnesu dokumentaciji koju drzava trazi taj ce i uci na nase trziste, upravo zbog ovakog ****** koje je targo napravio drzava kontrolise ko mozeda se ugura u nase traziste a ko ne. A to sto ti neces i ostali da prihvatite da je targo s**** situaciju da zaradi odlicne pare u nasoj drzavi to mu niko nije kriv nego samo oni sami.

Daleko od toga da je lose imati optiku (procitaj ponovo boldovano)!

Poslednja izmena:
I malom detetu je jasno da je sve stopirano zbog Telekoma.Oni to ne bi nikako mogli da prate.Sve ostalo su samo izgovori.Targo je ponudio do tada ne vidjeni kvalitet neta u Srbiji sto je naravno u ovakvom banana sistemu previse.

Targo je ponudio do tada ne vidjeni kvalitet neta u Srbiji...

Na kraju se, nažalost, ispostavilo da je Targo ponudio kvantitet jer kod kvalitetnog provajdera ne kreće da puca po svim šavovima za nepune dve godine :(

Poslednja izmena:
Neznam Daute brate ja dobijam 26/13 kao i uvek. Da ti nije neki komsija uleteo u WiFI ? :)

Momci zakljucio sam da mi je samo na laptopu ogranicen DL. Kad merim na telefonu izvuce 26/13. Imam neki novi ASUS N550JK i ima intel WiFi karticu sa onim novim standradom "AC".

Možda je neki power save uključen na laptopu

Poslednja izmena:
Proveri podesavanja u driveru za WiFi karticu. Meni je tako stajalo 20MHz za sirinu kanala i, naravno, nije hteo da se kaci na brze od 54Mbs.
Pozdrav

Stvar je u tome sto je jacina signala odlicna i upload je dobar, samo download me zeza iz nekog meni nepoznatog razloga. Sad cu skinem neki AW, mada cisto sumnjam da je neki rusvi jer je sveza instalacija WIN-a...

Bas nemam ideju sta moze biti...

A kad laptop vežeš ethernetom na ONT?
Kojim brauzerom meriš? Jesi probao neki drugi?

Poslednja izmena:
windows 8.1 i *****ski drajver za wifi. Zbog toga sam vratio win7.
uspevao sam da vratim brzinu tako što sam instalirao stariji drajver (ne poslednji) za wifi iz windows-a, i to je trajalo do restarta, posle čega win8 povuče apdejt i automatski aktivira poslednji drajver koji ima za wifi.
edit: imao sam problem sa instaliranjem "originalnog" drajvera jer je win 8 prijavljivao da već ima "noviji" drajver.
Brzina je bila na laptopu očajna, dok desktop i mobilni normalno 26/13.

Poslednja izmena:
Au jel moguce da je 'ebeni drajver za wifi. Sad cu da skinem stariji da vidim o cemu se radi. Na win7 ne mogu jer ovaj laptop ima drajvere samo za win8.1 x64.

Resio sam problem. Umreo sam od guglanja, da bi na nekom intelovom support forumu nasao ovo: "Try checking if you have an option under the Adapter properties > Advanced tab called uAPSD and disable it."

Odradio sam to i update na poslednji driver(kog naravno nema na sajtu proizvodjaca laptopa) i resilo je problem.

Hvala svima na pomoci.

Poslednja izmena:
Nebi znao ali meni ovih dana radi savim ok.

Na ruteru je posle duzeg vremena stiglo do 5 dana uptime

Da nije ove teme ne bi znao da postoje problemi sa Targom,i da korisnici imaju problema.Da kucnem u drvo meni radi isto kao prvog dana,a tome ce vec evo dve godine.up time ONT-a.PNG
Ovaj prekid je kad sam upalio svetlo,crkla sijalica i izbio mi automatski osigurac preko koga je vezan i ONT.

@gosa70 napiši u kom si kraju, i da li je ONT u bridge modu

Ja sam u bloku 9b(Retenzija naselje)u Zemunu,ONT nije u bridge modu.Posto je ONT iznad ulaznih vrata nisam hteo da razvlacim kablove po stanu kupio sam Powerline adaptere(mreza preko struje)tako da se moze reci da koristim UTP kabal.Od oktobra 2012 sam korisnik,nikad problema nisam imao.Citam redovno temu,vidim da je Targo u finansijskim problemima i da ne prikljucuje korisnike.Nadam se da ce se oporaviti ili da ce ih neko kupiti,ne verujem da ce se tek tako ugasiti.U ulazu imam Ikom,Posta net,Targo i mogucnost za VDSL kod telekoma(dobio sam obavestenje) Koristio sam ranije Ikom i nije to lose radilo,ali u poredjenju sa Targom to je nista hehhehe.Alternative postoje ali jos uvek ne razmisljam o tome nadam,se da nece biti potrebe.Inace kod targa koristim twin paket i sa televizijom sam zadovoljan i to lepo radi.

Evo nečega što nisam očekivao od Targa.
Posle konstantnih prekida interneta reših ja da promenim provajdera i iskoristim promo akcije za vdsl i ptt kds.
Pre otprilike mesec ipo dana zovem targo podršku pitam da li je moguće raskinuti ugovor zbog pomenutih problema i dobijam odgovor da može jer su zabeležene reklamacije na uslugu više puta. Uzimam mts vdsl, priključujem njega,a targov ont stavljam van funkcije. Pošto znam da smo mi koji smo među prvima sklapali ugovore iste potpisali u oktobru 2012 računam,hajde neću da raskidam sačekaću ipak istek za 2 meseca pa nek ide život.
E danas je okrenem podrsku da ipak pitam za datum jer je oktobar na pragu,međutim dobijam odgovor da mi ugovor ističe u januaru zbog 4 mes.gratis perioda koji sam ostvario u 2012.
To navodno automatski produžava ugovor na 28meseci???
Pošto neznam gde mi je primerak ugovora,kažem dobro onda ću da ga raskinem.
Ne lezi vraže,ne možete da raskinete jer u zadnjih mesec ili 2 niste imali reklamaciju.(period od kad sam ga isključio)
Znači uključite ont i u lov na prekide. Pošto sada uglavnom nisam kući to će biti teška misija. Ipak ga ja uključim međutim sad nema lampice za net pa kontam da nisu ovi iz poste slomili opt.kabl dok su provlacili koaks za tv kroz istu rupu.
Kad te oče oče te i kako god se okreneš bulja ti pozadi.
Da napomenem da sam u to vreme kao pred.skupstine stanara bio jedan od najvećih zagovornika optike,davaoc struje i mesta za promo pultove....
Eto možda nekom ovo bude interesantno pa ako se dvoumio da li da bude fer i korektan neka izvuče zaključak, u međuvremenu tražim moj primerak ugovora.

Zanimljivo je da na Targo info kanalu na TV piše da je produžena akcija za priključenje dok na sajtu nema ništa o tome...barem ja nisam uspeo da nađem.

Zanimljivo je da na Targo info kanalu na TV piše da je produžena akcija za priključenje dok na sajtu nema ništa o tome...barem ja nisam uspeo da nađem.
Pročitaj temu, barem nekoliko zadnjih strana nema nikakvog priključenja vise od godinu dana.

Nazad
Vrh Dno