Šta je novo?

Targo Telekom

Инсталациони фајл уопште не реагује. Двоклик нема никаквих ефеката, просто је мртав.

Targo ne filtrira torrent saobracaj, u klijent upisi neki od 6881-6889 portova I stikliraj uPnP i NAT port mapping - eventualno I bez upnp.

БитКомет сам одабере порт а овде две ствари су потврђене али статус је да је порт за слушање недоступан.
Не ради се о торент саобраћају већ о порту за ослушкивање. Торенти ми раде али неки много споро и нико не може од мене да повуче ништа.

Ti si primenio moj savet i on ne radi? To ti meni reci, pusti "osluskivanje" i BitComet to sam...

Ево слике, у доњем десном углу се види да је порт блокиран.

untitled-1.jpg

Port = broj ostvarivih konekcija = kolicina saobracaja

Samo odradi port forward na ONTu i to je to.

Meni od prekjuče ne radi net, zvao sam ih juče i danas, kažu da rade na problemu, ali da je problem ozbiljan i softverske prirode (što mi je besmisleno) i da ne znaju kad će završiti.

Zasto mislis da su softverski sistemi besmisleni?

Vec se pricalo o problemu pre nekoliko stranica.
Pretpostavljam da ne dobijas javnu IP adresu sto je HW/SW problem na opremi.

@BECKS jedno glupo pitanje...
Nema nista "novo" po pitanju normalizacije cele firme, otkupa, novog vlasnika ...?

Citam jedne novine i vidim zanimljivu sliku...u pitanju je protest povodom malverzacije sa doktorskim radom, sadasnjeg ministra unutrasnjih poslova.

Prvi grafit s leva:
BpYYN7dIYAAelEa.jpg

Mozda je neki forumas :d

... A SNS-ovci - sve strucnjaci moj do moga... OCIGLEDNO! :S:

Iskreno, sada mi je zao sto Dulic nije ostao na svom polozaju jos neku godinu, da Targo doooobro ojaca, u medjuvremenu bi SBB i Telekom krenuo sa optikom (al stvarno), a onda bi me (nas) bilo bas briga za politicare i njihove besmislene parole i grafite.

Iskreno, sada mi je zao sto Dulic nije ostao na svom polozaju jos neku godinu, da Targo doooobro ojaca, u medjuvremenu bi SBB i Telekom krenuo sa optikom (al stvarno), a onda bi me (nas) bilo bas briga za politicare i njihove besmislene parole i grafite.

+1

Znam da nije ni vreme ni mesto ali ne slazem se sa tobom, mozda bi bilo TT-a ali nas nebi bilo :)
Izvinjavam se za OFF, bilo jace od mene.

Slažem se.

Nego Becks imaš li neke nove informacije, nazire li se možda u nekoj budućnosti mogućnost da ponovo počnete da priključujete, ja sam ga srećom uzeo na vreme. Ali ima dosta komšija koji su zainteresovani!

Ne. I dalje nema nista od prikljucivanja, niti se nazire neki moguci pocetak.

Ja sam bivsi "SNS-ovac'' i mogu potpuno da se slozim sa ovim.

Da je Dulic ostao , ali nije, ko zna ... Ovako "slobodno" trziste u ovom domenu nema i situacija je ovakva. Izmisljene dozvole itd da se provajder koci jer nekome to ide u prilog.

Meni su ti "bivsi" uvek..... zanimljivi iz raznih "uglova".

Ne razumem... kakve veze ima "drzanje torenata"... svaki korisnik koji je povezan dobija jednu IP adresu... tako da je sve jedno da li skida 100filmova i pusta video sa youtub-ea :) on ce uvek da ima jednu IP adresu (cak i da mu je ugasen racunar i da ne radi nista).
A to da ima 1024 adrese je smesno..... evo primer samo jednog njihovog opsega od 8190 adresa

130.180.224.0/19

https://www.robtex.com/route/130.180.224.0-22---targotelekom-isp-and-core-infastructure.html
http://www.tcpiputils.com/browse/ip-address/130.180.224.0-130.180.255.255

Poz...

O tome mozemo do sutra ;) a imao bi sta zanimljivo ti ispricam!

Ali to ovde nije tema stoga ak te zanima pisi na PM :D

Slazem se mozemo do sutra ali nije tema izvinio sma se svima opet kazem bilo je jace od mene, alergican sam na "bivse" uvek imaju nesto "zanimljivo" da kazu, ali uvek, i uvek su oni u pravu i hvale se time sto su bivsi(a obicno ti bivsi.... imam par drugara koji su bivsi isto u toj stranci pa to je strasno ali necu o tome nije tema, znam ja dosta ali cutim).
Necemo dalje tema je TT.
Hvala
Ako tebe ista zanima oko SNS pisi ti meni na PM znam sigurno vise od tebe bar bi tako trebalo da bude.... ;)

Samo da prijavim da nemam ni net ni tv. A kolcentar ne radi nedeljom...
Blok 45.

Poslednja izmena:
negde sam procitao da Targo ima 1024 adrese, a po forumu se pominjalo da ima hiljade korisnika.
pretpostavljam da dosta korisnika drzi nonstop torente, video ili slicno, pa zato.

kumkat je sve rekao... a ja samo da dodam - mi "zvanicno" imamo "dinamicke IP adrese", a mislim da ne postoji skoro ni jedan korisnik kome se IP adresa promenila :) Mozda samo onaj koji je zbog necega iskljucio ONT vise od 24h, pa je DHCP njegov IP registrovao kao slobodan... ;) Bar za sada, ne brini za dovoljan broj IP adresa. Nek se oni konsoliduju, nek neko HRABAR i pametan uzme njih, nek malo prodrma ovo internet trziste i nek zadrzi (da tako kazem) normalne cene/brzine interneta ...

Inace zanimljiv grafikon sa google trends-a:

targoTrending.jpg

Peak je septembar 2012.

Samo da prijavim da nemam ni net ni tv. A kolcentar ne radi nedeljom...
Blok 45.
Били мајстори данас и заменили сплајсер (мало се помучили да га наместе) и подесили нешто у разводу од вертикале ка мени и сада је све како треба.
На нову адресу нисам чекао ни мало, одмах сам добио нет.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno