Šta je novo?

Targo Telekom

Cutite i "pomerite se s mesta", pu pu pu, moze da mi se desi, evo sad upravo protutnja manji prolom oblaka...

Poslednja izmena:
To je zbog vetra u ledja :d

Kod mene nije bilo prekida na vektoru, a čak radi i malo brže nego što bi trebalo.
Prva oluja grmljavina i nestadose Vektor i Ikom xD
... i naravno mikiPSY nastavlja diskusiju van teme kao onomad kad je u ovoj temi raspravljao o TS VDSL modemu i udaljenosti od isturenog stepena tj. centrale :zgran:

Kad sam otvorio zadnju stranu Targo Telekom teme, ili sam bar želeo da je otvorim, videh ovo i pomislih da sam pogrešno kliknuo i pogledam ponovo naziv teme, ali tema i jeste Targo...

Kakve veze ovi postovi imaju sa Targom, tj. naslovom teme? Da je bar u nekom kontekstu spomenuto, to bih razumeo i to je OK, ali samo ovako napisano je potpuni trash koga ovde ima u izobilju.

Ako nemate šta da napišete vezano za naslov teme, NE PIŠITE samo da bi nešto (drugo) napisali.

Bob-Office-Space-Licking-Upper-Lip.gif

Ima li kakvih vesti oko prodaje Targa ? Jel Telekom ozvanicio kupovinu ?

Ima li kakvih vesti oko prodaje Targa ? Jel Telekom ozvanicio kupovinu ?
Prikačena slika ti je „no comment“ (u negativnom smislu).

Ne znam dali si informisan, ali upravo vlasnik (Vlada Srbije) planira da proda TS, a ne da TS kupuje nekoga...
Linkovi (od pre koji dan):
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_id=841196
http://www.021.rs/Info/Srbija/Culibrk-Konkurencija-ce-pojesti-Telekom-ako-se-ne-proda.html

Ovo je zvanično saopštenje vlasnika TS (i mišljenje urednika jednog dnevnog lista), a ne moja lična želja, nagađanje ili navijanje za bilo koju od opcija, dakle samo prenosim zvanično saopštenje javno izneto u medijima u vezi TS, i ne želim da ga komentarišem.

Poslednja izmena:
To sa TS je lupanje kako bi se svi spremili i radovali prodavanju onoga što ne treba da se proda.
Čista ******ština.

Imalo je neke logike ali eto. Kontam da sad i ako bude prodaje TT da ce ih verovatno kupiti SBB. Sto i nije tako lose oni vec imaju opticku mrezu na NBG. Ili deo makar ... Cene bi nam bile iste samo bi malo smanjili upload (na 5).

No to je puko nabadanje i lupanje gluposti posto nista nigde nije niko reko van radnika Targa koji su rekli da cekaju da ih neko kupi.

SBB ako kupi to je užas. I ovako imaju previše udela. Cene će da budu nikakve.

Prikačena slika ti je „no comment“ (u negativnom smislu).

Ne znam dali si informisan, ali upravo vlasnik (Vlada Srbije) planira da proda TS, a ne da TS kupuje nekoga...
Linkovi (od pre koji dan):
http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=04&dd=27&nav_id=841196
http://www.021.rs/Info/Srbija/Culibrk-Konkurencija-ce-pojesti-Telekom-ako-se-ne-proda.html

Ovo je zvanično saopštenje vlasnika TS (i mišljenje urednika jednog dnevnog lista), a ne moja lična želja, nagađanje ili navijanje za bilo koju od opcija, dakle samo prenosim zvanično saopštenje javno izneto u medijima u vezi TS, i ne želim da ga komentarišem.

Poštovani čitajući iznete komentare povodom izjave premijera kao i određenih ljudi osetio sam potrebu da iznesem nekoliko činjenica.Prva i osnovna je da Telekom nije javno preduzeće već akcionarsko društvo.
Drugo, za neupućene nije vlada Zorana Đinđića niti bilo koja druga otkupila 29% od italijana i 20% od Grka već je to uradio sam Telekom iz sopstvenih prihoda.
Treće, sopstvenim sredstvima je otkupio i Telekom Srpske kao i Mtel u Crnoj Gori.
Četvrto, niko javnosti ne iznosi jednu od mnogih činjenica da Telekom Srbija svakog sedmog u mesecu prebacuje državi novac za isplatu plata u osnovnom,srednjem i visokom obrazovanju.
Peto, po potrebi država od telekoma uzima određena sredstva po potrebi i za isplatu penzija.
Pustite i ne čerupajte Telekom samo godinu dana pa bi ste videli koliki bi profit ta firma imala i kolko bi koristi imali građani.Vi želite da uradite isto što i Slobodan Milošević 1997. godine kada je prodao Telekom i tim novcima isplatio dve i po penzije pred izbore.Ne kolje se vo zbog kilograma mesa, gospodo.

To je samo jedan od komentara koji sam procitao i covek je totalno upravu. Sta mislis gde bi Telekomu bio kraj kada ne bi izdvajao polovinu svojih sredstava za drzavu a od druge polovine placao svoje radnike i odrzavanje mreze i na kraju sta im ostane nista. I kako onda moze da se ocekuje neki napredak kada Telekom svakog meseca presipa iz supljeg u prazno mesto da vlada kada je vec resila da popuni budzet Srbije pa neka odpuste 80% skupstine jer ionako su svi tamo samo da bi kupili dnevnice i nista drugo da ne rade e na to nama odlaze silne pare iz budzeta pa onda da se ne finasiraju razne stranacke organizacije iz drzavnog budzeta nego hocete stranku moze nema problema ali da je osnujete treba toliko i toliko da polozite para u kasu. I ovako bih mogo do sutra da pisem ali jednostavno nema svrhe.

Da Telekom nema tolike izadke prema drzavi svakog meseca kupio bi Telekom Targo samo tako a i mnoge druge konpanije u okruzenju ali kada je Telekom krava muzara koju svi muzu a najvise je*ena vlada Srbije.

A ti si neki wannabe moderator? Kakve veze tvoj post ima sa targom?
Pa zar treba da Ti (Vam) se kaže da post treba da ima veze sa naslovom teme, a Ti se još buniš kad neko to spomene?

Ova teme je počela da liči na kupus gde se može pročitati sve i svašta što nema veze sa temom od korisnika koji uglavnom i ne koriste uslugu vezanu za naslov teme, ali Targo bode oči i treba da komšiji crkne krava koja daje više mleka nego njegova uz minimalnu cenu (ne u bukvalnom smislu naravno), i onda dolazimo do ovog kupusa i cirkusa od trenutne teme. Ne želim da se više raspravljam o tome, jer ne vredi, a Vi trpajte đubre pa nek posle neko trebi da bi pročitao nešto vezano za temu... Ako tako mora, ništa drugo ne preostaje.

Ljudi, moram da vam se obratim za pomoc. Elem korisnik sam Targa nesto manje od godinu dana(cim su dosli u moj blok) i prvih mesec dana je radio besprekorno ali je onda poceo ruter da se restartuje na svakih pola sata(i manje) i ponovo bi se pokrenuo za minut i radio bi dalje ok do ponovnog restarta
Nije mi to mnogo smetalo i to se nastavilo nekoliko meseci kada je vec pocelo da me iritira i odlucio sam da ih nazovem i da im objasnim o cemu se radi. Operater je bio veoma ljubazan i saslusali su sta sam imao da kazem, rekli dobro videcemo o cemu se radi i aj zdravo. Sumnjam da je ista uradjeno povodom toga.

E sad, ne bih ja pisao sve ovo da se problem nije pogorsao, vidim dosta ljudi se zali na nekakvo restartovanje pa ostaju bez interneta dan-dva ali meni Internet ne radi vec evo nedelju dana. Na ruteru mu svetli Power, Link, Auth i Wlan a svetluca mu Internet(uzeo sam samo paket Interneta, ne i TV) Pun je signal, na uredjajima se kacim bez problema ali Interneta nigde.
Vidim u komentarima dosta nekih alternativa i zanima me da li je ovaj problem resiv i kako?
(Sent from my Komšija's wifi) :sceptic:

Ako ti Targo podrška ne može pomoći, mi ovde sigurno ne možemo. Bilo je reči da se ničim izazvani restarti ONT-a možda mogu izbeći ili bar smanjiti učestalost istih prebacivanjem ONT-a u full bridge mod (BECKS je dao tačno kako) i korišćenjem privatnog (wi-fi) rutera, a ukoliko ne dobijaš javnu IP adresu, da posle određenog vremena (12h -24h ili čak par dana ili nedelja) dobiješ istu, ali svi ti problemi su problemi same Targo mreže koji treba oni da reše, ti tu možeš samo da pokušaš već rečeno, ali uglavnom simptomi se samo ublaže u najboljem slučaju, ali ne i trajno reše. Targo softverski kao da više nema mogućnost setovanja same mreže i usluga krajnjih korisnika u smislu rešavanja problema, podešavanja pristupa i setovanja same mreže i opreme, jer su im licence za mrežnu opremu istekle i nisu produžene (bar za sad), tako da sada valjda samo mogu fizički da prespajaju kablove ukoliko je optički kabl ili priključak oštećen (na primer moguće je izmeštanje ONT uređaja na novu lokaciju ukoliko podneseš zahtev). BECKS je jednom prilikom rekao da “nema na šta da se klikne“, a pitanje je bilo zašto nije moguće promeniti paket postojećim korisnicima... Drugim rečima nekima radi savršeno, a neki imaju probleme kao što Ti reče i za sada nema rešenja dok se Targo ne pokrene, obnovi licence i dok se ne omogući puna kontrola nad mrežom koju imaju. Ako ti je za utehu, a verujem da nije, moguć je raskid ugovora bez penala ili umanjenje računa ukoliko stvarno imaš opisane probleme (pisano je i o tome), tako da uvek možeš da pređeš kod konkurencije ako to želiš (bez dodatnih troškova). Ostaje nada da će se stvari normalizovati u Targu i rešiti svi dosadašnji problemi, i da će ponovo krenuti u širenje svoje mreže i zadavati domaće zadatke ostalima kao što je to bio slučaj na samom početku.

Pokusaj bridge opciju imas uputstvo koju stranu unazad!

Ali obrati paznju! Koliko su meni rekli factory reset opcija je samo softwarska mogucnost. Dugme ne radi 😉

Factory reset je siguran način da izgubiš vezu. Može se setovati ponovo, ali nema potrebe da to radiš.
Obrati se Targu, prenesi šta su ti rekli.
U najgorem slučaju, veza će se vratiti za 3 dana, ako baš nisi maler...

E sad, ne bih ja pisao sve ovo da se problem nije pogorsao, vidim dosta ljudi se zali na nekakvo restartovanje pa ostaju bez interneta dan-dva ali meni Internet ne radi vec evo nedelju dana. Na ruteru mu svetli Power, Link, Auth i Wlan a svetluca mu Internet(uzeo sam samo paket Interneta, ne i TV) Pun je signal, na uredjajima se kacim bez problema ali Interneta nigde.
Vidim u komentarima dosta nekih alternativa i zanima me da li je ovaj problem resiv i kako?
(Sent from my Komšija's wifi) :sceptic:

Ove lampice ocigledno pokazuju da nemas net - i ovde bridge mode nista ne pomaze. Jedino sto ti mozes uraditi je to da ugasis ONT, sacekaj 10-ak sekundi pa ga ponovo ukljuci. Sacekaj minut-dva dok se on ne podigne, i vidi sta je sa INTERNET lapicom. Ako i dalje svetli (trepce) i nikako da se "upali", onda moras zvati Targo. Njima reci da nemas uopste net, da ti ne svetli ta lapica, pa da oni vide dalje sta mogu uraditi.

Doslo vreme da menjam provajdera, istekao mi ugovor, taman sam smislio da istestiram ove targo brzine sa zadovoljstvom (dosli su do moje zgrade odavno) i onda vidim celu ovu temu (i to x meseci unazad)...sta je ovo, ljudi? 🙂. Mucno i za citanje, o ostalom da ne pricamo.

Zvao ih, kazu ne primamo nove korisnike trenutno, iako kod vas postoje tehnicke mogucnosti. Kako li ce sve ovo da se zavrsi...

Posle ovog mog posta, ONT se nije restartovao ni jednom. A mesecima unazad, obavezno se restartovao barem jednom u dva dana. Verovatnoća restarta je rasla sa brojem nakačenih (WiFi) klijenata.

Na žalost, ONT nije u bridge modu. Na njega je nakačen moj ruter kao jedini klijent. Dupli NAT, ali ovo je jedina opcija koju sam mogao da odaberem.
Bridge mode mi ja radio kako treba, ali već prvi restart mog rutera (zbog promene nekog setovanja, pri administriranju) je izavao gubitak veze (blinkanje Internet lampice) u trajanju od 7-8 sati, pa je sadašnji setup iznuđen. Lutrija koju je BECKS opisao, meni očigledno nije naklonjena.

Neka ostane ovako, i ja zadovoljan 🙂

...Bridge mode mi ja radio kako treba, ali već prvi restart mog rutera (zbog promene nekog setovanja, pri administriranju) je izavao gubitak veze (blinkanje Internet lampice) u trajanju od 7-8 sati, pa je sadašnji setup iznuđen...
“Internet” ONT lampica i ne treba da svetli uopšte ako je ONT u full bridge modu, bar meni (nikad) ne svetli. Lampice koje mi svetle na (full bridge-ovanom) ONT-u su: POWER (neprekidno zelena), LINK (neprekidno zelena), AUTH (neprekidno zelena), LAN1 (neprekidno svetli ili treperi zeleno u zavisnosti od protoka), VID (neprekidno zelena), dok sve ostale lampice ne svetle uopšte. Verovatno si se pogrešno izrazio ili sam te ja pogrešno razumeo ili možda je kod Tebe svetlela i “Internet” lampica kad ti je bio bridge-ovan ONT?

P.S. Uputstvo BECKS-a za full bridge mod ONT-a bi trebalo biti izdvojeno od ostalih poruka ili prebačeno u "zakačenu" poruku koja je uvek na vrhu u ovoj temi.

Da, ne svetli u bridge modu, kada imaš vezu 🙂
Siguran sam da bi i kod mene bridge mod radio super, ako ne bih ništa dirao na svom ruteru. Ta opcija mi otpada.
Targov DHCP ima problema, ali očigledno selektivnih. Po kom kriterijumu - nemam pojma 🙂

I kod mene je bilo isto ali drugog default gateway sada nema. Samo 130.....1 a 180 je nestao i nema ga.

Hm, zar treba da ga bude?

Prilozi

• WAN.JPG
    WAN.JPG
    38.8 KB · Pregleda: 193
Poslednja izmena:
Bilo uvek sta znam ja 🙂 do malopre

Vidim vidim al meni je bridge spravljen tako da sta znam. A DNS sam namestio kako je slikar rekao XD

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno