Šta je novo?

Targo Telekom

Juce sam od poznanika koji radi kod jednog ISP dobio info da je TT definitivno kupljen od strane Telekoma, a da je trenutni razlog ne sirenja nedostatak IP adresa.

U pravu si. IP adrese su jedino sto nedostaje TT-u.

Juce sam od poznanika koji radi kod jednog ISP dobio info da je TT definitivno kupljen od strane Telekoma, a da je trenutni razlog ne sirenja nedostatak IP adresa.
Kakve gluposti… Te priče da ih je neko kupio, pa kao sad to krije ko zmija noge i tome slično su neopisive nebuloze. A ako su IP adrese stvarno problem (nebuloza na kvadrat), zašto postojeći Targo korisnici ne mogu da promene paket na brži net ili twin (dakle njima je već dodeljena 1 IP javna net adresa, ne treba nova sigurno)? IP adrese sigurno nisu problem…

Ostavite se bapskih nagađanja, rekla-kazala i tome slično, jer je ova tema već dosta zatrpana tim pričama...
Uozbilite se malo, nemojmo da ova tema liči na trač rubriku.

Poslednja izmena:
Da bi promenio paket, treba da potpises neki novi ugovor jel da? Mozda im je privremeno "zabranjeno" menjanje ugovora od strane buduceg vlasnika ko god to bio. Kada se potpise sporazum o planiranom preuzimanju, sve aktivnosti se zamrzavaju do konacnog preuzimanja. Tako funkcionise akvizicija/kupovina....

A što taj famozni kupac Targa (ko god to bio) krije da ih je kupio ko zmija noge ? Šta je to toliko strašno da se objavi, ako je zaista tačno, da je kupio ? Koliko ja znam TS je zreo za prodaju (to je i sam premijer izjavio) a ne kupovinu nekoga, a njihova kupovina Telekoma Srpske (beše 2006-te obavljena) se zbog kursnih razlika i pada dinara u odnosu na evro, negativno odražava na otplatu kredita za taj posao (prihodi TS u zemlji smanjeni u devizama a i smanjenju broja klijenata, a rata za kredit sigurno nije u dinarima jer je kredit podignut kod strane banke/banaka).

Poslednja izmena:
A da li si do sada cuo da je neko objavio unapred da kupuje nesto i da je stvarno kupio? Obicno se saopsti kad je sve gotovo, naravno zbog konkurencije.

Sve ti je to ipak samo rekla-kazala... trač vest i ništa više. Sve je u životu moguće, ali ajde da se bavimo činjenicama ili bar zvaničnim saopštenjima i novostima vezano za Targo Telekom. Ako ih trenutno nema, ne znači da treba preći na trač rubriku ili skrenuti sa teme kao mikiPSY i vladix rasprava o Huawei VDSL (TS) modemu koji nema ama baš nikakve veze sa Targom niti njegovom FTTH mrežom. Kao što se jasno može videti rasprava o VDSL opremi (modemu) se nastavila i posle moje molbe da ovo nije tema za to. Ovde kao da se neko inati.

Mojne skrecete sa teme :)

Od tih traceva i rekla kazala nemate ali vala bas nista (ni jedan ni drugi). A sto se toga tice Telekom Srbija je zreo za prodaju samo je problem (prosle godine ja mislim) bio sto je najveca ponuda bila smesna. A sad da li planiraju da ih prodaju ili sta to vec jedino Vucic moze da zna! Mada ako pogledate ... jeftina akvizicija Targa bi svakako pomogla da se Telekom proda recimo krajem godine. Opet sve rekla kazala i dodatno skretanje sa teme!

No da kucnem u drvo meni net radi kako treba i vratio se na jedan kratak reset u dva dana sto je opet jedno 39 pucanja bolje nego na Vektoru gde sam bio (a imao 20 pucanja dnevno).

Ono sto mene zanima je koliko su db antene na ONT-u ?

Kupljen nije. Da li postoji dogovor o takvoj transakciji, ko zna? Na apr-u se lepo vidi da je vlasništvo 100% na tri slovenačke firme.

Ne radi mi net od juce u ovo vreme..pakao.. Jel neko ima problem sa netom??

Meni sve radi.

Šta se desilo sa speed test serverom Targo Telekoma?
Trenutno na speedtest.net daje mogućnost izbora 4 servera u Beogradu: Hosted by:
Telenor,
VeratNet,
SBB,
Telekom Srbija...
... a nema više Targo Telekom...
speedtest.png

Ja sutra put pod noge i pravac u Belgrejd ofis park, na treci sprat, pa da vidimo sta cemo.

Већ трећи узастопни дан остајем без нета и ТВ сигнала негде око 23.30... Не знам колико траје прекид, јер легнем, али ме баш нервира.

Au koja prepiska :D Vidim da sam dosta propustio...da se malo uključim po pitanju dilema da li je Targo kupljen od strane Telekoma ili ne. Nije (još)! Smatra se kupljenim od trenutka kada se na sajtu APR-a pojavi dokument koji pokazuje promenu udela u društvu (Targo Telekom). U slučaju prenosa udela, odnosno prodaje dela udela ili celog udela društva trećem licu, prenosilac udela ima rok od 15 dana da promenu udela prijavi APR-u...već mesec dana se priča da je prodaja završena skroz...Ukoliko treće lice uputi društvu ponudu za preuzimanje dela udela ili celog udela, društvo ima rok od 90 dana od isteka roka za izjašnjavanje u ponudi da pristupi zaključivanju ugovora o prenosu udela sa ponuđivačem. Zaključak...ako je prodaja zaista u toku, ona još nije završena :) U prilog tome govori i to da ni Telekom nema objavljenih dokumenata po tom pitanju u registru APR-a.

Inače, da dodam da od poslednjeg kvara net radi bez problema, kao i tv. Priznajem da je ping ka Telekom serveru manji nego što mi je bio ka Targovom (u proseku 13ms)

Poslednja izmena:
...Priznajem da je ping ka Telekom serveru manji nego što mi je bio ka Targovom (u proseku 13ms)

Ping ka "Telekom Srbija" serveru je meni u proseku 1ms do max 2ms (a u Targo mreži 0ms - skoro sam okačio sliku). Oduvek je tako (meni) i bilo, a i sada je tako.
Danas testirano:
TS server - Speedtest.jpg
http://www.speedtest.net/my-result/3416832104
a evo i ping direktno sa rutera (na 3 decimale):
Ping sa rutera ka TS.jpg

P.S. Sve radi kako treba (kod mene bez prekida).

Poslednja izmena:
Hmmm vidi stvarno opcija Targo Telekom nepostoji na sajtu. Mada ... Mozda se vrne mozda ne desavalo se i sa ostalim serverima isto tako. I ako se ne vrne to opet nis neznaci. Onog glupavog Vektora nikad nije ni bilo pa eto ... Rade vec 10tak godina "uspesno" (po doduse vec poznatom modelu podele teritorije).

Sve u svemu ping i speed mi je isti kao i uvek. A to sto je nekome ping ka Telekom Srbija manji nego ka Targo nemora da znaci ala bas apsolutno nista (u onom paranoicnom smislu jel).

Niko mi nije rekao da li se zna koje su jacine antene na ONT-u ?

Poslednja izmena:
Kada već spominjete antene, ruter mi se nalazi u poslednjoj sobi, da li položaj samih antena utiče bitno na kvalitet signala ili
ne igra posebnu ulogu...

20140404_233245_Android.jpg

Da ih nakrivim pod uglom od devedeset stepeni ili ispravim skroz?

Poslednja izmena:
Koliko ja znam antene su omnidirekcione tako da usmeravanje antena nebi trebalo da pomaze na bilo koj nacin.

Samo nemoj da su paralelne, jer onda imaš interferenciju. ;)

...Da ih nakrivim pod uglom od devedeset stepeni ili ispravim skroz?
ONT antene (nezavisno jedna od druge) imaju fabrički 3 položaja, tačnije 3 pozicije koje sam osetiš kad ih pomeraš (po vertikali). Imaš vertikalnu poziciju, ugao 45 stepeni i horizontalnu poziciju, mada možeš da namestiš bilo koju poziciju u rasponu od 90 stepeni. Osim pomeranja te dve antenice, ostaje ti još jedino da menjaš Wireless Channel, i tu se mogućnosti završavaju što se tiče ONT wi-fi signala. Probaj sam kombinaciju pa vidi šta daje najbolji wi-fi prijem kod tebe, nema tu neke velike mudrosti i nauke, i ne postoji "sigurna" kombinacija koja uvek daje najbolji rezultat, ako na to misliš...

Inace stigao mi je racun umanjen za onih par dana ... Niti jedan problem nisu oko toga pravili.

Nisu cepidlacili davili, smarali i slicno.

Poslednja izmena:
Takođe. Iako sam do prekjuče imao prekide i bio na vezi sa call centrom.

I meni je stigao račun sa umanjenjem. Pohvalno.

targo-racun.jpg

Kod mene je 1600 i 140 odprilike.

Juce sam male probleme imao sa speedtest. Na begin test nije htelo da testira a na Telekom sve super pokaze...

Малопре сам их звао, не могу више да трпим прекиде, и то бап сад кад је утакмица. Разговор је текао овако: добар дан, овде тај и тај, ваш верни корисник, можете ли ми рећи који је тренутно резултат, пошто ја немам ни ТВ ни кнтернет?!?!?!?! Опростите, а која утакмица? Е ту сам веч био тотално ван себе :) Девојка се шлогирала, није знала шта ју је снашло.

Одлично ради :mad: хвала комшији који је ставио компликовану шифру за свој вифи да није њега често бих уживао у белим странама.

Nazad
Vrh Dno