Šta je novo?

Targo Telekom

oooooooooooo pa je to Sloba slikar resio da nam se skine s k.... : )

Lepe vesti, daj Boze da izdrzi sto duze. Znam ja da on sad lupa "F5" i cita sta se pise u ovoj temi, tako da cisto smunjam da ce dugo izdrzati preko nego sto se oglasi.

Verovatnije je da ce da se pojave novi "korisnici" foruma i bas da nabasaju na ovu temu.

Srpski mentalitet je da korisnici koji su zadovoljni uslugom ne umeju da objektivno sagledaju situaciju i napadaju ljude koji su s razlogom nezadovoljni/kivni, bilo da se radi o prekidima u vezi ili o prevari kakvu sam ja gore opisao. I jedno i drugo veoma cesto. Da bar cutite po tim pitanjima i gledate svoja posla, poput ovih DNS, torrent problema, unapredjenja usluge ili cega vec sto vam je interesantno i sto vas dotice, to bi bilo normalno, ali ne, strucnjaci pokusavaju da objasne kako je to sve OK jer je njima sve potaman...eto to ti je SRPSKI MENTALITET.

A ja sam napao nekoga? Bio neobjektivan? Na kraju krajeva, nisam ni Srbin (nebitno ali istinito)

Istina je da nisi najbolji primer za ovo. Gospodin od kog ocekujemo da vaskrsne u novom obliku je definicija gornjeg posta, a ima i nekoliko, daleko normalnijih i manje ekstremnih, pratilaca.
Ali ne znam sta ti onda znaci onaj malo stariji post. Da ja lazem? Da je problem svih nas koji smo potpisali ugovore pre cirka godinu dana nebitan i da nismo izgubili pare i vreme? Da je OK lagati i varati ako tebe niko nije slagao? Zato sam ti i odgovorio-srpski mentalitet.

I jedno i drugo je srpski mentalitet. Error manje je bitno da li si Srbin ili ne (gle cuda) jer skim si takav si ! Nisam ni ja pa eto ...

A van toga Soboslikar kao i svi ostali ima stvari koje kaze da su veoma tacne i istinite koliko i onih drugih kao i svi ostali ovde. Ako vam se njegovo misljenje nedopada onda ga zaobidjite slobodno niko vam nebrani.

Mada vidi se koliko pazljivo citate njegove postove dokle god ga vecina vas zove "Sloba" ... Ja nevidoh da je on Sloba al ajde xD

Inace malopre vidim na FB da su produzili akciju do 31.05. To znaci da ce biti ONT-ova ili ? Mislim ima li neki novi info osim sto se raspravljate o ******stinama ko mala deca ...

Poslednja izmena:
Predlog za moderatore (ako uopšte dolaze na ovu temu)

Pošto je BECKS jedino lice i kontakt na ovom forumu sa TT da se otvori posebna tema "Targo Telekom - Pitanja i Odgovori" i da on objavljuje sve što može biti od koristi za korisnike koji koriste usluge navedenog provajdera, jer ova tema nažalost je postala "Opšte Informativna" kao PINK kanal.

Inace malopre vidim na FB da su produzili akciju do 31.05. To znaci da ce biti ONT-ova ili ? Mislim ima li neki novi info osim sto se raspravljate o ******stinama ko mala deca ...

Jedina nova informacija je da nece biti prikljucenja u februaru i da ne znaju kad ce biti. To sto produzavaju do maja, ne znaci nista. Kao da su rekli da prodaju najnoviji Ferari koji samo sto nije stigao u Srbiju.

Nikakva razlika, prodaju maglu za sada!

Pa dobro tako sam i mislio. Nije bas tipicna prodaja magle. Akciju su prosirili a ko je potpisao ugovor bice prikljucen kad tad (il ovako il onako).

Sad dal ce biti Targo ili SBB ili Telekom ili Telenor kada budu prikljucivali to je nesto drugo ;)

****te u šta se ova tema pretvorila... U sve osim onoga što piše da je.

Da skrenemo malo sa teme, ili da se vratimo na nju. Vise ni sam ne znam sta je.

Neko ko ima prekide ONT-a, neka proba da promeni podesavanja za NTP(network time protocol).
Trenutno je podesen po defaultu na time.nist.gov
Vi promenite opciju FIRST TIME SERVER na CUSTOMER SETTING i pored upisite si.pool.ntp.org(ili ako bas hocete Srpski onda rs.pool.ntp.org).
http://www.pool.ntp.org/zone/rs
Takodje, prepolovite vrednost interval time (sa 86400 na 43200)

Pratite stanje sa resetima.

Druze, upravo sam to uradio... Jedino sto je kod mene Intervali time VEC BIO na 43200! Pratim sta se desava....

Unapred hvala druze na deljenju ovih informacija i pokusaju da se pronadje uzrok fantomskim resetima!

P.S. Jedna zanimljivost - do pre neki dan, kada se ONT ponovo resetovao, uspeo je da "izdrzi" bez reseta preko 6 dana! I onda, ja bio na vezi, skype ukljucen, krenulo neko kuckanje, kad vidim - stade sve.... Tada sam primetio reset i malo mi je bilo krivo sto nije napunio 7 dana bez reseta. ALI osim toga, za sada sve ostalo ide kako treba....

Jel i dalje postoji sigurnosni propust na ONT-u? Mislim na otvoren port 23...

Ja vise ne mogu da se telnetujem sa root userom...

Mada vidi se koliko pazljivo citate njegove postove dokle god ga vecina vas zove "Sloba" ... Ja nevidoh da je on Sloba al ajde xD

Zapravo, vidi se koliko ti pažljivo čitaš. Čovek se sam predstavio i rekao da se zove Sloba.

A ovo drugo pitanje, ovo za ONT... Ozbiljno pitaš, ili tek onako?

Jel i dalje postoji sigurnosni propust na ONT-u? Mislim na otvoren port 23...

Ja vise ne mogu da se telnetujem sa root userom...

Port 23 je zakljucan sa WAN strane a otkljucan iz LAN-a.
User i pass su dinamicki generisani i vode se kao feature koji na kraju i nismo dobili od ECI-a.
Drugim recima trenutno je zakljucan i telnet iz LAN-a, osim ako neko nece da se igra sa brute force-om.

BECKS,

Sad proverih ONT, i resetovao se pre 12 sati. Znaci ono sa NTP podesavanjima na zalost ne radi :(

Samo mi je malo cudno - sta se desavalo do pre neki dan, kada mi je ONT bio online preko 6 dana, i onda iz cista mira - reset... Hipoteticko pitanje: Jel vise nema sanse da se vrati prethodni firmware i na ONT-ovim i na vasoj mrezi, pa da bude kao pre? Sa svim sigurnosnim propustima (sitnijim) koji su bili, radilo je poprilicno stabilnije...

Radilo je sve to neuporedivo stabilnije sa starim software-om.

Trenutno je takva situacija da nikakve radikalnije izmene u mrezi ne dolaze u obzir.

@enes @BECKS

Dok u ovoj temi čovek iskopa korisne informacije :) Elem, praktično istu situaciju imam kao enes od kada je urađeno ažuriranje softvera za ONT. Otprilike mi ONT izdrži između 5 i 10 dana bez reseta, ali veoma retko duže od 10. Samo se u jednom kratkom periodu to proredilo, pa je bilo i po dva reseta dnevno. ONT mi je među prvim instaliranim, po serijskom broju koji je BECKS naveo negde pre 100/200 strana ove izvanredno korisne teme :)

Ovakva situacija mi u principu ne smeta (naravno, bilo bi bolje da se ne resetuje uopšte :)), ali ću baš probati to rešenje sa NTP podešavanjem, možda upali kod mene :)

Imam jedno pitanje koje nije direktno vezano za TT. Da li se zamena adsl rutera za wifi ruter placa kod svih operatera jer mi orion trazi da platim 2000 da bi mi zamenili i da li TT ruter ima mogucnost da se
kablom kompjuter poveze na internet?

targo-telekom-cenovnik.jpg

Kako je to izgledalo u samom startu.

Poslednja izmena:
Kako je to izgledalo na samom kraju.Capture.JPG

Crnom, da crnji ne moze biti.

Da je do NTP servera problem, svi bi imali restarte (svima je isti proizvođač i model ONT-a), a to je ionako samo vreme za log fajl u ONT-u koje po default-u nije ni tačno zbog pogrešne vremenske zone, a sve i da NTP server ne radi, to nebi trebalo da ima uticaj na rad ONT-a... Vredi pokušati, bar ne gubite ništa, a uvek možete vratiti na default vrednosti. Meni je lično sve jedno, jer mi prvobitna a i sadašnja verzija firmware-a rade podjednako savršeno, doduše od početka u full bridge modu (mada ni to nebi trebalo da ima uticaja osim ako je u pitanju heavy traffic). Da imam probleme sa restartima ONT-a, i ja bih svašta pokušao, a ono što bi možda imalo najviše smisla (ako promene u opcijama ne pomognu i ako je sa kablovima sve u redu) je da se re-flashuje firmware ONT-a, bilo da to odradi Targo ili lično ako bi ste dobili flash fajl... Meni to jedino pada na pamet a da možda pomogne, ali ne znam koliko je to izvodljivo, sobzirom da se provajder pita dali će to da dozvoli...

Poslednja izmena:
Kako to izgleda dok radi

U pozadini se seeduje nešto, a i Steam je pokrenut, dodaje malo na ping.

Imam jedno pitanje koje nije direktno vezano za TT. Da li se zamena adsl rutera za wifi ruter placa kod svih operatera jer mi orion trazi da platim 2000 da bi mi zamenili i da li TT ruter ima mogucnost da se
kablom kompjuter poveze na internet?

Kakav sad ADSL? Pogledaj naslov teme.

ECI-ev ONT je veoma cudan uredjaj. Stvari koje mislis da nemaju veze ispostave se da su veoma bitne.

ECI-ev ONT je veoma cudan uredjaj. Stvari koje mislis da nemaju veze ispostave se da su veoma bitne.
Ako su kablovi i optički signal OK, ako je ONT uređaj svima isti i firmware svima update-ovan preko mreže i rezime je da nekim korisnicima, dakle ne svima, posle tog FW update-a imaju probleme (a pre toga je bilo sve OK), zar nije logično da se njima ponovo flešuje firmware kako bi se isključila mogućnost problema samog flash-ovanja ? Da je sam firmware loš, bar u pogledu restarta ONT-a, to bi svi primetili, a evo ima nas koji se ne žalimo... Kada pogledate troubleshooting za mnoge mrežne uređaje, ako promena opcija ne pomaže, treba probati sa re-flashovanjem fw.

BECKS, kao sto i ti rece :)

Sta mislis o ovom predlogu koji ima smisla - da se re-flashuje ONT koji ima problem pa da se vidi da li se ista promenilo na bolje ili na gore. Naravno, ako uopste vi imate taj ROM i ako i dalje imate mogucnost da to uradite. Mozda da se posalje novi ROM pa da se rucno odradi?

Inace, jeste cudno sto se, na prvi pogled istim ONT-ovima, sa istim FW desavaju ovi cudni problemi. Da je do opticke mreze, kao sto Lik BG rece, pa da razumemo, ali velike su sanse da je sama mreza OK, jer je sve radilo bez IKAKVIH problema do ovog novog FW.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno