Šta je novo?

Targo Telekom

Šta se pomoću targo rutera može odraditi protiv posetioca koji je klonirao laptop MAC adresu i pokušava da nadje pass (pretpostavljam sa BT)
Zaključavanje na MAC adrese nemoguće zbog količine familije i prijatelja sa androidima...

Da potvrdim da i dalje postoji maltene svakodnevni problem sa DNS-om.
Trenutno je to sanirano(opet) i radi sa default DNS-om.
Nadam se da nece vise praviti probleme ali se za svaki slucaj i dalje prati situacija.

Nista oko DL/UP profila nije menjano ili smanjeno na bilo koji nacin, tj. i dalje se daje veci bandwidth nego sto je definisano paketom.

Nista oko DL/UP profila nije menjano ili smanjeno na bilo koji nacin, tj. i dalje se daje veci bandwidth nego sto je definisano paketom.

Ma to stoji nego se žale što im nisu duplirani torrent-i, meni su nekih godinu dana na paketu 24/12 torrenti išli po 6MB/s download, a onda jednostavno to prestalo pre par meseci i sada su oko 3MB/s, kao i sav ostali DL (ranije sam iamo 6MB/s za torrente, a sve ostalo oko 3MB/s).

Ali odavno ne skidam više toliko pa me ne potresa, napunih NAS od 9TB, pa sad biram šta skidam :)

Poslednja izmena:
napunih NAS od 9TB, pa sad biram šta skidam :)
Stvarno ne razumem sta radite sa tolikim materijalom ? Meni jedan prijatelj narezao 4-5 filmova jos pre 3 godine i jos ih nisam sve odgledao. A kad bi mi neko rekao da moram samo da odgledam 9TB... goru kaznu nebi mogao da mi smisli :)

9TB je jedva 30 filmova...
Nema tog NAS-a koji mi može pomoći, nakon gledanja ide Shift+Del :-(
Važno da imam članske karte gde treba :)

Au brate mili, od ovog Slikara mi je pije Loperamid svaki put. Covece, o kakvom kvalitetu usluge pricas? O kakvim ruterima(koji su inace zivi krs)? Imam jos milion pitanja za tebe i tebi slicne, ali me opasno smara svaki put da pisem. I o kojim greskama pricas? Oni nisu napravili gresku? Svojom krivicom? Tesko torima, tesko! Napravili su mnogo gresaka. Previse. Od samog pocetka. Ali, da su bar stali u nekom momentu.
Ruter je krsina ziva. Da su uzeli Eriksonov, to bi bila druga prica. Ovaj je smehoteka.
Pored svega sto si napisao, nije mi jasna ni tvoja logika. Kako mislis da u XXI veku, pored vec postojecis kablovskih operatera, Targo naplacuje ruter, optiku i ostale, nazovi, usluge? O cemu mi ovde pricamo? Toliko nelogicnosti u zivotu nisam procitao. Kakvo crno splajsovanje. Boze me sacuvaj. Ako hoces da preuzmes posao i klijente, ima da se trudis i radis noc i dan. Da das svoj maksimum i vise od toga. Mi to nismo dobili.
A da ne pricam o pismenosti tj. nepismenisti. Ne mogu vise da gledam i citam. Previse pametovanja, a gramatika i pravopis nidje veze. Cega se sve necu nagledati. Muka mi od Targo telekoma, muka mi od takvih kao sto si ti. Jasno je meni sve, ali pretera ga. Iskuliraj malo.
Daj Boze da za ovih 10 dana poprave sve i da vise ne dolazim ovde kako bih saznao i nadao se da ce sve biti okej.

Poslednja izmena:
Muka mi od Targo telekoma, muka mi od takvih kao sto si ti. Jasno je meni sve, ali pretera ga. Iskuliraj malo.
Daj Boze da za ovih 10 dana poprave sve i da vise ne dolazim ovde kako bih saznao i nadao se da ce sve biti okej.
Za tebe i tebi slicnog misljenja imam samo jednu molbu: navedi mi samo jednog provajdera koji nudi bolju vezu za istu cenu !
Pa citaj bre malo i ostale teme. Niko te ne tera da mislis isto kao ja, ali kad vec hoces da pobijes moju tvrdnju, navedi i argumente. I ovakav TT sa kvarovima ima bolji net od svih ostalih, eto neka kazu i ostali, nisu svi nezadovoljni kao ti, koji si verovatno imao neki bolji adsl do sada.
A o pismenosti necu sada, bilo bi previse. Dovoljno je videti tvoje komentare.

Moje komentare mozes slobodno da citas sa uzivanjem. Za razliku od tebe, 'ne znam' i sa mnom', pisem odvojeno. I jos mnogo toga. A i jos jedna je razlika - ne vodim zivot na ovom forumu.
Ne znam sta je za tebe dobra veza. Za mene je ona koja se ne prekida minimum 10x dnevno, a bar dva puta dok sam na skajpu sa rodjenom sestrom koja od skoro zivi u Australiji. Lepo je imati 30/15, ali me uvce boli za tu brzinu. Ako se secas, a verujem da ne zelis da se secas, KONSTANTNOST PRUZANJA SERVISA je prva stvar koju su nam garantovali. Optika, bla, bla.. To je jednostavan razlog mog prelaska na 'bolji i savremeniji' servis. Dalje nemam o cemu da pricam, a mogu do prekosutra da ti nabrajam argumente. Imam bar 20x vise istomisljenika, a takvih kao sto si ti je nekoliko. Pa ti racunaj ako znas matu.
A sto se tice usluge koju sam imao, mogu da kazem da je kablovski internet 10/1 bio vrhunski. Sa nekoliko prekida u isto toliko meseci. Uz veoma lako resavanje istih. Resetujes ruter i zavrsis posao. Znas sta imas i sta mozes da ocekujes. Ovde ne znas nista, a mozes da ocekujes i ono sto ne mozes cak ni da zamislis.
Pozdravljam te i zelim da pomognes Targo telekomu da se izdigne iz pepela. Ali na neki konstruktivniji nacin.

Na kraju moram da se uključim. Šta to NUDI Targo, a da može u razumnom roku od 7 dana počne da koristi? 0 brzinu po 0 ceni.

Targo je nekad nešto NUDIO. Ostali provajderi NUDE i dalje ma kakve cene bile.

Ja imam kod Telekoma 50/10 za 2400/mesečno. Dovoljno dobro?

Meni ne prekida 10x dnevno. Sve ukupno mi nije bilo toliko prekida za 1,5 godinu koriscenja. Imao sam samo jedan prekid od 2 dana, a posle toga po par minuta u mesecu ili dva i to je beznacajno. Koristim i ja skype za veze sa dva kontinenta i to u ful HD bez ikakvih problema. A ako ti je bolje na kablovskoj nego na optici, niko te ne prisiljava.
Poredjenje kablovskog modema od 20 grama sa ONT uredjajem nema nikakvog smisla. ONT se nije pokazao savrsenim, ali ne crkava i obavlja sta treba.

Na kraju moram da se uključim. Šta to NUDI Targo, a da može u razumnom roku od 7 dana počne da koristi? 0 brzinu po 0 ceni.

Targo je nekad nešto NUDIO. Ostali provajderi NUDE i dalje ma kakve cene bile.

Ja imam kod Telekoma 50/10 za 2400/mesečno. Dovoljno dobro?
Odakle takav paket kod njih? Zvuci odlicno...samo nigde to nisam video.

Video, ukapirao. Mada mislim da je ovde i razgovor o klimatskim promenama i klanju prasica sveza promena u odnosu na spamera Soboslikara. Da li je realno sta taj covek pise...

Optimizam Soboslikara svakako nije realan, deluje kao da je sin vlasnika ili neko interesno lice, nema tu dileme.

Sa druge strane, nama kojima net radi ok smo bukvalno privilegovani za ove pakete i ove brzine i u tom smislu kao veliki Ateista i protivnik svih religija moliću se svako veče pred spavanje kome god treba da ostane ovakva usluga ko god bio vlasnik.

Ljudi, i ja bas razmisljam sta je sa vama. Opet cu vam ponoviti, pogledajte ostale teme, pa onda nesto recite. Ovaj moj komsija iz bloka se hvali sa Telekomom, a ostali na forumu pisu nesto sasvim drugo:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?293462-Telekom-Srbija-VDSL&p=3630714&viewfull=1#post3630714
kako to lepo funkcionise kod njih ! :d

evo dalje, kako su presrecni njihovi korisnici koji su na adsl, od ovog posta pa do kraja stranice:

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-01-10-2012)&p=3631487&viewfull=1#post3631487

A o cenama... dovoljno ih je pogledati i uporediti sa cenama TT:
http://open.telekom.rs/home/Content.aspx?temp=0&sid=176&id=1449

E sad, mozda ja ne vidim dobro ili dobro ne razumem o cemu pise masa na forumu, pa me ispravite.

Evo sad sam pustio par torrenata i cini mi se da nema duple brzine. Ne prelazi 3MB, sto je ok za moj paket 24/12.

4 MB/s - paket 32/16, a išli su na 8 sa konstantnom ravno linijom (µTorrent).

Nema više duplirane brzine

Ja sam paket 24/12 i torrenti pice i do 6MB/s. Tako da ima duplirane brzine za p2p saobracaj.

Jel imao jos neko zivaca da ih okrene i podseti da je danas 19. FEBRUAR ?

Mačke se šure u februaru a koliko znam Ts prekopava celu Srbiju sa Vdsl-om,a ovi iz Targa su u zimskom snu još od prošle godine u ovo vreme kad pokupiše saglasnost za uvođene nevidljive Stealth optike.

Poslednja izmena:
Vrh Dno