Šta je novo?

Targo Telekom

Licenca za usluzni softver koji interno koriste, ili neka licenca za rad od strane drzavnih organa?

Ja imam 40mbit za 2150. Upload je lošiji u odnosu na TT, nažalost.

Šteta što je TT u ovakvoj situaciji, zaista. Ali moram da priznam da je jedna od retkih firmi koja 8 meseci nije imala nove ugovore a da nije propala. Paradoksalno zvuči, ali je upravo to što pokrivaju tako mali broj ljudi, tj. deo grada, razlog što su tu još uvek.

Da je u pitanju neka veća firma kao SBB ili Telenor, do sada bi masa već linčovala radnike po poslovnicama.

Druze moj, da ti odgovorim na ovaj post. Sami su se doveli u tu situaciju. Retki su sto se tice stvari koje su njima bitne, ali ih dosta stvari vezuje za ostale kablovske operatere. Firma im nije propala iz mnogo razloga, nama znanih i neznanih. Jedan od tih znanih je iznajmljivanje optickih vlakana stranim firmama, kojima signal prolazi kroz Srbiju. Sto opet dovodi do novog pitanja - Da li njih uopste boli uvo za nas, obicne smrtnike? Ima tu mnogo nerazjasnjenih stvari.
Druga stvar, nema nikakvih poslovnica, nema radnika, ne znam vise ni kako posluju. Znam samo da im funkcionise kontakt centar i to je to. A za ostalo cemo mozda saznati pocetkom tog famoznog februara, kada treba sve da proradi i bude na nekom 'visem' nivou.

Neka im je sa srecom! Amin.

Poslednja izmena:
Ljudi, pomagajte. Kako podesiti neki ftp server preko targovog ECI Ont-a?

Lako, ali taj ftpje dostupan samo unutar mreže :-(
Ako ti je potrebno da mu prolaziš spolja, to nije moguće, mora drugi ruter :-(

Februar sve blize i blize ima li neki novi, pravi info o zbivanjima mozda ?

Koji info ovde nisu pravi? Svi oni koji ti se ne svidjaju?

Svi oni koji zvuce retardirano izmisljeno bezveze a pritom su iz izvora koji su pouzdani koliko i moj sizofrenicni komsija ;)

Ja ovde ne vidim ni jedan takav info, a ni izvor kakav si opisao, ali ok. Ti znas bolje.

Ko procita malo u nazad vide ce da ce u februaru da obnove licencu da im radi program koji daje uvid ko ima mogucnost za uvodjene usluge.umesto da otvore prozor i sagledaju dokle im je domet.

Ko procita malo u nazad vide ce da ce u februaru da obnove licencu da im radi program koji daje uvid ko ima mogucnost za uvodjene usluge.umesto da otvore prozor i sagledaju dokle im je domet.

Cekaj, znaci navodno (da ne kazem satro) u pitanju je problem sa obnovom licence za aplikativni softver koji interno koriste?! LOL samo mogu da kazem... ako je to istina uopste :) Svaka firma ili pojedinac koji dozvoli luksuz da bude u tzv. 'vendor lock in' poziciji ne treba da postoji na trzistu... prosto takvi bivaju zgazeni od konkurencije tj. sami sebe uruse pa konkurencija samo slepo posmatra kako su ovi pucali sebi u nogu :d
Prosto je prica toliko smesna da prelazi u patetiku... :bottle::crash:

Pa izmedju ta dva datuma je februar. Znaci(kako su bar rekli) izmedju 1-28.2 ce "nesto" raditi, sacekajmo.

Koje godine?

Pa mislili su na ovu 2014, da li ce biti ili ne... pa to ja mislim sad niko ovde ne zna. Ajde da sacekamo taj famozni februar.

Има ли неко проблема са ОНТ-ом и линуксом?
Под виндоузом све ми ради како треба али када покренем Кнопикс 7.2 (било са ДВД-а, било са УСБ-а) или не види ОНТ а ако га види не отвара ниједну страницу на нету. Када се вратим на виндоуз морам да рестартујем ОНТ (ако одмах идем на вин. за тим нема потребе). Има ли ко идеју шта је упитању?

Немам појма шта све ово значи и да ли је то то.

knoppix@Microknoppix:~$ ifconfig -a
eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16:17:8f:a7:5f
inet addr:192.168.1.250 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
inet6 addr: fe80::216:17ff:fe8f:a75f/64 Scope:Link
UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:5 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:9 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:1440 (1.4 KiB) TX bytes:1194 (1.1 KiB)

eth1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:16:17:8f:a7:23
UP BROADCAST MULTICAST MTU:1500 Metric:1
RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:1000
RX bytes:0 (0.0 B) TX bytes:0 (0.0 B)

lo Link encap:Local Loopback
inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
UP LOOPBACK RUNNING MTU:65536 Metric:1
RX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
TX packets:14 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
collisions:0 txqueuelen:0
RX bytes:820 (820.0 B) TX bytes:820 (820.0 B)

OK, znaci da je vidljiva privatna IP adresa na eth0 interface-u.
Sad probaj komandu route -n da vidimo da li imas default rutu koja vodi van lokalne mreze.
To bi trebalo da je nesto tipa:
destination 0.0.0.0 gateway 192.168.1.1 ... interface eth0

Mislim da bi na knoppix-u trebalo da imas i neko programce NETCARDCONFIG koje pozivas iz shella pa mozes i tamo da unosis IP parametre

Becks, hvala na trudu i savetima.

Pise bas tako:

knoppix@Microknoppix:~$ route -n
Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 0 0 0 eth0
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0

Probao sam sa restartovanjem ONT-a i uspelo je, ovo pisem iz Knopiksa. :D
Naravno, bolje bi bilo da ne moram svaki put kada idem na linuks da gasim/palim ONT ali ako ne moze drugacije sta da se radi. Knopiks retko koristim, da makar malo upoznam linuks i kada mi vindouz nesto zabrlja (nece da obrise neki fajl ili folder i sl) tako da cu "preziveti".

Само да пријавим да данас нисам морао да рестартујем ОНТ ни на Кнопиксу ни на виндоузу. Све ради како треба. :)

Sta mislite, da li treba uvoditi Targo ukoliko bude mogucnosti?
Vec sam ih zvao u prosloj godini, rekli su mi da kod mene postoji mogucnost uvodjenja, ali posto vidim da firma nije bas u sjajnoj situaciji, zanima me da li se isplati prelaziti sa Beogrid-a na Targo?
Ne znam da li ovde ima korisnika Beogrid-a, ali mogu reci da su sasvim korektni, upload/dl su simetricni, retko kad zabode internet, jedino sto su za date brzine malo jace cene(to opravdavaju dl=upload).

Iskustva korisnika na različitim lokacijama (za isti ISP) nisu ista, i to je generalno pravilo kod svakog ISP-a, i za svaki vid pristupa, bilo da je xDSL, koaksijalni kabl, wireless ili drugi pristup. Kao što se može pročitati i na ovom forumu, ima korisnika Targo FTTH mreže kojima net / TV usluga ne radi dobro i koji imaju probleme, tako da niko ti od korisnika ne može reći kako će kod tebe da radi Targo, kao što ne može ni za bilo koji drugi ISP... Provajder sigurno zna ili može da proveri kvalitet usluge koju bi ti ponudio na tvojoj lokaciji, e sad dali će to hteti (i dali će biti iskren) pre nego što potpišeš ugovor, to je sad pitanje... Ja ti mogu reći da sam ja prezadovoljan, i jedina zamerka Targu je što se nije pojavio ranije na našem tržištu. Dobijam i veće brzine nego što zvanično piše u ugovoru (na papiru) što je na našem tržištu retkost, nikakvih problema, ping 0 ms u lokalu (u Targo mreži), bez oscilacija u brzini (osim da mi na kratko skoči protok naviše :D), ma jednom rečju dobijam sve blagodeti nove FTTH instalacije po pristupačnoj ceni. Ne tvrdim da će i kod tebe biti tako, ali eto samo navodim svoje utiske, bez preterivanja.

P.S. I ja sam pre potpisivanja ugovora sa Targom malo bio sumnjičav, pogotovu ako se pogleda cena, ali eto nisam se pokajao, rizik prelaska sa ADSL-a na FTTH se meni isplatio u svakom smislu.

Ако поново крену са радом, вероватно су решили неке проблеме које су себи натоварили и онда је сасвим ОК да узмеш њихове услуге ... под условом да не плаћаш ништа унапред. Нисам сигуран да ће ускоро да крену јер и не видим неке информације о целом случају ... или се заташкава или ће тек да се решава а од њих онда неће да буде ништа. Надам се да ће да прораде.

Vrh Dno