Pa jes... nemaju pare za tu jednu plocu, namerno drze ljude bez konekcije da im nebi naplacivali, 6 meseci se ceskaju po glavi bez ideje i ne znaju sta da rade ... Koje su to pretpostavke !
A za ove koji odmah "podvikuju" preko telefona kad imaju problem... nemam komentara. Sad ce oni odmah da premru od straha i da se sakriju u misju rupu, da ne ostanu bez 10 evra.
Ako ovde ima postenijeg provajdera, kome se ne svidja moze odmah da predje, ali izgleda da nema ni postenijeg ni jeftinijeg ni sa boljom vezom. Jeftinije je zbog nove moderne opreme kojoj ne treba 20 hiljada ljudi da bi radila, a bilo bi jos dosta jeftinije ako bi politicari smanjili apetit sto se tice poreza. Kako su mogle rumunske vlasti da smanje apetite, tako mogu i nase, a Rumunija je plus toga i mnogo zaduzenija zemlja. Ali, nasi bi ti naplatili i vazduh koji dises i da ga placas na dah, gram i svakog meseca, samo kad bi znali da mogu. I sad treba da pricamo o kraduckanju ? Pa eto, po Rumuniji se vidi sa koliko novca su provajderi zadovoljni, a sve ono preko 10 evra za najbolju ftth vezu ide drzavi, ako vec spominjemo necije "kraduckanje" i postenje.
Тотално си развукао дискусију и почео си да политизираш и да нас учиш основама економије а сам себи скачеш уста својим констатацијама.
A za ove koji odmah "podvikuju" preko telefona kad imaju problem...
Управо тако функционише добијање прекинутог интернета због фамозне плоче. Зовеш подршку и на крају озбиљно тражиш раскид уговора, сви које знам па и нови члан који се јавио тако је поново добио интернет, на исти начин и ја сам добио интернет. Помирљиви или они којима и не треба интернет чекају, једног дана квар ће бити поправљен.
Знамо се, врло добро знаш шта сам радио, у доба санкција плоче за рачунар и резервене делове разним каналима добављали смо из Италије, комуникационе картице су клониране то је урадила домаћа фирма и тако смо могли да убацујемо нове машине, дискови за РДБЦ набаљани су исто разним каналима.
Сад нема санкција Словенија је у ЕУ а Тарго не може да набави делове, чудно.
Sad ce oni odmah da premru od straha i da se sakriju u misju rupu, da ne ostanu bez 10 evra.
Основ пословања, од чега Тарго живи него од пружања интернет услуга а ти п*шаш на 10€. Колико то корисника плаћа само 10€, шта је са ТВ пакетом , шта је са ониома који плаћају 20€ у старту за бржи линк.
Шта је са људима којима је интернет неопходан , раде од куће или фирме? Да ли се тако послује оставиш их без интернета? Која је њихова алтернатива? чекање да интернет проради или закуп код још једног провајдера и лоад балансиг рутери.
Како је Тарго почео, увођење оптике није се плаћало. Теби како пишеш уводили су словенци а мени лале али за паре. Значи први талас увођење је било беспалтно а после тога плати па се клати.
Код склапања уговора обећано је и маил сервис, до данас немамо маил, да ли има неки провајдер у Србији који нема маил, неки нуде два или више маил налога.
X-Mailer: Microsoft Outlook 14.0 ово је њихов клијент, неозбиљно.
Шта је са ИПв6 адресирањем, сав ИПв4 адресни простор одавно је попуњен, шта кад они попуне свој. Онда иду преваре типа прокси сервера.
Да ли су нам пружили добар и брз интернет, јесу али то је кратко трајало. Овај квар нијер од летос јер је летос ишла акција баш код мене у крају.
Акција није успела ко је увео у првом налету увео је а остали по инерцији остају на оном што имају.
Постоје разне серије ОНТ рутера неки имају пропуст на порту 23, ко зна или прочита то ће поткрпити, ко не зна има да га дува.
Фирмваре за ОНТ се убацује даљински , мени није ништа пореметио сем ДХЦП који је и небитан ако знаш, некима долази до прекида везе.
Скоро сви рутери имају поготово ТП-Линк имају фирмваре који можеш да сам мењаш, убацујеш онај који теби највише одговара.
Јузернаме и пасворд не може да се промени на ОНТ рутеру, то је прво што сам мењао на осталим рутерима.
Да ли Тарго као фирма која треба да буде лидер у овим крајевима треба на својој страници да објави шта је разлог толиког прекида интернета и да се извине
корисницима. Треба, то су основни елементи пословног понашања које ти заборављаш, намерно или ненамерно.
Поредиш СББ, они су колос према Таргу, имају инфраструктуру по целој Србији, Кабловску ТВ и интернет. Тарго је развукао оптику али она је бескорисна ако је не
упосле а то све стоји.
Како је развлачена оптика по Н.Београду, копано је плитко по унутрашњим саобрачајницама у блоковима. Шта кад се пред неке изборе политичари одлуче да поткре неку рупу на тим локалним саобрачајницама, оде оптички кабел у п.м.

:wave: