Šta je novo?

Targo Telekom

Koliko si ti decko opterecen drugim provajderima i tim uporedjivanjem da je to strasno. Jel imas mogucnost da koristis TT, imas onda brate vise sjasi ljudima sa ledja i pusti ih da koriste i da uzimaju ono sto mogu, jer niko od njih nece da placa skuplje zato sto mu se novci gade u rukama nego zato sto je na to prisiljen od strane drzave koja ovakve stavri dozvoljava i tolerise a drugo sto prodavci u svim oblastima ovo iskoristavaju maksimalno koliko mogu jer znaju da drzava je prva koja to radi pa kada mogu oni sto ne bi i ostali malo se ogradili o svom dzepu.

A samo vreme ce pokazati sta se desava sa TT i hoce uopste opstati ili ce objaviti bankrot i staviti katanac na vrata a vama svima samo preko noci pogasiti net i tv, koliko vidim i citam pitanje je samo dana kada ce se to dogodi.

Ali sta se ti iz Novog Sada javljas, to mi nije jasno. Ajde da je Novi Sad najavljen kao sledeci grad, pa da se informises i da sledujes forum i tako dalje. Ali NS sa Targom za sada nema apsolutno nikakve veze. Kao sto ja ne gledam ni jedan od thread-ova za SBB, Radijus, itd... zato sto nemam mogucnost da ih uvedem u Staroj Pazovi, tako bi i ti mogao da zaobidjes ovu temu dok ti se mogucnost ne pojavi. Ajde ovi sto su potpisivali ugovor i njihovu nervozu i bes razumem. Ja sam imao srece pa sam relativno brzo dobio sve prosle godine u ovo vreme i od tada se ne zalim.
A ovaj poslednji deo posta je tipicno "da komsiji crkne krava". Pa, ako mi i crkne krava, uzecu neko tele pa cu sacekati da poraste, ili cu kupiti *****ke i jescu piletinu. ***, gladan necu umreti, a isto tako bez interneta necu ostati, bez obzira koji imao. Trenutno imam Targo i srecan sam, kada i ako ga ne budem imao, onda ***, sta da se radi.

EDIT:
Lol, ladno je K-o-k-o-s-k-a banovana rec :D

Poslednja izmena:
Vidis, ja nisam zloban kao ti, evo ti jedan programcic da ubrzas net i da ti bidne lakse: http://www.sordum.org/7952/dns-jumper-v1-0-5/

Samo ljakse moze da veruje da ce puten nekih free programa uspeti da poveca brzinu neta a da istu nije platio.

A do sada si mi vise puta dokazao da imas IQ na visini sobne temperature u zimskom periodu sa otvorenim vratima i prozorima na kuci.

Ali sta se ti iz Novog Sada javljas, to mi nije jasno. Ajde da je Novi Sad najavljen kao sledeci grad, pa da se informises i da sledujes forum i tako dalje. Ali NS sa Targom za sada nema apsolutno nikakve veze. Kao sto ja ne gledam ni jedan od thread-ova za SBB, Radijus, itd... zato sto nemam mogucnost da ih uvedem u Staroj Pazovi, tako bi i ti mogao da zaobidjes ovu temu dok ti se mogucnost ne pojavi. Ajde ovi sto su potpisivali ugovor i njihovu nervozu i bes razumem. Ja sam imao srece pa sam relativno brzo dobio sve prosle godine u ovo vreme i od tada se ne zalim.
A ovaj poslednji deo posta je tipicno "da komsiji crkne krava". Pa, ako mi i crkne krava, uzecu neko tele pa cu sacekati da poraste, ili cu kupiti *****ke i jescu piletinu. ***, gladan necu umreti, a isto tako bez interneta necu ostati, bez obzira koji imao. Trenutno imam Targo i srecan sam, kada i ako ga ne budem imao, onda ***, sta da se radi.

Cek da necu mozda tebe ili nekoga od moderatora da prvo pitam jel smem da komentarisem u ovoj temi? A kao drugo jesu ovi iz TT tebi javili da NS nije sledeci grad u kojem bi pruzali svoje usluge? To niko ne zna koji je sledeci grad u koji bi krenuli ali logicno je da krenu prema NS-u i Nisu jer posle BG mi smo najveci gradovi u Srbiji a dok dodju do nas usput da prikljuce jos kojeg korisnika ako se izjasni da hoce.

A trece ja nisam reko da im zelim da stave katanac na bravu i da vam iseku net ali kako se stari odvijaju nista nije nemoguce, jer kako samo vec vise puta naveo u najsoj drzavi je nemoguce moguce a moguce nemoguce. I dzaba nagadjanja koji je pravi problem i sto nema novih korisnika na TT jer mi to necemo nikada saznati.

Te price oko OTN-a su samo price i ko zna jel su uopste istinite ali kako kod nas u drzavi je sve moguce i nemoguce morali su da puste neku buvu da se umire strasti oko svega toga. A pravi problem moze da bilo sta, pa cak i neka najbanalnija situacija tipa da nisu platili taksu od 100 dinara i da im je racun zamrznut ili vec tako nesto. Ali da imaju neki ozbiljan problem imaju samo se o tome cuti.

Samo ljakse moze da veruje da ce puten nekih free programa uspeti da poveca brzinu neta a da istu nije platio.

A do sada si mi vise puta dokazao da imas IQ na visini sobne temperature u zimskom periodu sa otvorenim vratima i prozorima na kuci.

Tebi ne moze nista da se dokaze, to mi je jasno pa i ne pokusavam. I sve sto si napisao govori samo o tebi.

Te price oko OTN-a su samo price i ko zna jel su uopste istinite ali kako kod nas u drzavi je sve moguce i nemoguce morali su da puste neku buvu da se umire strasti oko svega toga. A pravi problem moze da bilo sta, pa cak i neka najbanalnija situacija tipa da nisu platili taksu od 100 dinara i da im je racun zamrznut ili vec tako nesto. Ali da imaju neki ozbiljan problem imaju samo se o tome cuti.

Hehe, ne znam sta da ti kazem za prvi deo tvog posta :D a za drugi odmah da ti kazem da mislimd a gresis, 99,99% su problem ONT, racun im nije u blokadi evo ti na sajtu NBS (http://www.nbs.rs/export/sites/default/internet/latinica/67/pn.html pa kucaj maticni broj Nube 20634847), taksu da nisu platili je skoro nemoguce zapravo fakticki je moguce ali to nije problem jer to nebi platili samo da nemaju para na racunu ili da su u blokadi, a vidis gore da nisu, vidi nemaju oni sad nesto tehnici da urade jer su sve uradili kod ovih ljudi koji su potpisali ugovore znaci samo da se instalira oprema i da se izvuce u stan optika, jedino sto je moguce je ONT, da nisu platili ljudima koji vrse ugradnju pazi i to pod uslovom da nisu radnici targa jer da jesu nemaju kome sta da placaju, da su prikljucili sve sa kojima su potpisali i da se dalje ne sire onda je neki ozbiljniji problem od ONT(dozvole, pare za rad...) ovako ljudima kojima trebaju da prikljuce trebaju samo ONT da bi bili pusteni, ne treba im nikakva dozvola, taksa, pa cak i da im treba taksa platili bi jer ovi sto su prikljuceni ce placati uslugu...itd da ne duzim, ali to sto si naveo kao razloge to siturno nisu, prostom logikom i uvidom u poslovanje kod APR i NBS dolazis do zakljucka da to sto si rekao nije u pitanju.

Ne znam da li ti to ironicno ili ne ali ja pokusavam svojim znanjem i iskustvom da pomognem ljudima ovde na ovaj ili onaj nacin.
Ukoliko nije ironicno, TNX :D

Kakav je ovo nacin, vec 26 sati niko nije opleo po TT? Ajde malo energije ljudi. Nova genijalna (apsolutno beznacajna) informacija: Brojevi od trojice komercijalista koji su bili tu u kraju i radili maj-jun na ugovorima, nedostupni :).

Evo meni danas stigla ponuda od Pošta NET-a...kombinacija KDS + kablovski internet, brzine 2048/256 za 1din prva 3 meseca i brzinom povećanom na 6144/512, a nakon prva 3 meseca cena 1.800din mesečno, a drugi paket je 6144/512, u prva 3 meseca povećana brzina na 10Mb (ne piše za upload), a nakon promotivnog perioda cena 2.100din mesečno. Druga kombinacija jeste KDS + ADSL, paket 2048/320 za 2.040din mesečno posle promotivnog perioda i 6144/1024 za 2.340din mesečno posle promotivnog perioda. Šta reći :D

Kod mene su nesto petljali po zgradi ,i koliko vidim samo su dovukli kabl i nikakve informacije ne daju od tada..

Evo meni danas stigla ponuda od Pošta NET-a...
kombinacija jeste KDS + ADSL, paket 2048/320 za 2.040din mesečno posle promotivnog perioda i 6144/1024 za 2.340din mesečno posle promotivnog perioda. Šta reći :D
Paket Mesečna cena (bez ugovora) (12 mes.) (24 mes.)
2 Mb (2048/320) 2.040 1.800 1.740
6 Mb (6144/1024) 2.340 2.100 1.920
10 Mb (do 10240/1024) 2.700 2.520 2.340

Izgleda da ipak rade na širenju?

Prilozi

• uploadfromtaptalk1380130132820.jpg
    uploadfromtaptalk1380130132820.jpg
    52.6 KB · Pregleda: 264
Znaci taj ulaz (kockica :wave:) nije dao saglasnost kada su pre nesto vise od godinu dana tu prosli. U principu samo prave i spajaju vertikalu u zgradi sa vec postavljenom optikom dole u garazi. Sitno, ali lepo da znamo da su zivi.

Jos da cujemo da su nekoga spojili na mrezu...

Ako je istina da nemaju ONT-ove, i da ih neće skoro imati, sumnjam da bi ovo radili. Želim da verujem da je ovo dobar znak, kao što i Targu želim sve najbolje :)

Pa posle tvog posta sam otisao da se "prokuckam" sa Targom, s obzirom da bi se uskoro usudio da ponovo probam da sklopim ugovor sa njim (pre godinu dana su me zavlacili 4 meseca pa sam ih otkacio). Medjutim, komunikacija sa potencijalnim klijentima im nije jaca strana jos uvek...

20:01:19 Molimo Vas za malo strpljenja dok se ne uspostavi veza sa operaterom...
20:01:19 Visitor: Dobro vece,
Zamolio bih vas za sto konkretniji odgovor vezano za prikljucenje novih korisnika...
20:01:41 Operater TARGO Telekom je prihvatio Vaš zahtev.
20:03:11 TARGO Telekom: Poštovani, sve informacije vezano za tehničke mogućnosti priključenja vaše zgrade na OKDS možete dobiti u call centru 011/715-44-00.
20:04:37 Visitor: Niste procitali pitanje. Zgrada je prikljucena, samo je pitanje da li ste dobili opremu za korisnike?
20:08:27 TARGO Telekom: Poštovani niste naveli ulicu i broj.
20:10:48 Visitor: *** Novi Beograd
20:11:43 TARGO Telekom: Na žalost nemamo povratnu informaciju u ovom trenutku kada će zgrada biti povezana.
20:13:16 Visitor: Povratna informacija: Zgrada povezana, prvi komsija koristi vase usluge. Da li imate opremu za korisnike?
20:30:45 Operater TARGO Telekom nije više sa Vama.

Ovo me podseti na vic...Zove kum kuma i krene razgovor...gde si bre kume, šta ima kako je...evo nije loše, kako si ti...dobro sam i ja, kako žena deca...evo dobro su hvala bogu, kako su tvoji...ma isto su dobro, nego da te pitam, kad ćeš da mi vratiš onih 100 evra što sam ti pozajmio...korisnik trenutno nije dostupan, molimo pokušajte kasnije, hvala hahaha :D

Nemaju možda ONT uredjaje, ali imaju optičke kablove pa se sire. Nadam se da će se uskoro sve razrešiti.

С обзиром на то да по свој прилици прате шта се пише у овој теми, било би крајње време да дају неко конкретно обавештење. Не мора да садржи тачне рокове али барем да објасне у чему је проблем. Овако одбијају евентуалне кориснике.

Сва срећа па мени и даље све ради одлично, и нет и ТВ. Само да остане тако, не знам како бих се вратио на претходну комбинацију и АДСЛ. Преживео бих али то би било са коња на магарца.:smash:

Ali stvarno je greh da 99% ljudi jedini problem sa njima ima sa komunikacijom i sa zavlacenjem. Firma koja je mlada, koju konkurencija saplice na svakom koraku i koja treba da se bori za svakog korisnika, non stop tera ljude od sebe, kao da ne zeli nove korisnike.

Ja sam vec pisao o tome pre godinu dana. Mene su zavlacili 4 meseca sa "do kraja meseca". Za ta cetiri meseca sam ostavio kontakt informacije bar 10 puta, nikada me niko nije nazvao. Na kraju sam odustao i produzio ugovor sa trenutnim ISP-om.

Nedavno sam se raspitivao kao poslovni korisnik za firmu u kojoj radim. Ostavio sam podatke i dobio obecanje da ce se komercijalista javiti u roku od 48 sati sa informacijom o tehnickim uslovima. Posle nekoliko dana pozovem ja njih ponovo i kazu: "Mi nemamo takav zahtev registrovan u sistemu. Ostavite nam vase kontakt podatke pa ce vam se neko javiti u roku od 48 sati...". Sta vise reci kad je Telekom proverio tehnicke mogucnosti i dostavio ponudu za manje od 48 sati od prvog kontakta...

Svejedno ja im zaista zelim svu srecu, iz potpuno sebicnih razloga, jer samo konkurentnost moze da nam donese napredak u usluzi.

Dosta su se trgli ostali provajderi od kada se TT pojavio. Pre TT su bili tako lezerni, jednostavno nisu prstom mrdali. Imali su svoje stado i nista ih nije zanimalo.

SBB se nije nešto uzbudio, zadnje ubrzanje je bilo u martu prošle godine ....

Hehe, kako nije, pa pustili su SBB Fiber Power FTTB uslugu u čitava 2-3 naselja u Beogradu :)

Da ne bude da nemaju i oni optiku.

Poslednja izmena:
Upravo sam to hteo da napišem, mada je Telekom kod mene u ulaz uveo neku opremu, ali od toga ništa. Ne mogu ni Targo da dovedem u ulaz iako im vod prolazi kroz celu ulicu. I sada gledam novi cenovnik SBBa i sve mi je jasno - duopol i karteli na delu.

Još uvek najkvaliteniji i najbrži u Srbiji. Inače, komšija mi se juče zahvaljuje što sam ga još pre osam meseci naterao da ostavi ptt i pređe na Targo, naša sreća utoliko veća kada pročitam vesti da Targo već duže vreme ne priljučuje nove korisnike.

Uhvatili smo i taj brzi voz. :)

Inače da li neko ima info kada su poslednji put priključili nekog novog korisnika, sećam se da sam ranije viđao kombi vozila sa Targo nalepnicom, a sada ne vidoh ni jednog.

Како бре добијате тако мале пингове, мени ни за Тарго не пада испод 20.

Znaci taj ulaz (kockica :wave:) nije dao saglasnost kada su pre nesto vise od godinu dana tu prosli. U principu samo prave i spajaju vertikalu u zgradi sa vec postavljenom optikom dole u garazi. Sitno, ali lepo da znamo da su zivi.

Jos da cujemo da su nekoga spojili na mrezu...

Za nas u Mirijevu su mrtvi da mrtviji ne mogu biti.

Како бре добијате тако мале пингове, мени ни за Тарго не пада испод 20.

Zato što testiraju na Targovom serveru, što mu dodje kao LAN.

SBB se nije nešto uzbudio, zadnje ubrzanje je bilo u martu prošle godine ....
SBB je na tronu trenutno i boli ih patka za sve. Njih trenutno koristim u firmi i svakog meseca bar po 2-3 prekida minimum na ceo dan. Zato sam i trazio aternativu u Targu.

Upravo sam to hteo da napišem, mada je Telekom kod mene u ulaz uveo neku opremu, ali od toga ništa. Ne mogu ni Targo da dovedem u ulaz iako im vod prolazi kroz celu ulicu.

Telekom (kako mi je objasnjeno na drugom forumu) samo razvlaci optiku od centrale do zgrada, a u zgradi se dalje koristi stara instalacija sa paricama. I kod mene su navodno to uradili, ja nisam nista primetio, ali sve je i pre toga radilo OK.

Zato što testiraju na Targovom serveru, što mu dodje kao LAN.

Pa nije samo na Targo serveru (speedtest.net) ping "nula", ja sam testirao (u Srbiji) i na "Telekom Srbija" serveru i isto je (često) ping 0 ms. I to sve preko wi-fi na lap-topu udaljenom 15m od wi-fi rutera :D

Nazad
Vrh Dno