Šta je novo?

Targo Telekom

mda, u pravu ste. s tim sto bi ikom ipak trebalo zvati ajkom, iz ociglednih razloga :)

Sve radi kako treba i dalje. Cak i neki novi kanali su se pojavili ovih dana

Nisu ubacili FARMATV? Sramota!

Imas ga na IPTV-u :p

To je bila ironja, prijatelju :)
Ubacuju po direktivi besmislene kanale, da bi dokazali da su zivi. A o bitnim stvarima ne vode racuna.

Me nemoj i je bitno da sve radi kako treba. I dalje imam vise od onoga sto placam i sto sam poptisao.

To je bila ironja, prijatelju :)
Ubacuju po direktivi besmislene kanale, da bi dokazali da su zivi. A o bitnim stvarima ne vode racuna.

Kako kome, meni je besmileno da mi ubace SportKlub pošto ne gledam TV uopšte.

S druge strane, Nick Jr. tj. još jedan dečji kanal je super, imam još jedan kanal za klinca, lakše ga uveče smirimo i uspavamo. Žao mi samo što nikako ne ubacaju Disney Junior, klinac voli Mickey Mouse Clubhouse imalo smo to na PTT KDS-u, pa sad skidam s neta.

Žena kaže da joj je Pink Comedy sasvim OK.

Nekom besmisleno, nekom odgovara. Ne mogu se meriti po svima.

Poslednja izmena:
Prijateljski savet iz ličnog iskustva. Ne navlačite dete na crtane. Skidanje sa te "droge" je bolno i dugotrajno.

Pogotovo sa današnjih crtanih filmova...ne zna se koji je gori...

Pa klinac uglavnom voli da gleda Paju Patka i Miki Mausa, one stare sa RTS, tj. sa našom sinhronizacijom. Sem toga Miki Mouse Clubhouse i Mašu i medveda, fenomenalni ruski crtani, nisam skoro video da je neki bolje urađen.

Ove Pokemone i ostale karakondžule i ne gleda niti mu ih puštamo. A gleda umereno, ako iole ima snage u telu, TV mu ne drži pažnju ni 2 minuta i stalno je aktivan, tako da ne brinem previše.

Više crtanih odgledam ja nego on.

Poslednja izmena:
Džaba Targu novi programi i poboljšana ponuda kad su prevaranti. Još 04.06. sam potpisao ugovor sa njima. Reče momak koji je došao kod mene da potpišem ugovor "zvaće vas kolege za 10 dana da se dogovorite kada da dodju". Prošlo više od 3 meseca. Zvao sam nekoliko puta. Zbunjene devojke iz njihovog call centra svaki put mi lažu i pričaju drugu priču. Pre tačno mesec dana sam zvao i predstavio se kao novi potencijalni korisnik. Na moje pitanje koliko dugo se čeka na priključenje, dobijem ko iz topa odgovor da se čeka maksimum mesec dana. E, kad sam rekao da ja čekam više od 2 meseca, počelo je izvlačenje, trtljanje, laganje i uskakanje samoj sebi u usta. Te sezona godišnjih odmora, te sigurno ću biti priključen uskoro, te stvarno je priključenje mesec dana maksimum i nema šanse da oni koji sada potpišu ugovor budu priključeni pre mene, te mogu samo 15 korisnika dnevno da priključe jer nemaju dovoljno ekipa, te imaju veliku navalu. te nema veliki broj ljudi koji čekaju. Devojka se toliko spetljala kad sam je uhvatio u laži da više nije znala šta priča. Evo, prošlo je mesec dana od kad sam ih zadnji put zvao, tj. tri i po meseca od kad sam potpisao ugovor i još mi se niko ne javlja. Za to vreme ja već 3 meseca nisam produžio ugovor sa mojim starim provajderom i zato jer nemam ugovor na 12 ili 24 meseca plaćam najskuplju mesečnu pretplatu za internet. Jad, beda i sramota.

Poslednja izmena:
Ljudi preterujete. Kada se TT pojavio, mnogi su ga pljuvali pre nego je sto su krenuli prvi ugovori. Pojavile su se i zabrinute komsije kao i klasicno nepoverenje koje je prisutno kod nas. Sad se moze reci "ko reskira, profitira". Prvi korisnici su i dalje zadovoljni korisnici. Firma je upala u probleme i to je da kazemo i normalno. Mogao bi TT da kaze krivi su korisnici, mi damo sve besplatno, udjemo u ulaz, damo ekstra uslove, a od 30 stanova prijave se samo 2. Ispada da su se precenili i dobili manje korisnika nego sto su ocekivali.
Ljudi su besni sto je TT rekao da ce doci, ali eto nije uspeo. Pa i politicari svasta pricaju, doktori, naucnici pa nista. Ko nije nista platio, nema tolikog razloga da se buni. Opet svetla tacka kod tih nezadovoljnih korisnika je ta sto imaju optiku u ulazu pa je logicno da ce pre ili kasnije dobiti uslugu. Ili ce TT poceti da se siri ili ce ga neko kupiti. Opet je bolji polozaj onih sa instalacijama u zgradi u odnosu na ostale. Sta da pisu korisnici iz Brusa, Nisa, Leskovca? Kad ce optika kod njih?

Pazi 101% se slazem sa tobom i ja sam takvog misljenja, ALI opet razumem i ove korisnike koji su potpisali ugovor sa TT otkazali ugovor kod starih ISP(sad placaju vecu cifru) ovi ne dolaze 3 meseca oni placaju punu cifru jer nisu na ugovoru kod starog ISP, tako da razumem i te ljude, ALI opet vi koji ste potpisali vi ste prvi koji ce dobiti optiku u odnosu na one koji nisu, a da ne pricamo o ovima u Brusu, Nisu.... sto je napisao error974
Verujem da bi TT najvise voleo da svima moze da ukljuci sutra, ma sta sutra danas optiku, ali ne idu stvari onako kako mi zelimo vec onako kako mora.
Ja razumem i jedne(TT) i druge.

Ja razumem i jedne(TT) i druge.

Ja razumem TT jer je taj posao u koji su se upustili jako veliki i potreban je ogroman broj ljudi da bi sve islo glatko i bez problema. Nis, Leskovac, Novi Sad, Cacak i ostali vec imaju kabl TT u tranzitu, a kada ce stici da postave lokalnu mrezu to jeste veliko pitanje jer je i za to potreban veliki novac, a kredite su verovatno vec potrosili na dosadasnju instalaciju. To je mreza u izgradnji i "zalogaj" je veliki i treba to razumeti. Ako bih posao od sebe da sam ja na njihovom mestu, svakako da bih pre prikljucivao one zgrade gde ima vise prijavljenih klijenata. A ko nema strpljenja da ceka, pa ni do sada nije imao bolji net i neka se pomiri sa istim skupim netom i za u buduce. Ja tvrdim da se isplati istrajati u cekanju, pa kad stignu, jer ces imati prvo upola jeftiniju pretplatu i duplo kvalitetniju vezu i to je onda reseno pitanje neta za duzi niz godina.

Al ste bre nestrpljvi.

Ja sam ADSL zahtev Telekomu podneo oktobra 2008. Javili su mi se negde maja 2010. da mi je zahtev odobren i da mogu da idem po opremu. To je nekih godinu i po dana. Naravno rešio sam to na drugi način u međuvremenu.

Neću da branim TT, ako vam ne odgovara da sečekate kod njih, ne morate. Obnovite ugovor kod starih provajdera, raskinite sa TT-om i mirni ste.

Ako već želite optiku moraćete da saćekate TT ili da neki drugi provajder pusti optiku, za šta je verovatnoća kod nas nažalost jako mala.

Ljudi su izgleda zaboravili godine i decenije tokom kojih su imali dvojničku telefonsku liniju, pa kad komšija zalegne na telefon onda čekaš da oslobodi liniju pa ti prođe mladost :D ja sam više od 2 godine čekao da me razdvoje od dvojnika kako bih mogao da podnesem zahtev za ADSL kod Traljakoma, a da ne pričam o tome što je ćale 20 godina slao molbe i zahteve za razdvajanje od dvojnika i odgovor je uvek bio isti...Trenutno ne postoje tehnički uslovi za to.

A ja sam skoro cele prosle godine bio na mobilnom netu koji je dosta skuplji i mnogo losiji, ali nisam hteo da odustanem. Bilo mi dozlogrdilo zaj....... raznih provajdera i cak sam jedno vreme hteo da predjem na satelitske veze. I vidim neku "jaku" reklamu sbb i odem do njih... prvo sam se nacekao, a onda su mi rekli: sakupite zahteve vise od pola stanara vase zgrade za uvodjenje nase kablovske i doci cemo :) Ali to ne pisu po reklamama :d Pitao sam bio i ptt net, ali onda nisu hteli ni da razgovaraju o necem manjem od ugovorne obaveze od godinu dana, a evo sada nude i pakete bez ugovora ali malo morgen sto reko cika Sloba, mene sada nema, aufiderzen :D Vec se polako spustaju na zemlju, TT im ocigledno malo sabija rogove, pa sad nude sve vise i jeftinije samo da ne ispadnu iz igre. Drago mi je da trziste polako pocinje da funkcionise.

Poslednja izmena:
Ja razumem TT jer je taj posao u koji su se upustili jako veliki i potreban je ogroman broj ljudi da bi sve islo glatko i bez problema. Nis, Leskovac, Novi Sad, Cacak i ostali vec imaju kabl TT u tranzitu, a kada ce stici da postave lokalnu mrezu to jeste veliko pitanje jer je i za to potreban veliki novac, a kredite su verovatno vec potrosili na dosadasnju instalaciju. To je mreza u izgradnji i "zalogaj" je veliki i treba to razumeti. Ako bih posao od sebe da sam ja na njihovom mestu, svakako da bih pre prikljucivao one zgrade gde ima vise prijavljenih klijenata. A ko nema strpljenja da ceka, pa ni do sada nije imao bolji net i neka se pomiri sa istim skupim netom i za u buduce. Ja tvrdim da se isplati istrajati u cekanju, pa kad stignu, jer ces imati prvo upola jeftiniju pretplatu i duplo kvalitetniju vezu i to je onda reseno pitanje neta za duzi niz godina.
Pa dobro ja sam sve to rekao i rekao sam da razumem i jedne i druge a ti samo jedne razumes, verovatno ni ti nebi bio blagonaklon da te tako zavlace tri i kusur meseci kao ovog lika sto zavlace, pa on pravi istragu svoju zove kao nov korisnik pa onda kaze da je strari bla, bla...
Ja kapiram TT treba para za sirenje oni su u buli napadaju ih sa vise strana, a sad nema ko da ih stiti kao ranije, da ne idem u politiku.
Opet kazem razumem TT i razumem ove sto su potpisali, obe zainteresovane strane su ovako na gubitku to je sigurno.

Al ste bre nestrpljvi.

Ja sam ADSL zahtev Telekomu podneo oktobra 2008. Javili su mi se negde maja 2010. da mi je zahtev odobren i da mogu da idem po opremu. To je nekih godinu i po dana. Naravno rešio sam to na drugi način u međuvremenu.

Neću da branim TT, ako vam ne odgovara da sečekate kod njih, ne morate. Obnovite ugovor kod starih provajdera, raskinite sa TT-om i mirni ste.

Ako već želite optiku moraćete da saćekate TT ili da neki drugi provajder pusti optiku, za šta je verovatnoća kod nas nažalost jako mala.

Jedini je problem sto ovi sto su potpisali zele na bolje a niko da im kaze kad ce biti prebaceni na bolje, a ne zele da se vrate na staro jer ako potpisu ugovor i TT ih posle mesec dana zove da ih poveze, koce da plati starom ISP-ju penale od 11 meseci, neces ti nego taj koji se zalio da mu TT ne dolazi. Znam ja da nikog ne boli kad daje tudji novac, ali stavite se u njegovu kozu, da ima para za bacanje verovatno bi obnovio sa straim, pa ako mu se za tih 12 meseci javi TT odhebo bi stare i placao TT, ali predpostavljam da nema para za bacanje i zato se covek zali.
Opet kazem razumem ga(iako vas vecina ne razume, zanimljivo to su bas korisnici koji su vec na TT) ali razumem i TT, pa oni su tu zbog para(TT) ne zato sto vole nas, e sad zasto je problem i sta je problem to je sad veliko pitanje, ja predpostavljam da je novac problem, ali to ne kapiraju ljudi koji jedva cekaju da im se pusti signal.
Ja kao neutralan(niti imam TT niti sam potpisao) evo dajem najrealnije sagledavanje ovog problema, ostali ste svi subjektivni, ovi sto su potpisali pljuju ove sa kim su potpisivali, a vi koji imate TT "pljujete" i kazete pa sto ste nestrpljivi(zaboravljaju sebe), ako ne odgovara nemoj da cekate....
Samo opusteno ljudi nije net ni TT sve na ovom hebenom svetu, ima i pametnih stvari samo treba znati gde traziti :)

Ljudi da li ima neko informaciju, jesu li oni u poslednja tri meseca prikljucili makar jednog novog korisnika i pustili mu internet. Intresuje me da li rade nesto, pokusavaju, bore se ili samo cekaju i daju lazna obavestenja na telefonu.

Ma u TT grese sto ljudima obecavaju za 10 dana, a onda ne mogu da stignu ni za 3 meseca. To je zbog neke njihove prevelike zelje da sto pre nakupe sto vise klijenata i to je razumljivo, ali to ljude iritira i ja ih razumem i jedne i druge. Treba ljudima reci iskreno za kad planiraju i da racunaju i sa oscilacijama u rokovima plus/minus, pa bilo to 3, 4 ili 6 meseci i ljudi bi bili strpljiviji na taj nacin i uskladili bi termine u vezi otkazivanja ostalim provajderima. Ja sam im lepo i napisao kad su trazili misljenja pretplatnika, da bi bilo dobro da otvore neki forum na svom sajtu i da na njemu mogu da se procitaju objasnjenja dokle su stigli sa radovima u kom delu grada, a i da se nadju i druge korisne informacije. Ovako kako sada funkcionise, ljudi zovu kol centar i one devojke stalno ponavljaju sta im je receno. Najteze pada kad te neko drzi u neizvesnosti i bas zbog toga ljudima puca film i menjaju misljenje i odluke, ali to nije kod nas nista novo jer nisu ni drugi mnogo bolji po tom pitanju. Danas ti svi obecavaju kule i gradove i svi lazu i zato treba biti pribran i odluciti sta ti vise odgovara a sta ti ne odgovara. U sustini, svakome odgovara da ima brzu i pouzdanu konekciju po najpovoljnijoj ceni i to je to. Kad resavas neki problem resis ga kako treba, a ne da se cimas godinama oko toga.

Bez ONT-ova teško, a da su dobili ONT-ove verovatno bi već znali, tj. bilo bi novih korisnika koji pitaju kako da se ONT prebaci u bridge mod ili što nema liste wifi klijenata i sl.

@dusman13: ja razumem njih dobro, ali shvati da ti tražiš od nekog da ti garantuje nešto u budućnosti što ne zavisi samo od njega. Ja sam mogao da prošle godine obnovim ugovor i da manje plaćam. Namerno nisam to uradio, čekao TT, plaćao sam punu cenu od maja kada su najavili do kraja oktobra kada je TT stvarno i došao - to je bila moja odluka.

Mogao sam i da izaberem nekog drugog, da sam izabrao drugačije sada bih imao lošiji net - al opet stvar procene.

Ko kad bi otišao kod brokera i kažeš mu hoću da kupim samo one akcije koje će se duplirati ove godine :) Da tako može, svi bi to.

Il nek raskinu ugovor i uzmu akciju kod starog ISP-a ili čekaju da TT ih poveže. Al' zadnjih X strana ove teme se pretvorilo u šta da radim šta da radim? Hteli bi i optiku i da iskoriste akciju kod starog ISP-a. Jel treba neko od nas da donosi osluke u njihove ime?

TT je očigledno u problemu sa nabavkom opreme, tako da očigledno nije dobra opcija za one koji nemaju strpljenja. Neizvesna je situacija kojim će putem ići, može i da dođe neko strano ulaganje pa da opet krenu da se šire, može da ih otkupi neki naš ISP, a možda i sami reše probleme.

Za sve koji nisu pogledali, svi naši ISP-ovi su ovakvi:

http://www.youtube.com/watch?v=xcd7iWFbBzQ

Poslednja izmena:
"TT je očigledno u problemu sa nabavkom opreme..."
-----
Ne bih ja reko da je to danas problem, narucis iz Kine i stize za nedelju dana. Mislim da ce pre biti da ih koci nasa administracija, promenila se vlast, nema vise Dulica, korumpiranoj konkurenciji ne odgovaraju, a za kopanje po ulicama im trebaju dozvole. Da ne nagadjamo, neka informacija ce procureti kad tad (valjda nam "Radnici Targa" nije umro od gladi zbog neisplacenih bonova za topli obrok) :d

Koliko se ja secam, bio je neki info da ONT-ovi cekaju silne procedure i sertifikovanje od strane RATEL-a. To mi deluje kako najlogicnije objasnjenje obzirom da oni koji su potpisali ugovor nisu dobili uslugu. Da podsetimo da TT potpisuje ugovor samo sa onima kojima je vec dovedena instalacija u ulaz. To znaci da nisu potrebne dodatne dozvole, administracija ili bilo sta drugo. Ili nemaju ONT-ove, ili nemaju novca da plate podizvodjaca za uvodjenje u stan (sto je malo verovatno)

Ne bih ja reko da je to danas problem, narucis iz Kine i stize za nedelju dana. Mislim da ce pre biti da ih koci nasa administracija.

Stigne roba za nedelju dana i onda ako ima bilo kakav radio u sebi (WiFi, bluetooth, GSM ...) čekaš N dana (gde je N>30) na dozvolu RATEL-a, ukoliko ranije nije izdata za taj tip robe, a roba čuči po magacinima.

Još ako imaju probleme sa novcem pa ne mogu da poruče odgovarajuću količinu od proizvođača, eto sreće za sve koji čekaju na instalaciju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno