Šta je novo?

Targo Telekom

Sudeći po poslednjim postovima neće nigde više da se pojave. Ko su oni da nam za iste pare daju 10x brži net. Lepo svi nazad na skupo i sporo, što je i normalno u Srbiji.

Kod mene su u zgradi stavili negde polovinom maja da krecu u potpisivanje ugovora (od tada ih cekam) povukao sam sve veze koje imam kod njih i nista, ne smeju nista da kazu, u petak sam preko neke koleginice stupio u kontakt sa nekim tamo menadžerom da ga pitam kad i sta a on mi prica istu pricu kao sto citamo ovde na forumu "nema modema,ne zna se...bla bla bla".

Ko je mogao da uzme uzeo je i sto rece @nidza nazad na spori a skupi internet.

I nije zabadava ono receno sve sto je lepo kratko traje!

Daj boze da se TT trgne i krene u napad ali kako se cini nesto je drugo tu u pitanju i da nisu OTN ruteri problem nego da ih neko drugi pritiska i uslovljava na ko zna sta. A vrlo lako moze da se desi da su se stvarno Telekom i SBB udruzili i da ga blokiraju kako znaju i umeju jer im je TT stavrno kost u grlu sa cenama i brzinama a znate kako se kaze u ljubavi i ratu sve je dozvoljeno i ocigledno da Telekom i SBB ne biraju sredstva da ga uniste. No mi jos dugo vremena necemo znati koji je pravi problem i sto se odjedared posao koji je krenuo tako lepo odjedared zaustavio.
Puno su para ulozili u ovaj posao i nije im u interesu da propadnu za tako kratko vreme.

A sto se tice onog naloga Radnici Targa ja ne bih bas puno verovao sta on pise, jer svako je mogo da napravi takav nalog i da zevzeci narod pisanjem koje cega. Neko sutra moze da otvori nalog Narodna Banka Srbije i neko ce stavrno da pomisli da se NBS registrovala na bench da postuje i da se segaci sa narodom.

Evo javljaju se iz NBS Kažu da si glup.
Elem nas isplatise juce sa zaostalim markicama posle 2 meseca sreca pa ne radimo vise za njih. Prica dobra sa optikom i sistem ali imali smo slovence da nas vode pa znate kako kazu Dulic afera Slovenci Nuba gde ima dima ima i vatre. Prikljucenja neće biti do kraja godine po svim informacijama iz kancelarije kao i prikljucenja zgrada. Preko svega toga i licence su im istekle za sve pa tako i nemaju pojma šta im se desava sa ontima a i korisnike ne mogu da prikljuce zbog toga. Od poslednjeg njihovog up data modemi im se sami restartuju zato i korisnici gube konekciju znaju za problem nemaju pojma kako da ga rese. Modemi crkavaju od sebe uvaljuju im biznis modeme sa rutercicima a redovnih modema nema za zamenu. Firma pred propadanjem sa ovakvim sefovima. Hoce da prodaju ali sumu koju traze niko nije lud da plati. Jos kad bi znali kako su kroz telekomove sahte bez dozvole stavljali optiku i gde su sve kopali bez dozvola zatvorili bi odma firmu. Al cek imaju Dulića. Toliko od nas zauvek bivsih radnika targa.Pozdravljamo kolega iz targa ovde na forumu su pod nadimcima raznoraznim vise ih ima nego zainteresovanih. Oni koji najvise pljuju po nama što zbog pravopisa što zbog pisanja istine. Svatite jedno svako od nas je već našao drugi posao i radimo a vi i dalje ste ostali u firmi gde isplata kasni, gde vam markice nisu isplaćene u zadnjih godinu dana, gde ne dobijate plate listice gde se plata smanjuje bez aneksa, gde nemate od 6 meseca zdrastveno osiguranje i gde vam penziono nije uplaceno gde se gleda kad i kako kome zabosti noz u ledja gde sefovi ne izlaze i kancelarija i gde lizo guzice najbolje zive. Tako da sa srećom bilo svima vama.

Vidi druze "Radnici Targa", stvarno bi bilo dobro da obratis paznju na pravopis. Prosli put si pisao da pises u afektu i da te razumemo. Proslo je dosta vremena od tada, valjda si se smirio, a i neke pare si dobio. Sta je sad uzrok tvom losem pravopisu? Da se razumemo, neko ko tako pise, ne da nije za IT firmu, nego nemam reci. A moram da primetim da tvoj stil pisanja, nekima izgleda kao govor oteranog radnika koji je povredjen. Ovo kazem jer sam u svojoj karijeri mnogo puta video ovakav stil pisanja.
Inace sve informacije koje si izneo u ovom postu su informacije vec procitane na ovom forumu i sklopljene u jedan post.

Ovde više govori sujeta pojedinca koji piše za tamo nekog i predstavlja većinu ali bez ikakvih konkretnih informacija tj. da neko baš i poveruje, a da pre toga nije o svemu napisano nema baš neke logike.

Drugo bivši zaposleni, a koristi informacije iz kancelarije kako se to popularno zove "insajder", onda u sledećem delu teksta kaže da su njima isplaćene markice, dok sa druge strane kaže da nisu isplaćene godinu dana zaposlenima, onda u ovom svemu ispade da su bivši radnici dobili sve (socijalno, penziono, zaostale plate, markice), a da zaposleni nisu godinu dana ništa dobili.

Treće čudno da Telekom nije znao za takvu vrstu malverzacije, pa da su sve te kablove provukli kroz njihove šahtove onda bi nakačili sve korisnike tj. mogli bi u bilo koji deo Beograda da dođu bez problema, a ne bi kopali mikro rov da dođu do zgrade i naleteli na sve probleme.

Iskreno rečeno ovaj profil može biti od "konkurencije" kao što su već bile neke slične akcije, ali da ima veze sa realnim pisanjem i nekim informacijama o kojima već nije bilo reči nekoliko puta na ovom forumu pa da kaže čovek i da poveruje.

Pravno gledano Targo Telekom može da podnese tužbu za klevetu jer niti postoje dokazi niti je neko bilo šta uradio da proveri gore navedene činjenice, bar neka moderator kontaktira i neka dobije bilo koji dokaz, a koji će biti osnova da se profil ostavi, ovako je samo mlaćenje prazne slame.

Jedino što može sa sigurnošću da se potvrdi, više ne odgovaraju na komentare na FB stranici, poslednji put 29.07 je bio odgovor, od tada komentara koliko želite...

Poslednja izmena:
a pravna pomoc za nesretnike koji 4-5 meseci cekaju uvodjenje interneta ?

ili njih ko xebe ... vec smo imali jednu dafinu, sto nisu naucili lekciju ... a , jel to ?

***, poceo sam da verujem u ono , pravda je spora ali dostizna. ;)

Imas sva prava da ih tuzis sto ti nisu uveli i pustili net, a ti si uredno platio i potpisao.

ili njih ko xebe ... vec smo imali jednu dafinu, sto nisu naucili lekciju ... a , jel to ?

Koliko znam ako nemaš uslugu, a redovno ti stižu računi i to plaćaš bez ikakvog osnova možeš ti njih da tužiš i tražiš odštetu, ako je pak druga situacija samo potpisan ugovor a oni nisu ispunili lepo raskineš bez plaćanja penala, niti ćeš čekati na uvođenje niti ćeš imati maltretiranje i zaboraviti na TT jednostavno i lako, samo ne znam koju si pravnu zaštitu želeo da tražiš?

Ukoliko želiš da ideš dalje onda lepo prigovor Ratel-u ako slučajno neće ili ne žele raskid ugovora itd...

niko ne ceka 4-5 meseci. najvise 3 meseca..... eto cisto da se zna
a da li su se u targu zaigrali pa zagrizli vise nego sto mogu da sazvacu ili ih ovi sabotiraju zbog dulica, ili je neka sasvim treca prica, steta je samo sto su ljudi osteceni, sto cemo opet ko zna koliko cekati na neku optiku, dok se jos malo produzava virtuelni monopol telekoma koji se za tu tematiku uopste ne interesuje

Tek nakon potpisivanja zapisnika o instalacija ugovor zvanicno pocinje da vazi, i da tece pretplata.
Sve sto se desava pre toga je meeeeh.

Za Radnici Targa

Uvidom u rešenja koje je doneo Ratel, a Vi navodite da su koristili infrastrukturu Telekoma Srbije kako bi na nelegalan način provukli optičke kablove možda ima istine, ali pre će biti da je to obična laž, pa ovim putem pitanje.

Da li ste upoznati sa odobrenim projektima koji se tiču saradnje JKP Beogradski Vodovodi i kompanije Targo Telekom na provlačenju optičkih kablova za koje imaju rešenje od Ratel-a i koja mogu da se provere upitom u njihovu bazu?

Главни пројекат мреже оптичких каблова у постојећим полиетиленским цевима
положеним у капацитете Ј.P. ''BVK'' и микроров, на подручју Новог Београда, Земуна, Старог града и Савског венца

Главни пројекат мреже оптичких каблова у постојећим полиетиленским цевима
положеним у капацитете Ј.P. ''BVK'' и у микроров, на подручју Врачара, Палилуле, Звездаре и Вождовца

Koliko iz priloženog može da se vidi nije u pitanju Telekom, nego druga firma, a koliko mi se čini spominjali ste i blokadu računa firme Targo Telekom, da bila je blokada ukupno 1 dan.

Još jedna informacija za Vas "bivše" zaposlene onda ako ste tako dobro upućeni u menadžment firme, takođe znate i da je pre mesec dana zatražena promena/dopuna podataka koja je 13.08 odbijena od strane APR, a koju je vlasnik Targo kompanije podneo, pa iz toga pitanje kada već tako sve znate, zašto je to urađeno?

Poslednja izmena:
Имам неку листу са стримовима која се пушта преко ВЛЦ али ти стримови из неког разлога не раде кад сам конектован на Тарго, на другој Телекомовој мрежи ради. Стварно им је јадна фора ако су забранили свесно ово.

Nisam primetio da je išta zabranjeno do sada. Možda je problem negde drugde.

Ja nigde ne vidim ono sanduce koje pominjete za kablove,ukupno su radili do sada mozda 10tak h za 2dana :)

Devojcica iz Korisnickog mi rece da ce se pocetkom septembra znati vise I da ce poceti da obavestavaju korisnike cim se pojavi oprema koja kasni
Bio sam umoran pa nisam imao snage da se raspravljam tako da cekam septembar Inace sam prioritet :banghead:

Ja sam prioritet još od početka jula... :smash:

Nece vise da ide dupla brzina na torentu :(

Nece vise da ide dupla brzina na torentu :(

Od kad? Ja od sinoć do jutros skinuh nekih 100GB, koliko sam gledao, bilo je preko 4MB/s na 24/12.

EDIT: izgleda da si u pravu, evo sad pustih sa hd-torrents fajl koji ima gomilu seedera i zakucao se na 3MB/s, ne ide preko nikako :(

Ništa, moraćemo da povećamo pakete :)

Poslednja izmena:
Tako zivkaju i lazu sve koji su ih ikad pozvali da se raspitaju kad ce. Sto je napredak u odnosu na doskorasnju "bice kad bude ne smaraj" politiku.

Sad sam upravo isprobao, kod mene torenti i dalje idu normalno, do 6 MB/s, 24/12 (naravno, brzina zavisi od samog torenta).

Poslednja izmena:
Da li neko ima problema od jutros sa Targom? Ne radi ni Internet ni televizija. Probao sam i reset ONT-a i ne pomaze.

Biće da je lokalno za SP, meni na NBG sve OK radi.

Sve je ok i kod mene, samo sto nazalost torenti vise nisu duplirani :(

Nazad
Vrh Dno