Šta je novo?

Targo Telekom

pozdrav nadam se da ce se naci neko dovoljno strucan da mi pomogne problem je sledeci....imam targo net i do pre mesec dana sam imao brzinu 10mb/s...i sve sam skidao preko torenta i brzina je uvek bila oko 1 do 1.5 mb/s i taj nacin mi je bio najbolji za skidanje a sada imam 25mb/s i skidanje mi ne valja nista kada skidam preko torenta brzina je uvek ispod 1 mb cak i nece da skida nego stoji na 4kb itd a naravno biram torente sa najvise seed ogranicio sam upload na 1kb itd....pokusao sam da skidam i preko jdownloadera nije los ali i on pravi probleme jer konstantno moram da budem da kucam slova uvek ima pauza po pola sata ili sat vremena izmadju partova ...cak sam ubacivao i premium naloge sto sam nalazio po netu pa nesto hoce,nesto nece...moze li mi neko reci kako da ubrzam torent jer mi je to najbolji nacin za skidanje....hvala unapred

Upravo takvi kao ti skidaju sa public torrent trackera. Tim načinom što ograničiš upload uništavaš torrent zajednicu.

Probaj neki private tracker pa da vidiš šta je brzina.

Ja potpisao ugovor pre 3 ned, evo dodje cetvrta nedelja i cekam da dodju. Navodno ceo kontigent modema im je neispavan, pa se mora jos cekati da dodju "ispavni".
Svi ti modemi su dobro radili dok nisu napravili upgrade firmvera. Od tada ima problema, evo i kod mene je sve stalo, dolazili menjali modem i sad je jos gore, tj. uopste nemam njihov net. Oni ce to ispraviti nema sumnje, ali dok ne isprave nemas potrebe da se zuris da ti instaliraju bilo sta. Ne znam zasto i koliko je bio nuzan taj upgrade.

Pa čekaj, valjda se samo jednom radi atestiranje robe za koju postoji potreba da se radi na tri godina, posle ide reatest? Čudno mi je da su pre godinu dana uvezli a sada ne mogu.

Proverio sam sa koleginicom iz nabavke, nema veze što su uvozili prošle godine, jer tada im nije za iste trebala saglasnost RATEL-a pošto tada nije tražena. Za novi uvoz moraju da je imaju, tako da se nadam da su RATEL-u podneli na vreme sve što treba, ionako se na saglasnost RATEL dugo čeka.

Nije isto atest koji izdaje Kvalitet, Niš i saglasnost RATEL-a. Oni za prošlogodišnji uvoz mogu imati atest, ali ne i saglasnot koju sada moraju da dobiju.

U cilju "lakšeg" uvoza IT oprema naša država je uvela još jednu proceduru kroz koju moraš da prođeš, namet koji plaćaš, gomilu papira da obezbediš i produžila čekanje za robu za >mesec dana, pošto toliko traje čekanje na saglasnot RATEL-a.

Poslednja izmena:
Svi ti modemi su dobro radili dok nisu napravili upgrade firmvera. Od tada ima problema, evo i kod mene je sve stalo, dolazili menjali modem i sad je jos gore, tj. uopste nemam njihov net. Oni ce to ispraviti nema sumnje, ali dok ne isprave nemas potrebe da se zuris da ti instaliraju bilo sta. Ne znam zasto i koliko je bio nuzan taj upgrade.

Pretpostavljam da je upravo novi firmware glavni krivac za restartovanje mog ONT uredjaja. Dolazili su tehnicari, isprobali sve sto je u njihovoj moci, zamenili ONT, ali bez uspeha. Restartuje se konstantno u raznim intervalima, od 5 min do 20 sati. Zanima me da li jos neko ima slican problem.

Svi ti modemi su dobro radili dok nisu napravili upgrade firmvera. Od tada ima problema, evo i kod mene je sve stalo, dolazili menjali modem i sad je jos gore, tj. uopste nemam njihov net...

Posle update-a software version ONT-a na R4.1.21.452 meni se ništa nije promenilo što se tiče funkcionisanja net-a, sve radi savršeno kao i pre. A to dali se može promeniti password za root user, dali svetli ili ne svetli još neka dioda na ONT-u ili je lajt šou :D to nije ni bitno... Ako je ping sa BGD-om (hosted by TT ili TS) često 0 ms, a dl/up brzine očekivano veće od deklarisanih i sve radi u full-u, baš me briga šta se promenilo na ONT-u, čak i ne obraćam pažnju na njega.

@mighty78

Za novu Wi-Fi opremu koja se sada uvozi (a tu sigurno spada i ovaj ECI Telecom ONT) i meni su par uvoznika wi-fi opreme rekli da je neki zastoj zbog RATEL-a i njihovog odobrenja koja se čeka čak i 2-3 meseca...

Za novu Wi-Fi opremu koja se sada uvozi (a tu sigurno spada i ovaj ECI Telecom ONT) i meni su par uvoznika wi-fi opreme rekli da je neki zastoj zbog RATEL-a i njihovog odobrenja koja se čeka čak i 2-3 meseca...

Kao i za sve ostao, vreme čekanja je neogređeno, zavisi da li imaš vezu ili ne, ko obrađuje tvoj predmet, pa li je pun mesec, koliki je vodostaj Plavog Nila... Puno je tu faktora :(

Još uvek me mrzi da se okačim na ONT da proverim verziju FW, on je od oktobra u bridge modu, nije ni dostupan spolja, pa ne znam da li su uspeli da urade FW update kod mene. A i sve radi ko podmazano, bolje da ništa ne diram :)

Prijatelju "ne popravljaj" ono sto valjano radi... ;)

Pretpostavljam da je upravo novi firmware glavni krivac za restartovanje mog ONT uredjaja. Dolazili su tehnicari, isprobali sve sto je u njihovoj moci, zamenili ONT, ali bez uspeha. Restartuje se konstantno u raznim intervalima, od 5 min do 20 sati. Zanima me da li jos neko ima slican problem.
Da, problem je u novom firmveru koji verovatno ima bagove, pa se cesto ne instalira kako treba. Meni je radio prvi modem, ali se tesko povezivao na PC, mozda iz 5-10 puta. Onda su ga oni zamenili, misleci da ce drugi da se apgrejduje bolje. Nekako su uspostavili konekciju i otisli. Onda sam ja hteo da vidim da li ce se povezati ako restartujem PC, ne iskljucujuci ONT. I prvi pokusaj - corak. I iz nekoliko restarta modema sam dobio vezu i posle par minuta je ta veza pukla i od onda nema sanse da se konektujem. Javio sam im da znaju, pa kad stignu neka popravljaju, nisam jedini gde je zaribalo. Meni samo izgleda malo lakomisleno da rade nadogradnju firmvera u celoj mrezi, a da ga prethodno dobro nisu istestirali.

Koliko sam mogao da vidim u logovanju, na system maintenance, tamo ima datuma od 2000-te godine i verovatno su ti uredjaji tada i proizvedeni i testirani prvi put. To je izgleda neka tehnologija od pre 13 godina i pitanje je kako im se to uklapa sa ostalom opremom.

To vreme ti piše pre nego što ONT ne povuče tačno vreme sa NTP servera. Nije uređaj sigurno 13 godina star.

Ne, datumi su verovatno pogrešni.

Gigabitni LAN, WiFi po N-standardu i sl. sigurno nije na kućnim uređajima iz 2000-te :)

Cekaju kupca zato i ne rade nista vec dva meseca...

Da, problem je u novom firmveru koji verovatno ima bagove, pa se cesto ne instalira kako treba. Meni je radio prvi modem, ali se tesko povezivao na PC, mozda iz 5-10 puta. Onda su ga oni zamenili, misleci da ce drugi da se apgrejduje bolje. Nekako su uspostavili konekciju i otisli. Onda sam ja hteo da vidim da li ce se povezati ako restartujem PC, ne iskljucujuci ONT. I prvi pokusaj - corak. I iz nekoliko restarta modema sam dobio vezu i posle par minuta je ta veza pukla i od onda nema sanse da se konektujem. Javio sam im da znaju, pa kad stignu neka popravljaju, nisam jedini gde je zaribalo. Meni samo izgleda malo lakomisleno da rade nadogradnju firmvera u celoj mrezi, a da ga prethodno dobro nisu istestirali.

Koliko sam mogao da vidim u logovanju, na system maintenance, tamo ima datuma od 2000-te godine i verovatno su ti uredjaji tada i proizvedeni i testirani prvi put. To je izgleda neka tehnologija od pre 13 godina i pitanje je kako im se to uklapa sa ostalom opremom.

Ja se iskreno nadam da ne mislis ozbiljno da je tehnologija stara 13 god .........

Nista ja nisam lupio, taj modem nije juce izmisljen. Nije nemoguce, ali niko ne pravi softver sa datumom od pre deset godina.

Kako bi dobro bilo TargoTOGO usluga, posto je super internet protok (da mogu kanali da se gledaju preko interneta a ne da kupujem novi tv za sobu, samo instaliram na androidu TarGoToGo...) Sta mislite, da li bi valjalo?

Vest sa TT sajta...čije je ovaj Sky Plus kanal? Nikad čuo :D

SKY PLUS KANAL U TARGO OSNOVNOM PAKETU
6/08/2013

Sky Plus kanal se nalazi na poziciji S12 (238.25 MHz) umesto RTV2 kanala koji možete naći na poziciji C43 (647.25 MHz).

Vaš TARGO Telekom

Zlobnici bi rekli novi kanal SNS-a, a ja ti kazem novi naziv domaca nasa televizija. eto. Nekad su se zvali Svet plus, a sad ovako.

Poslednja izmena:
Sta rade ovi iz Targo Telekoma? Od e-maila i dalje ni traga a u zadnja tri dana haos od konekcije. Ispada po onome samo da nabacimo musterija a posle ko ih sisa. Unazad tri dana opticki modem blokira mi svaki puta kad uradim restart, kad ugasim masinu i ponovo upalim. Nema veze win7, win8, 6 linuksa, jedostavno racunar ne moze da se okaci na ruter. Menjao sam lan kabl, probao kacenje i preko druge wi-fi kartice i uvek corak, jedini lek je restart rutera na dugme on-off. Preko lan ili wi-fi kartice nema pristupa da uradim soft restart, koji je sad to klinac, nesto do firwera rutera. Pokusao sam usput da ono root i admin promenim u root i neki password sobzirom na suplji port 23 ali ne prihvata. Da li jos neko ima problema ovih dana sa konekcijom, taman sam se poradovao evo konacno dobar provajder, radilo par meseci OK bez zastoja i sad odjednom pocelo kecanje, lokacija blok23

Kod mene nema nikakvih problema. Od oktobra kada su mi uveli do danas jedini prekid konekcije je bio u vreme najavljenih radova na mreži (dva-tri puta) i to je sve.

Ja sam imao probleme sa restartovanjem konekcije na ONT-u od kada su odradili upgrade firmware-a. Poslao sam i mail, kontaktirali me, rekli da su gledali i podesavali i da obratim paznju da li ce se ponovo desiti... Od kada sam prijavio problem, isti se nije pojavio ponovo, tako da sam i dalje extra zadovoljan korisnik.

e baš mi te nekako žao ;)
Znači ti si i ovde na forumu... :wave:
Ima brate da čekaš da dodju da ti pokvare i to što imaš od konekcije, ko što su i meni uradili :d

Provalio sam ga otkazao mu je DHCP na ruteru, stavio sam fiksnu IP, gateway i openDNS server. Ne bi provalio da na drugom kompu
nisam probao i video da kod njega sve radi, hop pogledam u win7 setovanje a ono fiksno podesavanje, promenio kod mene na fiksno i sad radi.
Sad da obrnem krug za wi-fi sve na fiksno setovanje

Ja sam odmah posle montaže i puštanja signala video da ONT ima “trom” dhcp, još sa onom prvom, a sad već starom verzijom software-a R4.1.21.404. Prebacio sam ONT u bridge mod, ugasio mu dhcp, povezao utp kablom ONT > LAN 1 na WAN port mog wi-fi rutera i sve fencera savršeno. ONT mi sada služi kao modem, tj. samo prosleđuje internet signal mom ruteru koji radi sve ostalo, tako da sam ONT i zaboravio da postoji… Ništa mi se nije promenilo i posle ažuriranja software-a ONT-a (da niste spomenuli, nebi ni znao da je ažuriran :D)…

Onaj problem brzine merene sa ino-serverima bio je do neispravnog strujnog adaptera mog rutera (dakle nema veze sa TT-om). Problem sam rešio zamenom novim ispravnim adapterom…

Meni haos u igraonivi poslendjih dana. Ljudi pikaju lol i konekcija puca na svakih 5 minuta bukvalno, pa se smiri i tako redom... Jednom nazvao, prestalo, ali se dešavalo opet... Kući u istom gradu isto targo sve radi besprekorno.

Ja sam odmah posle montaže i puštanja signala video da ONT ima “trom” dhcp, još sa onom prvom, a sad već starom verzijom software-a R4.1.21.404. Prebacio sam ONT u bridge mod, ugasio mu dhcp, povezao utp kablom ONT > LAN 1 na WAN port mog wi-fi rutera i sve fencera savršeno. ONT mi sada služi kao modem, tj. samo prosleđuje internet signal mom ruteru koji radi sve ostalo, tako da sam ONT i zaboravio da postoji… Ništa mi se nije promenilo i posle ažuriranja software-a ONT-a (da niste spomenuli, nebi ni znao da je ažuriran :D)…

Onaj problem brzine merene sa ino-serverima bio je do neispravnog strujnog adaptera mog rutera (dakle nema veze sa TT-om). Problem sam rešio zamenom novim ispravnim adapterom…

LikBG nemoj ovo da shvatiš lično ali kakve veze ima strujni adapter od rutera? Da ima veze do rutera onda bi bio ping loš svugde, a ne samo u inostranstvu. Definitivno su nešto sredili na tvojoj liniji čim ti više nemaš problema :)

E ne znaš ti kakve sve probleme izaziva neispravan adapter od rutera, svojevremeno sam 2 dana izgubio pokušavajući da ukontam šta mi ne valja sa mrežom i zašto me net zeza. To je bilo dok sam još imao PTT KDS i stari ASUS WL500g Premium.

Lepo radi neko vreme, onda krene na puca veza, pa opet radi, pa ispušta pakete preko WiFi, a na LAN-u ne, pa radi Skype, a ne radi internet radio pa ... Pozajmim drugi ruter, sve radi, mučio se da mom update-ujem FW, resetovao setovanja. Izmerio unimerom adapter od rutera sve OK, daje OK napon bez opterećenja.

Na kraju ga odnesem ruter na posao, al zaboravim adapter (napajanje), uzmem od nekog drugog rutera, kad sve lepo radi. Posle otvorim moj adapter i vidim kondenzator u njemu koji se naduo kao kokica.

Tako da ni ne sanjaš kakve sve probleme može da izazove strujni adapter rutera, jer nisi to iskusio :)

Inače taj Asus ruter i danas lepo radi, 24x7, posle 7 godina, doduše sad mi je kod mojih u stanu, jedina intervencija je bila zamena kondenzatora u adapteru i zamena FW sa DD-WRT-om.

Poslednja izmena:

Sve mi to zvuci malo cudno, do pre par dana nisam imao nikakvih problema, znaci kod mene je bilo nastelovano na DHCP. Drugi raucnar je cak vukao torrente a jas sam se normalno kacio
i normalno radio. Nesto je ipak zeznuto ovih dana jer je mesecima radilo ok. Kako sad ako okacim treci komp na wi-fi ili mobilni, moram da znam IP koje sam iskoristio, nije problem za mene
ali ako mi neko dodje sa mobilnim i dam mu pristup moram da znam da li na tom mobilnom moze da se defiise IP ili uvek ide preko DHCP. Ok resenje nije lose u bridge mod ali ne daju mi se pare za neko novi ruter koji ce imati wi-fi i klasiku lan kabl. Ipak bi Targo trebao da se pozabavim sa tim svojim ruterima i DHCP.
I dalje niko nista o e-mail serveru a oecavali su kad su pre mesec-dva imali promo akciju.

Poslednja izmena od urednika:
Ne vredi ti nista da menjas jer i oni preko mreze podesavaju. Ja sad ne mogu ni da udjem u meni, a net se pojavio, mada veza jos nije kao sto je bila.

Kompanija "Targo telekom" je u Srbiji uvela svetske standarde i omogućila primenu najnovijih telekomunikacionih sadržaja ulaganjem u optičku infrastrukturu.

http://www.novosti.rs/upload/thumbs/images/2013//08/03/it-targo_620x0.jpg

INVESTICIJOM od 40 miliona evra u optičku infrastrukturu, kompanija "Targo telekom" je u Srbiji uvela svetske standarde i omogućila primenu najnovijih telekomunikacionih sadržaja. Internet sadržaji - paralelno gledanje HD sadržaja onlajn, "streamovanje", video call i neverovartne brzine u donjnload-u i upload-u u odnosu 2:1 su trenutno dostupni na teritoriji nekoliko beogradskih opština, a uskoro će signal i optički kabl stići i u ostale delove urbanih sredina. Optika pruža najkvalitetniji prijem TV signala i omogućava gledanje TV kanala u visokoj rezoluciji, pa je korisnicima na raspolaganju full HD prijem slike, kao i 3D kanali.

Prednosti primene nove i napredne telekomunikacione infrastrukture koju sačinjava sistem optičkih kablova u odnosu na dosadašnju i prevaziđenu bakarnu infrastrukturu ili bežične tehnologije, ogledaju se u pogledu performansi, tj. ogromnih saobraćajnih kapaciteta, koji pokrivaju potrebe i aktuelnih i budućih telekomunikacionih servisa, ali i u pogledu pouzdanosti, tj. imunosti na elektromagnetne smetnje, "preslušavanje", atmosferske prilike i slično. Njena je prednost što korisnicima nudi veće brzine slanja signala od svog ličnog računara, mobilnog telefona, tableta prema mreži, što nije u mogućnosti da pruži tzv. kablovski internet ili ADSL uređaji, koji su u našim domaćinstvima najprisutniji oblici telekomunikacione mreže.

Takođe, sve ovo se nudi po jednom pristupnom priključku, na koji se mogu priključiti od 1 do 64 korisnika. Pritom je stepen asimetrije servisa za prenos podataka 2:1 (donjnload/upload) što je značajni pomak u odnosu na starije tehnologije.

Izvor: Novosti

Mene zvali jutros, iako sam reklamaciju prijavio pre par dana. Rekli su da su "nadograđivali" sistem, pa su hteli da mi daju vremena da se uverim da je sve ok sa netom i sl.

Nazad
Vrh Dno