Šta je novo?

Targo Telekom

Ja sam u bloku 45 i slobodno mogu da kazem da vec dva dana nemam internet.
I kad proradi radi samo na 5 minuta ili radi ovako "selektivno" gde mi ucitava samo neke sajtove. Nije ni mesec dana isteklo, a vec su krenuli sa *******cijama.
A posebna je prica njihova neprofesionalnost, u smislu: kad pozovem da prijavim kvar, samo mi uzmu podatke i kazu "pozvace vas neko iz tehnicke podrske".

Da pozovu odman ne bi bilo problema ali mene su zvali nekoliko sati kasnije, kada nisam mogao da razgovaram. Jedan od minusa Targoa je nemogućnost direktnog kontakta sa tehničkom podrškom.

Da dodam, i ja sam iz bloka 45 i sve mi radi normalno.

Znaju spliteri da zezaju, ali kad se jednom namesti onda mozes i da zaboravis njihov telefon.

Od kad su mi uveli net, prosle godine, imao sam samo dva prekida konekcije i to u trajanju od par minuta. Oba puta prekidi su bili najavljeni.
Posle ovog drugog prekida osvezen je firmware. Nemam pojma sta nova verzija donosi, verovatno su ispravljeni neki eventualni bagovi, nove opcije u web interfejsu nisam primetio. Dodat je novi (podrazumevani) korisnik (user/user) sa limitiranim opcijama, osim njega i dalje postoji root/admin. Jedina bitna izmena je sto vise ne mogu da pristupim uredjaju preko telneta. To sam ranije koristio kako bi procitao arp tabelu jer je to bio jedini nacin (i ako ne narucito pouzdan) da saznam ko je sve konektovan na uredjaj.
Osim ovoga svetle mi lampice VID i internet koje su ranije cini mi se bile ugasene. Ako sam dobro razumeo uputstvo lampica VID ne znaci video ili tv, vec indicira jacinu optickog signala. Ako neprestano svetli signal je prejak(?), ako trperi signal je u granicama normale a ako je ugasen signal je preslab. Eto prema tom uputstvu koje je sturo, lose i puno gresaka, meni je ranije signal bio preslab a sad je izgleda prejak :), ali internet mi i onda i sada radi podjednako dobro, zapravo odlicno :)

Kod mene pre ovog update-a lampica VID stalno sijala,sad blinka pa ispada po ovome sto si napisao da je tek sad normalno kad blinka,u stvari tako i treba ako sam dobro razumeo.Hvala na pojasnjenju.

Imam targo 24/12 i od zadnjeg odrzavanja mreze prekljuce, skidam dobre torente (sa mnogo seedova) 6MB/s :D Generalno od kako su pojacali brzine svima, nisam nesto zadovoljan brzinom torenta. Ranije je koji god da je torent skidalo 2+MB/s. Sada samo bas bas dobre torente skida brze od 1MB/s. Mogli bi I da dodaju jos kojeg nad provajdera recimo Level(3)...

Poslednja izmena:
Meni nije jasno da li je ovaj novi firmware za ONT rezultat rada Targovih inženjera na modifikaciji istog, ili je to neka verzija fabričkog softwera za ONT.
Da li je realno u budućnosti očekivati unapređenje firmwarea. Pre svega u pogledu mogućnosti očitavanja u korisničkom interfejsu konektovanih korisnika preko wifi, zatim unapređenje firmwarea u pogledu funkcionalnosti uPnP i DLNA...

Ovo je fabricki software od vendor-a i koliko sam primetio uglavnom je okrenut ka nekim bezbednosnim propustima u prethodnoj verziji, koje smo vec apsolvirali.
Sto se tice sledecih verzija firmware-a koji bi obogatili GUI, cisto sumnjam da ce to biti u skorije vreme. Ovim tempom, mozda sledece godine.

Jel se nekom jos restartovao ruter juce i danas oko 12:00? Meni se i juce i danas skoro u isto vreme restartovao.

^
Ne.
Na osnovu podatka "Status > Device Information - Device Running Time" vidim da se nije restartovao od onda kada su izvršili upgrade sw.

Da li je još neko dobio ONT sem Dautovica? Ja sam potpisao ugovor istog dana kada i on (13.06) i zvao Call centar par puta od tada ali me za sada ignorišu...

Danas kad dodjem kuci moram da se pozabavim sa konektovanjem mog TP link WR840ND na ONT, nikako da dodje i to na red. Jel zna neko setovanja za ONT unapred? Ide u bridge mod? Jel ima poseban lan port na koji ide kabl izmedju ONT i mog Rutera? treba li jos nesto dodatno da se setuje?

Pozdrav.

i meni je promenjen software version na R4.1.21.452
vise ne mogu da zadam password za root account, odnosno ne prihvata.

Inace treperi mi VID, pre nije, i svetli mi INTERNET, sto pre isto nije.
Da li jos neko ima ove simptome?

Bagovi firmware-a:
*ne moze da se menja password za root nalog
*factory reset(soft ili hard) ne funkcionise

Ako neko primeti jos nesto neka se nadoveze.

Inace treperi mi VID, pre nije, i svetli mi INTERNET, sto pre isto nije.
Da li jos neko ima ove simptome?

Ovo je dodatni feature novog firmware-a.

Poslednja izmena:
Šta je feature?
Meni svetli internet, Vid ugašen, da li to ukazuje na problem?
I internet i tv rade

Kako ovde objasnise trebalo bi da je sledece:
VID stalno sija-prejak signal
VID blinka-normalan signal
VID ne sija-slab signal

Zaboravio quote tako da sam editovao pošto ne bi imao smisla post.

Poslednja izmena:
pozdrav nadam se da ce se naci neko dovoljno strucan da mi pomogne problem je sledeci....imam targo net i do pre mesec dana sam imao brzinu 10mb/s...i sve sam skidao preko torenta i brzina je uvek bila oko 1 do 1.5 mb/s i taj nacin mi je bio najbolji za skidanje a sada imam 25mb/s i skidanje mi ne valja nista kada skidam preko torenta brzina je uvek ispod 1 mb cak i nece da skida nego stoji na 4kb itd a naravno biram torente sa najvise seed ogranicio sam upload na 1kb itd....pokusao sam da skidam i preko jdownloadera nije los ali i on pravi probleme jer konstantno moram da budem da kucam slova uvek ima pauza po pola sata ili sat vremena izmadju partova ...cak sam ubacivao i premium naloge sto sam nalazio po netu pa nesto hoce,nesto nece...moze li mi neko reci kako da ubrzam torent jer mi je to najbolji nacin za skidanje....hvala unapred

Ako sve radi kako treba onda nema veze koja lampica svetli :)

pozdrav nadam se da ce se naci neko dovoljno strucan da mi pomogne problem je sledeci....imam targo net i do pre mesec dana sam imao brzinu 10mb/s...i sve sam skidao preko torenta i brzina je uvek bila oko 1 do 1.5 mb/s i taj nacin mi je bio najbolji za skidanje a sada imam 25mb/s i skidanje mi ne valja nista kada skidam preko torenta brzina je uvek ispod 1 mb cak i nece da skida nego stoji na 4kb itd a naravno biram torente sa najvise seed ogranicio sam upload na 1kb itd....pokusao sam da skidam i preko jdownloadera nije los ali i on pravi probleme jer konstantno moram da budem da kucam slova uvek ima pauza po pola sata ili sat vremena izmadju partova ...cak sam ubacivao i premium naloge sto sam nalazio po netu pa nesto hoce,nesto nece...moze li mi neko reci kako da ubrzam torent jer mi je to najbolji nacin za skidanje....hvala unapred

Ahh vecito pitanje o ubrzavanju torrent-a :)
Poenta je da se torrent ne moze ubrzati jer ti DL speed zavisi od "dobrote" ljudi na trackerima.
Ono sto mozes da uradis je da poradis na samim konekcijama ka tracker-u.

Generalno gledano mozes da uradis par stvari. Prva je da uradis port fwd na ONT-u, a druga je igranje sa parametrima torrent klijenta.
Tu pre svega mislim na broj globalnih konekcija i maksimalan broj konekcija po torrentu. Obavezno drzi DHT ukljucen jer ces tako slati i primati podatke direktno od peer-ova cak i ako tracker pukne(ako koristis privatni tracker onda ovo bas i nije dobro jer ti ne uracunava protok u ratio).

Takodje, molim te: kB(kilobyte) kb(kilobit) MB(megabyte) Mb(megabit) ;)

Poslednja izmena:
kako da uradim port fwd? ma mene buni to sto mi je do povecanja brzine sve bilo kako treba i konstantno je skidalo dobrom brzinom a otkad su mi povecali brzinu on sporo skida....da li neko zna gde mogu da nadjem skriptu za moj modem za jdownloader

mislim da ti je to zbog ogranicenja upload-a na 1Kb. torenti ne funkcionisu tako.

Nesebican, dusa od coveka, svi za njega "on za njih jok", ne mogu oni njemu toliko puno dati koliko on njima moze malo vratiti ...;)

:D

Da nismo svi takvi, evo dokaza :)
Today was a good day ;)

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    10.4 KB · Pregleda: 237
Juče su malo pretumbavali DVB TV kanale na TT.
Ubacili su "Sky+" čak na 2 pozicije: na kanal 20 i 99.
Znamo ko je na vlasti i kakav i čiji je ovo kanal, ali ne mora baš toliko "šlihtanje" od strane TT, pa isti kanal 2 puta.
:smash: Bilo je dovoljno ubaciti ga samo jednom ali na poziciju 1.
I onda bi verovatno nastavili da se šire i najzad stigli u Mirijevo, a i dalje... :d

Posledica ovog je prebacivanje RTV2 na kanal 73, a onda dalje pomeranje kanala, tako da je sad RTS HD na poziciji 74....

:D

Da nismo svi takvi, evo dokaza :)
Today was a good day ;)

qk0e3Y3.png

Na jednom privatnom trackeru ;)

Ja potpisao ugovor pre 3 ned, evo dodje cetvrta nedelja i cekam da dodju. Navodno ceo kontigent modema im je neispavan, pa se mora jos cekati da dodju "ispavni".

Ja potpisao ugovor pre 3 ned, evo dodje cetvrta nedelja i cekam da dodju. Navodno ceo kontigent modema im je neispavan, pa se mora jos cekati da dodju "ispavni".

Meni pre liči da ih je potkačio RATEL, na uvoz bilo kakve opreme koja ima WiFi se čeka i čeka i čeka ... Ne možemo korisnicima da više garantujemo bilo kakav normalan rok za isporuku opreme, zbog glupave saglasnosti RATEL-a, haos su napravili sa istom.

Pa čekaj, valjda se samo jednom radi atestiranje robe za koju postoji potreba da se radi na tri godina, posle ide reatest? Čudno mi je da su pre godinu dana uvezli a sada ne mogu.

Pa čekaj, valjda se samo jednom radi atestiranje robe za koju postoji potreba da se radi na tri godina, posle ide reatest? Čudno mi je da su pre godinu dana uvezli a sada ne mogu.

Ako je apsolutno isti model da, ali ako se razlikuje proizvodna šifra i sl. i nije je bilo u prethodnoj dokumentaciji mora ponovo. Takođe, ova saglasnost RATEL-a je nova, nije isto što i atest, tj. ako se ne varam relativno ih od skora izdaju, tako da ne verujem da je postojala saglasnot RATEL-a za uvoz od prošle godine.

Nisam previše uključen u to, ali zanm da koleginice iz nabavke i logistike stalno kukaju zbog RATEL-a i kako su im zagorčali život.

Nazad
Vrh Dno