Šta je novo?

Targo Telekom

Upload mi se povećao na 16, odnosno 17Mbps, dok download za sada još uvek ide oko 20-23Mbps :D

Upload mi se povećao na 16, odnosno 17Mbps, dok download za sada još uvek ide oko 20-23Mbps :D

Jesi siguran (za upload) ? Kad ti povećaju/smanje tj. promene brzine to obično ide u isto vreme i za download i upload, a ne pojedinačno... kad se nešto menja, to se ili odmah promeni (2 cifre dl/up) osim ako je došlo do nekih tehničkih problema... Kod mene (stari targo net 10/5) i dalje isto - 12/6. Očekujemo povećanje (za stare pakete) na kome se očigledno već radi - zvanična vest sa Facebook-a :D

Potrvrđujem da su povećali noćas. Nisam resetovao ONT, kao što su napisali na svom TT sajtu i fb.
Međutim, nešto mi nestabilni rezultati, svako jutrošnje merenje daje različit rezultat:

WTF?

Nešto mi manji UL, a veći DL od nominalnog?
Inače paket je do juče bio DUO 10/5.
ihiiiiii, vidi ovo:

Izgleda da još nameštaju, pa su slavine odvrnute...

Poslednja izmena:
2802004777.png

Prilozi

• 2802004777.png
    2802004777.png
    32.6 KB · Pregleda: 87
Da potvrdim povećanje brzine ("stari" paket Targo net 10)...
Nove brzine su od jutros (Wi-Fi) :

BG - Telekom Srbija
2802001974.png

BG - SBB
2802005569.png

Frankfurt - Dedilink.eu
2802008643.png

Vienna - Easyname
2802025744.png

Još ne mogu da verujem da ovo (realnih 25/13) košta 1599 rsd mesečno. Kvalitet extra... mislim šta reći :D

Kod mene i dalje isti slučaj :D download ostao isti, a upload je 16Mb/s :D Probao sam restart modema.

Samo se nadam da ce Targo da uskoro dodje u Novi Sad, kada vidim ove brzine a po kojim cenama daju nije mi dobro.

Bacio pogled na naše susedne teme na ovom forumu o provajderima, pa kada ih vidim da se raduju povećanju od 6/0,9 MB/s, bude mi ih stvarno žao. :d

Evo moje brzine...

I to za samo 1590 dinara. :D :banana: :eyebrows: :laugh: :banana:

Moram da pitam da li neko ima informaciju da li ce Targo ikada uci u Mirijevo? Meni vec istice ugovor sa Telekomom sad u julu, a ljudi su skupljali potpies u januaru I februaru I naravno obecavali su nam u aprilu internet I naravno da nije bilo nista od toga. Jednostavno su ispitivali trziste. Ako je neko zvao sta su rekli? Da li uopste planiraju da ulaze ovde I ako da, kada ce to biti?

OK, da razjasnimo ovo. Odradjeno je ispitivanje trzista i u planu je bilo povezivanje Mirijeva, medjutim da bi Targo/optika dosao do Mirijeva potrebne su odredjene gradjevinske dozvole koje grad ne moze ili mozda ne zeli da da iz verovatno njima dobro poznatih razloga. Licno ne znam koji su to razlozi ali nista dok se to ne ispegla.
Source: Targo

Jutros sam preko kontakt strane na Targo sajtu poslao da mi je upload normalna, dok je download ostao na nivou 20-25Mb/s. Kasnije su mi poslali mail da su prosledili nadležnoj službi i malopre me pozvao čovek i pitao o čemu se radi, ja objasnio i kaže mi da su sa njihove strane uradili sve što treba i da ja probam preko UTP-a da povežem komp ukoliko mogu i rekao je da je moguće da je to do wi-fi antene, odnosno da je ona prosto dostigla svoj maksimum, preko koje se kačim na ONT. A u pitanju je integrisani wi-fi na matičnoj (Asus P5K-E wi-fi) iz koje ide kabl sa malom antenicom. Pokušaću da nakačim komp na UTP, moguće da je do toga. Sve u svemu, pozdravljam ih što su mi brzo izašli u susret.

Poslednja izmena:
moguce da ima neke veze sa tim. ja sam evo sada uzeo i izmerio preko mobilnog koji je na wifi i kaze 16 da mi je download iako lepo na kompu kada uradim negde oko 25, tako da je moguce.... a da, upload je 13. tako da je normalan

I kod mene povecano...
2803202335.png

A za ovo moram komentar - KONACNO! I sad, da je Dulic pametan, pa da tuzi drzavu za unisten ugled i sl., pa sledeci put da dobro razmisle pre nego sto pocnu pausalno da optuzuju ljude. U svim normalnim zemljama, optuznicu podizu i presudjuju iskljucivo sudovi na osnovu dokaza a ne kao kod nas preko novina. I ne samo to - kod nas je covek kriv cim neko nesto lose kaze protiv nekog, a posle ON mora da dokazuje da je to neko izmislio, da je nevin, da nije bas tako kako se prica i sl.

Da li neko zna kad moze da se ocekuje Targo u centru Beograda, Stari Grad? Koliko sam razumeo samo je deo Nbga pokriven.

Meni su skinuli ubrzanje sa torenta nakon poziva i evo i dalje je tako, cini mi se da je jos neko spomenuo istu situaciju. Slucajno ili planski, nije mi bas najjasnije.

I treba kad cackas mecku :p

Moram da priznam da su prema meni ispali jako korektni.

Nešto pre sve ove priče o ubrzanju sam podneo zahtev da pređem sa DUO10 na DUO20 i čisto zbog računa sam rekao da to budeo od 1.6. Uredno su me prebacili na 24/12 od prvog.
Danas su me zvali i rekli mi da ostajem da plaćam DUO10, tj. 2400 dinara mesečno umesto 3000, ali da mi je brzina ostaje 24/12 koliko sam imao od prvog, tako da sam praktično prvi dobio ubrzanje :)

Rekli su da ne bi bilo fer da mi traže da plaćam 3000 i da me prebace na 32/16 samo zato što sam zahtev za povećanje podneo par dana pre objave o novim brzinama, a da ako mi 24/12 nije dovoljno brzo ponudili su da ako želim mogu da pređem na novi TWIN 32/16 i da potpišem novi ugovor za to na 2400/2900 dinara.

Jako sam prijatno iznenađen ovim. U principu mogli su da zarade 600 din više mesečno, ali su mi ostavili brzinu koju sam tražio i plaćam manje.

Inače brzine su standarne, ne luduje ništa:
2802926891.png

Torrent ide do 5.5 MB/s, uglavnom je prosek preko 5 ako mu pustim ceo link noću.
Pre neko veče sam uveče pred spavanje pustio kompletan StarTrek TOS 720p remastered, nekih 140GB, ujutru sve bilo skinuto :zgran: Kad bre ja to da pogledam? I nije loše što puštaju ovoliki torrent, sve se skine jako brzo, posle toga link bleji.

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze kako radi usb na ONT-u?
Da li moze da se koristi kao network storage i koliko je upotrebljivo?

Da li pije vodu da problem, sa time što mi je integrisani wi-fi u matičnoj dostigao svoj limit i ne može da izvuče brzinu od 30Mb/s, rešim kupovinom bežičnog rutera koji bi preko UTP-a povezao na 2 kompa, a da se ruter preko svog wi-fi-a kači na ONT? I koji mi ruter preporučujete? Mislio sam da kupim ovaj: http://www.tp-link.com/en/products/details/?model=TL-WR720N#spec

Poslednja izmena:
Vrh Dno