Šta je novo?

Targo Telekom

Poenta svih operatera je da imaju sto veci promet. U prevodu, da ugase najjeftiniji paket ili na ga učine neisplativim, da svi placaju nesto vecu pretplatu a dobiju vecu brzinu. Pri tom obavezna ugovorna obaveza, sto duza. Pogledajte sta je uradi TS sa ADSL-om, najmanji paket 5/1M. Razmislite zasto nisu izašli sa ponudom 1M/256 za 800din...
Realno, Targova ponuda je top kad se pogleda cena/bw. U budućnosti, ova mreža ima perspektivu zbog optičke pristupne mreže, za razliku od kabla i ADSL-a koji su vec na limitu.

Kod Vektora ne smanjuju brzine nakon isteka ugovorne obaveze... za sad i nadam se da ce biti pametni pa nece tu praksu menjati na stetu korisnika ali i na svoju vlastiti...
Vektor je izgleda pustio osnovni paket digitalne televizije od 60 kanala nekodiran... http://www.vektor.net/onama/vesti?vest=915
Konkurencija brale, konkurencija...
Ovo ce targu da oteza priliv novih korisnika zainteresovanih prevashodno za TV...

PTT ima novi sajt, neverovatno posle 10 godina su uspeli da promene onu bedu!!! Cestitke timu koji je radio sajt, mislim nije im nista spec sajt ali u odnosu na ono sto je bilo je super. E sad mogu na jedan destogodisnji zasluzeni kolektivni odmor, pa sledece decenije ponovo da rade na novom sajtu.

Ipak mi se ne prelazi na targovu tv-viziju, ptt nudi najvise (iskljucivo mislim o analognom tv-u) a sad cak imaju i novi sajt. Ovih 400 dinara za tv (koliko vidim to je doplata za duo) zvuci primamljivo ali o tome cu da razmisljam kada se lisim starih dobrih katodnih cevi:).

Targo net mi nije povecan i dalje je 12/6 kako je i bilo. Na pocetku koriscenja njihovog neta sam imao neki promotivni bonus pa su mi brzine bile duplirane i tad sam provalio da mi realno toliko brz net ne treba (nisam mislio da cu ovo ikad reci). Torenti su iz nekog cudnog razlog i onako uvek duplirani a retko koji server moze da podrzi skidanje punom brzinom, kada mi je smanjeno na regularnih 12/6 nisam ni osetio. Mislim ne kazem svaka im cast sto vise to bolje (ako je za iste pare) ali realno nisam opsesivno-kompulsivni downloader i ne kupujem svake nedelje po jedan hard disk. Bitno je da net radi stabilno i pouzdano kao do sad. U svakom slucaju nadam se da ce ovo privuci nove korisnike, trebali su tako od starta...

Nego jel moze neko da mi kaze redom komande kojim preko telneta mogu da proverim ko je sve trenutno nakacen na ONT ruter.

A sta je ovde primamljivo, kada pricamo o brzinama i stabilnosti neta?
Neces valjda da mi kazes da 2, 6, 10 mogu da pariraju TT--ovim brzinama? A zamisli koliki im je mali UL kad ne smeju ni da ga napisu.
Ja da imam uslove ni sekund nebih cekao, nazalost nemam, kum ima ali ne zeli vec je na IKO-u sa duplo manjim brzinama i losijim netom, jeb onaj ko ima mogucnost nece, onaj koji zeli nema mogucnost, zivot je kucka :D

Nisu svi korisnici interneta oni koji posećuju ovaj forum.

Kao što sam već rekao PTT-ova ponuda će im smanjiti priliv korisnika, onih koji gledaju samo najjeftini paket, čisto da imaju TV i net. Inače upload kod PTT-a je 256, 512 ili 1024 kbps za pakete od 2/6/10 Mbps download-a.

Preko 90% pretplatnika kod većine ISP-a su oni na najjeftinijim paketima i tu svaki dinar zna da donese ili odnese stotine korisnika, koji nemaju pojma šta znače termini FTTH, upload, DVB-C i sl. niti pola od toga znaju da upotrebe, ali zato obezbeđuju operateru pare od pretplata.

EDIT:

Na sajtu su sada novi pakete i cenovnici, a nema više ni pomena starih paketa. Nažalost nema informacija šta je sa starim korisnicima koji već imaju potpisane ugovore, verovatno ćemo to saznati sledeće nedelje.

Poslednja izmena:
Bice ljudi i dobrih stvari za stare korisnike, samo sto cemo morati sacekati. Tako da opusteno :) Izvor: Targo

Meni kao "starom" korisniku i ne trebaju nikakve "nove brzine" pod ovim uslovima!!!

Idemo prostu matematiku:
Targonet 10 (10/5) = 1599 (brzina trenutno 12/6)
NetBASE 12/6 = 2299

RAZLIKA: 700 dinara!!!!

DUO 10 (osnovni paket + 10/5) = 2399 (brzina trenutno 12/6)
TwinBASE (osnovni + 12/6) = 2999

RAZLIKA: 600 dinara!!!!

I sada znam... slede poruke tipa..... Nisi lepo video, cena je 1599 za net 24/12, odn. za TV+NET u prvoj godini 1999 a u drugoj 2399!

Da, ali sta nakon ugovorne obaveze?! Cene su ove koje sam napisao.
Iskreno ovim potezom sam razocaran, jer se ovako podizu cene paketa! Treba da molimo Boga i gledamo u pasulj kakva ce biti akcija kad nam istekne ugovorna obaveza, i da li cu opet morati da se zezam sa promenom provajdera. DOBRO cu da razmislim i da procitam sve uslove, sve sto pise sitnim slovima, pre nego sto prihvatim njihovu "odlicnu ponudu"....

Po meni, bolje da su uveli "Samo TV" paket, da su u medjuvremenu ubacili EPG, da svim silama rade na uvodjenju FOX kanala, i da pokusaju na taj nacin da privuku sto vise korisnika....

Kad istekne ugovor postojaće neke nove akcije i ti produzis ugovor ili pređeš kod drugog provajdera.

Ja na tim novim cenovnicima nigde nisam video kolika je ugovorna obaveza? Mislim na net samo.

Ja na tim novim cenovnicima nigde nisam video kolika je ugovorna obaveza? Mislim na net samo.

Godinu dana i dve godine.
Inace ova akcijska ponuda zvuci odlicno, ali ako se cene zaista tako drasticno povecavaju po isteku ugovorne obaveze kako su napisali neki korisnici par postova iznad, onda to bas i nije tako sjajno.

Meni kao "starom" korisniku i ne trebaju nikakve "nove brzine" pod ovim uslovima!!!

Idemo prostu matematiku:
Targonet 10 (10/5) = 1599 (brzina trenutno 12/6)
NetBASE 12/6 = 2299

RAZLIKA: 700 dinara!!!!

DUO 10 (osnovni paket + 10/5) = 2399 (brzina trenutno 12/6)
TwinBASE (osnovni + 12/6) = 2999

RAZLIKA: 600 dinara!!!!

I sada znam... slede poruke tipa..... Nisi lepo video, cena je 1599 za net 24/12, odn. za TV+NET u prvoj godini 1999 a u drugoj 2399!

Da, ali sta nakon ugovorne obaveze?! Cene su ove koje sam napisao.
Iskreno ovim potezom sam razocaran, jer se ovako podizu cene paketa! Treba da molimo Boga i gledamo u pasulj kakva ce biti akcija kad nam istekne ugovorna obaveza, i da li cu opet morati da se zezam sa promenom provajdera. DOBRO cu da razmislim i da procitam sve uslove, sve sto pise sitnim slovima, pre nego sto prihvatim njihovu "odlicnu ponudu"....

Po meni, bolje da su uveli "Samo TV" paket, da su u medjuvremenu ubacili EPG, da svim silama rade na uvodjenju FOX kanala, i da pokusaju na taj nacin da privuku sto vise korisnika....

Pa to ti je kad ne produzis ugovor, ako si lud ti to neces uraditi! :D

Nije baš u redu da dižu cenu posle isteka ugovora, mada nije problem da se obnovi, ali opet...

Doduše, velika većina nas je kod TT pod ugovornom obavezom još minimum godinu i par meseci, dok to prođe ko zna koji će uslovi biti, džabe mi je sada da razbijam glavu time.

Kod SBB-a ako se ne varam, dok si pod ugovorom jednostavno su ti veće brzine nego ako si bez ugovora, a cena ti se ne menja.

Ја сам у септембру потписао уговор на годину дана баш зато што се код нас све брзо мења.
Сад ћу за два месеца опет на годину дана, и тако стално.
Био сам се опекао са уговорима на две године, више не :)

Jeste da je mozda sada za neke daleko da razmisljaju sta ce se desiti kad vam istekne ugovorna obaveza, al ja upravo gledamo toliko unapred, koje su zackoljice i sl.

Kao sto sam vec napisao, ako ostane ovako kad mi istekne ugovorna obaveza, ogromne su sanse da cu raskinuti ugovor sa njima, jer sigurno necu placati ovoliko internet - osim ako se ne desi cudo pa nasa ekonomija pocne da funkcionise nenormalno dobro, podigne nam se standard bar 2 puta i slicne bajke. To znaci da cu za ~2 godine ponovo morati da se zezam sa promenom provajdera :( Osim, ako ne bude neke nove primamljive akcijske ponude.... Al mi se ne svidja ovo njihovo pilicarenje..... Cemu ove visoke cene?! Hoce da hvataju ljude kad im istekne ugovor, da im posalju veci racun?! Takve kombinacije, cak i samo na papiru, mi se nikako ne svidjaju!

Jednostavan marketing. Vidi koliko ovo košta, ali ako potpišeš sada štediš ovoliko... Isto kao kod recimo RV. Potpiši i priključicemo te za dinar, a inace je 9000... Nema razloga za frku.

Jednostavan marketing. Vidi koliko ovo košta, ali ako potpišeš sada štediš ovoliko... Isto kao kod recimo RV. Potpiši i priključicemo te za dinar, a inace je 9000... Nema razloga za frku.

Za prikljucavenje je to standardna praksa. Drugim recima kod svih je tako. Ovo sto oni rade nikog nisam video da radi. Stvarno muljaju.

Mislim da nijedan provajder nije blesav da dozvoli da veliki broj korisnika placa duplu cenu jer bi svi otisli. Ako su vec dali u startu ovakve uslove ne.verujem da ce menjati i da ce sebi to dozvoliti.

Ja licno ne vidim nista lose u ovoj ponudi. Svaki provajder ima svoju strategiju i zna sta radi (barem bi trebalo). I ovo sto radi TT verovatno je neko vec radio negde (insotranstvo ili slicno). Takodje TT moze da se poredi samo sa provajderom koji takodje ima optiku u ponudi. Poredjenje sa ADSL-om je kao poredjenje jugo 45 benzinac vs neki drugi auto benzinac (da ne kazem BMW ili tako nesto).

Jeste glupo što je Targo istakao taj cenovnik sa ogromnim cenama, ali kako mi je reko jedan iz Targa to je cenovnik BEZ ugovorne obaveze.

Cao svima,

verovatno sam prvi korisnik novih paketa, ali sam hteo da podelim sa vama svoje impresije.
Potpisao sam ugovor na Twin Turbo. U prvoj godini placam cenu 2299 dinara a u drugoj godini placam 2999.
Dobio sam 32/16 i puno nekih kanala. Cekam prikljucenje ovih dana. Rekli su mi da su dve razlicite cene jer u prvoj godini subvencionisu televiziju.
Kako sam razumeo ovo se nece menjati posle dve godine.

Posto sam prvo citao na forumu sve sto pisete o Targu, a nekako se poklopilo sa lansiranjem novih paketa, pitao sam za ove visoke cene.
Kazu da je to cena bez ugovorne obaveze i da se placa 10.000 dinara i da je zato viša cena a da svakog ko potpise ugovor nagradjuju sa boljim uslovima.

http://www.targotelekom.rs/uploads/file/AKCIJSKA PONUDA OD 01.06.2013.pdf

Jel neko od starih korisnika zvao korisnicki servis, da vidi tu ponudu koju su nam spremili, kao sto su napisali na fejsu :D

Jel neko od starih korisnika zvao korisnicki servis, da vidi tu ponudu koju su nam spremili, kao sto su napisali na fejsu :D

Zvao ja juče. Rekao mi operater da će me zvati, da očekujem poziv. Ništa konkretno mi nije rekao. A korisnik sam dve nedelje tek, tako da se osećam prilično prevareno. Videćemo, napisaću šta je bilo ako me kontaktiraju.

Vezano za to prijatno iznenađenje za nas stare korisnike, pa verovatno će biti duplirane brzine. Mada, to su mogli da odrade automatski i da svima odjednom povećaju brzine.

Zašto moraju svakoga od nas da zovu nemam pojma, ko zna možda imaju tako neodoljivu ponudu koju jednostavno moraju da saopšte preko telefona. :d

Recimo garantovan izlazak sa nekim od onih njihovih promoterki. :d

Možda da probaju da nagovore ljude da uzmu i tv?

Ja sam korisnik već 8 meseci, duo paket 10/5, ugovor na dve godine. Ako zovu, javiću :)

Cao svima,

verovatno sam prvi korisnik novih paketa, ali sam hteo da podelim sa vama svoje impresije.
Potpisao sam ugovor na Twin Turbo. U prvoj godini placam cenu 2299 dinara a u drugoj godini placam 2999.
Dobio sam 32/16 i puno nekih kanala. Cekam prikljucenje ovih dana. Rekli su mi da su dve razlicite cene jer u prvoj godini subvencionisu televiziju.
Kako sam razumeo ovo se nece menjati posle dve godine.

Posto sam prvo citao na forumu sve sto pisete o Targu, a nekako se poklopilo sa lansiranjem novih paketa, pitao sam za ove visoke cene.
Kazu da je to cena bez ugovorne obaveze i da se placa 10.000 dinara i da je zato viša cena a da svakog ko potpise ugovor nagradjuju sa boljim uslovima.

http://www.targotelekom.rs/uploads/file/AKCIJSKA PONUDA OD 01.06.2013.pdf

Druze, ja ne znam da li si ti skapirao sta su tebe rekli, ili sta si ti nama napisao :)

Imas na njihovom sajtu SVE. Znaci, imamo ovu "Akcijsku ponudu" i imamo "Novi cenovnik!". Akcijska ponuda kaze to sto si ti napisao - znaci za Twin Turbo, prve godine placas 2299, druge godine placas 2999, a onda ako se zeznes pa ne otkazes ugovor na vreme, ili ako ne bude neka nova akcijska ponuda za stare korisnike, placaces svakog meseca po 3999 !!!!.

"Jao, pa ne, mi to nismo tako mislili, mi se to samo salimo sa vama, ma to je samo za.... koga?! " Ne znam za vas, ali ja sam toliko pismen da znam sva slova i sve brojke pa mogu da zakljucim i procitam sam :D

Ono sto je dobro - dok si pod ugovornom obavezom imas te i te uslove. A kad mi ugovor bude istekao, i kad mi ovoliko skoci racun SIGURNO cu raskidati ugovor ako ne bude neke akcijske ponude koja ce biti slicna i po ponudi i po ceni!.

Ono sto me je iznenadilo (po prvi put od kako su krenuli) je ovaj poprilicno visok osnovni cenovnik! Po meni potpuno bespotrebno! Samo se blamiraju tim potezom, jer verujem da nema mnogo budala koje ce tolike cifre stvarno placati, jer velika vecina nas vec ima varijantu B. Cak i da za godinu dana vrate cene, i predomisle se, ovaj njihov potez ce mi ostati kao gorak ukus u ustima...

Pa vektor je dizao brzine samo onima koji produže ugovor. Oni kojima je bio istekao imali su oko 5mbps, a ko je obnovio za iste pare je imao 10. Ne secam se da je bilo neke vike i dreke. Pogledaj šta radi RV. Uskoro ćeš imati samo rts, pink i lokalne kanale u osnovnoj ponudi kako je krenulo, a sve ostalo u dodatnim digitalnim paketima na jednom TV.

Nazad
Vrh Dno