Šta je novo?

Targo Telekom

Sad ga pretera, koliko malo ljudi su srecnici da imaju bilo kakav normalan internet i ponudu vise provajdera. Ponavljam po koji put sta meni ili nekom vredi ponuda 10 provajdera koji idu preko lelekoma i centrale i domaci crnac ukrade parce kabla, desavalo mi se barem dva puta godisnje. Sta ako nemam SBB kao sto nemam nego PTT KDS samo TV. Kad provajderi izvuku kompletno svoju mrezu sa optikom svuda i u najmanje selo onda mozemo da pricamo o siguraciji sta bi mali Perica izabrao.

Moji komentar nije bio usmeren fizickim licima (ko sto si ti) nego pravnim,u tvom slucaju ok je imati jednog provajdera i net ti netreba da bude fiber (naravno da je pozeljno ali nije ti neophodno), jer neces umreti ako ti nestane net za FB i druge tako aktivnosti. Ali nekome ko ima firmu koja zavisi od neta mora imati barem vise mogucnosti,jer po meni je neozbiljno ako ti firma zavisi od neta a ti imas Samo ADSL ili nekog drugog provajdera i molis se da on radi ....

Poslednja izmena:
U pravu si defcoon

Vertikale u Mirijevu ce poceti da postavljaju za koji dan, a dozvole za kopanje im pocinju tek od 15. Marta. Do tada nista... tako mi je rekao lik koji planira instalacije po zgradama.

Bas zbog toga i pitam jer je pametno da se vreme do 15 marta iskoristi za unutrasnje instalacije.Javi kad saznas da su krenuli sa unutrasnjim radovima.

Poslednja izmena:
Ja iz tog razloga ne smem da krenem da radim sa strancima. Imam Adsl koji mi je pukao na 4 dana, sad je bilo ovo sa sbb.
Primarni link mi je 20/1 Adsl, sekundarni za koji cekam ponudu 30/30 ili 50/50 (postace primarni) na 5GHZ. Ostaje mi na MikroTic-u da dodam optiku kada dodje Targo. Imacu trostruki failover. Ne mozes da budes pametan sta vise da radis. Imam one usb modeme ali je to za ne daj Boze. Na kraju cu izvuci na 24Ghz iz grada airfiber 1Gbps link ako padne ova trasa preko koje idu TS i SBB. Neka stoji, zlu ne trebalo. A necu da placam na trista strana net, da mogu sa druge lokacije da se VPN na centralno cvoriste. Mene bi otkinuli sa penalima da sam nedostupan. :(

Moji komentar nije bio usmeren fizickim licima (ko sto si ti) nego pravnim,u tvom slucaju ok je imati jednog provajdera i net ti netreba da bude fiber (naravno da je pozeljno ali nije ti neophodno), jer neces umreti ako ti nestane net za FB i druge tako aktivnosti. Ali nekome ko ima firmu koja zavisi od neta mora imati barem vise mogucnosti,jer po meni je neozbiljno ako ti firma zavisi od neta a ti imas Samo ADSL ili nekog drugog provajdera i molis se da on radi ....

Ja sam radio u dravnoj instituciji, poprecne veze i ostalo, i onda neka budala zakaci na nekom gradilistu kabl i nema nicega. Otezavajuca situacija izbori, treba mi pristup odredjeniom serverima,cvrc.
To sto pricate jos uvek je utopija u Srbistanu a i u Beogradu, mozda u nekim delovima grada je ok pa na osnovu toga se generalizuje

Малопре звах ТТ да се распитам и кажу да важи само за оне старе кориснике који никада нису користили било какву акцију. Пошто већ неколико месеци сви који склопе уговор имају 6 месеци ТВ-а по динар и дупле брзине нета два месеца, значи да ми стари практично не можемо добити нову погодност.
Дакле, мртво слово на папиру, само замазивање очију.
Ову погодност могу добити само нови корисници и било би поштено тако да напишу.

Hahaha...Pa koja su ovi prevara!!! Tipa sve ce nas jako prijatno iznenaditi i slicno...Evo koji sam odgovor dobio

Poštovani Aleksandre,

Mogućnost da ostvarite promociju "6 meseci duple brzine" postoji ukoliko niste do sada ostvarili ili učestvovali ni u jednoj dosadašnjoj promociji.

S obzirom da, Vi ste imali promotivni period u avgustu mesecu, nemate mogućnost da ostvarite ovu promociju.

Naravno, pratite nas I dalje prijatnih iznenađenja će biti i ubuduće!

S poštovanjem,

Vaš Targo Telekom

Hahahahaha....Super su!

sada zamisli da recimo svako novo naselje koje povezuju ima promo period a da svi koji su pre toga bili to novo naselje pa imali promociju opet imaju promociju.To bi onda znacilo da oni prvi mogu imati takoreci neogranicen broj promocija sve dok se targovci sele iz mesta u mesto.

sada zamisli da recimo svako novo naselje koje povezuju ima promo period a da svi koji su pre toga bili to novo naselje pa imali promociju opet imaju promociju.To bi onda znacilo da oni prvi mogu imati takoreci neogranicen broj promocija sve dok se targovci sele iz mesta u mesto.

S obzirom da su novi, da je optika u pitanju, da uzimaju net od Cogent-a, da je ugovor na 2 godine, sta su sve pricali kad su trazili dozvolu za ulazak u zgrade.... TT je trebao i da ponudi duple brzine(uglavnom 50-100% vece) u trajanju celog ugovora od 2 godine, a da na ugovor od 1 godine(cena je trebalo isto da bude 1500-1600) idu ove brzine koje su sada

Poslednja izmena:
kad se samo setim uvodjenja kds-a od pre koju deceniju pa kad se setim da su tada pre i posle svi naplacivali taksu za uvodjenje u zgradu onda treba biti realan pa reci da oni uvode ovo potpuno besplatno i pri tome niko nema obavezu da uopste predje kod njih.Da mi je ovo neko nekada pricao pre i posle kds-a mislio bi da je teska naucna fantastika a tako bi i ostalo da se kds i telekom pitaju nebi oni nista menjali jos 100 godina dokle god su oni sami samcati na ovome svetu i sve dok su sigurni u svoj monopol.Nekome je placeno da bude monopolista od nasih para a neko je podplatio da rasturi neciji monopol pa su tu u oba slucaja prljavi i lepljivi prsti a ja ako vec od te dve prljave rabote treba da biram onda biram ovo drugo.

Poslednja izmena:
Ja takođe smatram da je TT trebao svima da pokloni internet. Kako ih nije sramota da privlače nove korisnike sa nekim akcijama. Ja ne mogu da se setim da je ijedna firma u Srbiji ikada uradila nešto tako.

Svašta čovek može da pročita ovde..

Kako ne mozes, pa to konstantno radi TS, i ostali koju uvek imaju za nove korisnike vece pogodnosti nego za stare, sta je tu cudno, kad se boris za trziste, stvarno mi nije jasno sta vam nije jasno?
Ti ili nebitno neko drugi koji je ranije potpisao imao je tu mogucnost da dobije onaj vaucer i onda ima par meseci besplatno tu brzinu, to je isto akcija kao i ova s tim da je tebi kes ostao u dzepu a ovi sada daju kes ali dobijaju vece brzine na odredjeni period, veruj mi postoje ljudi kojima je bitnije da ustede tih recimo 1600 RSD par meseci nego da im par meseci bude duplo veca brzina, evo ako ima postenih ovde sa TT neka se jave i kazu.

Kada sam ja potpisao dobio sam mesec dana gratis i vaucere gde sam mogao da ostvarim jos 3 meseca. I dalje sam zadovoljan korisnik i od Targa ocekujem EPG i neki novi kanal u skorije vreme jer mi se cini da su to obecavali. Akcije su uvek za nove korisnike i ne vidim zasto bi se bunili.

Od svih vasih zamerki povodom akciskih problema nijedna nije opravdana svako je imao period kada mu je vazila akcija.Svako je mogao da prilikom potpisivanja saglasnosti za uvodjenje dogovori i neki vanredni popust za recimo prve stanere koji se prijave ili tako nesto sto nema u redovnim akcijama.

Zamerka jedina opravdana je da je za sada nemoguce uzeti samo kablovsku tv vec ili samo internet ili oba zajedno to je prava zamerka.Naravno da sam ih pitao i kazu da imaju na probi uredjaje koji ce omoguciti da se neko prijavi samo za kablovsku tv jer im nije interes da takav korisnik dobije besplatno onaj wi fi ruter koji kazu nije mala para vec da dobiju poseban daleko jeftiniji uredjaj koji ce omoguciti prijem samo kablovskih kanala.Kazu da su imali nesto na testu i da kvalitet nije zadovoljavajuci.
U nekoj najgoroj varijanti kako kazu ako se ne nadjne neko isplativo resenje mozda negde u zgradi instaliraju jedan ili vise wi-fi rutera koji bi dalje isli na nekoliko stanova samo koaksijalnim kablovima za tv.
Druga zamerka je na nedostatak odredjenih tv kanala i to prvenstveno hd kanala u osnovnoj ponudi bar sto se tice eurosportova.Takodje nemaju opcionu pay ponudu recimo hbo kanala,zatim serijskih kanala kako u hd tako i u sd varijanti.Sve ovo pisem jer ipak imaju optiku nemaju tih problema kao sto ih total ima gde svako uvodjenje hd kanala kosta nekoliko stotina hiljada eura da se plati dodatni najam preskupih satelitskih transpondera i gde i oni hd kanali koji tamo postoje bivaju osakaceni protokom jer se na satelitima protok racuna u cenu najma.

Poslednja izmena:
@error974
e upravo sam i ja to rekao i ne vidim da je to problem ili da je nekoga na taj nacin TT ostetio, svako je imao svoje pogodnosti u toku akcije kad je potpisivao ugovor, ne vidim da se neko buni sto je dobio te vaucere, nego sad hoce i 6 meseci duplu brzinu, ma jes najbolje da ISP da svakome za dz na 2 godine net i tv pa da budete srecni, ja ne razumem neke ljude cak i kad u najboljoj nameri pokusam opet mi ne ide, nema logike, i prosto mi je nejasno da neko pored jedne akcije koju je iskoristio trazi i jos i pljuje taj isti ISP kako novim korisnicima daje akciju, alo prijatelju... Ne znam sto se nisi bunio kad si dobio te vaucere zasto nisi rekao ili pljuvao po TT sto ti je dao besplatno net, jok tad ti odgovaralo pa jeb ne moze uvek da ti odgovara, nauci to je zivot negde dobijes negde izgubis...
Pozz

Ok je da dobijes na promociji neke pogodnosti i da posle nastavis da placas po ugovoru. Ne ocekujem da promocija vazi i za nove korisnike. U slucaju Telekoma Srbija i njihove Click vs Net ponude, smatram da je skroz jadno zato sto cene click paketa nisu prilagodili novim cenama net paketa ili bar da konvertuju click u cenovno najblizi net paket.

Targo, koliko je meni poznato, nece menjati cene, vec samo brzine. Cene diktira Telekom Srbije, a ostali prate te cene sa malo boljom ponudom i grabe svoj deo kolaca.

Sto se infrastrukture tice, pojedinci su pre desetak godina placali po par hiljada maraka/eura da dobiju telefon, tj najjadniju bakarnu paricu. Danas vam privatna firma dovlaci optiku u stan potpuno besplatno.

Пошто је прича кренула од моје поруке цитираћу самог себе:
Ову погодност могу добити само нови корисници и било би поштено тако да напишу.
Дакле, нико се не буни што су увели додатне погодности за нове кориснике већ што су рекли да важе и за старе а практично нико од старих не може да их искористи. То није поштено а не што их нуде новим.

Ја сам сасвим задовољан тиме што ТВ плаћам 1 дин. првих 6 месеци и није ми жао што немам већу брзину. Сасвим ми је довољна и ова коју сада имам.

Kao sto si sam napisao, pise da mogu i stari ukoliko nisu ukljuceni u neku akciju. Kako to ljudi citaju samo ono sto im odgovara. Ne vidim apsolutno ni jedan problem u svemu ovome.

Neki bi da stalno koriste promocije i prakticno da dobiju neku uslugu za dz.

Kao sto si sam napisao, pise da mogu i stari ukoliko nisu ukljuceni u neku akciju. Kako to ljudi citaju samo ono sto im odgovara. Ne vidim apsolutno ni jedan problem u svemu ovome.
У томе и јесте проблем — ко од старих није укључен у неку акцију??? Дакле, на папиру може али у стварности не. То је део који је за мене непоштен.
По мени, требало је као и досад да напишу да важи само за нове кориснике.

Ово је само ситница која не утиче на квалитет понуде ТТ-а али увек може боље па што да не укажемо и на ситнице.

Што се тиче примедби на понуду ТВ канала има и нас које спорт не интересује па ми је и ових 10 превише, нешто што плаћам а никада не користим. С друге стране, имају само пар филмских и то би могли да побољшају. Немају ни титлован канал посвећен кувању што је такође минус. ХД је лепо имати али код РВ (за остале не знам) то мора да се доплати а ТТ нуди два у основном пакету тако да су и ту бољи.

Poslednja izmena:
I u cemu je problem? Verovao ili ne ima korisnika koji nista nisu dobili od akcija i to su oni prvi korisnici.

У томе и јесте проблем — ко од старих није укључен у неку акцију??? Дакле, на папиру може али у стварности не. То је део који је за мене непоштен.
По мени, требало је као и досад да напишу да важи само за нове кориснике.

Ja :D

Upravo sam saznao za ovu novu promociju i baš sam se obradovao kada sam video da važi za postojeće korisnike sa ugovornom obavezom od 24 meseca koji ne koriste neku od promocija. Targo net mi je pušten početkom oktobra i koristio sam promociju sa prvih tri meseca duplirane brzine, ali je ona istekla, pa sada ne koristim nikakvu promociju :)

Odmah zovem da proverim šta treba da uradim...

EDIT: Prerano sam se ponadao :( Ispada da ovo mogu da iskoriste postojeći korisnici samo ako UOPŠTE nisu učestvovali ni u jednoj akciji, a kao što dan555 reče, verujem da je takvih kod Targa zanemarljivo malo.

Poslednja izmena:
Ipak mislim da ova akcija važi za korisnike koji nisu ni koristili nijednu promociju do sada. Pošto je 99% ljudi nešto već koristilo, pretpostavljam da se to na njih ne odnosi. Ja sam potpisao ugovor 7 ili 8 februara, još mi ništa nije pušteno, tako da pretpostavljam da će se na mene odnositi.

Edit: i psihodel potvrdio :)

Ja sam im isto juče poslao mail i dobio sam odgovor da nemam pravo na akciju "6 meseci duple brzine" obzirom na to da sam se svojevremeno, još pre nego što sam uveo Targo, prijavio za mesec dana gratis korišćenja usluga. Samo što sam ja zaboravio da sam se prijavio za to, ali dobro, pokušao sam i ne bunim se :D

Ja sam jedan od prvih korisnika...Pa nemam mogucnost za akciju jer smo kao u avgustu imali probni period koriscenja...Znaci ni ta teza da oni koji su prvi uveli targo mogu da iskoriste akciju nije tacna ;)

Poslednja izmena:
Meni stigao mail da će mi duplirati protok u roku od 2 radna dana, nisam ranio koristio nikakve promocije a dosta sam davno uveo net.

Eto vidite da ima ljudi koji nisu koristili nikave akcije znaci vazi i za stare korisnike ne samo nove kako to ovde neko pokusava da predstavi, znaci Aleksandre informacija je TACNA, a ne kako si ti rekao "nije tacna".
Aj ljudi iskulirajte sta je problem u tome da neko ko nije koristio nikavu promociju dobije sad ovu, pazi sad recimo za 5-6 meseci bude nova akcija godinu dana povecanje duplo brzine i sta sad ovi sto ce sad imati 6 meseci vece brzine treba da se bune, naravno da ne sami su izabrali akciju u kojoj ce da ucestvuju, elem niko nikoga ne tera da koristi ovu akciju, ko hoce moze da ceka sledecu verovatno ce biti primamljivija, ali jos koliko vidim 99% bi sad da koristi ovu akciju, a ako bude neka slicna ovoj sto sam ja rekao ili jos povoljnija opet cemo ovde da pisemo zasto sad ovi sto nisu koristili akcije imaju pravo a ovi sto su iskoristili nemaju.
Heh nekada mi stvarno bude jako smesno sta ljudi sve ne zele da urade, a da kad je mufte i sirce je slatko....

Elem,

Sinoć mi je zvonio telefon, javi ose neki momak, pita da li mogu danas da dođu da rade, u 9 ujutro. Ja rekoh može. Nisam se nešto nadao da će zaista doći (pre svega čitajući iskustva drugih članova), međutim jutros u 8:55, eto njih. Nekoliko sati posle toga stigla i druga ekipa. Pustili signal oko 13h.

Paket 20/10. ja prezadovoljan.

2517417581.png

Sad mi malo žao da pakujem telekomov ruter :))))

Prilozi

• 2517417581.png
    2517417581.png
    31.9 KB · Pregleda: 77
Poslednja izmena:
Elem,

Sinoć mi je zvonio telefon, javi ose neki momak, pita da li mogu danas da dođu da rade, u 9 ujutro. Ja rekoh može. Nisam se nešto nadao da će zaista doći (pre svega čitajući iskustva drugih članova), međutim jutros u 8:55, eto njih. Nekoliko sati posle toga stigla i druga ekipa. Pustili signal oko 13h.

Paket 20/10. ja prezadovoljan.

2517417581.png

Sad mi malo žao da pakujem telekomov ruter :))))

U kom kraju se nalazis? Kod mene u Mirijevu-dom zdravlja dolazili su po potpise pre 2 nedelje.

Nazad
Vrh Dno