Šta je novo?

Targo Telekom

Код мене су развукли вертикалу кроз пожарне степенице које су унутар зграде, иза лифтова. Никакво бушење. Каналицу до мог стана су налепили испод металних Векторових. Мајстор рече да је лепак тако јак да не може да се одвоји без да оштети малтер. :zgran:
Kod mene su kanalice imale na sebi lepak i samo se skine zastitna traka, nije to nikakav jak lepak, to ce da otpadne za jedno 2 meseca. Pusti to sto kazu majstori, gledaj kad pocnu da otpadaju d aih na vreme zalepis da se ne pokida opticki kabel, bilo je na reklami onaj valjda se zove ceresit u pakovanju kao silikonski kit.

Pogledajte prilog 106821

Ovo je kutija, na drugim slikama vidite KDS kanalicu koja je metalna ali samo u vertikali iz nje se nastavlja bela isto plastična.U svakom slučaju kvalitetnije je moglo...

Prilozi

• 2013-02-10 13.50.33-1.jpg
    2013-02-10 13.50.33-1.jpg
    82.2 KB · Pregleda: 311
  • 2013-02-10 13.49.26-1.jpg
    2013-02-10 13.49.26-1.jpg
    84.4 KB · Pregleda: 294
  • 2013-02-10 13.48.51-1.jpg
    2013-02-10 13.48.51-1.jpg
    87 KB · Pregleda: 318
Pričao sam sa targo tetom u ušću. Kaže sada kreću mirijevo i dorćol, a za koji mesec će i ostatak grada.

Dorćol, zanimljivo, kod mene je SBB, ima AV i Ikom, ovaj kraj je bas prošaran operatorima, mozda napokon i SBB krene da reaguje sa svojom optikom...

Dorćol, zanimljivo, kod mene je SBB, ima AV i Ikom, ovaj kraj je bas prošaran operatorima, mozda napokon i SBB krene da reaguje sa svojom optikom...
Blago tebi ti bar mozes da biras ja imam samo budjavi AVcom.

Nisi skapirao, u mojoj zgradi je samo SBB, pricao sam da je ovaj kraj grada prosaran sa AVcom, SBB i Ikom-om. Ako krenu sa optikom i ovde, nadam se da ce i SBB, mada nece mi biti tesko ako u zgradi imam i Targo da predjem kod njih ako mi ponuda bude bolja od SBB-ove.

U pravu si medjutim i sama najava mogucnosti da mozes da biras vise kablovskih/internet provajdera je prava stvar. I ja bi voleo da i moj deo grada (Postanska stedionica-Palilula) bude prosaran kao i deo Dorcola.

Pogledajte prilog 106821

Ovo je kutija, na drugim slikama vidite KDS kanalicu koja je metalna ali samo u vertikali iz nje se nastavlja bela isto plastična.U svakom slučaju kvalitetnije je moglo...

jer targova velika kutija plasticna ili metalna.Ako ne budu prihvatili da se ide kroz dupli zid morace metalne kanalice da stavljaju jer ovo sa plasitcnim nece dugo potrajati pa makar na kraju mi kupili metalne kanalice.

Sad kad se sve malo sleglo (ili nije), zamolio bih nekog iz Beograda da okaci par rezultata sa pingtest.net ka par destinacija po Evropi. Doslo je vreme da menjam provajdera, ping mi je vrlo bitan, vidim da je ranije bilo price o tome, ne znam da li su problemi bili vezani za taj pocetni period ili postoje i sada.

Pominjali ste njihov peering po Evropi, vidim da ima razlicitih informacija. Da li su se stvari oko toga malo iskristalisale i da li je generalno jasnije kako Targo stoji po pitanju pinga u zemlji i napolju? Ako su na Telekomu npr. i dalje mnogo bolji rezultati po tom pitanju, zasto je to tako (nisam expert)?

Izvinjavam se na upadu (citam temu koliko mogu, ali nekad je tesko iskopati konkretne stvari kad su informacije iz razlicitih perioda) i hvala.

jer targova velika kutija plasticna ili metalna.Ako ne budu prihvatili da se ide kroz dupli zid morace metalne kanalice da stavljaju jer ovo sa plasitcnim nece dugo potrajati pa makar na kraju mi kupili metalne kanalice.

Kod mene je Targova kutija plastična.

Plastična je kutija.Mislim da ćete tesko izgurati da oni stave metalne kanalice...

Ne vidim svrhu dizanja frke oko kanalica.

Kod mojih u Kš je SBB, plastične kanalice su x godina, niko nikad nije ništa dirao. U staroj zgradi na Vračaru gde sam živeo pre NBG, mislim da je Ikom kablovska niko nije dirao instalaciju. U sadašnjoj zgradi gde je pored TT i PTT KDS, KDS-u je samo vertikala od metalnih kanalica ali ne vidim da je iko ikad dirao kablove.

Pola ulaza ionako ima kamere ispred vrata, a ne verujem da je klincima toliko interesantno da vandalizuju kanalice. A da ih neko iz konkurencije namerno uništava bilo bi ozbiljan kriminal i ne verujem da bi se lepo proveli i da bi im se isplatilo ako bi bili tuženi.

Inače sad sam proverio, kod mene u zgradi je vertikala utiplovana i ušrafljena u zid, ne može da se odvoji sem da lomiš kanalice. Jedino su kratke kanalice od vertikale do stana one tanje, samolepljive. Mada i to ne mora da bude problem, takve smo kod mene u staroj firmi koristili na jednom mestu na podu da zaštitimo kablove od gaženja, na par mesta su slonovi uspeli da ih polome gazeći ih, ali se nijedna nije odlepila za 3 godine dok nismo promenili prostor.

Imam Ikomov tv i net vec neko vreme, i zadovoljan sam. al posto radim od kuce i cesto saljem velike fajlove njihov upload mi ne odgovara

odlucim ja da uzmem targo net, al da bar neko vreme ne odjavim ikomov kako ne bih bio bez neta ni sekund.
juce dosli da me prikljuce i u sred busenja i cukanja meni nestane ikomov signal koji do ovog trena nije dosao. oni se kunu da nije do njih, spakovali se i otisli, a kao pustice mi signal do kraja dana. jos ga nema.

zovem ikom i oni mi kazu da jos jedan stan u mojoj zgradi osim mene nema signal i da sa njihove strane ne postoji tehnicki kvar, ostali stanovi imaju. poslace ekipu da ustanovi sta je u pitanju. napominjem da mi se ovako nesto nijednom do sad nije desilo.

kad zovem call centar targa, uzimaju mi podatke i kao javice mi se neko.

posao mi stoji.

Poslednja izmena:
Већ сам рекао али поновићу. Не допада ми се што нема директне комуникације са техничком подршком. Мора се звати корисничка подршка па чекати да неко из техничке назове а то се деси неколико сати касније. Предуго је то.
Требало би да имају директну везу, чет и сл.

Evo vam jedna mala informacija, tj. direktni kontakti sa važnijim ljudima u Targo Telekomu preko LinkedIN-a...

Jelena Jovanovic Kostic - B2B Manager at Targo Telekom
Rasto Tomažič - CEO at TARGO Telekom d.o.o.
Robert Nikolic - Head of Carrier Relations and Wholesale at Targo Telekom
Gorica Mrda - Assistant Director at TARGO Telekom d.o.o.
Irena Marković - Design Technician at TARGO Telekom d.o.o, Belgrade
Biljana Petkovic - IT Systems Planning and Maintenance Manager at Targo Telekom
Tatjana Vujic - Content Manager at TARGO Telekom doo
Marko Tasic - B2B Sales Coordinator for SME/LME at TARGO Telekom
Jasminka Stojačić - CFO at TARGO Telekom d.o.o.

Poslednja izmena:
Auuu koliko zena :D

neka javi neko kad u mirijevu krene prva instalacija unutar zgrade.

Ne znam za vas ali u poslednje vreme prilično često viđam po gradu targove kombije, izgleda da su se prilično razmahali sa poslom.

Vertikale u Mirijevu ce poceti da postavljaju za koji dan, a dozvole za kopanje im pocinju tek od 15. Marta. Do tada nista... tako mi je rekao lik koji planira instalacije po zgradama.

Ne znam za vas ali u poslednje vreme prilično često viđam po gradu targove kombije, izgleda da su se prilično razmahali sa poslom.

Pre bih rekao da im zaposleni stanuju u razlicitim delovima grada a obavljaju poslove za koje im sleduje sluzbeni automobil. Ja takve automobile vidjem kod mene na Miljakovcu i Kanarevoom Brdu od letos ali za sada im ne pada na pamet da ovde sire svoju mrezu.

Cuo sam da od marta (gradjevinska sezona) krecu da rade i Konjarnik.

Imam Ikomov tv i net vec neko vreme, i zadovoljan sam. al posto radim od kuce i cesto saljem velike fajlove njihov upload mi ne odgovara

odlucim ja da uzmem targo net, al da bar neko vreme ne odjavim ikomov kako ne bih bio bez neta ni sekund.
juce dosli da me prikljuce i u sred busenja i cukanja meni nestane ikomov signal koji do ovog trena nije dosao. oni se kunu da nije do njih, spakovali se i otisli, a kao pustice mi signal do kraja dana. jos ga nema.

zovem ikom i oni mi kazu da jos jedan stan u mojoj zgradi osim mene nema signal i da sa njihove strane ne postoji tehnicki kvar, ostali stanovi imaju. poslace ekipu da ustanovi sta je u pitanju. napominjem da mi se ovako nesto nijednom do sad nije desilo.

kad zovem call centar targa, uzimaju mi podatke i kao javice mi se neko.

posao mi stoji.

Ne razumem ljude kao sto si ti,nemoj pogresno da me svatis ali isto moji posao zavisi od interneta ko i tvoj,ali ja imam u rezetvi ADSL,SBB i ako oba padnu imam Vip-ov Internet. Nekim cudom 2 puta se desilo da ni jedan od tri ne fukcionisu,sto me je izmenadilo :S .. Ali ako ti je net bitan zar ne treba da imas vise opicija mislim ne mozes da mi se opravdavas da ti je to skupo ako ti posao zavisi od neta a nemas para da platis vise varijnti onda nemoj da se time bavis :/

Poslednja izmena:
Ne razumem ljude kao sto si ti,nemoj pogresno da me svatis ali isto moji posao zavisi od interneta ko i tvoj,ali ja imam u rezetvi ADSL,SBB i ako oba padnu imam Vip-ov Internet. Nekim cudom 2 puta se desilo da ni jedan od tri ne fukcionisu,sto me je izmenadilo :S .. Ali ako ti je net bitan zar ne treba da imas vise opicija mislim ne mozes da mi se opravdavas da ti je to skupo ako ti posao zavisi od neta a nemas para da platis vise varijnti onda nemoj da se time bavis :/
Sad ga pretera, koliko malo ljudi su srecnici da imaju bilo kakav normalan internet i ponudu vise provajdera. Ponavljam po koji put sta meni ili nekom vredi ponuda 10 provajdera koji idu preko lelekoma i centrale i domaci crnac ukrade parce kabla, desavalo mi se barem dva puta godisnje. Sta ako nemam SBB kao sto nemam nego PTT KDS samo TV. Kad provajderi izvuku kompletno svoju mrezu sa optikom svuda i u najmanje selo onda mozemo da pricamo o siguraciji sta bi mali Perica izabrao.

Brate svaka im cast, posteno ovo vazi i za postojece i za nove korisnike, a koliko vidim krenuce na Konjarniku da rade jedva cekam posto tamo imam drugi stan pa cu sad tamo da se preselim da zivim a ne na Novom Beogradu, posto ovde jos uvek nemam mogucnost za Targo, nadam se da cu na Konjarniku imati.
Pricajte vi svi sta hocete ali ovi mogu da oduvaju bilo kog ISP samo kad bi se dovoljno rasirili sto se tice BG-a.
Oni mogu da ponude brzine o kojima ostali mogu samo da sanjaju pogotovu sto se tice UL-a tu im niko za sada ne moze ni prici niti ce sa ovakvom infrastrukturom koju imaju.
Samo da se rasire i da ubrzaju kao ovu promociju da im budu regularni paketi, pa ostali mogu samo da placu, jer ti recimo dobijas 20-10 za 1599RSD za ugovor na 2 god. sto u ovom slucaju ne vidim kao bilo kavu manu ili prepreku, a zasto pa zato sto ti daju nesto sto verovatno ni za 2 godine ostali nece moci da ponude pa tako ni ne gubis nista, a drugo je da se ti vezes ugovorom na 6Mb na adsl ili kablu to je onda promasaj ali ovako jedva cekam....

Nazad
Vrh Dno