Šta je novo?

Targo Telekom

Smanjenje cena sigurno nece biti, to neradi ni jedan provajder pre ce povecati brzinu pristupa netu. A Targo na optici ima mesta za povecanje brzina za razliku od kablovskih operatera koji nemaju te kapacitete i polako im neka cvorista postaju preopterecena.
Ne bi se ja bunio ni da mi povećavaju brzinu sa postojećim cenama,ali da to bude češće :d.

Probao sam wi-fi, puca konekcija a antene su udaljene 1m, nekvalitetan ruter i nema deo da se vidi ko je sve nakacen. Alternativa kupiti kvalitetan ruter, na ovome ukinu wi-fi i spojiti sa novim ruterom, ima po diskusijama kako se to odradjuje.

U Mirijevu smo dobili letke po zgradama pre jedno dve nedelje, a posto sam predsednik skupstine stanara, zavrsio sam poptise u roku od odmah i sve zavrsili sa Targom u roku od jednog dana. Ocekujemo ih od ponedeljka da krenu sa postavljanjem instalacije po zgradi.

Inace ako ste predsednik ili neko ko lobira u zgradi, trazite im nesto za to lobiranje. Politika u Srbiji je ista bili vi predsednik opstine ili predsednik zgrade, valja se podmiriti svoj dzep prvo, sa npr 40/20 paketom besplatno godinu dana :D

I inace onu su prvi koji su hteli/smeli da nagaze PTT KDS u Mirijevu, niko drugi nije hteo/smeo :)

Prodavac: "Hoćete li da date saglasnost?"
Stanar: "Hoću, a kad se planira uvođenje optike?"
Prodavac: "Dobro, realno je da ne možemo sutra, ali od ponedeljka, sigurno! Da, tu, tu...puno ime i prezime. Naravno, kolege će u ponedeljak biti na terenu, ništa ne brinite."

....oni su njihovo završili, pokupili potpise, zaradili za 'leba, a vi čekajte taj ponedeljak.
Ljudi, na NBG je trebalo godinu dana da odrade kopanje, instalacije, puštanje, a u Mirijevu će od ponedeljka :trust:.
Zanima me da li je NEKO dobio NEKU informaciju o puštanju u Mirijevu, a da to nije od prodavaca/promotera/promoterki?

Jesam ja od kuma Petka, dolaze garant u ponedeljak... :D

Prodavac: "Hoćete li da date saglasnost?"
Stanar: "Hoću, a kad se planira uvođenje optike?"
Prodavac: "Dobro, realno je da ne možemo sutra, ali od ponedeljka, sigurno! Da, tu, tu...puno ime i prezime. Naravno, kolege će u ponedeljak biti na terenu, ništa ne brinite."

....oni su njihovo završili, pokupili potpise, zaradili za 'leba, a vi čekajte taj ponedeljak.
Ljudi, na NBG je trebalo godinu dana da odrade kopanje, instalacije, puštanje, a u Mirijevu će od ponedeljka :trust:.
Zanima me da li je NEKO dobio NEKU informaciju o puštanju u Mirijevu, a da to nije od prodavaca/promotera/promoterki?

Znas koliko me boli uvo kada ce da dodju. I da dodju za godinu dana ja cu biti srecan. PTT KDS svima govori vec 6 godina da samo cekaju tender u februar i da krece digitalna tv.

U cetvorospratnicama u bl 70 nema sbb mada sam primetio dosta totaltv sat antena.keva mi zivi tamo i do skoro sam i ja bio.Tamo je ikom a ima i TT , u mojoj zgradi su uradili vertikalu u zgradi,cetvorospratnice prve do Save...

A šta bi sa onom tajanstvenom promocijom? :D Brojač na Facebook strani im već jedno 5 dana stoji na 7 xD

Probao sam wi-fi, puca konekcija a antene su udaljene 1m, nekvalitetan ruter i nema deo da se vidi ko je sve nakacen. Alternativa kupiti kvalitetan ruter, na ovome ukinu wi-fi i spojiti sa novim ruterom, ima po diskusijama kako se to odradjuje.

Ljudi su ovde već pisali kako su ONT stavljali u bridge mod, a onda svoj ruter konfigurisali kako žele. To nameravam i ja.
Istini za volju, WiFi na ONTu odlično radi, meni ni jedan uređaj nije spojen kablom. Torrent klijent stalno radi, veza nikada ne puca.

Jel zna neko kakva je ponuda Targo telekoma za firme? Cene?

Znas koliko me boli uvo kada ce da dodju. I da dodju za godinu dana ja cu biti srecan. PTT KDS svima govori vec 6 godina da samo cekaju tender u februar i da krece digitalna tv.

ja sam ucestvovao na tom tenderu 3 puta i mogu samo reci da njima ni sveti petar nemoze pomoci.Sve sam im rekao kako ce da propadnu ako budu trazili ono sto je nemoguce.Dace bog da propadnu jer drugo nisu ni zasluzili.Primaju platu radili neradili,penzija je zagarantovana ali od mene ce uskoo u taj cuveni ponedeljak dobiti raskid ugovora a bogami i od komsija koji cekaju kao zapeta puska da im vide ledja.

Inace od visih instanci sam dobio info da je rok 6 nedelja za zavrsetak posla racunajte min 2 meseca od danas.

Jedini problem targa za prelazak veceg broja korisnika kod njih je da nije moguce uzeti samo tv,vec mora i internet.Jedino se internet moze uzeti posebno.

Poslednja izmena:
A šta bi sa onom tajanstvenom promocijom? :D Brojač na Facebook strani im već jedno 5 dana stoji na 7 xD

Možda im još nisu stigli oni ultra-mega-giga moderni televizori. :d

Nego, načuh od jednog lika da ove godine možemo očekivati dupirane brzine. Da li je istina, vreme će pokazati.

jer ima nekoga sa novog beograda da mi kaže kako su razvukli kablove po zgradi.Da li ide jedan kabl kroz celu zgradu pa se on dalje račva preko razvodne kutije do svakog stana ili već kako ide.
Imam u zgradi dupli zid koji ide od prizemlja do zadnjeg sprata i tu je vec provucen stari kds operater i nije bilo nikakavog kopanja, niti jedan kabl se ne vidi osim kabla koji ide direktno do stana.Otprilike znam koliko je jos mesta slobodno u tom duplom zidu pa me zanima da li će targo moći da prođe na isti način što bi bilo fenomenalno.Potpise smo skupili ,predsednik je potpisao sve smo sa te strane odradili.

Poslednja izmena:
...jedan kabl prolazi i izgleda isto kao i kod svih ostalih, ali zaboravi da ce provuci pored postojeceg kds, busice nove.

hvala na odgovoru.tako se i meni ucinilo da su mu rekli sto se tice busenja.Dupli zid je vlasnistvo zgrade i tu prolaze razne instalacije pa može i targova da prođe.nema niko monopol na dupli zid a targo če tu ako ima mesta morati da prođe.zgrada je sveže renovirana i ako hoce da rade moraće kroz dupli zid da prođu.To je prolaz bez i jedne jedine izbušene rupe ali bukvalno je tako.Meni je licno kroz taj zid telekom uveo drugu telefonsku liniju za 5 minuta.

Poslednja izmena:
hvala na odgovoru.tako se i meni ucinilo da su mu rekli sto se tice busenja.Dupli zid je vlasnistvo zgrade i tu prolaze razne instalacije pa može i targova da prođe.nema niko monopol na dupli zid a targo če tu ako ima mesta morati da prođe.zgrada je sveže renovirana i ako hoce da rade moraće kroz dupli zid da prođu.To je prolaz bez i jedne jedine izbušene rupe ali bukvalno je tako.Meni je licno kroz taj zid telekom uveo drugu telefonsku liniju za 5 minuta.
Kod mene u P.Toljatija su bušili ponovo ploče na odmorištima stepenica.Na drugom spratu razvodna kutija i od nje ide žuti opt. kablić sve do one utičnice u zidu u stanu...

Veljo moze neka slika,da pogledam kojih dimenzija su kanalice,da li su metalne ili plasticne,kolika je razvodna kutija.Kako se kanalice fiksiraju na zid.

Ima li neko na Bežanijskoj Kosi da su mu uveli Targo? Ili bar da su ušli u zgradu, tražili potpise,...

Kod mene(na Bez. Kosi) su jos u avgustu, septembru prosli kablovima pored zgrade, ali nisu tražili potpise za ulazak u gradu. Mesec dana kasnije prosao je i SBB sa svojim kablovima(optickim).

Posto mi ističe u februaru BOX paket , zvao sam ih da vidim hoće li ulaziti u zgradu, ali kažu da na Kosi(ili bar deo Kose gde sam ja) jos nije zavrseno sve, nije gradj. sezona, krenuce sad malo aktivnije,... i da nema od ulaska u zgradu jos nista.

Inace, posto mi u zgradi postoji samo PTTKDS instalacija, to sto SBB prolazi pored zgrade mi nista ne znaci jer bi morao 50% stanara da obavezem da predju kod njih. To nema sanse da se desi.

Tako da kad se uporedjuje TARGO i SBB treba imati u vidu i tu stavku. Ako nemate instalaciju i jednih i drugih u zgradi, neuporedivo je lakse dobiti saglasnost da se postavi instalaciju(TARGO), od one gde 50% korisnika mora da predje kod njih(SBB).

Veljo moze neka slika,da pogledam kojih dimenzija su kanalice,da li su metalne ili plasticne,kolika je razvodna kutija.Kako se kanalice fiksiraju na zid.

Nisam velja, ali ipak :D Kanalice se lepe za zid, a mogu i da se ušrafe ako treba. Dimenzije su otprilike 2x2cm, bele boje. Razvodna kutija nije ništa veća od klasične razvodne kutije za struju. Ona se šrafi za zid, kao i ONT (a i ne mora...može da ti stoji i ovako, na stolu npr.).

Kod mene u zgradi u Otona Župančića su postavili kanalice na zidu pored stepeništa, 9+VP spratova, a nisu ništa bušili.

Postoje dve razvodne kutije, jedna je u prizemlju, druga je na 4 spratu. Nismo ni primetili kada su sve postavili pošto su uspeli sve da provuku sve bez bušenja ploča.

kanalice

Da li su kanalice metalne ili plasticne?
Po meni mora de se srafe decurlija ce to sve pocupati.

Moraću da te razočaram, ali kanalice su plastične, sastavljene su iz dva dela jedan koji naleže na zid i drugi koji ga zatvara. U suštini snaga koja je potrebna ne bili ga otvorio jednaka je snazi potrebnoj za otvaranje poklopca od putera.

Tako da dečurlija neće imati nikakvih problema da ga otvore.

Targo je trebalo da postavi limene kanale zašrafljene za zid kao što je KDS kod mene u ulazu uradio, ovako svaki ***** može da napravi dar-mar kada mu se prohte. Kod mene u ulazu srećom ne bi trebalo da bude problema, imamo oko četiri kamera na raziličitim spratovima ne računajući onu na ulazu koje sve snimaju.

Poslednja izmena:
Konkurenciji nece biti problem da vam napravi stetu cak i pored kamera, ako im je to u planu.

Код мене су развукли вертикалу кроз пожарне степенице које су унутар зграде, иза лифтова. Никакво бушење. Каналицу до мог стана су налепили испод металних Векторових. Мајстор рече да је лепак тако јак да не може да се одвоји без да оштети малтер. :zgran:

Ne radi na Targu teletext na TV Prva, ni na digitalnom ni na analognom.
A pogledah još ne radi teletext ni na Happy, ni na RT Vojvodina 1, koji se emituju u DVB-C, mislim kanali prijavljuju da ima TTX, ali ga ustvari nema.
Ima tu još tenhičkih manjkavosti, koje ne razumem:
npr. CBS Drama ima titlove u analognom paketu, a isti kanal u DVB-C nema naše titlove.
Opet, sa druge strane, na Travel u digitalnom ima srpski titl, u u analognoj ponudi nema.

Uzgred,
I dalje nema EPG ni na jednom kanalu u DVB-C.
Najavljivali su da će onaj 3D kanal High TV, biti samo promotivno do 31.januara, ali radi još uvek.
:smash:

I dok mi u Beogradu moramo da plaćamo internet, izgleda da će Zagreb dobiti besplatan... Da li je samo predizborna patka ili ne, svejedno predlog je veoma zanimljiv.

Projektom od 50 milijuna kuna Zagreb će ponuditi dosad najbrži bežični internet kojim planiraju pokriti cijeli grad i oduzeti mušterije teleoperaterima
Neće to biti tipični Wi-Fi spotovi, malog dometa i slabe propusnosti. Onaj tip logiranja na internet kad ti treba bezbroj sekundi da ti se učita stranica.
Ili kad moraš odvojiti 10 minuta da bi od početka do kraja odgledao trominutni YouTube video.

Ne, ne, u Zagrebu će, uvjeravaju me suradnici gradonačelnika Milana Bandića , uskoro svim građanima postati dostupan besplatni, kvalitetni i vrlo brzi internet, drukčiji od klasičnih Wi-Fi modela kakvi, recimo, postoje u Rijeci ili Osijeku.
Metropola bi, naime, već za nekoliko mjeseci u svojem užem centru mogla biti opremljena tzv. Mesh mrežom koja će građanima omogućiti da putem svojih smartphonea, tableta i laptopa besplatno pristupaju internetu, skidaju sadržaje, chataju, online plaćaju račune, čitaju vijesti.

Nazad
Vrh Dno