Šta je novo?

Targo Telekom

Da da imace i 3D, wifi i te zezancije :D
To ce biti nesto obicno tj. osnovno sta ti treba sa digitalnu tv.
A i njima je u cilju da sto vise ljudi gleda digitalnu gde se vidi pun kvalitet, i jos znajuci da dosta ljudi nema lcd ovo ce biti OK.Samo jos da vidimo pod kojim uslovima to sve ide.
A pazi kad ovo ne bude nego nesto sasvim trece :D

Malopre pozvah njihov kol centar u cilju da saznam nešto više, javila se neka ljubazna operaterka sa nekom seksi bojom glasa :smoke: ( gde ih samo nalaze). Pitam je o čemu se radi kod ove nove ponude, a ona onako zagonetno ''Biće to lepo iznenađenje, zašto da ti ga pokvarim, strpljenja još malo i saznaćete''. :-devil-:

Htedoh da joj tražim broj telefona...:whip:

I pretpostavljam da ce za vec postojece korisnike biti neiskoristiva akcija.

Pre nekoliko godina korisnici SBB-a su imali mogucnost da kupe TV sa popustom u nekim radnjama.

Pozdrav

A nikome nije palo na pamet da ce da uvedu recimo "SAMO TV" pa da oni koji imaju "stare analogne KDS prikljucke mogu da koriste nove digitalne"?

Znate da je ranije bila ta opcija (pre nego sto su krenuli sa radom) al je naprasno nestala. Jedno od objasnjenja - los ONT za "samo TV" pa nisu hteli da se blamiraju sa njim.

Ako je tako, po meni bi i to bila vrlo mudra odluka uz OBAVEZNO ubacivanje FOX kanala, jer moji ne dozvoljavaju da se prebacim na TargoTV dok ne budu imali Fox Live, Crime i sl.

@Shimec: Naravno da ce biti neiskoristiva! Logicno! Ti bi hteo i jare i pare? Ponude ti neku promociju, ti uzmes ili ne uzmes, a da li ce biti nesto bolje u nekom kasnijem periodu, tu i jeste caka. Zato BIRAS da li ces uzeti neku promociju ili ne, pod svim uslovima te promocije, pa ako si se zeznuo sto nisi/jesi - tvoj problem...

Poslednja izmena:
...Mada, ko zna...ako Targo zaista prvi krene sa ovom ponudom, eto i Telekoma odmah posle njih i ostalih telekomunikacionih kompanija (vodim se logikom da su odmah po početku razvoja Targo mreže usledile panične reakcije Telekoma i ostalih sa novim paketima, većim brzinama itd.). No, videćemo :)

Moguce je moguce, ko zna mozda se i ostvari, samo sto to nece garant biti LCD "sa slike" vec neka ultra, mega, giga jeftinoca...

Samo da znata, kad onomad sa pocetkom rada TT pozurise sa ubrzanjem interneta neki od ovih manjih kablovskih opetratera ja se obradovah, pa nek su i platili 5 milja preko onog "muljića" onoj pp na vlasti... Bitno je da ima konkurencije, da se razbije monopol, sto opet donosi nize cene, veci izbor i nadamo se bolji kvalitet usluge uopste...
Nazalost ne uzese (ili nisu smeli traziti) mito od nekih jacih firmi, koje bi jos brze i kvalitetnije uradili posao postavljanja optike i pustanja u rad svega tog...

Zivela konkurencija, molimo jos neku jaku i iskusnu firmu iz oblasti kablovskih telekomunikacija, da pod hitno ponudi 4-5 milja evrova il dovara nekome od sadasnjih funkcionera zaduzenih za resor telekomunikacije ili u vladi uopste, kako bi se dodatno ubrzalo i ojacalo telekomunikaciono trziste u zemljici nam nasoj miloj...
Molim nadlezne da ovo ne smatraju nagovaranjem na vrsenje krivicnog dela, vec kao podstrek ljudima i frirmama voljnim da uloze znatna sredstva u razvoj nese zemlje. :D

Poslednja izmena:
... mislim da ce Targo uskoro da ubaci FOX, pre neki dan kRadijus je ubacio u osnovnu (analognu) postavku kanala

Samo da dodam offtopic, da je kRadijus ubacio FOX, al IZBACIO FOX CRIME iz osnovne ponude analogne TV :mad: Bezobrazluk!!! Ako Targo krene sa "samo TV" i ako bude imao FOX kanale, odmah raskidam ugovor sa kRadijusom! I ovo povecanje cene odrzavanja na 1035,00 mi ide na k***c! "Zbog ulaznih troskova i povecanja PDV-a od oktobra"?! :mad:

Radijus vektor je prilepak SBB-a pa prati njih, samo sa zakasnjenjem. Mislim da je i SBB zamenio Crime sa obicnim Fox-om. Opet, kod RV je Fox crime ostao, ali u digitalnom paketu. Tesko da ce biti ista od Fox kanala kod Targa ( na moju zalost, jedva cekam da oteram RV u p.m.) jer je ista prica kao i sa IPTV i drugim provajderima - ekskluzivni ugovor koji SBB ima. Obzirom da se kod mene od televizije gledaju samo Ultra, Minimax (crtaci) i Fox kanali, naravno da necu preci sve dok ne ponude Fox, u prevodu - ostajem kod RV :(

Od Targa sam uzeo samo internet za sada, za kablovsku televiziju koristim usluge PTT KDS-a i da budem iskren zadovoljan sam ponudom kanala. U osnovnoj ponudi imam Arena 1,2,3,4 Sport klub, Sport klub+ imam sve foxove kanale FOX, Fox life, Fox Crime, Fox da ne pominjem Universal i sada smo skoro dobili i Comedy Central extra. Sve u svemu sasvim pristojna osnovna ponuda.
Ako Targo očekuje da počnem pored interneta da koristim i njihovu kablovsku moraće dobro da se potrude sa ponudom, uostalom videćemo za sada je to prilično mršavo.

P.S.

Još jedna stvar koja me drži kod KDS-a jeste činjenica da je video nadzor ulaza u mojoj zgradi odrađen preko njih, tako da bi u slučaju prelaska izgubio tu mogućnost.

^ Meni ne treba staticka niti je placam ali sam je ipak dobio kao i svi drugi korisnici Targa.
IP adresa se ne menja i ako uzmete dinamicku (mada to onda niko ne moze da vam garantuje) tako da nema potrebe za doplacivanjem. Bar za sad je tako.

Poslednja izmena:
Možda tebi nije toliko bitno, ali ima ljudi koji koriste servise za koje je statička neophodna i ne smeju dozvoliti taj luksuz da se uzdaju u veliki lease time dhcp servera provajdera.

Napokon da i ja koristim njihove usluge!

Duo 10 paket:

Targo Telekom
2454092968.png

Telekom Srbija
2454094995.png

Telenor
2454097744.png

VeratNet
2454100159.png

Vodafone DE
2454102783.png

Kasnije cu da isprobam ping u BC 2 i download/upload u praksi.

Poslednja izmena:
Jel ok ovo?

76227432.jpg

Toliko mi pice i torrenti.

Sto se samog net-a tice jeste ok, dok torrenti ako su dobri idu i do 2.7.

Internet lampica mi ne svetli, jel treba tako?

Pa po nekoj logici bi trebalo da svetli, ali iskren da budem ja nikad nisam pogledao moju lampicu. Mogao bih veceras :)

Sto se tice TV-a, u obe sobe imam LCD televizore koji imaju digitalni tjuner. Jer ja dobijam digitalni signal preko obicnog moda, posto kada na TV-u prebacim digitalni mod kaze da nema signala?

Digitalni signal je tu 100%, samo proveri da li zaista oba TV-a imaju DVB-C ne DVB-T.

@Scyter moras da imas DVB-C tuner, a ti izgleda imas samo DVB-T na oba

edit.. ima u My computer koji su modeli ,,,samo DVB-T :(

Poslednja izmena:
Koji model TV-a? Kod mene (LG 37LH5000) da bi mi DVB-C radio, morao sam da za zemlju (Country Settings) namestim --- a za input signal da stavim Cable, inače je nalazio samo analogni signal.

EDIT: sad videh da za Sharp u tvom potpisu pominju samo DVB-T u njegovom uputstvu, izgleda da nema DVB-C tjuner.

Poslednja izmena:
E ***, ja pitao njihovog predstavnika kada je bio kod mene da li moze na bilo kom tjuneru i to vise puta, on kaze moze 100%, jer oni pustaju uporedo analogni i digitalni signal, pa koji uhvatis. Bitno je kao da imas digitalni tjuner. E jeste slepac!

Nema veze, uzeo sam 6 meseci gratis TV, pa ako mi se ne svidi, posle 6 meseci cu nastaviti samo net da koristim. Mada, i ovakve slike su mnogo bolje nego na KDS-u. Bas se primecuje razlika. Jos samo kad bi uveli FOX i Sport Klub kanale... E onda bi definitivno prezalio to sto moji televizori nemaju TV tjuner.

A sto je on slepac, lepo ti je rekao da moras da imas digitalni tjuner, tacnije DVB-Cable. Svi LCD televizori imaju DVB-T ali taj signal kod nas nikada nije postojao i tice se prijema preko antene,

Poslednja izmena:
Pa lepo sam ga pitao i naznacio jer moram da imam DVB-C tjuner, posto imam DVB-T, on kaze ne, imacete digitalni signal i sa tim tjunerom.

Pa vidi, ako si mu zaista precizirao da imas samo DVB-T onda je on mogao da ti skrene paznju na to. S'druge strane, ako je tako kako si napisao, on te nije slagao jer ti imas digitalni signal e sad sto DVB-T ne moze da ga prihvati... A na kraju, na njihovom sajtu lepo pise na kraju spiska kanala da moras imati DVB-C tjuner.

Pa lepo se ogradio definitivno sa tom recenicom 'mi pustamo uporedo analogni i digitalni signal'...

No, sta da se radi sada... TV mi ne igra toliku ulogu, prvenstveno sam presao kod njih zbog net-a, dosta mi je bilo vise pucanja veze kod Oriona.

Ali moras priznati da im je kvalitet analogne na izuzetnom nivou :). Ja i ne vidim neku razliku kada odem u drugu sobu gde je analogni prijemnik.

Nazad
Vrh Dno